Fotis13 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Ο Steve Jobs που ήταν δισεκατομμυριούχος γιατί δεν μπόρεσε ούτε αυτός να βρει τις "κρυμμένες μυστικές θεραπείες"; Από καρκίνο πέθανε, αν δεν το ήξερες. Τον κοροιδεψαν αυτον ρε ,ισχυει για ολους τους αλλους ομως! Στο μεταξυ πανε και ψηφιζουν ολοι αυτοι ετσι?... 5
Undertaker25 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Αυτό που πρέπει πάντα να κράζουμε την οποιαδήποτε πρωτοβουλία-ενέργεια κάποιου είναι πολύ άσχημο. Ανεξάρτητα από τον σκοπό του, προσφέρει κάτι καλό! Επίσης η δημιουργία του Facebook έγινε για να καλύψει μια ανάγκη του ιδίου, που τελικά δεν ήταν μόνο δική του ανάγκη.Σχεδόν ολόκληρος ο πλανήτης έχει πλέον facebook και δεν έπεσε κανείς σε καμία λούμπα. Όποιος θεωρεί ότι εξαπατήθηκε, μπορεί με 3 κλικ να διαγράψει το προφίλ του. Τώρα σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα...Μόνοι τα αναρτούμε, δεν μας βάζει κανείς με το ζόρι. Όλες οι καινοτομίες στην τεχνολογία έχουν τα θετικά τους, αλλά και τα αρνητικά τους. Η χρήση είναι αυτή που κάνει την διαφορά. Με το μαχαίρι κόβουμε το ψωμάκι μας, αλλά άμα δεν προσέχουμε θα κόψουμε και το δαχτυλάκι μας. Στοπ πια στα αρνητικά σχόλια για το κάθε τι που γίνεται εκεί έξω, δεν λέω δημοκρατία, ελευθερία λόγου, αλλά παρά έγινε το κακό. Ας γυρίσουμε όλοι πίσω να δούμε τι καταφέραμε για το κοινό συμφέρον τα τελευταία 5 χρόνια και μετά ας κρίνουμε τον οποιονδήποτε. Δηλαδή πιστεύεις φίλε μου πως σε ένα κόσμο που ουσιαστικά σε βομβαρδίζει μέρα-νύχτα υπέρ της χρήσεως του facebook, ένας άνθρωπος έχει πολλές επιλογές γύρω απο τη δημιουργία ή όχι ενός λογαριασμού? Πιστεύεις πως τα ανήλικα της νέας χιλιετηρίδας, που αν τους ρωτήσεις ποιος ήταν ο Αβέρωφ θα σου απαντήσουν θωρηκτό, θα κάτσουν να σκεφτούν τις συνέπειες μιας απλόχερης κατάθεσης των προσωπικών τους δεδομένων? Ή μήπως πιστεύεις πως ένας μέσος 30-35χρονος θα κάτσει να αναλύσει τους λόγους που πρέπει να αποφύγει το facebook? Ο άνθρωπος έχει μια ενστικτώδη τάση προς τη μίμηση την οποία δεν αντιλαμβάνεται άμεσα όταν την εκφράζει, ώστε να εντάσσεται πιο εύκολα στο κοινωνικό σύνολο και γίγνεσθαι. Υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα από ΜΜΕ, πολιτικούς και "διασημότητες" που φυγοκεντρίζεται γύρω απο το FB. Ένας μέσος, ανυποψίαστος πολίτης πολύ εύκολα θα τσιμπήσει για να συμμετάσχει στο πανηγυράκι. Εξάλλου, μη κοροϊδευόμαστε. Ξέρουμε όλοι πολύ καλά πως όταν μπεις στο χορό, θα χορέψεις. Όποιος δεν έχει λογαριασμό θεωρείται οπισθοδρομικός, εκτός τόπου και χρόνου, εκτός "μόδας" ενώ όσοι έχουν προσπαθούν να τροφοδοτούν συνεχώς τους φίλους ή ακολούθους τους με στιγμές από τη προσωπική τους ζωή μη τυγχόν και χαρακτηριστούν αντικοινωνικοί. 3
king2009 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Για πάμε να μαθαίνετε και τίποτα http://www.mixanitouxronou.gr/o-giatros-pou-anakalipse-ti-therapia-gia-ton-karkino-ton-exafanise-i-amerikaniki-farmakoviomichania-gia-na-min-chasi-ta-terastia-esoda-apo-tous-karkinopathis-alithia-i-theoria-sinomosias/ Μέχρι και πρόπερσι αν θυμάμαι καλά είχε βγει ένας που είχε δημιουργήσει μια μέθοδο για να δει ο οποιοσδήποτε αν έχει καρκίνο ή προδιαθεση και σε λίγο καιρό από όταν είχε βγει το άρθρο βγήκε ένα άλλο που "τελικά νεκρός βρέθηκε ο συγκεκριμένος άνθρωπος". Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι συμφέροντα παίζονται από πίσω. Η πιστεύετε ότι οι πόλεμοι στη μέση ανατολή γίνονται γιατί είναι οι άνθρωποι απολιτιστοι και φταίνε μόνο αυτοί και όχι πχ η Αμερική. Τέλος πάντων μερικοί απλά δεν θέλετε να πιστέψετε ότι ζούμε σε ένα τέτοιο κόσμο και ζείτε στον κόσμο σας. 1
tetra82 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Εγώ απότι κατάλαβα βλέπω απλά την πονηρή κινέζα που τύλιξε τον πλούσιο βλάκα κάνοντας του ενα μωρό και τώρα εξαντλεί όλον τον ναρκισσισμό βάζοντας φάτσα φόρα πρώτο τραπέζι πίστα το όνομα της πιστεύοντας ότι μπορεί να σώσει τον κόσμο με τα λεφτά του άντρα της. Αν εσυ βλέπεις αυτό να πας σε κάποιον οφθαλμίατρο. Ο Zuckerberk τα έχει με την τυπισσα απο το Πανεπιστήμιο πολύ πριν φτιάξει το Facebook. Βεβαια στο μυαλο σας το γεμάτο συνομωσίες γιατί οι αλλοι φταίνε για τα σκατά σας, ολοι ειναι αδερφές, πορνες, κλεφτες κτλ κτλ 2
Undertaker25 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Για πάμε να μαθαίνετε και τίποτα http://www.mixanitouxronou.gr/o-giatros-pou-anakalipse-ti-therapia-gia-ton-karkino-ton-exafanise-i-amerikaniki-farmakoviomichania-gia-na-min-chasi-ta-terastia-esoda-apo-tous-karkinopathis-alithia-i-theoria-sinomosias/ Μέχρι και πρόπερσι αν θυμάμαι καλά είχε βγει ένας που είχε δημιουργήσει μια μέθοδο για να δει ο οποιοσδήποτε αν έχει καρκίνο ή προδιαθεση και σε λίγο καιρό από όταν είχε βγει το άρθρο βγήκε ένα άλλο που "τελικά νεκρός βρέθηκε ο συγκεκριμένος άνθρωπος". Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι συμφέροντα παίζονται από πίσω. Η πιστεύετε ότι οι πόλεμοι στη μέση ανατολή γίνονται γιατί είναι οι άνθρωποι απολιτιστοι και φταίνε μόνο αυτοί και όχι πχ η Αμερική. Τέλος πάντων μερικοί απλά δεν θέλετε να πιστέψετε ότι ζούμε σε ένα τέτοιο κόσμο και ζείτε στον κόσμο σας. Δεν συμφωνώ ότι έχει βρεθεί η θεραπεία για τον καρκίνο για λόγους που ανέφεραν άλλοι χρήστες πιο πάνω (πχ ζάμπλουτοι που πεθαίνουν απο αυτό.) Ωστόσο μου έδωσες μια πάσα με το επόμενο λογικό επιχείρημά σου. Ο ιδρυτής του Facebook ειναι τόσο φιλάνθρωπος και νοιάζεται τόσο για τις ασθένειες και την ευημερία του κόσμου αλλά την ίδια στιγμή υποστηρίζει τη Χίλαρυ, ένα ανθρωπόμορφο κτήνος που ίδρυσε και χρηματοδότησε τoν ISIS και ισοπέδωσε χωρίς λόγο και αιτία τη Λιβύη, τη Συρία και τη Σερβία (ομολόγησε ότι πίεσε τον άνδρα της να επιτεθεί) με αποτέλεσμα εκατομμύρια αθώα γυναικόπαιδα νεκρά. Αλλά μην αγχώνεστε, νοιάζονται για σας και σας αγαπάνε. Γιατί τώρα αυτό μου θυμίζει το doublethink του Orwell στο 1984... 3
LongTom Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Ωραίος, θα "δώσει" 3δις και θα πάρει πολλαπλά πίσω από τις πλάτες της ΕΕ και των άλλων χωρών μέσω φοροαπαλλαγών και λοιπών μαγγανειών με το έξτρα όφελος του καλού PR και διαφήμισης. Μην ξεχνάμε ότι πολλοί ημέτεροι,ιδίως Muricans που έχουν σχέσεις με νομοθέτες, θα μπουν και μέσα για να "μαναντζάρουν" με τα δύο χέρια ώστε οι τοπικοί προύχοντες να συνεχίσουν να δίνουν φοροαπαλλαγές. Βέβαια αυτό το "όλες οι ασθένειες" δεν ξέρω εάν είναι κλασσική Ελ μετάφραση ή απλά μαλακία ανακοίνωση. Πάντως win-win κατάσταση για τον τύπο. Για τα σχόλια: A)Ο "γκαρκίνος" δεν είναι μια ασθένεια με καθολική αντιμετώπιση. Β)Η πανάκεια υπάρχει μόνο στην μυθολογία, μην μας φλομώνετε στις βλακείες για μυσζτικές στοές που έχουν όλες τις γιατρειές. Γ)Μας πρήξατε με το φατσοβιβλίο και το πόσο το μισείτε και πόσο θεωρείτε αυτούς που το έχουν πρόβατα-ηλίθιους κ.ο.κ., ασχολείστε περισσότερο από αυτούς που το έχουν. 2
king2009 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Ο Steve Jobs που ήταν δισεκατομμυριούχος γιατί δεν μπόρεσε ούτε αυτός να πάρει τις "Μυστικές Θεραπείες που Μας Κρύβουν"; Από καρκίνο πέθανε στα 56 του, αν δεν το ήξερες. Πάμε και στον Steve Jobs: http://www.telegraph.co.uk/technology/apple/8841347/Steve-Jobs-regretted-trying-to-beat-cancer-with-alternative-medicine-for-so-long.html Κακο του κεφαλιού έκανε. Θα βρω το άρθρο στο Insomnia πριν κάνα χρόνο που έλεγε ότι βρέθηκε άνθρωπος που με ελάχιστα χρήματα ο καθένας μπορεί να κάνει εξέταση για τον καρκίνο αν έχει προδιαθεση και να τον προλάβει και μετά από λίγο καιρό ξανά άρθρο όπου βρέθηκε νεκρός από άγνωστους λόγους. Ο Φώτης ως συνήθως γράφει απλά για να γράφει χωρίς νόημα σε αυτά που λέει αλλά θα ήθελα να δω τι θα έλεγε αν είχε κοντινό του άνθρωπο που έφυγε από τον καρκίνο εντελώς ξαφνικά όπως είχα εγώ και πολλοί άλλοι. Αλλα έτσι είναι. 4
Dts_Dimensions Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Τα φάρμακα για τις μεγαλύτερες ασθενειες παγκοσμίως έχουν βρεθεί εδώ και χρόνια. Αλλα δεν τα βγάζουν διότι από πίσω παίζεται τρελό χρήμα. Αν θεραπευσουν τον καρκίνο θα σταματήσουν όλοι να δίνουν τα φακελάκια στους γιατρούς για τα χειρουργεία θα σταματήσουν να κάνουν χημεία θεραπείες κτλ κτλ. Αναλώσιμος είναι ο κόσμος για αυτούς να δω πότε θα το πάρετε χαμπάρι. Εκεί κάτω στην Αφρική που γίνεται ένας χαμός από αρρώστιες πιστεύετε ότι δεν μπορούν να καλυτερεψουν τι ζωή τους? Μπορούν αλλά δεν τους αφήνουν. Για τον Zuckerberg τα 3 δις είναι τίποτα και το κάνει αυτό για τα μάτια του κόσμου. Και για μας ίσως τα 5, 10 ή 15€ να μην είναι πολλά χρήματα ή τίποτα όπως αναφέρεις, αλλά δεν είδα και πολλούς από εμάς (και εμένα μέσα) να τα προσφέρουν σε κάποιο ταμείο κοινής ωφέλειας ή για να βοηθήσουμε κάποιον γενικότερα!!! Όποιο και να είναι το όφελος του Zuckerberg, σημασία έχει ότι τα ΔΙΑΘΕΤΕΙ. Θα μπορούσε να τα κάνει ότι θέλει για μόνο δικό του όφελος. 4
Fotis13 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Και για μας ίσως τα 5, 10 ή 15€ να μην είναι πολλά χρήματα ή τίποτα όπως αναφέρεις, αλλά δεν είδα και πολλούς από εμάς (και εμένα μέσα) να τα προσφέρουν σε κάποιο ταμείο κοινής ωφέλειας ή για να βοηθήσουμε κάποιον γενικότερα!!! Όποιο και να είναι το όφελος του Zuckerberg, σημασία έχει ότι τα ΔΙΑΘΕΤΕΙ. Θα μπορούσε να τα κάνει ότι θέλει για μόνο δικό του όφελος. Καλα η πλακα δεν ειναι αυτη ,τους φανταζεσαι ολους αυτους του μιζερους /μυθομανεις/συνομωσιολογους να ηταν και δισεκατομμυριουχοι ? Οχι δωρεα τετοιου μεγεθους δεν θα εκαναν αλλα και το ευρω θα προσεχαν που θα το εδιναν ... 4
Dts_Dimensions Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Καλα η πλακα δεν ειναι αυτη ,τους φανταζεσαι ολους αυτους του μιζερους /μυθομανεις/συνομωσιολογους να ηταν και δισεκατομμυριουχοι ? Οχι δωρεα τετοιου μεγεθους δεν θα εκαναν αλλα και το ευρω θα προσεχαν που θα το εδιναν ... Αστα φιλαράκι, όλοι αυτοί που κρίνουν τα πάντα και αποκαλούν τίποτα 3 δισ δολάρια, μπαίνουν να αλλάξουν το iphone τους με την λιγότερη χασούρα μέσα στο insomnia...Όμως iphone πάλι ή samsung S8 edge fullHD /CD/DVD, όχι με ένα LG L fino και την χρηματική διαφορά για έρευνες ασθενειών!!!!!! Δηλαδή πιστεύεις φίλε μου πως σε ένα κόσμο που ουσιαστικά σε βομβαρδίζει μέρα-νύχτα υπέρ της χρήσεως του facebook, ένας άνθρωπος έχει πολλές επιλογές γύρω απο τη δημιουργία ή όχι ενός λογαριασμού? Πιστεύεις πως τα ανήλικα της νέας χιλιετηρίδας, που αν τους ρωτήσεις ποιος ήταν ο Αβέρωφ θα σου απαντήσουν θωρηκτό, θα κάτσουν να σκεφτούν τις συνέπειες μιας απλόχερης κατάθεσης των προσωπικών τους δεδομένων? Ή μήπως πιστεύεις πως ένας μέσος 30-35χρονος θα κάτσει να αναλύσει τους λόγους που πρέπει να αποφύγει το facebook? Ο άνθρωπος έχει μια ενστικτώδη τάση προς τη μίμηση την οποία δεν αντιλαμβάνεται άμεσα όταν την εκφράζει, ώστε να εντάσσεται πιο εύκολα στο κοινωνικό σύνολο και γίγνεσθαι. Υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα από ΜΜΕ, πολιτικούς και "διασημότητες" που φυγοκεντρίζεται γύρω απο το FB. Ένας μέσος, ανυποψίαστος πολίτης πολύ εύκολα θα τσιμπήσει για να συμμετάσχει στο πανηγυράκι. Εξάλλου, μη κοροϊδευόμαστε. Ξέρουμε όλοι πολύ καλά πως όταν μπεις στο χορό, θα χορέψεις. Όποιος δεν έχει λογαριασμό θεωρείται οπισθοδρομικός, εκτός τόπου και χρόνου, εκτός "μόδας" ενώ όσοι έχουν προσπαθούν να τροφοδοτούν συνεχώς τους φίλους ή ακολούθους τους με στιγμές από τη προσωπική τους ζωή μη τυγχόν και χαρακτηριστούν αντικοινωνικοί. Πλέον το FACEBOOK είναι άλλο ένα βασικό μέσο επικοινωνίας και πολύ βασικό εργαλείο πωλήσεων για επιχειρήσεις μικρές & μεγάλες.Παλιά είχαμε μονάχα τον ΟΤΕ & τα ΕΛΤΑ. Τώρα έχουμε 1000 τρόπους να επικοινωνήσουμε με κάποιον και πολλές φορές και ΔΩΡΕΑΝ. Μόνο κακή εξέλιξη δεν την λες..Συμφωνώ ότι ο άνθρωπος γενικότερα έχει την τάση της εναρμόνισης με το κοινωνικό σύνολο στο οποίο ζει, αλλά παρόλα αυτά υπάρχει και η ελευθερία κινήσεων. Στο δικό μου περιβάλλον υπάρχουν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν κανένα λογαριασμό σε κανένα social media και είναι μια χαρά αποδεκτοί. Κανένας δεν έκρινε κανέναν. Επιλογές είναι αυτές, τίποτα παραπάνω. Η εξέλιξη γενικότερα στις νέες γενιές είναι κάτι φυσιολογικό και σε μας λίγο λιγότερο. Διότι πάντα ο Νο1 παράγοντας της ευτυχίας ή της δυστυχίας κάποιου είναι η ΣΥΓΚΡΙΣΗ. Αν δεν έχεις ζήσει χωρίς το facebook δεν μπορείς να ξέρεις πως θα ήταν η ζωή σου χωρίς αυτό. Εγώ που είχα την ευτυχία να μεγαλώσω χωρίς αυτό καταλαβαίνω διαφορές... Καλές ή κακές, αυτές είναι και δεν αλλάζουν. Αυτό ισχύει για όλους και για τα πάντα γύρω μας. This is the name of the game...Εμείς είμαστε απλοί θεατές. Όποτε πάντα κατά την ταπεινή μου γνώμη, αντί να λέμε αυτά που λέμε και να κριτικάρουμε τα πάντα, ας κοιτάξουμε να κάνουμε την ημέρα μας καλύτερη αλλά και των ανθρώπων γύρω μας. 6
Undertaker25 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Πλέον το FACEBOOK είναι άλλο ένα βασικό μέσο επικοινωνίας και πολύ βασικό εργαλείο πωλήσεων για επιχειρήσεις μικρές & μεγάλες.Παλιά είχαμε μονάχα τον ΟΤΕ & τα ΕΛΤΑ. Τώρα έχουμε 1000 τρόπους να επικοινωνήσουμε με κάποιον και πολλές φορές και ΔΩΡΕΑΝ. Μόνο κακή εξέλιξη δεν την λες..Συμφωνώ ότι ο άνθρωπος γενικότερα έχει την τάση της εναρμόνισης με το κοινωνικό σύνολο στο οποίο ζει, αλλά παρόλα αυτά υπάρχει και η ελευθερία κινήσεων. Στο δικό μου περιβάλλον υπάρχουν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν κανένα λογαριασμό σε κανένα social media και είναι μια χαρά αποδεκτοί. Κανένας δεν έκρινε κανέναν. Επιλογές είναι αυτές, τίποτα παραπάνω. Η εξέλιξη γενικότερα στις νέες γενιές είναι κάτι φυσιολογικό και σε μας λίγο λιγότερο. Διότι πάντα ο Νο1 παράγοντας της ευτυχίας ή της δυστυχίας κάποιου είναι η ΣΥΓΚΡΙΣΗ. Αν δεν έχεις ζήσει χωρίς το facebook δεν μπορείς να ξέρεις πως θα ήταν η ζωή σου χωρίς αυτό. Εγώ που είχα την ευτυχία να μεγαλώσω χωρίς αυτό καταλαβαίνω διαφορές... Καλές ή κακές, αυτές είναι και δεν αλλάζουν. Αυτό ισχύει για όλους και για τα πάντα γύρω μας. This is the name of the game...Εμείς είμαστε απλοί θεατές. Όποτε πάντα κατά την ταπεινή μου γνώμη, αντί να λέμε αυτά που λέμε και να κριτικάρουμε τα πάντα, ας κοιτάξουμε να κάνουμε την ημέρα μας καλύτερη αλλά και των ανθρώπων γύρω μας. Το ότι στο περιβάλλον σου υπάρχουν αρκετοί χωρίς facebook δεν σημαίνει ότι αναιρούνται όσα υποστήριξα παραπάνω. Αυτό είναι η λογική του "δεν κόλλησα τον ιό των πουλερικών, άρα ο ιός δεν υπάρχει". Να σου δώσω ένα παράδειγμα. Στο στρατό, επειδή απολύθηκα και σχετικά πρόσφατα, στη μοίρα ήταν ζήτημα αν υπήρχαν 5 άτομα χωρίς facebooκ σε σύνολο 180 ατόμων. 3 συγκεκριμένοι (που γνωρίζω εγώ προσωπικά) αναγκάστηκαν να φτιάξουν εξαιτίας των πιέσεων των υπολοίπων παρότι δεν είχαν δημιουργήσει λογαριασμό από άποψη. Σκέψου τώρα τι γίνεται στα σχολεία με τα πιτσιρίκια. Δεν υπάρχει σήμερα γυμνασιόπαιδο που να μπορεί και να μην έχει φτιάξει λογαριασμό. Επίσης δεν είπα ότι είναι κακή εξέλιξη ένας πιο εύκολος και ευρηματικός τρόπος επικοινωνίας (πχ δεν κατέκρινα το viber ή κάτι αντίστοιχ). Αρνητική εξέλιξη θεωρώ συγκεκριμένα το facebook όπου ο/η κάθε "attention whore" αναρτά οτιδήποτε αφορά τη προσωπική του ζωή, απο διακοπές μέχρι αφόδευση σε τουαλέτα, σε μια προσπάθεια να αποκτήσει μια ψευδαίσθηση δημοσιότητας. Δεδομένα που το facebook δεν διαγράφει ΠΟΤΕ, ακόμα και αν κλείσεις το λογαριασμό σου και στα οποία οι μυστικές υπηρεσίες έχουν πρόσβαση 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα. Το αν κάποιες επιχειρήσεις το χρησιμοποιούν για να πλασάρουν τα προιόντα τους ή αν έχει βοηθήσει τον τομέα αυτό, μου είναι παντελώς αδιάφορο. Το κρίνω αυστηρά για την επίδρασή του στη ζωή ενός μέσου πολίτη. Όσο για την ελευθερία κινήσεων που ανέφερες, εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται κίβδηλη και κατ' επίφασιν. Οι μάζες καθοδηγούνται πανεύκολα και μπορώ να σου παραθέσω δεκάδες σχετικά παραδείγματα. 2
king2009 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Και για μας ίσως τα 5, 10 ή 15€ να μην είναι πολλά χρήματα ή τίποτα όπως αναφέρεις, αλλά δεν είδα και πολλούς από εμάς (και εμένα μέσα) να τα προσφέρουν σε κάποιο ταμείο κοινής ωφέλειας ή για να βοηθήσουμε κάποιον γενικότερα!!! Όποιο και να είναι το όφελος του Zuckerberg, σημασία έχει ότι τα ΔΙΑΘΕΤΕΙ. Θα μπορούσε να τα κάνει ότι θέλει για μόνο δικό του όφελος. Εδώ είσαι πολύ λάθος. Προσωπικά έχω διαθέσει σίγουρα 2 χιλιάρικα σε ιδρύματα όπως χαμόγελο του παιδιού και γιατροί χωρίς σύνορα την τελευταία 5ετια και δεν ξέρεις πόσο το χάρηκα. Ούτε εκατομμυριουχος είμαι αλλά ζω αξιοπρεπώς με τη δουλειά μου δεν χρωστάω πουθενά και δεν μου λείπει τίποτα. Άτομα όπως ο Φώτης είναι οι πραγματικα μιζεροι ανθρωποι που ζουν στο συνεφακι τους με τα iphone όπως γράφεις χωρίς να τους νοιάζει απολύτως τίποτα παρα μονο η πάρτη τους. Μπορείς να το καταλάβεις από όλα τα ποστ που κάνουν που αναφέρουν μόνο τον εαυτό τους και βγάζουν τους άλλους μιζερους. Ξέρεις ότι έχω δίκιο σε ότι λέω. Καλα η πλακα δεν ειναι αυτη ,τους φανταζεσαι ολους αυτους του μιζερους /μυθομανεις/συνομωσιολογους να ηταν και δισεκατομμυριουχοι ? Οχι δωρεα τετοιου μεγεθους δεν θα εκαναν αλλα και το ευρω θα προσεχαν που θα το εδιναν ... Ξυπνα ρε από το σύννεφο που ζεις και έλα στην πραγματικότητα. Σε όλα τα ποστ το μόνο που κάνεις είναι να ρίχνεις λάσπη προς όλους τους αλλους και μόνο συζήτηση που δεν κάνεις. Σε έχει πειράξει το καυσαεριο. 5
Neg Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Εδώ είσαι πολύ λάθος. Προσωπικά έχω διαθέσει σίγουρα 2 χιλιάρικα σε ιδρύματα όπως χαμόγελο του παιδιού και γιατροί χωρίς σύνορα την τελευταία 5ετια και δεν ξέρεις πόσο το χάρηκα. Ούτε εκατομμυριουχος είμαι αλλά ζω αξιοπρεπώς με τη δουλειά μου δεν χρωστάω πουθενά και δεν μου λείπει τίποτα. Άτομα όπως ο Φώτης είναι οι πραγματικα μιζεροι ανθρωποι που ζουν στο συνεφακι τους με τα iphone όπως γράφεις χωρίς να τους νοιάζει απολύτως τίποτα παρα μονο η πάρτη τους. Μπορείς να το καταλάβεις από όλα τα ποστ που κάνουν που αναφέρουν μόνο τον εαυτό τους και βγάζουν τους άλλους μιζερους. Ξέρεις ότι έχω δίκιο σε ότι λέω. Ξυπνα ρε από το σύννεφο που ζεις και έλα στην πραγματικότητα. Σε όλα τα ποστ το μόνο που κάνεις είναι να ρίχνεις λάσπη προς όλους τους αλλους και μόνο συζήτηση που δεν κάνεις. Σε έχει πειράξει το καυσαεριο. Καλά και εμείς εδώ έχουμε iPhone και Mac αλλά δωρεές έχω κάνει αρκετές κυρίως στην WFP που εξασφαλίζει φαγητό σε παιδιά φτωχών οικογενειών (Αφρική, Ασία, Χώρες πολέμου κλπ) 4
Dts_Dimensions Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Το ότι στο περιβάλλον σου υπάρχουν αρκετοί χωρίς facebook δεν σημαίνει ότι αναιρούνται όσα υποστήριξα παραπάνω. Αυτό είναι η λογική του "δεν κόλλησα τον ιό των πουλερικών, άρα ο ιός δεν υπάρχει". Να σου δώσω ένα παράδειγμα. Στο στρατό, επειδή απολύθηκα και σχετικά πρόσφατα, στη μοίρα ήταν ζήτημα αν υπήρχαν 5 άτομα χωρίς facebooκ σε σύνολο 180 ατόμων. 3 συγκεκριμένοι (που γνωρίζω εγώ προσωπικά) αναγκάστηκαν να φτιάξουν εξαιτίας των πιέσεων των υπολοίπων παρότι δεν είχαν δημιουργήσει λογαριασμό από άποψη. Σκέψου τώρα τι γίνεται στα σχολεία με τα πιτσιρίκια. Δεν υπάρχει σήμερα γυμνασιόπαιδο που να μπορεί και να μην έχει φτιάξει λογαριασμό. Επίσης δεν είπα ότι είναι κακή εξέλιξη ένας πιο εύκολος και ευρηματικός τρόπος επικοινωνίας (πχ δεν κατέκρινα το viber ή κάτι αντίστοιχ). Αρνητική εξέλιξη θεωρώ συγκεκριμένα το facebook όπου ο/η κάθε "attention whore" αναρτά οτιδήποτε αφορά τη προσωπική του ζωή, απο διακοπές μέχρι αφόδευση σε τουαλέτα, σε μια προσπάθεια να αποκτήσει μια ψευδαίσθηση δημοσιότητας. Δεδομένα που το facebook δεν διαγράφει ΠΟΤΕ, ακόμα και αν κλείσεις το λογαριασμό σου και στα οποία οι μυστικές υπηρεσίες έχουν πρόσβαση 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα. Το αν κάποιες επιχειρήσεις το χρησιμοποιούν για να πλασάρουν τα προιόντα τους ή αν έχει βοηθήσει τον τομέα αυτό, μου είναι παντελώς αδιάφορο. Το κρίνω αυστηρά για την επίδρασή του στη ζωή ενός μέσου πολίτη. Όσο για την ελευθερία κινήσεων που ανέφερες, εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται κίβδηλη και κατ' επίφασιν. Οι μάζες καθοδηγούνται πανεύκολα και μπορώ να σου παραθέσω δεκάδες σχετικά παραδείγματα. Συμφωνώ με τα όσα αναφέρεις παραπάνω, όμως δεν μπορώ να δεχθώ ότι κάποιοι δέχονται πιέσεις για να κάνουν λογαριασμό FB. Το "attention whore" που αναφέρεις είναι μια πραγματική ανθρώπινη ανάγκη που έχει ο καθένας από μας εφόσον από μόνος του κοινοποιεί προσωπικά στοιχεία. Άλλοι για εφέ, άλλοι για τόνωση του εγώ τους και χίλιοι άλλοι λόγοι σημαντικοί ή ασήμαντοι. Αν δλδ δεν πω σήμερα καλημέρα στο FB με μια selfie μου χαμογελώντας, σήμερα θεωρούμε αντικοινωνικός ή πίσω από τον κόσμο? Είναι καθαρά προσωπική μου επιλογή. Για τα πιτσιρίκια είναι κάτι που σίγουρα όλα θα έχουν λόγο τάσης, ή δεν θα έχουν λόγο άποψης (Αν τους το επιτρέπει ο χαρακτήρας)! Η επίδραση είναι η φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων φίλε μου. Πια ήταν η επίδραση όταν ήρθε η τηλεόραση στον κόσμο? Από εκεί που όλοι ήταν έξω, στα καφενεία, στις φιλενάδες, στην γειτονιά, ξαφνικά κλείστηκαν μέσα στο σπίτι χαζεύοντας ατελείωτες ώρες ένα κουτί, το οποίο κουτί ακόμη και σήμερα έχει την δύναμη να σε καθοδηγήσει και να σε επηρεάσει χωρίς να έχεις την πολυτέλεια του λόγου..Τουλάχιστον η εξέλιξη που λέγεται FB, αν θέλεις σου δίνει και την πολυτέλεια να εκφράσεις την άποψη σου σε όλα αυτά που σου σερβίρονται.Για την τηλεόραση δεν έχουμε βέβαια να πούμε και πολλά, γιατί όταν ήρθαμε στον κόσμο υπήρχε ήδη. Το ίδιο θα συνέβαινε αν υπήρχε και το FB από παλιά! Καλά και εμείς εδώ έχουμε iPhone και Mac αλλά δωρεές έχω κάνει αρκετές κυρίως στην WFP που εξασφαλίζει φαγητό σε παιδιά φτωχών οικογενειών (Αφρική, Ασία, Χώρες πολέμου κλπ) Μπράβο σου αν έχεις κάνει δωρεές. That makes 2 of us! Αν όμως το κοινοποιούσες στο FB ή σε έδειχνε κάποιο TVκάναλο δεν νομίζω να σου άρεσε αν κάποιοι σε έκριναν με τον ίδιο τρόπο...Σωστά? 1
Fotis13 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Άτομα όπως ο Φώτης είναι οι πραγματικα μιζεροι ανθρωποι που ζουν στο συνεφακι τους με τα iphone όπως γράφεις χωρίς να τους νοιάζει απολύτως τίποτα παρα μονο η πάρτη τους. Μπορείς να το καταλάβεις από όλα τα ποστ που κάνουν που αναφέρουν μόνο τον εαυτό τους και βγάζουν τους άλλους μιζερους. Ξέρεις ότι έχω δίκιο σε ότι λέω. Ξυπνα ρε από το σύννεφο που ζεις και έλα στην πραγματικότητα. Σε όλα τα ποστ το μόνο που κάνεις είναι να ρίχνεις λάσπη προς όλους τους αλλους και μόνο συζήτηση που δεν κάνεις. Σε έχει πειράξει το καυσαεριο. Kοιτα ειναι προφανες πως δεν ξερεις τι σου γινεται (βλ. υπαρχει το φαρμακο για τον καρκινο και μας το κρυβουν),ταυτοχρονα εισαι και πιτσιρικι . Αυτος ο συνδυασμος ειναι ο χειροτερος να ξερεις . Το τι εχω κανει και δεν εχω κανει εγω οταν πηγα Αιθιοπια που εσυ τοτε δεν ηξερες που πεφτει καν η Αφρικη στον χαρτη ασε να το ξερω εγω καλυτερα . Τελευταια φορα που σου απανταω αμεσα ειναι παντελως χασιμο χρονου .
Προτεινόμενες αναρτήσεις