Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποσό που διαθέτουμε : 700-750 Ευρώ

Χρήση υπολογιστή :

Αναπαραγωγή 4Κ video, Internet Browsing, Word, Ελαφρύ Gaming (όλα αυτά χωρίς ίχνος Lag :P )

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε:

Κανένα

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη.

Ναι θα χρειασθώ οθόνη, έως 24 ίντσες, για πολύωρη χρήση.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?

Τίποτα από περιφερειακά.

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).

Αττική

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?

Από ένα κατάστημα.

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?

Από το κατάστημα.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο .

Θα περασθεί από εμένα.

OC:

Δεν νομίζω ότι θα γίνει OC, το θεωρώ αχρείαστο για τις παραπάνω χρήσεις.

Γενικά:

To pc Θα παραμένει ανοιχτό 24/7, οπότε χρειάζεται καλή ψύξη και να είναι όσο το δυνατόν πιομ αθόρυβο γίνεται.

Το pc προορίζεται να μείνει για αρκετό καιρό στο σπίτι, χωρίς μελλοντική αναβάθμιση για αρκετό καιρό, γι αυτό και το παραπάνω bugdet.

Ελάχιστες απαιτήσεις (στο μέτρο του δυνατού): 

Intel i-5 (χρησιμοποιώ το cpu benchmark για τις συγκρίσεις)

8gb RAM

240-256 gb SSD χωρίς HDD (θα τοποθετηθεί από εμένα ήδη υπάρχων HDD )

Δημοσ.

post-233997-0-85791900-1474638488_thumb.png

Σύνολο περίπου 760€ (συμπεριλαμβάνονται μεταφορικά)

Η παραπάνω σύνθεση είναι από τα vision studio της Θεσσαλονίκης, που νομίζω πως αν θελήσεις σου παρέχουν δωρεάν συναρμολόγηση και σου στέλνουν το PC έτοιμο σπίτι. 

Για ίντερνετ,word & ελαφρύ gaming τα παραπάνω κομμάτια είναι αρκετά(με την 460 για ελαφρύ gaming σε ελαφριά παιχνίδια θα είσαι εντάξει), αλλά για να βλέπεις κανονικά 4k βίντεο πρέπει να έχεις μια οθόνη ανάλυσης 4k, οι οποίες είναι ακριβές και φυσικά δεν ''χωράνε'' σε καμία περίπτωση-ότι άλλο και να περιορίσουμε- στο budget που διαθέτεις. H asus που σου έχω στην σύνθεση είναι αρκετά καλή για 1080p ανάλυση, για ταινίες σε HD κτλ. Όχι όμως για 4k.

Επεξεργαστή επέλεξα τον i5 6500 που θα είναι αρκετά ικανοποιητικός για το σύστημά σου, και για κουτί το zalman επειδή έχει ήδη 2 εγκατεστημένους ανεμιστήρες, ίσως αν θέλεις προσθέτεις και έναν ακόμη και είσαι εντάξει, για αυτό το σύστημα δεν χρειάζεσαι ιδιαίτερη ψύξη.

Σε αυτό το budget και δεδομένου του ότι ζητάς κατάστημα που να συναρμολογεί, δύσκολα θα βρεις έναν φθηνότερο συνδιασμό με i5, ssd, gpu, και οθόνη μέσα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...