Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το μαξιλάρι μου άρχισε να διαλύεται. Στο σουπερμάρκετ έχει 2 ήδη, ανατομικά κάπως σκληρά, και τα μεγάλα σε ύψος με μαλακή γέμιση. Τα ανατομικά μου φαίνονται παράξενα και δεν είμαι σίγουρος αν θα είναι άνετα στον ύπνο. Τι να πάρω; Τι γέμιση πρέπει να έχει μέσα το μαξιλάρι;

Δημοσ.

Πόσα δίνεις; Βασικό ζήτημα. Άμα μου πεις 50-100 ευρώ το τεμάχιο, θα σου πω τρέχα Coco-Mat και πάρε όποιο γουστάρεις (σχεδόν όποιο γουστάρεις, έχει και πιο ακριβά).

• Like 2
Δημοσ.

Αυτα που ειδα ειχαν 10-12 ευρώ! Αλλά δεν ξέρω τι να προσεξω να γραφει για την γεμιση; Τα cocomat τι εχουν μεσα;

Δημοσ.

Eγώ αυτό που θα κοιτούσα στη σύνθεση είναι να έχει ένα ποσοστό 90%-10% πούπουλο και φτερό, γιατί πολλοί βάζουν πάρα πολύ φτερό, που δεν το χρειάζεσαι.

​Π.χ. που βρήκα από το ίντερνετ, οπότε θα πρέπει να ρωτήσεις αν ισχύει η αναλογία και φυσικά να τα δεις και από κοντά, αν σου κάνουν...

http://palatex.gr/%CE%9C%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BB%CE%AC%CF%81%CE%B9-%CE%A5%CF%80%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CE%A0%CE%BF%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF-90-10

https://www.toeshopmou.gr/product/1393/maksilari-poypoylenio-?utm_source=fashionguide&utm_medium=fashionguide&utm_campaign=fashionguide

• Like 1
Δημοσ.

Αυτο που ειδα με 12 ευρω ειχε 100% γεμιση με πολυεστερα. Ειναι καλο αυτο; Τα πουπουλα τι παραπανω προσφερουν;

Δημοσ.

Πόσα δίνεις; Βασικό ζήτημα. Άμα μου πεις 50-100 ευρώ το τεμάχιο, θα σου πω τρέχα Coco-Mat και πάρε όποιο γουστάρεις (σχεδόν όποιο γουστάρεις, έχει και πιο ακριβά).

Ένα τόσο ακριβό μαξιλάρι, πλένεται;

Αντέχει στο χρόνο; Πώς σε σχέση με τα φθηνά;

Γιατί αν είναι να δίνεις 100€ κάθε χρόνο, το κάθε άτομο, σε κάνει να το ξανασκεφτείς.

Σίγουρα, η υγεία πάνω απ' όλα, αλλά μην το ξεφτιλίσουμε κιόλας.

Άσε που δεν παίζει να μην πληρώνεις και το brand.

• Like 2
Δημοσ.

Αυτο που ειδα με 12 ευρω ειχε 100% γεμιση με πολυεστερα. Ειναι καλο αυτο; Τα πουπουλα τι παραπανω προσφερουν;

Ό,τι χειρότερο είναι ο πολυεστέρας και είναι πολύ μικρή η διαφορά στην τιμή για να το επιλέξεις.

Κρατάνε λιγότερο και είναι λιγότερο μαλακά.Το χειρότερο είναι ότι προσφέρουν πολύ κακή στήριξη στον αυχένα.

​Τα μαξιλάρια με πούπουλα εκτός από τη μαλακότητα, προσαρμόζονται καλύτερα και στον αυχένα σου, χωρίς να σε πιέζουν, είναι ό,τι καλύτερο κατά τη γνώμη μου για σχετικά φθηνό μαξιλάρι.

Αρκεί βέβαια, να μην είσαι αλλεργικός.

• Like 1
Δημοσ.

Ο,τι και να σου πει ο καθένας εδώ μέσα, αν δεν το δοκιμάσεις δεν θα καταλάβεις αν σου κάνει. Πάρε μια μαξιλαροθήκη από το σπίτι σου και πήγαινε σε ένα μαγαζί να δοκιμάσεις διάφορα είδη. Δεν θα είναι όπως να κοιμάσαι όλο το βράδυ αλλά στο περίπου θα δεις τι σου αρέσει.

Μην δίνεις σημασια στο τι λέει ο καθένας για το υλικό αλλά ούτε στα λεφτά. Εμείς χαλάσαμε εκατοντάδες ευρώ σε πουπουλένια, λάτεξ, αφρό μνημης και ο,τι άλλο μπορείς να φανταστείς και τελικά ο καλός μου βολεύτηκε μόνο με ένα πολυεστερικό από το σούπερ μάρκετ.

• Like 3
Δημοσ.

Τα Coco-Mat ειναι φοβερά μαξιλάρια

Ακριβά μεν - αξίζουν μέχρι και το τελευταίο ευρω , δε !

Οποιος έχει εμπειρία ξερει ..

• Like 2
Δημοσ.

Ένα τόσο ακριβό μαξιλάρι, πλένεται;

Αντέχει στο χρόνο; Πώς σε σχέση με τα φθηνά;

Γιατί αν είναι να δίνεις 100€ κάθε χρόνο, το κάθε άτομο, σε κάνει να το ξανασκεφτείς.

Σίγουρα, η υγεία πάνω απ' όλα, αλλά μην το ξεφτιλίσουμε κιόλας.

Άσε που δεν παίζει να μην πληρώνεις και το brand.

Προφανώς πληρώνεις και brand σε τέτοια εταιρεία. Δε το γλυτώνεις. :P

Εγώ πήρα ένα Coco-Mat πριν ~3 χρόνια προς 77€ και το χρησιμοποιώ ακόμα. Εχει κρατήσει μια χαρά, δε νιώθω ότι πρέπει να το αλλάξω. Πριν 1-2 χρόνια πήρα και άλλο ένα προς 25€ από προωθητική ενέργεια που είχαν Coco-Mat - ΑΒ. Αυτό το χρησιμοποιεί η κοπέλα μου και το 'χει λατρέψει κι εκείνη. Κάτι άλλα "φουσκωτά" μαξιλάρια που έπαιρνα παλιότερα (10-20 ευρώ κόστος / τεμάχιο), χωρίς να θυμάμαι τη "γέμιση" είχαν, στο χρόνο ήθελα άλλα.

Αν και πλένονται, το πλύσιμο είναι σκέτος μπελάς! Μέσα έχουν χύμα τριμμένο καουτσούκ. Οπότε πρέπει να το αφαιρέσεις όλο, να το αποθηκεύσεις προσωρινά κάπου, να πλύνεις το ύφασμα του μαξιλαριού και αφού στεγνώσει καλά να το ξαναγεμίσεις... ορισμένα μοντέλα ίσως και να μην πλένονται καθόλου, ανάλογα την κατασκευή τους.

Δημοσ.

Αυτό που λες ότι έχει τριμμένο καουτσούκ, έχει μόνο αυτό μέσα ή και άλλα υλικά, και πρέπει να κάτσεις να κάνεις διαχωρισμό;

Αν έχει μόνο καουτσούκ, απ' τη μία βολεύει, απ' την άποψη ότι μετά περιμένεις απλά να στεγνώσει το ύφασμα, που φαντάζομαι θα στεγνώνει σαφώς πιο γρήγορα απ' ότι τα συμβατικά μαξιλάρια που τα πλένεις ολόκληρα.

Επίσης, πώς ανοίγει το ύφασμα για να βγάλεις το καουτσούκ; Είναι εύκολο (π.χ. φερμουάρ) ή θέλει σκίσιμο και μετά ράψιμο;

Δημοσ.

Κάποια μοντέλα έχουν και "τσεπούλα" που μέσα έχει άλλο υλικό (π.χ. πούπουλο). Αυτά δε ξέρω καν αν πλένονται ή αν αφαιρούνται. Πάντως αυτά που έχω εγώ, έχουν μόνο καουτσούκ, τίποτε άλλο. Και ανοίγει με ένα φερμουάρ όπως λες, τίποτα περίπλοκο. 

Δημοσ.

Οπότε είναι θετικό αυτό όπως το φαντάζομαι.

Απλά δεν ξέρω πόσο ταλαιπωρία είναι να βγάλεις το καουτσούκ χωρίς να γεμίσεις τον τόπο, και να βρεις πού θα το βάλεις μέχρι να στεγνώσει το ύφασμα.

Κάτι άλλο, μήπως γνωρίζεις τι παίζει με το καουτσούκ και τα ακάρεα;

Δημοσ.

Για τα ακάρεα δεν έχω ιδέα δυστυχώς. :(

Για αποθήκευση εγώ χρησιμοποιώ τις μεγάλες μαύρες σκουπιδοσακούλες. Αδειάζω εκεί μέσα το μαξιλάρι, το πλένω, μετά το ξαναγεμίζω. Εκνευριστικό σα διαδικασία (το κάνεις με το χέρι, βάζεις ή βγάζεις λίγο - λίγο) αλλά δεν έχω βρει καλύτερο τρόπο. Φυσικά θα πέσει και λίγο κάτω, αλλά δεν είναι τίποτα, 1 λεπτό υπόθεση με την ηλεκτρική.

Δημοσ.

Έχει σημασία να δούμε τι παίζει και με τα ακάρεα, καθώς νομίζω είναι από τους σημαντικούς παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα του ύπνου.

Αν π.χ. δε μπορούν να επιβιώσουν και να πολλαπλασιαστούν σε περιβάλλον με καουτσούκ, ή τουλάχιστον να το κάνουν σε μικρότερο βαθμό, είναι ένα σημαντικό συν ενός τέτοιου μαξιλαριού.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...