Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα folder περίπου 6GB με περίπου 50χιλ αρχεία μέσα. Υπάρχει κανέναν πρόγραμμα με το οποίο να μπορώ να τακτοποιήσω τα αρχεία αυτά σε φακέλους ανάλογα με το όνομα του κάθε αρχείου. Δηλαδή να κάνει κάτι σαν τα προγράμματα μαζικής μετονομασίας αρχείων που του δίνεις τις παραμέτρους και το κάνουν αυτόματα. Είναι τεράστιος ο όγκος και δεν γίνεται χειροκίνητα με τίποτα 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

δυστυχώς δεν βρήκα αυτό που θέλω. Ουσιαστικά θέλω το εξής. Πρόκειται για αρχεία mp3. Κάθε αρχείο ξεκινάει με το όνομα του συγκροτήματος , μεσολαβεί παύλα και μετά ο τίτλος του τραγουδιού. Θέλω να του ορίσω να ελέγξει την πρώτη λέξη από όλα τα αρχεία και να τα ρίξει σε φάκελο που θα ονομάζεται όπως αυτή η πρώτη λέξη. Έτσι θα μαζέψω όλα τα mp3 ανά συγκρότημα

καμιά ιδέα please ?

Δημοσ.

Αν τα ονόματα είναι στάνταρ όπως λες (artist - title) τότε είναι πολύ εύκολο να γίνει αυτό που θέλεις.

1. Κατεβάζεις το tagscanner και το στήνεις.
  2. Φορτώνεις τον φάκελο με τα τραγούδια.
  3. Πας στην καρτέλα Rename (αν δεν είναι ήδη εκεί) και ελέγχεις αν στις στήλες artist και title είναι καταχωρημένα σωστά τα ονόματα. Αν δεν είσαι σίγουρος πας στην καρτέλα Generate.
  4. Τα επιλέγεις όλα (CTRL+A).
  5. Στο δεξί μέρος που λέει Scheme of filename δίνεις το %artist% - %title%
  6. Πατάς Preview και κάνεις έναν γρήγορο έλεγχο να δεις αν πάνε όλα καλά. Αν το χρώμα του νέου tag είναι μπλε σημαίνει ότι θα ενημερωθεί. Αν είναι μαύρο τότε δε θα γίνει καμία αλλαγή.
  7. Όταν είσαι εντάξει πατάς Generate και περιμέεεενεις για να ενημερωθούν τα πεδία.
  8. Μετά πας στην καρτέλα Rename.
  9. Στο δεξί μέρος που λέει Filename Pattern δίνεις το %artist%\%artist% - %title%
  10. Πατάς Preview και θα σου δείξει τις αλλαγές. Τα αρχεία θα μπουν σε υποφάκελους εκεί που βρίσκονται με το όνομα του καλλιτέχνη. Αν θέλεις να μαζευτούν όλα σε έναν κεντρικό φάκελο τότε τσεκάρισε από κάτω το reorganize files, από δίπλα βάλτο στο move ή στο copy και επέλεξε στο Destination folder που θέλεις να πάνε τα τραγούδια.
  11. Πάτα πάλι preview και δες αν όλα πάνε καλά.
  12. Όταν είσαι έτοιμος πάτα Rename και περίμενε.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...