Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Θέλω να φτιάξω έναν αλγόριθμο, θα έχει μια πολυπλοκότητα, όχι τρελά πράγματα και επειδή ποτέ δεν είχα επαφή με το άθλημα θέλω να κάνω κάποιες ερωτήσεις. Κατ'αρχάς να πω ότι ο αλγόριθμος θα αφορά πρόγραμμα βαρδιών. Και θέλω κυρίως για περιόδους γιορτών να το κάνω έτσι ώστε να μην επιτρέπει στον εκάστοτε χρήστη να βάζει όποιον θέλει Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά κ.λ.π και να είναι όσο γίνεται πιο δίκαιο. Πάντα με permissives (εκεί έγκειται και η μικρή πολυπλοκότητα που ανέφερα). 

Δυο πράγματα θέλω να μάθω σε πρώτη φάση:

1. Σε τι γλώσσα να (παλέψω να) το κάνω; Από πρακτικής άποψης μιλάω και ποια είναι πιο εύχρηστη στην πορεία και αλλά και για την ανάγνωση του αποτελέσματος που θα φτιάξω

2. Όπως το έχω στο μυαλό μου, μου φαίνεται πολύ βολικό να το έχω σαν εικόνα ή αν γίνεται και να το φτιάξω με διάγραμμα ροής. Δεν ξέρω αν γίνεται, λέω ότι με βολεύει. Ξέρετε κάποιο πρόγραμμα, free, που να μπορώ μέσω αυτού να φτιάξω διάγραμμα ροής και να κάνω την δουλειά μου έτσι;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

Δεν το έχω κάνει, αλλά μου φαίνεται ότι θες να εφαρμόσεις μια τεχνική ικανοποίησης περιορισμών (https://en.wikipedia.org/wiki/Constraint_logic_programming)

Συνήθως αυτά γίνονται με λογικό προγραμματισμό (Prolog) αλλά ξέρω ότι υπάρχουν και βιβλιοθήκες για C++ (δεν ξέρω για ποιές άλλες μπορεί να υπάρχουν)...

Δεν ξέρω ακριβώς τι θες να υπολογίζει/βρίσκει και τι δεδομένα έχεις αλλά εκ πρώτης άποψης θα σε κατεύθυνα προς τα εκεί.

Για το γραφικό κομμάτι ακούγεται πιο περίπλοκο, όχι μόνο στην υλοποίηση αλλά και στον "σχεδιασμό".

• Like 1
Δημοσ.

Δυστυχώς φίλε το πρόβλημά σου ανήκει στα δύσκολα, από άποψης πολυπλοκότητας, προβλήματα.

https://en.wikipedia.org/wiki/Nurse_scheduling_problem

Επειδή το είχα ψάξει και για μένα παλιότερα, αυτό που σκέφτηκα τότε είναι να "βαθμολογήσεις" τη δυσκολία της βάρδιας με κάποιο βαθμό, πχ πρωινό=1, απόγευμα = 1.5, βράδυ = 2, αργία = 4.

Έτσι ανά εβδομάδα θα κοιτάς τη συγκεντρωτικη βαθμολογία ανά εργαζόμενο και πχ αν κάποιος έχει υψηλή βαθμολογία, θα παίρνει πρωινή βάρδια κοκ. Τώρα αν θα κοιτά το πρόγραμμα, αν δούλευε πέρυσι τα Χριστούγεννα κάποιος ή όχι και να πράττει ανάλογα, αυτό το φτιάχνεις εσύ εύκολα βάζοντας το ως προτεραιότητα.

• Like 4
Δημοσ.

Δυστυχώς φίλε το πρόβλημά σου ανήκει στα δύσκολα, από άποψης πολυπλοκότητας, προβλήματα.

https://en.wikipedia.org/wiki/Nurse_scheduling_problem

Επειδή το είχα ψάξει και για μένα παλιότερα, αυτό που σκέφτηκα τότε είναι να "βαθμολογήσεις" τη δυσκολία της βάρδιας με κάποιο βαθμό, πχ πρωινό=1, απόγευμα = 1.5, βράδυ = 2, αργία = 4.

Έτσι ανά εβδομάδα θα κοιτάς τη συγκεντρωτικη βαθμολογία ανά εργαζόμενο και πχ αν κάποιος έχει υψηλή βαθμολογία, θα παίρνει πρωινή βάρδια κοκ. Τώρα αν θα κοιτά το πρόγραμμα, αν δούλευε πέρυσι τα Χριστούγεννα κάποιος ή όχι και να πράττει ανάλογα, αυτό το φτιάχνεις εσύ εύκολα βάζοντας το ως προτεραιότητα.

Εμένα με ενδιαφέρει το κομμάτι με τις βασικές αργίες. Χριστούγεννα,Πρωτοχρονιά, Πάσχα. Άντε το πολύ και καλοκαίρι. Όχι το πρόγραμμα καθε αυτό. Γι'αυτό και το θεώρησα λίγο και όχι πολύ πολύπλοκο. Μάλλον το διατύπωσα λάθος

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...