Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχω ενα HP mini 210-3025sa οπου ειχε προεγκατεστημενα windows 7.

Απο μονος μου εγκατεστησα το win 8 χωρις ομως ποτε να σβησω το recovery partition.

τωρα που θελω να ξαναβαλω τα 7 μιας και μετα απο καιρο τα 8αρια βλεπω οτι του ειναι βαρια, δεν μπορω να ενεργοποιησω το recovery partition. εαν κατα την εκκινηση πατησω το F11 που με βγαζει σε περιβαλλον recovery, ολο το περιβαλλον ειναι απο τα 8 τα οποια δεν βλεπουν το partition και γενικα το recovery δεν προχωρα.

προσπαθησα να δω μεσα απο την HP εαν υπαρχει καποιο προγραμμα το οποιο εαν το εγκαταστησω θα μπορουσε να τρεξει απο περιββαλον windows το recovey αλλα δεν βρηκα.

οποτε τι επιλογες εχω ??

η μια φαντάζομαι θα ειναι να βρω και να κατεβασω το windows 7 starter και να τα εγκαταστησω ετσι, αλλα δεν θα το ηθελα μια και δεν ξερω το copy-α θα ειναι και το θεωρω βλακια να μην βαλω το δικα του.

Η microsoft απο οτι εχω δει ΔΕΝ δινει το λειτουργικο official.

τι αλλο θα μπορουσα να κανω μιας και το recovery partition υπαρχει ??

Δημοσ.

Έχω και εγώ το 210 mini.

Είτε με OS από μαμά, είτε Starter - Clean Install, μικρή διαφορά.

Μπορείς να φτιαξεις ενα στικάκι bootable απο original windows 7 dvd, και απλα διέγραψε το ei.cfg.

Με τα 7 οριακα την παλευει παντως. Τα αναβάθμισα σε 10.

• Like 1
Δημοσ.

θελω μια καθαρη επαναφορα μεσα απο το δικο του partition κατα προτιμηση για να ειμαι εντελως σιγουρος.

τι εννοεις μεσα απο OS ?

με τα 8αρια που εχει τωρα δεν βλεπει το recovery partition ουτε υπαρχει το HP recovery partition manager για να το επαναφερω μεσω αυτου !!

εδω ειναι το θεμα, που θα το βρω το λειτουργικο ! εσυ πως λες ??

και κατι αλλο, στην αρχη τα 8 πηγαιναν καλα. μετα απο 2 χρονια περιπου ακομα και μετα απο νεα εγκατασταση ειναι βαρια. δεν καταλαβαινω τον λογο. ισως εχουν βαρινει ολες οι αλλςε εφαρμογες, πχ browser κλπ.

εσυ με τα 10 το βλεπεις να πηγαινει καλα ? γιατι να ειμαι ειλινκρινης μεχρι και γιθα windown XP σκέφτηκα για να πηγαινει καλα το λαπτοπακι !!!

Δημοσ.

Μπορει να μην διεγραψες εσυ το recovery partition αλλα οταν κανεις εγκατασταση Windows 8 και πανω το Recovery αντικαθισταται απο το recovery των νεων Windows.

Μιας και ειχε 7ρια το κλειδι θα υπαρχει σε αυτοκολλητο πανω στο laptop. Κατεβασε το iso των 7, περασε τα σε ενα USB stick και κανε καθαρη εγκατασταση.

Κριμα παντως που δεν εκανες αναβαθμιση στα 10 οταν ειχες καιρο. Σε αρκετα μηχανηματα που τα εχω βαλει πανε καλυτερα απο τα 7.

Δημοσ.

Μπορει να μην διεγραψες εσυ το recovery partition αλλα οταν κανεις εγκατασταση Windows 8 και πανω το Recovery αντικαθισταται απο το recovery των νεων Windows.

Μιας και ειχε 7ρια το κλειδι θα υπαρχει σε αυτοκολλητο πανω στο laptop. Κατεβασε το iso των 7, περασε τα σε ενα USB stick και κανε καθαρη εγκατασταση.

Κριμα παντως που δεν εκανες αναβαθμιση στα 10 οταν ειχες καιρο. Σε αρκετα μηχανηματα που τα εχω βαλει πανε καλυτερα απο τα 7.

δηλαδη θες να πεις οτι οταν μια εγκατασταση βλεπει οτι υπαρχει recovery partition, αυτοματα παει και εγκαθιστά αυτο το recovery με εκεινο που περνιετσαι εκεινη την στιγμη !!!

το λεω γιατι και σε σταθερο που εχω που ΔΕΝ υπαρχει recovery partition, εκει τι γινεται ? απλα δεν λειτουρφει αυτη η διαδικασια ??

το φορητο οπως πολυ σωστα λες εχει επανω τα κλειδια. πηγα να κατεβασω μεσα απο την microsoft να κατεβασω το ISO αλλα ζηταγε το κλειδι. μολις το εδωσα μου εγραψε οτι αυτο το κλειδι ειναι απο προεγκατσημενο λειτουργικο σε συσκευη. η να κανω χρη των recovery DVD (εαν ειχα παρει) η να επικοινωνισω μαζι τους για να μου πουλησουν ενα !!!!!

οποτε επισημα οπως καταλαβαινω δεν μπορω να βρω τα windows 7 starter.

ξερεις η εννοεις καποιο αλλο τροπο η εννοεις να τα βρω απο οπου να' ναι και απλα μετα να κανω χρηση των γνησιων κλειδιων που διαθετω ?

Δημοσ.

δηλαδη θες να πεις οτι οταν μια εγκατασταση βλεπει οτι υπαρχει recovery partition, αυτοματα παει και εγκαθιστά αυτο το recovery με εκεινο που περνιετσαι εκεινη την στιγμη !!!

το λεω γιατι και σε σταθερο που εχω που ΔΕΝ υπαρχει recovery partition, εκει τι γινεται ? απλα δεν λειτουρφει αυτη η διαδικασια ??

το φορητο οπως πολυ σωστα λες εχει επανω τα κλειδια. πηγα να κατεβασω μεσα απο την microsoft να κατεβασω το ISO αλλα ζηταγε το κλειδι. μολις το εδωσα μου εγραψε οτι αυτο το κλειδι ειναι απο προεγκατσημενο λειτουργικο σε συσκευη. η να κανω χρη των recovery DVD (εαν ειχα παρει) η να επικοινωνισω μαζι τους για να μου πουλησουν ενα !!!!!

οποτε επισημα οπως καταλαβαινω δεν μπορω να βρω τα windows 7 starter.

ξερεις η εννοεις καποιο αλλο τροπο η εννοεις να τα βρω απο οπου να' ναι και απλα μετα να κανω χρηση των γνησιων κλειδιων που διαθετω ?

Υπαρχει και σε σταθερο το Recovery (Win 8, Win 10) αν πας στο Disk Management θα το δεις. Αλλιως ειναι κρυφο.

Για να κατεβασεις το iso (starter?? αυτο μπορει να ειναι προβλημα..) ριξε μια ματια εδω: https://www.heidoc.net/joomla/technology-science/microsoft/67-microsoft-windows-iso-download-tool

Δημοσ.

Υπαρχει και σε σταθερο το Recovery (Win 8, Win 10) αν πας στο Disk Management θα το δεις. Αλλιως ειναι κρυφο.

Για να κατεβασεις το iso (starter?? αυτο μπορει να ειναι προβλημα..) ριξε μια ματια εδω: https://www.heidoc.net/joomla/technology-science/microsoft/67-microsoft-windows-iso-download-tool

Παντως μεσα στο recovery parition και μεσα στο folder recovery, τα αρχεια που εχει ειναι δημιουργημενα βαση ημερομηνιων το 2012, χρονια που εκανα την αγορα του netbook. εχω την αισθηση οτι το original recovery partition υπαρχει αλλα το θεμα ειναι πως θα βρω τροπο να το ανασύρω !!

Δημοσ.

το ειχα δοκιμασει αυτο. μου γραφει οτι δεν ειναι δυνατη η εγκαταστη του συγκεκριμενου αρχειου (((

Δημοσ.

Για δοκιμασε και αυτο: http://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp53001-53500/sp53402.exe

Κοιτα επειδη η εγκατασταση των win 8 αλλαξε τα partition, χλωμο το βλεπω να δουλεψει.. Για να βρεις το iso του starter κατεβασε το Win 7 Ultimate (32bit) με την εφαρμογη που σου εστειλα, γραψε τo σε ενα USB Stick με το Utility της Microsoft και στην συνεχεια κανε τα βηματα που γραφω παρακατω ωστε να ξεκλειδωσεις την starter εκδοση.

I had the same problem as many of you. Asus EeePC with Windows 7 Starter full of bloat software. So basically everybody is saying that ei.cfg removal should work, but it didn't because the Windows 7 USB DVD Download Tool from Microsoft doesn't ignore it. So why bother ?
Simple steps:
1. Download the Ultimate iso image in your language (it has to be 32 bits for Starter)
2. Use the Windows 7 USB DVD Download Tool to make your pendrive bootable with Windows 7 Ultimate
3. But you want the Starter Edition, right ? (or another one) ?
4. Go to your usb drive and look for the folder /sources
5. Find the ei.cfg file inside and delete it (yes - throw it out)
6. Boot from usb in your netbook
7. Choose Install and you'll have a screen with the option to choose from whatever Windows you like !!! :)

Good Luck !

Δημοσ.

ενταξει, εκανα ολα τα παραπανω και ειμαι με τα 7αρια ξανα και εχει δεχθει και τα κλειδια.

βεβαια θα ηθελα να εβρισκα εναν τροπο να εβαζα τα μαμα που θα ειχε μεσα και το hp recovery managment κλπ αλλα οκ. αυτο ισως μονο εαν βρω απο καποιον που εχει το ιδιο φορητο, να μου δωσει ενα image, να το περασω στο δικο μου μονο και μονο για να μπορεσω ετσι να τρεξω το backup που εχει στο recovery partition.

anyway, τα 7αρια για την ωρα πανε καλα. λεω να μην βαλω κανενα update μιας και εχω καταλαβει οτι μετα απο καποια update βαραινει πολυ το συστημα....

εαν καποιος αλλος εχει νετβοοκ το οποιο μετα απο καιρο εχει παρατηρησει τον λογο που γινεται δυσκίνητο η με ποιο τροπο μπορει αυτο να αποφευχθει, ας δωσει συμβουλη.

ευχαριστω για την βοηθεια ολους για ολα τα παραπανω. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...