captainrodos Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Γειά σας,ξαφνικά έσβησε ο Pc και όταν πήγα να τον ανάψω άρχισαν τα μπιπ. Για να βρω την αιτία έβγαζα ένα ένα από πάνω μέχρι και την μπαταρία από μητρική και τελικά ήταν η ram. Όταν ξανά άνοιξε το Pc δεν με άφηνε να μπω στα Windows και μου έβγαζε μπλε οθόνη, δοκίμασα να κάνω update το bios που έχω κάνει και πιο παλιά με ευκολία και δεν μου βρίσκει με τπτ το usb που το έχω fat32 και δοκίμασα και 3 διαφορετικά κι έτσι δεν μπορώ να κάνω αναβάθμιση το bios. Η μητρική μου είναι gigabyte Ga-g31m-es2c Ο σκληρός που έχω τα windows ειναι ssd.. Καμία ιδέα; ευχαριστώ Επεξ/σία 22 Σεπτεμβρίου 2016 από captainrodos
BlueBlood7 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Εξήγα περισσότερο οταν γράφεις "ήταν η ram". Η μία εχει πρόβλημα και η άλλη είναι οκ? Πιο αναλυτικά.
captainrodos Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Ναι ήταν η μία ram που έφταιγε και η άλλη ήταν οκ... Τώρα τον ανοίγω μόνο με την μια ram τον Pc που είναι 2gb
BlueBlood7 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Δοκίμασε τη μνήμη που έμεινε και στα 2 σλοτ. Μπορεί να έχει θέμα και το σλοτ μπορεί επίσης να έχει θέμα και η 2η μνήμη. Τη μνήμη που λες ότι έχει πρόβλημα την δοκίμασες και στα 2 σλοτ? Κάνε επίσης έλεγχο την μνήμη που θεωρητικά είναι οκ με το memtest για κανα 3ωρο. Η μπλε οθόνη μπορεί να οφείλεται στο εν τέλει και η 2η μνήμη έχει πρόβλημα (θα φανεί λογικά από το memtest). Μάλλον η μπλε οθόνη οφείλεται σε hardware γιατί την έβγαλε παράλληλα με προβληματική μνήμη. Πολλά μπορεί να έχουν συμβεί. Να τα έχει παίξει η μητρική λόγω κακού τροφοδοτικού. Ανέφερε αν θέλεις αναλυτικά το σύστημά σου.
captainrodos Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Τροφοδοτικό έχω καινούργιο PSU BE QUIET! PURE POWER 9 CM 600W Επεξεργαστής Intel Core 2 Duo E8400 3GHz Dual-Core Processor Socket 775 Ram kingston kvr667d2n5/2g Μητρική ga-g31m-es2c SSD SAMSUNG MZ-750250BW 750 EVO 250GB 2.5'' SATA3 Κάρτα γραφικών δοκίμασα δύο διαφορετικές συν την on-board που έχει η μητρική. Την ραμ την δοκίμασα και στα δύο σλοτ την χαλασμενη και στα δύο τα ίδια έκανε μπιπ. Και με την καλή στα δύο και φαινόταν μια χαρά. Δοκίμασα και να κάνω εκκίνηση με boot cd hirens που έχει με το memtest και τπτ. Και φόρματ που δοκίμασα και εκεί τπτ. Σε όλα η ίδια μπλε οθόνη Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2016 από captainrodos
c_access Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Στο bios μπορεις να μπεις; Αν ναι κανει restore defaults Το μηχανιμα bootαρει σε safe mode? Αν ναι, κατεβασε καποιο tool της gigabyte να κανεις update το bios απο εκει. Επισης διαβασε αυτο http://www.troubleshootwindows.com/windows-7/bsod-resolving-stop-error-bios-not-acpi-windows-7/
captainrodos Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Στα bios μπαίνω και έκανα restore default. Στο λειτουργικό με τπτ ούτε με safe mode. Δοκίμασα και με cd και με usb και δεν τα βρίσκει.
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Γειά σας,ξαφνικά έσβησε ο Pc και όταν πήγα να τον ανάψω άρχισαν τα μπιπ. Για να βρω την αιτία έβγαζα ένα ένα από πάνω μέχρι και την μπαταρία από μητρική και τελικά ήταν η ram. Όταν ξανά άνοιξε το Pc δεν με άφηνε να μπω στα Windows και μου έβγαζε μπλε οθόνη, δοκίμασα να κάνω update το bios που έχω κάνει και πιο παλιά με ευκολία και δεν μου βρίσκει με τπτ το usb που το έχω fat32 και δοκίμασα και 3 διαφορετικά κι έτσι δεν μπορώ να κάνω αναβάθμιση το bios. Η μητρική μου είναι gigabyte Ga-g31m-es2c Ο σκληρός που έχω τα windows ειναι ssd.. Καμία ιδέα; Καλησπέρα και από μένα, H μπλε οθόνη τι κωδικό σφάλματος σου δίνει;
captainrodos Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 0x0000000a5 ανέβασα και φώτο πιο πάνω.
BlueBlood7 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Δηλ. από το BIOS αν επιλέξεις 1η επιλογή το cd ή φλασάκι για να ξεκινήσεις το Hirens δεν μπορείς? Παρότι είναι καινούργιο το τροφοδοτικό δοκίμασε και κάποιο άλλο. Αν έχεις σκληρούς ή οτιδήποτε άλλο αποσύνδεσέ τα και άφησε μονο τον ssd + την gpu φυσικά.
captainrodos Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Δεν μου το βρίσκει στο q-flash εννοώ για να κάνω update το bios. Για κανονική εκκίνηση μου το βρίσκει αλλά όταν πάει να ανοίξει το μενού του hired boot μπλε οθόνη όπως όταν πάει να μπει στα Windows.
c_access Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Σχετικα με το bios flash για διαβασε αυτο https://forums.techguy.org/threads/q-flash-boot-issue.906652/
captainrodos Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Έκανα το στικακι fat32, έβαλα σίγουρα τα σωστά αρχεία για την μητρική μου το πρόβλημα είναι ότι δεν αναβοσβήνει καν το φλασακι. Από τα 3 αναβοσβήνει το ένα μόνο και πάλι αυτό δεν το διαβάζει. Έκανα και memtest και βρήκε ότι είναι οκ η ραμ μου. Οπότε μήπως άμα καταφέρω και κάνω απλά update το bios φτιάξει και μπαίνει στα Windows;
captainrodos Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Δεν είναι σίγουρα κάρτα γραφικών, ούτε ραμ δοκίμασα και άλλες από φίλο, ούτε τροφοδοτικό, πιστεύω θέλει αναβάθμιση το bios για να διαβάσει ssd αλλά δεν μπορώ να το κάνω γιατί δεν μου βρίσκει τα usb και δεν μπορώ να το κάνω αναβάθμιση. Τι να πω... Παράξενο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα