thor777 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Καλησπέρα σε όλους και ευχαριστώ για οποιαδήποτε βοήθεια. Δεν ξέρω αν άνοιξα το θέμα στην σωστή ενότητα, αν όχι ας μεταφερθεί από τους mods Το πρόβλημα που έχω είναι ότι γίνεται χρήση του internet γύρω στα 5-6 Mbps όπως μου δείχνει το task manager των windows χωρίς να κάνω τίποτα. Το λειτουργικό είναι windows 10 σε φορητό υπολογιστή. Αυτό το κάνει τις τελευταίες 3-4 μέρες. Μάλιστα είχα βάλει mobile internet γιατί ήμουν εκτός και μου έφαγε 2 gb χωρίς να το καταλάβω μέσα σε λίγα λεπτά Λέτε να είναι κανένας ιός ? Παρακάτω εχω και το screenshot από το task manager.
infin1tyGR Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Το Windows Update τα τρώει. Λογικά κατεβάζει νέες ενημερώσεις (ορισμένες φορές αυτό αργεί υπερβολικά πολύ). Θα πρέπει να ορίσεις τη σύνδεση του mobile internet ως «metered», δηλαδή ότι έχει περιορισμό στα δεδομένα, και θα σταματήσουν οι αυτόματες ενημερώσεις. Αν έχεις συνδεθεί σε WiFi αυτό γίνεται εύκολα, αν έχεις USB modem με κάρτα SIM δεν ξέρω αν γίνεται. 1
thor777 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Το mobile internet που έχω είναι με κάρτα sim (cosmote). Πράγματι τώρα πρόσεξα ότι κατέβαζε το windows update version 1607 "anniversary" (πρέπει να είναι πάνω από 3 GB ! ). Τώρα όσο αφορά το "metered connection" πράγματι το ενεργοποίησα με WIFI σύνδεση και σταμάτησε το κατέβασμα από windows update. Ωστόσο δοκίμασα επίσης με συνδεση Ethernet και με την καρτα sim (πρεπει να είναι 4G δίκτυο) και δεν κατάφερα και στις δυο περιπτώσεις να σταματήσω το download. Η μέθοδος που χρησιμοποίησα είναι μέσω edit στο registry όπως περιγράφετε στο παρακάτω link http://www.howtogeek.com/262477/how-to-set-an-ethernet-connection-as-metered-in-windows-8-and-10/ Όταν η "τιμή" είναι 2 υποτίθεται ότι η σύνδεση μετατρέπετε σε "metered" Εγώ έβαλα την τιμή "2" σε όλα (3g / 4g / Ethernet / wifi) και στο μόνο που είχε αποτέλεσμα ηταν στο wifi. Στην ουσία βάζοντας της τιμή "2" στο wifi η επιλογή "set as metered connection" πηγαίνει αυτόματα στο "on". Υ.Γ. Μάλλον έπρεπε να ανοίξω το θέμα στην ενότητα των Windows και ο τίτλος θα έπρεπε να ήταν "πως σταματάς το download των window update σε Ethernet ή 4G δίκτυα"
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα