Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετά τα τελευταία anniversary service pack των Win 10, χρειάστηκε να περάσω εκ νέου driver για πολλά πράγματα και να κάνω ρυθμίσεις από την αρχή, μιας και ξηλώσανε πολλά των windows.

Παρατήρησα ότι, για κάποιον λόγο, απενεργοποιήθηκε το TRIM. Το ενεργοποίησα πάλι χειροκίνητα, αλλά για κάποιον λόγο δεν το βλέπει ενεργοποιημένο το SanDisk SSD Dashboard (εργαλείο για monitoring και βασικές λειτουργίες drive maintenance).

Τι μπορεί να φταίει; Μπορώ να το διορθώσω κάπως;

post-275810-0-49477400-1474558334_thumb.jpgpost-275810-0-96520100-1474558338_thumb.jpg

Δημοσ.

Στο Sentinel, στο πρώτο κλικ, μου βγάζει performance 80%, αλλά άμα το κάνω refresh δείχνει 100%. Στο query μου επιστρέφει "0", και σε NTFS και σε REFS. Στο Dashboard 1.4.3, δεν το κρατάει τσεκαρισμένο το enable TRIM. Όλα αυτά μετά το 10 anniversary update. Τι συμπέρασμα να βγάλω;;

Δημοσ.

Στο ξαναγράφω και πάλι μην δίνεις σημασία στην εντολή που γράψεις. Δεν σου επιστρέφει σωστό αποτέλεσμα. Μπορεί το trim να μην λειτουργεί και να σου επιστρέφει 0. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

post-275810-0-55426400-1474788088_thumb.png

Τρέχοντάς το λίγο μετά το Boot.

post-275810-0-81754300-1474800930_thumb.png

Τρέχοντάς το αργότερα, χωρίς να αλλάξω κάτι...(με τη γνωστή διαδικασία, το τρέχεις μία φορά για να δημιοθργήσει το αρχείο, περιμένεις κανα λεπτό να λειτουργήσει και δεύτερο τρέξιμο για να πάρεις αποτέλεσμα για το TRIM).

Τα ίδια γίνονται και μετά από reboot...

Στο μεταξύ, πήρε πόδι το Dashboard, μέχρι να βγάλουν καμια έκδοση που να νιώθει...

Επεξ/σία από Occultist
Δημοσ.

Γιατί σου έβαγλε αυτό το αποτέλεσμα την 1η φορά δεν ξέρω. Ίσως να είναι κάποιο Bug που ανέφερε ο φίλος πιο πάνω όταν φορτώνεται το λογισμικό με το που ξεκινάνε τα win αλλά ίσως να φταίνε και τα win 10 που τα έχουν κάνει μπάχαλο μετά το update. 

Δοκίμασε να απεγκαταστήσεις το λογισμικό με το Revo uninstaller και ξανά μετά εγκατάσταση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ξέρω μήπως γυρίσω προσωρινά σε προηγούμενη έκδοση για το Dashboard. Αλλά μήπως είναι τσάμπα κόπος με το τελευταίο build των Windows 10. Μέχρι και με την κάρτα ήχου μου έκανε κάτι ιστορίες και είχε κλείσει κάποια features, τα οποία - νομίζω - κατάφερα να ενεργοποιήσω πάλι...

Update : Μόλις έφαγα την πρώτη μου BSOD στα Windows 10 (από την κάρτα ήχου!), μετά από 14 μήνες! Rollback το 1607 - δίχως αύριο...

Επεξ/σία από Occultist
Δημοσ.

Βαλε το Hard Disk Sentinel, ή το CrystalDiskIfo, ή το Ashampoo HDD Control 3, ή καποιο αλλο παρομοιο.

Γύρισα σε 1511 Build και έκανα re-install drivers για ήχο και γραφικά. Επίσης, ξαναπέρασα το HHD Dashboard. Στο Sentinel μου βγάζει, απευθείας, 100% επιδόσεις και ο Μολδαβός λέει "Conclusion : TRIM appears to be WORKING!", με το πρώτο τρέξιμο. Γενικώς, όλα φαίνεται να λειτουργούν άψογα, όπως και πριν το άθλιο 1607 Build, που έσπασε το μισό σύστημα μέσα σε 2 μέρες... Δεν ξέρω μόνο αν πρέπει να κάνω κάποια συγκεκριμένη ρύθμιση, για να μη μου το περάσει πάλι αυτόματα, αν και νομίζω το έχει κάνει flag για χειροκίνητο μόνο, μετά το rollback.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...