DJJordan Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Καλησπέρα, μου έχει μείνει ένα acer aspire 1690 από επισκευή που δεν έγινε και προσπαθώ να βρώ τη βλάβη, όταν το ανάβω, δεν κάνει post και ο ανεμιστήρας σβήνει μετά από λίγα δευτερόλεπτα ενώ το λαμπάκι ΟΝ μένει αναμένο έβαλα λοιπόν τη μητρική σκέτη χύμα στο τραπέζι και την εκκίνησα όλα τα τσιπάκια πλην της CPU παράγουν θερμότητα και τα MOSFET παρέχουν ρεύμα κανονικά σε όλα τα υποσυστήματα της πλακέτας το service manual δεν έχει διαγράμματα της μητρικής, παραμόνο προτείνει αντικατάστασή της όταν το πρόβλημα εστιάζεται εκεί καμιά ιδέα για το πως να κάνω διάγνωση;
soteras Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Παιξε λίγο με της ραμ βγάλτες βάλτες βαλε ποτε τη μια ποτε την αλλη
DJJordan Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Παιξε λίγο με της ραμ βγάλτες βάλτες βαλε ποτε τη μια ποτε την αλλη τη μητρική την έχω έξω, τα έχω βγάλει όλα, μονο cpu φοράει, χωρίς μνήμες δεν έπρεπε να κάνει κάποιο μιπ; μάλλον δεν εξηγήθηκα καλα: είχε γίνει τεχνικός έλεγχος του λαπτοπ, και το συμπέρασμα ήταν ότι χρειάζεται αλλαγή μητρικής, ο κάτοχος δεν διέθεσε τα χρήματα για νέα μητρική, και μου είπε να το κανω οτι θέλω επειδή αγόρασε καινούριο
soteras Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Αμα δεν εχει ηχειακι πως να κανει βρε.Βαλε τη μια ραμ να δεις
DJJordan Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Αμα δεν εχει ηχειακι πως να κανει βρε.Βαλε τη μια ραμ να δεις τι βλακας ειμαι ωρες ωρες, απο που θα κανει μπιπ! έβαλα οθονη ηχεία και ram, καμία διαφορά... υπήρξε εξελιξη, ζεσταηκε η cpu και ξαναπηρε μπρος ο ανεμιστηρας, αλλά μέχρι εκεί θα δοκιμάσω εξωτερικό μονιτορ
soteras Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Χμμμ άμα έχεις καμία 2η ραμ παίξα μπαλα δοκήμασε και στην άλλη θέση.Ίσως να εχει πιάσει τίποτα σκόνες καμία επαφή από ραμ για τσέκαρε.Ξέρουμε επίσης μήπως είχε πέσει τίποτα κανά υγρό πάνω του Επίσης φαντάζομαι παστούλα έβαλες
DJJordan Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 τα έκανα όλα αυτά, δοκίμασα 2-3 διαφορετικές μνήμες, δεν φαίνεται να έχει βραχεί με κάτι, μονο η gpu ζετένεται αρκετά, μέχρι και της οθόνης το inverter που μέτρησα, πηγαίνει ρεύμα αλλά δεν πέρνει εντολή από μητρική για να ανάψει, επίσης αν πατήσω το κουμπί που ανάβει τον υπολογιστή, σβήνει αμέσως
sil_unique Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 τι επεξεργαστή φοράει; ποιοι είναι οι κωδικοί των υπόλοιπων μεγάλων chipset επάνω στην μητρική [GPU, NB & SB];
DJJordan Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 τι επεξεργαστή φοράει; ποιοι είναι οι κωδικοί των υπόλοιπων μεγάλων chipset επάνω στην μητρική [GPU, NB & SB]; Ο επεξεργαστής: RH80536 740 - Q519A201 SL7SA - 1.73/2M/533 INTEL '04 γραφικων: ATI MOBILITY RADEON X700 - 216CPIAKA13F - N17440.00 - TAIWAN PCI EXPRESS NB: C65870 01 IJ6 SB: FW82801FBM - L5170094 - SL7W6 - INTEL '03 MALAY
sil_unique Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Τα κάλυψες όλα με την μια και σωστά! Παρατηρώ αργό επεξεργαστή οπότε σε γενικές γραμμές δεν αξίζει σαν μηχάνημα. Από την άλλη όμως γιατί όχι; Παίρνεις πιστολάκι μαλλιών και βαράς την κάρτα γραφικών, πόσο; όσο να καίγεται το χέρι σου από την κάτω πλευρά [περίπου 30-60 sec] Αν ανάψει θα σου δείξει ότι φταίει η κάρτα και θέλει αντικατάσταση, αλλιώς θα σου παίξει για λίγο.
DJJordan Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Τα κάλυψες όλα με την μια και σωστά! Παρατηρώ αργό επεξεργαστή οπότε σε γενικές γραμμές δεν αξίζει σαν μηχάνημα. Από την άλλη όμως γιατί όχι; Παίρνεις πιστολάκι μαλλιών και βαράς την κάρτα γραφικών, πόσο; όσο να καίγεται το χέρι σου από την κάτω πλευρά [περίπου 30-60 sec] Αν ανάψει θα σου δείξει ότι φταίει η κάρτα και θέλει αντικατάσταση, αλλιώς θα σου παίξει για λίγο. δηλαδή φαίνεται να είναι η κλασσική περίπτωση για reballing; έχω κολλητήρι θερμού αέρα, να το κανω μ αυτό; θα βάλω και το θερμικό του πολύμετρου, μέχρι τι θερμοκρασία σηκώνει; πάντος ο τύπος που το λειτουργούσε, μου έιχε πει οτι τελευταία το άναβε και το έσβηνε μερικές φορές για να ανάψει η οθόνη
DJJordan Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2016 Λοιπόν, έβαλα απο κάτω το πιστολάκι και απο πάνω ζεστανα με το κολλητιρι αέρα προσέχοντας με το θερμικό του πολύμετρου μην περάσει τους 120 βαθμούς και το κράτησα μερικά λεπτά σε αυτή τη θερμοκρασία, το αποτέλεσμα; η οθόνη άναψε! τώρα αυτό κανονικά θέλει reballing; και σε τι κόστος μπορώ να βρω να μου κάνουν αυτή την εργασία;
sil_unique Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2016 Το πρόβλημα είναι εσωτερικό στο chip και όχι στις κολλήσεις από κάτω - στην θερμοκρασία που το έκανες δεν λιώνουν οι κολλήσεις. Με reballing θα παίξει λόγω θερμοκρασίας μέχρι να παρουσιάσει πάλι το πρόβλημα. Λύση είναι να αλλαχτεί το chip. Αποψή μου είναι ότι δεν αξίζει να το δώσεις για επισκευή καθώς στα ίδια χρήματα θα βρείς refurbished μηχάνημα νεώτερης τεχνολογίας [με παραπάνω από 1 πυρήνα σε cpu]. Μπορείς πάντα να πειραματιστείς, να το ξαναχτυπήσεις με θερμότητα και όσο κρατήσει.
DJJordan Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2016 Σήμερα σταμάτησε να δινει εικονα, οντως δουλεψε για λιγο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα