Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειμαι συνδρομητής forthnet κι έχω ταχύτητα γύρω στα 9,5 mbps από τα 24mbps που υποτίθεται ότι μπορεί να φτάσει η ταχύτητα.Θα μπορούσα να κάνω κάτι για να βελτιώσω την ταχύτητα γιατί βλέπω ότι πολλές φορές κολλάει αρκετά στην φόρτωση σελίδων.εχω επισυνάψει στοιχεια της γραμμης και την ταχύτητα απο speedtest.

post-356969-0-08047500-1474696895_thumb.png

post-356969-0-86871400-1474697104_thumb.png

Δημοσ.

9.44 Εχεις στο speed test η πραγματικη σου ειναι  12.148....

Τωρα για τισ σελιδες ειναι αλλο πακετο....Με καποια παραπανω χρηματα βαλε vdsl..

• Like 1
Δημοσ.

Δεν βλέπω να μπορείς να ανέβεις παραπάνω, το snr σου στο έχουν κατεβάσει μέχρι εκεί που πάει, attentuation έχεις λίγο μεγάλο, οπότε αυτή είναι η ταχύτητα που μπορείς να πετύχεις(12.148) τώρα αν θέλεις μεγαλύτερη δες για vdsl όπως σου είπε και ο φίλος παραπάνω...

Δημοσ.

με 20 attenuation κανονικά θα έπρεπε να κλειδώνεις 18Mbit+.

Ο χαμηλός συγχρονισμός μπορεί να οφείλεται σε

1)κακή εσωτερική καλωδίωση

2)έχει γεμίσει η περιοχή με συνδέσεις και υπάρχει μεγάλο crosstalk

3)υπάρχει κόφτης απ τη μεριά της forthnet.Πάρε τηλ και ζήτα ελεύθερο no rfi προφιλ.

4)το chipset του μόντεμ δεν ειναι ίδιας "μάρκας" με αυτο του παρόχου.Τι εννοώ με αυτό,φαντάζομαι για μόντεμ έχει το λευκό technicolor td5136v2 το οποίο φοράει realtek chip πάνω.Τα realtek πάνε καλά συνήθως με broadcom chips.Εσύ πιθανότατα να πέφτεις σε Infineon η κάποιο άλλο. Αυτό μόνο με τηλέφωνο στον πάροχο μπορείς να το μάθεις.

Η πρόταση παραπάνω της αλλαγής συσκευής είναι σωστή στην περίπτωση που είναι όντως διαφορετικα τα τσιπάκια.Εκεί θα δεις παραπάνω συγχρονισμό αλλα μην περιμένεις θαύματα(πχ απ τα 12 που εισαι τώρα να πάς στα 18,μπορεί όμως να πας 13-14.)

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας.

Λέω να επικοινωνήσω πρώτα με την forthnet κι αφού σιγουρευτώ ότι δεν μου έχουν βάλει "κόφτη" στην ταχύτητα της σύνδεσης μου να αγοράσω ένα άλλο ασύρματο router.Σκέφτομαι να αγοράσω αυτό μιας και υποστηρίζει ταχύτητα ασυρμάτου δικτύου AC.Τι λέτε θα δω διαφορά,το έχει χρησιμοποιήσει κανένας το συγκεκριμένο router?Ξέρω ότι είναι μόνο router κι όχι modem και λέω να το χρησιμοποιήσω δίπλα από το tecnicolor που έχω της forthnet.

Δημοσ.

Και 2-3 πραγματα FYI, για να μη ζειτε σε αλλο κοσμο.......

Το bandwidth δε μετριεται σε ταχυτητα αλλα σε χωρητικοτητα. Η ταχυτητα ειναι παντοτε η ταχυτητα που εχει η ηλεκτρικη ενεργεια. Αν σηκωσει καποιος το τηλεφωνο και καλεσει Aυστραλια θα μιλησει αμεσως και χωρις καθυστερηση με capacity μονο 9600kbps.

Αν τελικα το bandwidth ηταν ταχυτητα και οχι χωρητικοτητα κατα 99% δε θα ειχαμε ποτε κανενα θεμα και ολοι θα κλειδωναμε τερμα θεου σε sync. Επειδη ομως ειναι χωρητικοτητα, ξεκινουν ολα αυτα τα μυρια προβληματα του κοσμακη.

Πολυ κακως εχεις επικρατησει ο ορος "ταχυτητα" για το bandwidth και sorry για το off topic.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...