Προς το περιεχόμενο

macbook pro αναβάθμιση σε ssd

kateriiina

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας,

Έχω ένα macbook pro mid 2010 το οποίο ψιλόσέρνεται ειδικά όταν δουλεύω βαριά προγράμματα.

Αποφάσισα λοιπόν να του αντικαταστήσω τον 320gb hdd με έναν samsung 850 evo 250gb.

Αφού κάνω την αλλαγή και το ανοίξω, λογικά θα μου ζητήσει εάν θέλω να χρησιμοποιήσω το time machine για να βάλω τα παλιά μου αρχεία (χρησιμοποιώ time machine για back up με έναν εξωτερικό 500gb).

Εάν το κάνω λογικά θα μου πει ότι ο χώρος του δίσκου δεν επαρκεί, σωστά?

Η αλήθεια είναι ότι δεν με απασχολεί να τα περάσω όλα. Μου αρκεί να περάσω το λειτουργικό και κάποια προγράμματα και να έχω τον παλιό hdd σαν εξωτερικό. 

Να σημειώσω ότι έχω cd από την τότε αγορά με τα lion.

Τι θα μου προτείνατε να κάνω μιας και δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία και το νετ είναι λίγο χαοτικό????

Ευχαριστώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια επιλογή ειναι ,να φτιάξεις πρωτα ενα boot στικάκι με το mac os που θες, χρησιμοποιώντας για παραδειγμα την εφαρμογή diskmaker x.

Μετα την εγκατασταση του λειτουργικου συνδεεις το timemachine backup και επιλέγεις ποια αρχεία θα κρατήσεις.

ΥΓ. Σου δινεται επιλογή κατα την πρωτη εκκινηση του λειτουργικου να συνδέσεις και να επαναφέρεις απο το timemachine backup,αλλα και αργοτερα με το migration assistant.

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση.

Προσπαθώ να κατεβάσω το installer των el capitan ώστε να κάνω το boot disk που μου είπες αλλά δεν κατεβαίνει. Πάω στο apple store, πατάω download τα el capitan από τα purchased, μου λέει ότι το έχω ήδη και αν θέλω να κατεβάσω το installer να πατήσω συνέχεια, πατάω και δεν γίνεται τίποτα. Γυρνάει βέβαια πάνω αριστερά το κυκλάκι αλλά αυτό είναι όλο. Δεν θα έπρεπε να έχει κάποια μπάρα με χρόνο για το κατέβασμα? Και αν πράγματι κατεβαίνει, που θα το βρω? 

Πάντως το diskmaker λέει ότι δεν το βρίσκει. 

Κάνω κάτι λάθος?

Τελικά έκανα κάτι updates που μου ζήταγε και τώρα κατεβαίνει κανονικά...   :)

evo 850 εγκατεστημένο καπετάνιο με diskmakerx σε στικάκι(όλα καλά).Ο καπετάνιος κατεβαίνει στις εφαρμογές,καλό είναι να τον αντιγράψεις στο Γρ. εργασίαςμε πατημένο το κουμπί alt.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...