Καπετάνιος Βασίλης Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Γεια σε όλους! Πρόσφατα κατέβασα τα windows 10 σε iso από την επίσημη σελίδα της microsoft. Ένας γνωστός, μου ζήτησε να του κάνω καθαρή εγκατάσταση στο laptop του. Υποστήριξε ότι είχε κάνει upgrade από windows 7 home premium σε windows 10 τον Ιούλιο. Αφού έκανα την εγκατάσταση από το iso, επιλέγοντας "δεν έχω κάποιο κλειδί ενεργοποίησης" και υποθέτοντας ότι θα ενεργοποιηθούν μόνα τους λόγω upgrade τα windows, παρατηρώ ότι δεν ενεργοποιήθηκαν μετά την εγκατάσταση. Συμπεραίνω ότι ο γνωστός μου μάλλον μού είπε ψέμα ότι είχε κάνει upgrade παλιότερα. Τέλος πάντων, μέχρι στιγμής (πάνω από μια βδομάδα που έγινε το format) δεν του έχουν "κλειδώσει" παρά μόνο δεν μπορεί να εξατομικεύσει το περιβάλλον εργασίας του (φόντο κτλ). Η ερώτηση είναι: Γνωρίζει κανείς αν στο μέλλον θα του κλειδώσουν τα windows ή θα έχει κάποια βαρύτερη επίπτωση πλην της μη δυνατότητας εξατομίκευσης του εργασιακού περιβάλλοντος των windows;
jumaru99 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Φαντάζομαι την "Home" έκδοση του πέρασες κι εσύ. Αλλιώς και να είχε κάνει το upgrade είναι μόνο για την "Home" μιας και προέρχεται από "Home Premium". Ωστόσο αν μείνουν ανενεργοποίητα θα κλειδώσουν σε 30 μέρες από την μέρα εγκατάστασης.
Καπετάνιος Βασίλης Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Ναι την Home πέρασα. Μάλιστα... Ωραία! Ευχαριστώ!
Xristaras12 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Δοκίμασε να περάσεις το κλειδί των 7 στην ενεργοποιήση των 10 να δεις τι θα γινει!
NikosKallithea Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Καθαρή εγκατάσταση συμβαίνει ξεχνάς τι είχε γίνει στο παρελθόν στο υπολογιστή και πας για νέα win με νέο κλειδί κλπ
stelios5 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Καθαρή εγκατάσταση συμβαίνει ξεχνάς τι είχε γίνει στο παρελθόν στο υπολογιστή και πας για νέα win με νέο κλειδί κλπ OXI !! Αν έχει γίνει Update από κάποιο παλαιότερο λειτουργικό (7, 8, 8.1 32 και 64 bit) σε windows 10, Μπορείς να κάνεις format και εγκατάσταση win 10, όσες φορές θέλεις, αρκεί να βάλεις την ίδια έκδοση που είχες (Home ή Pro) Τα windows 10 πρέπει να είναι κατεβασμένα από Microsoft https://www.microsoft.com/el-gr/software-download/windows10 1
NikosKallithea Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 OXI !! Αν έχει γίνει Update από κάποιο παλαιότερο λειτουργικό (7, 8, 8.1 32 και 64 bit) σε windows 10, Μπορείς να κάνεις format και εγκατάσταση win 10, όσες φορές θέλεις, αρκεί να βάλεις την ίδια έκδοση που είχες (Home ή Pro) Τα windows 10 πρέπει να είναι κατεβασμένα από Microsoft https://www.microsoft.com/el-gr/software-download/windows10 οκ δεν το ήξερα
Makeran111 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Εγώ νομίζω δε θα κλειδώσουν αλλά θα τον πρήζουν με ειδοποίησεις για να ενεργοποίησει τα Windows και θα παραμένει μαύρο το φόντο της επιφάνειας εργασίας, ενώ δε θα μπορεί να κάνει και updates.
Mikeasdf Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Αρα και γω αυτη τη πατατα εκανα. Εβαλα τα win10 home απο θειο και τωρα γιαυτο ζηταει activation. Anyway, θα αγορασω κλειδι μου φαινεται.
stelios5 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Εγώ νομίζω δε θα κλειδώσουν αλλά θα τον πρήζουν με ειδοποίησεις για να ενεργοποίησει τα Windows και θα παραμένει μαύρο το φόντο της επιφάνειας εργασίας, ενώ δε θα μπορεί να κάνει και updates. Κλειδώνουν τελείως!! Αρα και γω αυτη τη πατατα εκανα. Εβαλα τα win10 home απο θειο και τωρα γιαυτο ζηταει activation. Anyway, θα αγορασω κλειδι μου φαινεται. Θέλει κλειδί σίγουρα!! Μέχρι τα αρχές Ιούλη μπορούσες να κάνεις Update από Windows 7, 8, 8.1 σε 10 δωρεάν. Τώρα ο τσάμπας τελείωσε.
Mikeasdf Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Κλειδώνουν τελείως!! Θέλει κλειδί σίγουρα!! Μέχρι τα αρχές Ιούλη μπορούσες να κάνεις Update από Windows 7, 8, 8.1 σε 10 δωρεάν. Τώρα ο τσάμπας τελείωσε. Ενας φιλος μου παντως που εκανε upgrade απο 7 σε 10 οταν βγηκαν, με πειρατικα 7αρια, δεν εχει κανενα θεμα μεχρι στιγμης, και ολα τα updates του κανει.
Makeran111 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2016 Κλειδώνουν τελείως!! Εμένα μου έχουν συμβεί και τα δύο. Δεν ξέρω πότε συμβαίνει το ένα πότε το άλλο. Νομίζω αν δεν κάνει updates θα γίνει αυτό που λέω εγώ, αν κάνει αυτό που λες εσύ.
makis3519 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2016 Δοκίμασε να βάλει τον κωδικό απο τα 7 αν δεν πετύχει βρες ένα πρόγραμμα που μπορεί να διαβάσει τον κωδικό ο οποίος είναι αποθηκευμένος στην μητρική όπως για παράδειγμα aida και ενεργοποιήσετα, αν δεν το κάνει αυτόματα μπορείς να κάνεις τηλεφωνική ενεργοποίηση
stelios5 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Ενας φιλος μου παντως που εκανε upgrade απο 7 σε 10 οταν βγηκαν, με πειρατικα 7αρια, δεν εχει κανενα θεμα μεχρι στιγμης, και ολα τα updates του κανει. Ο φίλος σου ήταν τυχερός η Microsoft έδωσε και στα πειρατικά Update σε 10καρια. Έτσι τώρα έχει γνήσιο λειτουργικό. Δοκίμασε να βάλει τον κωδικό απο τα 7 αν δεν πετύχει βρες ένα πρόγραμμα που μπορεί να διαβάσει τον κωδικό ο οποίος είναι αποθηκευμένος στην μητρική όπως για παράδειγμα aida και ενεργοποιήσετα, αν δεν το κάνει αυτόματα μπορείς να κάνεις τηλεφωνική ενεργοποίηση Δεν ταιριάζουν τα κλειδιά των Win 7 στα 10καρια!! Εμένα μου έχουν συμβεί και τα δύο. Δεν ξέρω πότε συμβαίνει το ένα πότε το άλλο. Νομίζω αν δεν κάνει updates θα γίνει αυτό που λέω εγώ, αν κάνει αυτό που λες εσύ. Αν ένας Η/Υ δεν κάνει Update παραμένει με ημιτελή λειτουργικό και ευάλωτος σε κακόβουλα προγράμματα. Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2016 από stelios5
Makeran111 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Δεν ταιριάζουν τα κλειδιά των Win 7 στα 10καρια!! Αν ένας Η/Υ δεν κάνει Update παραμένει με ημιτελής λειτουργικό και ευάλωτος σε κακόβουλα προγράμματα. Το πρόβλημα είναι ότι καλύτερα να είναι ευάλωτος παρά να μην μπορείς να το χρησιμοποιήσεις τουλάχιστον μέχρι να βρεθεί λύση.Με ένα από τα σχετικά πρόσφατα Updates νομίζω το έκαναν να μπορούν να ταιριάζουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα