Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, πριν λίγο καιρό αποφασίσαμε με τους φιλούς μου να ξεκινήσουμε ένα άθλημα μαζί και καταλήξαμε στο πόλο, όπου μαζευτήκαμε περίπου 15 άτομα. Το θέμα μου είναι ότι ενώ και άλλα παιδιά έχουν μυωπία, εγώ είμαι το μοναδικό που έχει μυωπία σε υψηλά επίπεδα, δηλαδή έχω 4,25 βαθμούς και στα δύο μάτια. Σκεφτόμουν να φορέσω φακούς επαφής (ημερίσιους) μιας και τα γυαλάκια απογορεύονται, αλλά δεν ξέρω κατά ποσο ειναι ασφαλές για τα μάτια. Εχω ακούσει διάφορα για μολύνσεις... Έχετε τίποτα να προτείνεται;

Δημοσ.

Μηπως να σκεφτεις αλλο αθλημα ? Δεν χρειαζεται να ειναι γιατρος καποιος για να ξερει οτι , μικρος μεγαλος, παντα υπαρχει κινδυνος , και οτι το πολο ειναι ενα αθλημα που θα σε καταπονει ιδιαιτερα 

Δημοσ.

απαγορεύονται τα γυαλιά

μόνη λύση είναι οι ημερήσιοι, όλοι όσοι έχουν αρκετή μυωπία έτσι θυμαμαι να παίζουν

Δημοσ.

Έχω μυωπία 7 και 7.30, όταν μου άρχισε ηταν ήδη στα 3.50 και 5, φοράω φακούς από τα 12 λόγω αθλητισμού, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα αρκεί να ακολουθείς βασικούς κανόνες υγιεινής ;)

Βέβαια για πόλο δεν θα πρότεινα ημερίσιους.

• 5 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.
Στις 22/9/2016 στις 8:12 ΜΜ, Επισκέπτης είπε

Έχω μυωπία 7 και 7.30, όταν μου άρχισε ηταν ήδη στα 3.50 και 5, φοράω φακούς από τα 12 λόγω αθλητισμού, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα αρκεί να ακολουθείς βασικούς κανόνες υγιεινής ;)

Βέβαια για πόλο δεν θα πρότεινα ημερίσιους.

επαναφέρω το θέμα, μιας που με αφορά επειδή σκέφτομαι να ξεκινούσα σε κάποια ομάδα πόλο, έχω όμως επίσης μυωπία. 

Χρησιμοποιώ μηνιαίους φακούς επαφής χωρίς ιδιαίτερο θέμα σε θάλασσα (αν και κανονικά δε πρέπει...), έχοντας χάσει 3-4 τα τελευταία 17 χρόνια.

ακόμα και σε ερασιτεχνικό επίπεδο απαγορεύονται τα γυαλιά; φαντάζομαι ο λόγος είναι η περίπτωση θραύσης τους και άρα σοβαρού τραυματισμού;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...