Προς το περιεχόμενο

Μουσική 432Hz vs 440Hz vs 448Hz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είπα να ανοίξω ένα θέμα ώστε να δούμε αν ισχύει όλο αυτό πραγματικά :)

Όπως γράφει και ο τίτλος Τι είναι τα 440Hz ότι είναι ένα αφύσικο πρότυπο συχνότητας συντονισμού που απέχει από τη συμμετρία των ιερών δονήσεων και αρμονιών και ότι έχει κηρύξει πόλεμο στο υποσυνείδητο του ανθρώπου.

Εγώ δοκίμασα να ακούσω μουσική στα 432Hz δηλ -1.8% στην ταχύτητα ή -0.31 στο pitch και πραγματικά φαίνεται πιο natural αλλά είναι πιο θλιμμένο, δοκίμασα επίσης στα 448Hz +1,8% στην ταχύτητα και αυτό φαίνεται πιο φυσικό και είναι επίσης πιο χαρούμενο και νιώθω πιο ωραία.

Από παλιά προτιμούσα κατά ~1,5% πιο γρήγορα όταν άκουγα από κασέτα γιατί σε normal ταχύτητα δεν μου άρεσε.

https://www.youtube.com/watch?v=1zw0uWCNsyw

Περιμένω απαντήσεις :)

Δημοσ.

Παλιά όπως ανέφερα ήταν από κασέτα δηλ είχα ένα walkman το οποίο το ξεβίδωσα και πείραξα την ταχύτητα με το κατσαβίδι και τώρα από το κινητό και τον υπολογιστή πειράζω το pitch από music player.

Δημοσ.

Είπα να ανοίξω ένα θέμα ώστε να δούμε αν ισχύει όλο αυτό πραγματικά :)

Όπως γράφει και ο τίτλος Τι είναι τα 440Hz ότι είναι ένα αφύσικο πρότυπο συχνότητας συντονισμού που απέχει από τη συμμετρία των ιερών δονήσεων και αρμονιών και ότι έχει κηρύξει πόλεμο στο υποσυνείδητο του ανθρώπου.

Εγώ δοκίμασα να ακούσω μουσική στα 432Hz δηλ -1.8% στην ταχύτητα ή -0.31 στο pitch και πραγματικά φαίνεται πιο natural αλλά είναι πιο θλιμμένο, δοκίμασα επίσης στα 448Hz +1,8% στην ταχύτητα και αυτό φαίνεται πιο φυσικό και είναι επίσης πιο χαρούμενο και νιώθω πιο ωραία.

Από παλιά προτιμούσα κατά ~1,5% πιο γρήγορα όταν άκουγα από κασέτα γιατί σε normal ταχύτητα δεν μου άρεσε.

https://www.youtube.com/watch?v=1zw0uWCNsyw

Περιμένω απαντήσεις :)

Το άρθρο που παραθέτεις φίλε μου είναι κλασικό δείγμα ψευδοεπιστήμης και προπαγάνδας βασισμένης σε ασύστολα ψέματα. Πραγματικά είναι ντροπή που γράφονται τέτοια πράγματα και μάλιστα όταν είναι ολοφάνερα συνειδητά.

Η συχνότητα 432 δεν έχει τίποτα πιο φυσικό από την 440. Όπως φαίνεται και στο βίντεο που παρέθεσες, όλες οι συχνότητες δημιουργούν κάποια όμορφα συμμετρικά σχήματα, που το ακριβές είδος τους εξαρτάται από παράγοντες όπως υλικά, υγρά, θερμοκρασίες κ.α. Σε κάποια περίσταση λοιπόν μπορεί τα 440 να φαίνεται πιο "ιδιαίτερα" από ότι τα 432 ή οτιδήποτε άλλο.

Η συχνότητα 440 δεν είναι τίποτα περισσότερο από τη συχνότητα που κουρδίζουμε τη νότα Λα, για να συντονίζονται οι συχνότητες ανάμεσα στα όργανα και να μην ακούμε φάλτσα. Η φύση έχει αναλογίες συχνοτήτων που συντονίζονται με κάποιους τρόπους και τίποτα παραπάνω. Δηλαδή έχεις λόγους 1 προς 1 ή 1 προς 2 ή πιο πολύπλοκες αναλογίες, τις οποίες μπορούμε να παρατηρήσουμε πράγματι στη φύση, ακόμη και ανεξάρτητα από τους ήχους (καμία σχέση πάλι με συχνότητες έτσι, μιλάμε μόνο για συσχετισμούς ανάμεσα σε συχνότητες).

Να, όμως, και κάτι ακόμη πιο ενδιαφέρον και "παράλογο": ούτε και αυτές τις αναλογίες τις ακολουθούμε πιστά και χωρίς παρεκκλίσεις. Και αυτό δεν έγινε ούτε από τους Ναζί, ούτε από καμιά παγκόσμια συνωμοσία. Έγινε οργανικά πριν εκατοντάδες χρόνια και για πρακτικούς λόγους, ώστε να δημιουργηθεί σιγά σιγά ένα σύστημα που να έχεις δυνατότητες να παίξεις στο ίδιο όργανο, με ένα κούρδισμα, πολλές διαφορετικές τονικότητες (το γιατί τις χρειαζόμαστε είναι άλλο ζήτημα, δεν μπορώ να κάτσω να τα γράψω όλα εδώ). Και στο τέλος φτιάξαμε πολλές μείζονες κλίμακες, όλες λίγο "φάλτσες", καμία με τις σούπερ ακριβείς αναλογίες που μας δίνει η φύση, αλλά όλες ανεκτές.

Και με αυτές φτιάχνουμε μουσική με τεράστια ουσία εδώ και εκατοντάδες χρόνια, γιατί στο τέλος η μουσική είναι απλά μια γλώσσα επικοινωνίας. Όπως ακριβώς οι λέξεις έχουν μια αξία όταν μπούνε σε κάποια σειρά και δημιουργήσουν μια συμβολική ακολουθία που μπορούμε να μεταφράσουμε στο κεφάλι μας (βλέπε σκέψη), έτσι ακριβώς συμβαίνει και με τους ήχους. Και αυτό λειτουργεί ανεξάρτητα από την συσχέτιση που έχει με την φύση αυτή η ακολουθία των ήχων (η οποία ούτως ή άλλως όπως είπα αφορά αναλογίες και όχι συχνότητες).

Ακριβώς όπως αν αντί εδώ και χρόνια αντί για το γράμμα μ, χρησιμοποιούσαμε το γράμμα π, αυτό δε θα άλλαζε το νόημα της φράσης: αυτό το άρθρο γράφει παλακίες.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

τα 440HZ δημιουργηθηκαν ωστε να συντονιζονται ολες οι συχνοτητες σωστα καθαρα στην μουσικη, στην νοτα ΛΑ...ειναι δυσαρμονια ομως, η σωστη αρμονια ειναι 432HZ..οντως εχει φτιαχτει ετσι ωστε να μην εστιαζει ο ανθρωπος στην πραγματικη γνωση  αλλα στο ψεμα που θελουν εκεινοι. 

απλα το λαθος που λες φιλε ειναι με την ταχυτητα, το pitch. δεν ρυθμιζεται εστι ωστε να ακουσεις το σωστο τονο που θελεις.

αν πειραξεις το πιτσ πειραζεις και το tempo, για να πετυχεις καθαρα συχνοτικα φαινομενα πρεπει να κατεβασεις ενα προγραμμα μουσικης οπως ειναι παραδειγμα το cubase, logic, ableton, nuendo, protools, αρχιζε να παιζεις μονος σου με συχνοτητες, να ακουσεις καθαρες συχνοτητες χωρις αλλους ηχους μεσα, δηλαδη ενα σκετο sine wave το οποιο να παιζει στα 432hz...

ολα ειναι ενεργεια στο συμπαν, δονηση...οποτε παιζει μεγαλο ρολο ποια δονηση επιλεγεις να ακους και να παλεσαι...

και επειδη το ηξεραν εκεινοι με υποχθονιο τροπο αποφασιαν να κανουν νομο τα 440HZ...αυτα τα 8hertz εχουν τεραστια διαφορα, αν εχεις ειδικα καλα ηχεια τα οποια να κατεβαινουν σε χαμηλες συχνοτητες η διαφορα ειναι τεραστια αν παιξεις με αρμονικες του 432hz...

με λιγα λογια για καποιον που δεν γνωριζει δεν θα καταλαβει τιποτα, για καποιον που θα ερευνησει θα καταλαβει πολλα...ψαχτο και αν νομιζεις οτι ειναι βαρετα παρατησετα....πολυ σημαντικο για τις δονησεις μεσα απο τον ηχο ειναι να εχεις κλειστα ματια και να συγκεντρωνεσαι στο καθε σημειο που θελεις, η καθε συχνοτητα ενεργοποιει και συγκεκριμενα μερη του σωματος μας, ψαξε για chakra και τα σχετικα..

Δημοσ.

τα 440HZ δημιουργηθηκαν ωστε να συντονιζονται ολες οι συχνοτητες σωστα καθαρα στην μουσικη, στην νοτα ΛΑ...ειναι δυσαρμονια ομως, η σωστη αρμονια ειναι 432HZ..οντως εχει φτιαχτει ετσι ωστε να μην εστιαζει ο ανθρωπος στην πραγματικη γνωση  αλλα στο ψεμα που θελουν εκεινοι. 

απλα το λαθος που λες φιλε ειναι με την ταχυτητα, το pitch. δεν ρυθμιζεται εστι ωστε να ακουσεις το σωστο τονο που θελεις.

αν πειραξεις το πιτσ πειραζεις και το tempo, για να πετυχεις καθαρα συχνοτικα φαινομενα πρεπει να κατεβασεις ενα προγραμμα μουσικης οπως ειναι παραδειγμα το cubase, logic, ableton, nuendo, protools, αρχιζε να παιζεις μονος σου με συχνοτητες, να ακουσεις καθαρες συχνοτητες χωρις αλλους ηχους μεσα, δηλαδη ενα σκετο sine wave το οποιο να παιζει στα 432hz...

ολα ειναι ενεργεια στο συμπαν, δονηση...οποτε παιζει μεγαλο ρολο ποια δονηση επιλεγεις να ακους και να παλεσαι...

και επειδη το ηξεραν εκεινοι με υποχθονιο τροπο αποφασιαν να κανουν νομο τα 440HZ...αυτα τα 8hertz εχουν τεραστια διαφορα, αν εχεις ειδικα καλα ηχεια τα οποια να κατεβαινουν σε χαμηλες συχνοτητες η διαφορα ειναι τεραστια αν παιξεις με αρμονικες του 432hz...

με λιγα λογια για καποιον που δεν γνωριζει δεν θα καταλαβει τιποτα, για καποιον που θα ερευνησει θα καταλαβει πολλα...ψαχτο και αν νομιζεις οτι ειναι βαρετα παρατησετα....πολυ σημαντικο για τις δονησεις μεσα απο τον ηχο ειναι να εχεις κλειστα ματια και να συγκεντρωνεσαι στο καθε σημειο που θελεις, η καθε συχνοτητα ενεργοποιει και συγκεκριμενα μερη του σωματος μας, ψαξε για chakra και τα σχετικα..

Ρε φίλε, αφού δεν έχεις ιδές για τι πράγμα μιλάς, γιατί παραπληροφορείς τον κόσμο; Αυτά που λες αρχικά δεν βγάζουν νόημα, είναι αερολογίες. Ποια σωστή αρμονία είναι το 432 και δεν είναι το 440; Αρμονία με ΤΙ πράγμα; Η αρμονία είναι η συσχέτιση ανάμεσα σε διαφορετικές συχνότητες. Το 440 είναι αρμονικότατο με το 880, όπως το 432 είναι αρμονικότατο με το 864. Από μόνα τους, είναι απλά δύο συχνότητες, όπως όλες οι συχνότητες. Τώρα αν εσύ βάζεις να ακούσεις 432 και νομίζεις ότι κάτι γίνεται, προφανώς είναι στη φαντασία σου. Τι νομίζεις; Ότι υπάρχει "σταθερά συχνότητας" που είναι η ίδια σε 7,5 δισεκατομμύρια ανθρώπους, σε οποιοδήποτε δωμάτιο, με οποιαδήποτε θερμοκρασία; Ξέρεις πόσοι παράγοντες παίζουν ρόλο στο συντονισμό; Φυσικά και δεν υπάρχει καμία σταθερά και δεν έχει αποδείξει ποτέ κανένας τέτοιο πράγμα. Ακούμε συχνά αερολόγους να πετάνε κουβέντες χωρίς νόημα, που προφανώς δεν βρίσκονται εκεί για να πείσουν κανέναν επιστήμονα, παρά μόνο για να ξεγελάσουν άσχετους και να τους φάνε τα λεφτά. Υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται δεκάδες χρόνια με την ηλεκτρονική μουσική και έχουν φτάσει σε πολύ βαθύτερο επίπεδο έρευνας, αυτά που συζητάμε τώρα είναι απλά αστεία, δεν είναι για "προχωρημένους". Ένα μάθημα ηλεκτρονικής μουσικής να κάνεις, θα καταλάβεις ότι είναι χαζομάρες.

Τι σχέση έχει το tempo με το pitch; Και ποιον σωστό τόνο θέλω να ακούσω; Και τι; Υποτίθεται ότι δεν τον ακούω; Το ότι κουρδίζουμε στα 440 δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει 432 να ακούσουμε. Προφανώς και υπάρχει και το ακούμε μέσα στη μουσική. Το ότι ξεκινάμε από τα 440 δε σημαίνει ότι δεν χρησιμοποιούνται οι άλλες συχνότητες ή ότι χρησιμοποιείται το 440 περισσότερο. Απλά εκεί συντονίζουμε τα όργανα. Μπορεί μέσα στα κομμάτια να παίζονται συνέχεια νότες με 432 και καθόλου 440. Καταλαβαίνεις πόσο εκτός πραγματικότητας είναι αυτά που λες;

Τέλος πάντων, ακολούθα τη συμβουλή σου και ψάξε. Αυτή τη στιγμή αυτά που λες πολύ απλά δε βγάζουν νόημα, πετάς ότι λέξη σου κατέβει στο κεφάλι χωρίς να ξέρεις τι σημαίνει. Από κάπου θα τα άκουσες πιστεύω, αλλά μάθε ότι σου λέγανε χαζομάρες.

Παρεπιπτόντως σπουδάζω σε ένα από τα σπουδαιότερα πανεπιστήμια μουσικής του κόσμου στη Βιέννη, αν αυτό σημαίνει τίποτα.

edit: Να, ένας άνθρωπος που γνωρίζει αναγκάστηκε να κάτσει και να απαντήσει στους απανταχού μπουρδολόγους που γεννήσανε παραμύθια από την κούτρα τους. Τι να πω... Ωραία ξοδεύουμε το χρόνο σοβαρών ανθρώπων... Τους βάζουμε να ασχολούνται με ανυπόστατες ανοησίες.

https://ask.audio/articles/music-theory-432-hz-tuning-separating-fact-from-fiction

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

φιλε εσυ δεν εχεις ιδεα σε αυτα που λες. οπως λες σπουδαζεις....εγω ειμαι 15 χρονια επαγγελματιας ηχοληπτης και εχω δουλεψει στα μεγαλυτερα studio εγχωρια και εξωτερικο και εχω δημιουργησει δικα μου μουσικα οργανα τα οποια  δουλεουν σε πανεπιστημια ωστε να σου ενεργοποιουν κυτταρα στο σωμα, παραδειγμα παραγω 14hz και αυτοματα το εντερο διχνει μεταβολες ιδιες με την διαρροια, δηλαδη η συγκεκριμενη συχνοτητα επηρεαζει το συγκεκριμενο οργανο στο σωμα σαν να ειναι συνδεδεμενα, οποτε οταν ακουσεις ενα τραγουδι το οποιο περιεχει αρμονικες θεμελιωδης συχνοτητες υπαρχει μεγαλη περιπτωση να σε πιασει η κοιλια σου....

. εισαι ακομα νεος και μαθαινεις αυτα που σου λενε οι αλλοι τα ετοιμα, χωρις να εχεις δικη σου εμπειρια...δεν εχεις ερευνησει ακομα και πηγαινεις εγκυκλωπεδικα οπως ο καθε αρχαριος στην αρχη του..

καταλαβε αυτο που σου λεω, τα 432 HZ ειναι η πραγματικη αρμονικη της ΛΑ, και οχι τα 440hz που το καναν θελημενα, ειναι οπως η ωρα φιλε, που ειπαν οτι θα αλλαζει η μερα οταν η ωρα ειναι 12 ενω κανονικα ο κυκλος του 24ωρου γινεται στις 4 τα ξημερωματα..

οπως και οι χαρτες της γης που τοσα χρονια στα σχολεια μας μαθαινουν τον κλασσικο χαρτη που η αφρικη φενεται μικροτερη ωστε να βολευει τους ναυτικους αλλα στην πραγματικοτητα δεν εχει αυτο το σχημα η γη απο ψηλα, η αφρικη ειναι η μεγαλυτερη.......αντε ψαχτα λιγο και θα καταλαβεις...πολλα τα αλλαζουν ωστε να τους βολευει και να βολευει κυριως το συνολο..αλλα η πραγματικοτητα ηταν αλλιως...εσυ δηλαδη νομιζες οτι ολα ειναι τοσο αγνα,, και οτι μας μαθενουν οι δασκαλοι ειναι ΤΑ ΣΩΣΤΑ επειδη αυτοι ξερουν.....οκ...

οποτε για να τελειωνω το θεμα των συχνοτητων...η καθε συχνοτητα εχει εναν συγκεκριμενο τροπο ταλαντευσης, το πως μιλαμε, το τι ακουμε, ολα επηρεαζουν τα κυταρα μας, οποτε ΑΝ ο,τι μουσικη γραφεις εχεις σαν θεμελιωδη συχνοτητα τα 432HZ και οχι τα 440HZ ναι για εσενα δεν θα καταλαβεις τιποτα επειδη ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ, ασχολεισου ενεργα με αυτο καμια 10ετια και τοτε θα θυμηθεις τα λογια μου...

δεν σου ειπα οτι θα γινεις αλλος ανθρωπος, οτι θα πεταξεις ξερω γω, αλλα ολο το σωμα σου επειδη επηρεαζετε απο το αυτι το οποιο λειτουργει απο τον εγκεφαλο τοτε σιγα σιγα με τον καιρο θα κατανωεις τι ειναι ΑΡΜΟΝΙΑ και οχι δυσαρμονια....

μονο αν ερευνησεις και πειραματιστεις θα καταλαβεις, οχι με αυτα που λεει ο καθενας, ακομα και εγω λεω πραγματα που τα ανακαλυψα μονος στην πορεια. οσο ασχολεισαι θα μαθαινεις...

article-2596783-1CD3530000000578-650_964

article-2596783-1CD3619700000578-454_964

επισης κατι τελευταιο που αποκλειεται εκει να στο εχουν μαθει γιατι οπως λες ειναι το σπουδαιοτερο.....δηλαδη ποιος το εκρινε σαν σπουδαιοτερο? Ο ΘΕΟΣ...

ακου το παρακατω και πες μου αν υπαρχει κατι παραδοξο....

"ΑΡΘΡΟ"

432Hz Η τονικότητα της συμπαντικής αρμονίας

"Αν θέλετε να ανακαλύψετε τα μυστικά του σύμπαντος , σκεφτείτε τα όπως την ενέργεια, τη συχνότητα και τις δονήσεις "  Nikola Tesla

"Αυτό που oνομάσαμε ύλη είναι ενέργεια, της οποίας οι. δονήσεις έχουν χαμηλώσει τόσο ώστε να γίνεται αντιληπτή από τις αισθήσεις. Δεν υπάρχει ύλη." Albert Einstein

Ο Tesla το είπε, ο  Einstein συμφώνησε, η σύγχρονη επιστήμη το απέδειξε.  Τα πάντα-συμπεριλαμβανομένου και των δικών μας σωμάτων-αποτελούνται από ενέργεια που δονείται σε διαφορετικές συχνότητες.  Ο τρόπος με τον οποίο οι συχνότητες επηρεάζουν το φυσικό κόσμο έχει αποδειχθεί με διάφορα πειράματα, όπως η επιστήμη της Κυματικής και της μνήμης του νερού.

Η επιστήμη της Κυματικής (Cymatics ) αποδυκνύει ότι όταν οι συχνότητες του ήχου κινούνται μέσα από ένα συγκεκριμένο μέσο, όπως νερό, αέρας ή άμμο, μεταβάλλουν άμεσα τη δόνηση της ύλης. Οι επόμενες  εικόνες   και το βίντεο δείχνουν πώς τα σωματίδια «αλλάζουν» σε διαφορετικές συχνότητες.

Η Μνήμη του νερού αποδεικνύει  πώς η δική μας πρόθεση μπορεί να αλλάξει ακόμη και τον υλικό κόσμο. Αυτό έχει αποδειχθεί από τον Ιάπωνα masaru emoto, ο οποίος πραγματοποίησε  πολλές   μελέτες που αποδεικνύουν πως ο ήχος , τα συναισθήματα και οι σκέψεις μπορούν να αλλάξουν την σύσταση του νερού.

Όλοι έχουμε μια ορισμένη συχνότητα δόνησης, ενω το σώμα μας   είναι περίπου 70% νερό ... έτσι μπορούμε  να σκεφτούμε ότι οι μουσικές συχνότητες μπορούν  να αλλάξουν  τη δική μας δονητική κατάσταση. Κάθε έκφραση μέσα από τον ήχο, το συναίσθημα ή τη σκέψη  έχει μια συγκεκριμένη συχνότητα, η οποία επηρεάζει τα πάντα γύρω από αυτό, όπως  μια σταγόνα νερού  μπορεί να έχει πολλαπλασιαστικές επιπτώσεις σε μια μεγάλη επιφάνεια  νερού.

Μουσική Συχνότητα

Η    μουσική σε όλο τον κόσμο έχει ρυθμιστεί  A = 440 Hz, από το Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης (ISO), το   1953. Ωστόσο, οι μελέτες σχετικά με την δονητική φύση του σύμπαντος δείχνουν ότι αυτό είναι δυσαρμονικό με το φυσικό συντονισμό της φύσης και μπορεί να δημιουργήσει αρνητικές επιπτώσεις στην ανθρώπινη συμπεριφορά και συνείδηση. Ο σύγχρονος κόσμος ξέχασε αυτή την τελειοποίηση του ήχου και στα 1885 η Γαλλία υιοθέτησε το πρότυπο του 440 Hz.  Στην συνέχεια παρά τις διαμαρτυρίες του Guiusepe Verdi για την εσφαλμένη απόφαση αυτή της Γαλλίας η  Αμερικανική Ομοσπονδία Μουσικών αποδέχθηκε το A = 440 Hz ως πρότυπο το 1917, και  από το 1940 οι ΗΠΑ επέβαλαν τα 440 Hz σε όλο τον κόσμο, και τελικά το 1953 έγινε  πρότυπο ISO.

Η συχνότητα 432 Hz   είναι μαθηματικά συνεπής με τα πρότυπα του σύμπαντος. Μελέτες αποκαλύπτουν ότι η στα 432hz δονείται η χρυσή τομή του σύμπαντος φ και ενοποιεί τις ιδιότητες του φωτός, του χρόνου, του χώρου , της ύλης, της βαρύτητας και του μαγνητισμού με τη βιολογία, τον κώδικα του DNA και τη συνείδηση.  Ο αριθμός 432 αντικατοπτρίζεται επίσης στο τσακρα της καρδιάς (το οποίο επηρεάζει το συναίσθημα),στις αναλογίες του Ήλιου, στη Γη , τη Σελήνη, στη Μεγάλη Πυραμίδα της Αιγύπτου, στο Στόουνχεντζ,  στην Ακρόπολη και πολλούς άλλους ιερούς χώρους.

Επεξ/σία από ronaldofenomeno
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κι εγώ ηχολήπτης είμαι - όχι τρομερά επαγγελματίας αλλά ήδη ασχολούμαι εδώ και 10 χρόνια.

Το pitch ναι πειράζει και το tempo αλλά και πάλι κουρδίζεις όλα τα όργανα γιατί δοκίμασα να γράψω στα 432Hz και μετά στα 440Hz και όταν έπαιζα με τo pitch είτε να γράψεις 432Hz είτε 440Hz το αποτέλεσμα είναι ότι καλύτερα να παίζεις με το pitch παρά να κάνεις όλο τον κόπο να κουρδίζεις όλα τα όργανα πρώτα και μετά να τα γράψεις.

Εγώ πάντα ότι μουσική και να ακούσω προτιμώ στα 448Hz δηλ βάζω +0.31 semitones στο pitch και πραγματικά νιώθω πιο χαρούμενος ψυχολογικά ενώ με τα 440Hz η ψυχολογία δύσκολα ανεβαίνει - το έχω κάνει πείραμα αρκετές φορές όταν πηγαίνω με αστικό κάθε μέρα Θεσσαλονίκη - Περαία.

Έχω κάνει και βίντεο στο Youtube 432Hz vs 440Hz vs 448Hz οπότε δείτε το αν θέλετε και ότι αποτέλεσμα βγάλετε postάρετε το εδώ

Επεξ/σία από KnightRider
Δημοσ.

φιλε εσυ δεν εχεις ιδεα σε αυτα που λες. οπως λες σπουδαζεις....εγω ειμαι 15 χρονια επαγγελματιας ηχοληπτης και εχω δουλεψει στα μεγαλυτερα studio εγχωρια και εξωτερικο και εχω δημιουργησει δικα μου μουσικα οργανα τα οποια  δουλεουν σε πανεπιστημια ωστε να σου ενεργοποιουν κυτταρα στο σωμα

Α, συγγνώμη, τότε εσύ θα ξέρεις καλύτερα από τους καθηγητές μου που ήταν από τους πρωτοπόρους της ηλεκτρονικής μουσικής και της έρευνας πάνω σε αυτήν, που τους γράφουν τα βιβλία ιστορίας της μουσικής, παρόλο που αυτά που γράφεις δεν έχουν ίχνος επιστημονικής μεθόδου, ούτε καν βγάζουν νόημα. Που θεωρείς ότι οι έρευνες του Masaru Emoto έχουν αποδείξει (!!!) οτιδήποτε, όταν ο τύπος δεν μπορεί να στηρίξει το παραμικρό. Ξέρεις τι θα πει "απόδειξη"; Ξέρεις πως λειτουργεί ο κόσμος; Τα πειράματα πρέπει να επαληθεύονται από όλους και πάντα.

Ναι μωρέ, έπρεπε να σε πάρω πολύ στα σοβαρά.

Αν σε ρωτήσω να στηρίξεις ΕΝΑ πράγμα από όλα αυτά που γράφεις, αλλά στα σοβαρά, θα κάτσεις να απαντήσεις ή θα την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια, όπως κάνει ο Masaru Emoto όταν σοβαροί επιστήμονες του ζητάνε να στηρίξει αυτά που λέει; Προφανώς το δεύτερο. Άλλωστε αυτές οι συζητήσεις έχουν ήδη γίνει και έχουν απαντηθεί, αλλά κάθισες ποτέ να διαβάσεις τις απαντήσεις που αποδεικνύουν πέραν κάθε αμφιβολίας ότι αυτά που γράφεις είναι ψευδοεπιστήμη; Όχι βέβαια. Καλό ψάξιμο λοιπόν. Α, ξέχασα, αποκλείεται να το ψάξεις, γιατί οι καθηγητές και οι επιστήμονες που κάθονται με τις ώρες και έχουν φάει τη ζωή τους να αναλύουν, και να μιλάνε με ακρίβεια και να στηρίζουν τα πάντα με αδιαμφισβήτητα στοιχεία, τα οποία πρέπει και επιβεβαιώνει μια ολόκληρη επιστημονική κοινότητα λένε ψέματα, είναι άσχετοι και δεν έχουν εμπειρία όπως εσύ.

ΥΓ: Όλως τυχαίως έχω σπουδάσει και τοπογραφία και γνωρίζω πάρα πολύ καλά γιατί οι χάρτες είναι έτσι, και ο λόγος δεν είναι ότι "τα αλλάζουν επειδή τους βολεύει", ούτε ότι οι δάσκαλοι τα λένε λάθος. Αντιθέτως, τα λένε ΜΙΑ ΧΑΡΑ, είναι κάτι που μαθαίνεις την ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ που ασχολείσαι με το αντικείμενο, μέσα στα πρώτα ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ που θα κάτσεις να ψάξεις το θέμα, και θα το βρεις στη WIKIPEDIA, πάνω πάνω, την οποία δεν έκανες καν τον κόπο να κοιτάξεις, προτού πετάξεις την μπαρούφα. Είναι γιατί ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ δεν υπάρχει τρόπος να αποτυπωθεί μια σφαιρική επιφάνεια στο χαρτί χωρίς να υπάρξουν παραμορφώσεις στα γεωμετρικά σχήματα. Τόσο απλό. Από τη στιγμή, λοιπόν, που δε γνωρίζεις ούτε το απλούστερο, ούτε το βασικότερο, ούτε το παραμικρό ουσιαστικά για τις χαρτογραφικές προβολές, ούτε τους ΤΙΤΛΟΥΣ των κεφαλαίων της τεράστιας επιστημονικής έρευνας που έχει γίνει, κράτα τις ασυναρτησίες σου για κανένα αμόρφωτο κορόιδο που θα σε πιστέψει.

Ναι, τα πράγματα δεν είναι αγνά. Υπάρχουν και τύποι σαν εσένα που τα καταστρέφουν όλα, χωρίς κανένα σεβασμό στον κόπους των άλλων.

Δημοσ.

Α, συγγνώμη, τότε εσύ θα ξέρεις καλύτερα από τους καθηγητές μου που ήταν από τους πρωτοπόρους της ηλεκτρονικής μουσικής και της έρευνας πάνω σε αυτήν, που τους γράφουν τα βιβλία ιστορίας της μουσικής, παρόλο που αυτά που γράφεις δεν έχουν ίχνος επιστημονικής μεθόδου, ούτε καν βγάζουν νόημα. Που θεωρείς ότι οι έρευνες του Masaru Emoto έχουν αποδείξει (!!!) οτιδήποτε, όταν ο τύπος δεν μπορεί να στηρίξει το παραμικρό. Ξέρεις τι θα πει "απόδειξη"; Ξέρεις πως λειτουργεί ο κόσμος; Τα πειράματα πρέπει να επαληθεύονται από όλους και πάντα.

Ναι μωρέ, έπρεπε να σε πάρω πολύ στα σοβαρά.

Αν σε ρωτήσω να στηρίξεις ΕΝΑ πράγμα από όλα αυτά που γράφεις, αλλά στα σοβαρά, θα κάτσεις να απαντήσεις ή θα την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια, όπως κάνει ο Masaru Emoto όταν σοβαροί επιστήμονες του ζητάνε να στηρίξει αυτά που λέει; Προφανώς το δεύτερο. Άλλωστε αυτές οι συζητήσεις έχουν ήδη γίνει και έχουν απαντηθεί, αλλά κάθισες ποτέ να διαβάσεις τις απαντήσεις που αποδεικνύουν πέραν κάθε αμφιβολίας ότι αυτά που γράφεις είναι ψευδοεπιστήμη; Όχι βέβαια. Καλό ψάξιμο λοιπόν. Α, ξέχασα, αποκλείεται να το ψάξεις, γιατί οι καθηγητές και οι επιστήμονες που κάθονται με τις ώρες και έχουν φάει τη ζωή τους να αναλύουν, και να μιλάνε με ακρίβεια και να στηρίζουν τα πάντα με αδιαμφισβήτητα στοιχεία, τα οποία πρέπει και επιβεβαιώνει μια ολόκληρη επιστημονική κοινότητα λένε ψέματα, είναι άσχετοι και δεν έχουν εμπειρία όπως εσύ.

ΥΓ: Όλως τυχαίως έχω σπουδάσει και τοπογραφία και γνωρίζω πάρα πολύ καλά γιατί οι χάρτες είναι έτσι, και ο λόγος δεν είναι ότι "τα αλλάζουν επειδή τους βολεύει", ούτε ότι οι δάσκαλοι τα λένε λάθος. Αντιθέτως, τα λένε ΜΙΑ ΧΑΡΑ, είναι κάτι που μαθαίνεις την ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ που ασχολείσαι με το αντικείμενο, μέσα στα πρώτα ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ που θα κάτσεις να ψάξεις το θέμα, και θα το βρεις στη WIKIPEDIA, πάνω πάνω, την οποία δεν έκανες καν τον κόπο να κοιτάξεις, προτού πετάξεις την μπαρούφα. Είναι γιατί ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ δεν υπάρχει τρόπος να αποτυπωθεί μια σφαιρική επιφάνεια στο χαρτί χωρίς να υπάρξουν παραμορφώσεις στα γεωμετρικά σχήματα. Τόσο απλό. Από τη στιγμή, λοιπόν, που δε γνωρίζεις ούτε το απλούστερο, ούτε το βασικότερο, ούτε το παραμικρό ουσιαστικά για τις χαρτογραφικές προβολές, ούτε τους ΤΙΤΛΟΥΣ των κεφαλαίων της τεράστιας επιστημονικής έρευνας που έχει γίνει, κράτα τις ασυναρτησίες σου για κανένα αμόρφωτο κορόιδο που θα σε πιστέψει.

Ναι, τα πράγματα δεν είναι αγνά. Υπάρχουν και τύποι σαν εσένα που τα καταστρέφουν όλα, χωρίς κανένα σεβασμό στον κόπους των άλλων.

re φιλε εισαι ενας απειρος, ενας τυπος που εχεις τους δασκαλους σου για ΘΕΟΥΣ, πες κατι δικο σου, κατι απο την δικη σου εμπειρια....επισης φαντασου μου λες για το wikipedia που ειναι το ποιο ανακριβης, που ο καθενας μπορει να αλλαξει ο,τι θελει εκει μεσα και να βαλει δικες του πληροφοριες...γιατι νομιζεις οτι ο καθηγητης ειναι κατι το τρομερο? εγω εχω ποιο πολυ γνωση απο τον οποιοδηποτε εκει που σπουδαζεις, επισης για να τελειωνουμε με τ στηριγματα σου και τις θεωριες που εχεις ΓΙΑΤΙ εισαι ο κλασικος ανθρωπος που θελει αποδειξεις για τα παντα, πως εξηγεις την υπαρξη του συμπαντος? Ο,ΤΙ ΠΟΥΝΕ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΟΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ....αυτο θα πεις.....λες και ξερει ο καθε γηινος τι πραγματικα υπαρχει εκει εξω,....ημαρτον ρε φιλε....κατσε φιλε εκει στην γραμμικη σκεψη σου, ενω αν σκεφτεις σφαιρικα θα δεις ποσο ποιο απλα ειναι ολα....ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ οτι στην πραγματικοτητα ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ απλα ζουμε ολοι με την ιδεα οτι γνωριζουμε...οποτε συμβουλη που σου δινω αν θελεις να πετυχεις κατι σαν μουσικος, εφοσον το σπουδαζεις κιολας.....ανοιξε το μυαλο σου, βαλε την φαντασια σου να οργιασει, αλλιως θα γινεις ενας ακομα αφραγκος μουσικος που κανει ο,τι κανουν ΟΛΟΙ, σαν τους καθηγητες σου δηλαδη ενα πραγμα.....

• Like 1
Δημοσ.

Αν κάποιος αμφιβάλει ή πείστηκε ότι ο παραπάνω ίσως ξέρει τι του γίνεται:

Fiction: 432 Hz is the frequency of the heart / brain / earth / sun / water

Fact: The frequency of the heart fluctuates between approximately 1 Hz to 2.5Hz. It does not have a steady frequency that can be multiplied to achieve 432 Hz. 

Brainwaves or Neural Oscillations range between approximately 1 Hz and 70 Hz and are not tuned to 8 Hz or other divisions of 432 Hz in any way.

The Schumann resonance is a set of electromagnetic oscillations that originate from earth. One of them currently resonates at an average of 7.83Hz and not 8 Hz. which if multiplied by 55 gives us an A=430.65 Hz. Close, but no cigar.

Astronomers at Stanford have recorded super sonic oscillations from the sun at around 5.964 GHz. They had to slow them down (change their pitch) by 42,000 times to accidentally hit the frequency of 142 Hz - and not 144 as claimed by some which would again bring us a frequency of A=426Hz. 

Water molecules can vibrate in a wide band of extremely high frequencies close to the infrared spectrum (90–110 Tera Hz). The band is wide enough to not favor any specific frequency, let alone 432 Hz. 

Δημοσ.

Χαχαχαχαχαχαχαχα

Λοιπόν, αναιδέστατε, διάβασε προσεκτικά:

1) Θα αρχίσεις ν' ακούς μουσική, αποκλειστικά από όργανα που ενεργοποιούν τα κύτταρα τού σώματος, διότι ...πού πας ρε Καραμήτρο με απενεργοποιημένα κύτταρα και μού θες και μουσική;

2) Φρόντισε, κάθε μέρα που θα σκέφτεσαι ν' ακούσεις μουσική από τα συγκεκριμένα όργανα, να έχεις προηγουμένως επιβεβαιώσει ότι την ίδια μέρα δεν έχουν πραγματοποιηθεί αεροψεκασμοί. Ενός φουκαρά που δεν είχε το νου του, τού ενεργοποιήθηκαν τα κύτταρα ανάποδα επειδή εισέπνευσε τον ψεκασμένο αέρα, με αποτέλεσμα να καταλήξει σε εσφαλμένα συμπεράσματα σχετικά με τη δημιουργία τού σύμπαντος.

3) Δεν έχει τρίτο. Θα κάνεις τα παραπάνω, θα ελέγξω το ορθό τής εκτέλεσής τους και μετά θα δώσω ημιανάσ'...

Δημοσ.

Λοιπόν

Να φορέσω και ένα καπελάκι από αλουμινόχαρτο, για να μην μπορούν να με πείθουν όλοι αυτοί οι φτωχοί κακόμοιροι καθηγητές, με όλα αυτά τα γεγονότα, τα επιχειρήματα, τα πειράματα, τις στατιστικές και τις έρευνές τους; Γιατί όταν ήμουν μικρός μου έλεγαν ότι η γη είναι σχεδόν σφαίρα, αλλά 33 χρόνια τώρα που την περπατάω είναι επίπεδη, οπότε από την εμπειρία μου κατάλαβα ότι έλεγαν βλακείες και είναι άσχετοι που δεν έχουν επαφή με τον κόσμο. Τότε κατάλαβα ότι εγώ έχω πιο πολύ γνώση από όλους αυτούς. Και έτσι έκανα καριέρα και λεφτά.

Δημοσ.

33 χρόνια τώρα που την περπατάω είναι επίπεδη

Ναι, εξυπνάδες! Άμα έχεις άντερα, περπάτα εντελώς ευθεία, χωρίς να σταματήσεις και, όταν πέσεις από το χείλος τής γης και χαθείς στο σκοτεινό πουθενά (ποίηση γράφω ρε ο άνθρωπος...) , τα ξαναλέμε... 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...