Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Μου έχει παρουσιαστεί ένα πρόβλημα και δεν ήξερα σε ποια κατηγορία έπρεπε να το ανοίξω. Παρακαλώ κάποιος μοντ αν νομίζει οτι πάει κάπου καλύτερα, ας το μεταφέρει.

Το πρόβλημα μου έχει να κάνει σχετικά με djing με Traktor. Θα γράψω πολύ αναλυτικά όλο το ιστορικό του προβλήματος και τι εξοπλισμό έχω και όποιος μπορεί ας βοηθήσει. Έστειλα και ticket στην native instruments που έχει το traktor, αλλά αυτή ΑΝ απαντήσουν, μπορεί να απαντήσουν με το νέο έτος.

Λοιπόν εδώ και 8-9 μήνες έπαιζα με:

• ένα refurbished laptop Link.png Site: Futjitsu Siemens S760 (i5, 6gb ram, 13,3", 250ssd), 
  • το Traktor 2.9
  • μια κάρτα ήχου Link.png Site: NI Audio 6 
  • controller Link.png Site: Denon MC3000 
  • Original windows 7
  • Original καλώδια Native Instruments
  • Απενεργοποιημένα Antivirus & αυτόματες ενημερώσεις
  • Πεντακάθαρο από ιούς (έλεγξα με spyhunter & malware bytes) 
  • Έχει γίνει Link.png Site: optimization για djing

Πριν από 2 μήνες για πιο φορητότητα πήρα ένα Link.png Site: Z1 (που έχει ενσωματωμένη κάρτα ήχου) και ένα Link.png Site: X1 .

Έπαιζα κάθε μέρα με αυτά πλέον, αλλά μου κόλλησε ο υπολογιστής 2 φορές σε μια εβδομάδα και έκανα αναβάθμιση του Traktor σε 2.10.3 που όπως λέει η εταιρία φτιάχνει όλα τα προβλήματα, μήπως και λυθούν τα προβληματά μου.

Τότε άρχισε να κάνει άλλα προβλήματα. Μετά από 3-4 ώρες παιξίματος, στα ξαφνικά έκανε ένα τρρρρρ ο ήχος (όπως ακούγεται ένα loop 1/32) για περίπου 20 δέκατα του δευτερολέπτου. Αυτό μπορεί να γινόταν 2-3 φορές την βραδιά. Αφού το έκανε μετά από 3-4 ώρες, λέω μήπως είναι θέμα θερμοκρασίας. Ανοίγω το SIW και βλέπω θερμοκρασίες να παίζουν από 68-87 βαθμούς. Κάνω την άλλη μέρα έναν καθαρισμό με πάστες κλπ και πέφτει η θερμοκρασία παίζοντας στους 50-72. Παίζω το βράδυ και δεν μου έκανε το παραμικρό, οπότε σκέφτομαι οτί αυτό θα ήταν το πρόβλημα. Πάω την άλλη μέρα και για πρώτη φορά ξεσκίστηκε στα προβλήματα. Αυτό το τρρρρ το ξεκίνησε από το πρώτο 20λεπτο και το έκανε 15 φορές και προς το τέλος το έκανε 2 φορές με διάρκεια περίπου 2 δευτερολέπτων. (σκεφτείτε πόσο μεγάλη διάρκεια είναι αυτή για την μουσική ενός μαγαζιού). Για αυτό έχω αγανακτήσει και δεν ξέρω τι να κάνω. Να κάνω μια παρατήρηση εδώ (μήπως και βοηθηθεί κάποιος στο να βρει τι μπορεί να είναι), οτι όταν μου το έκανε έτυχε να γράφω το πρόγραμμα μου εσωτερικά από το traktor (δεν φταιει η εγγραφη, μου το κάνει και όταν δεν κάνω εγγραφή) και ενώ στον "αέρα" ακουστήκανε τα προβλήματα, μετά που άκουγα την ηχογράφηση δεν ειχε κανένα πρόβλημα.

Μέχρι στιγμής το μόνο που έχω κάνει ήταν να δώσω το Z1 σε έναν φίλο να παίξει 2 μέρες μήπως και έφταιγε αυτό, αλλά δεν του έκανε το παραμικρό πρόβλημα και να  πειραματιστώ με το latency που όμως δεν είχε αποτέλεσμα.

Το σπαστικό της υπόθεσης είναι οτί δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη κινησή μου που προκαλεί το προβλημα, ωστε να δοκιμάζω πράγματα και να τεστάρω. Κάθε τι που κάνω, πρέπει να παίξω 3-4 μέρες για να είμαι σίγουρος οτι έλυσα το πρόβλημα.

Έχει κανείς καμια ιδέα τι μπορεί να φταίει??? 

Εχω σκεφτεί μια σειρά απο πράγματα να δοκιμάζω για 3-4 μέρες μπας και λυθεί το πρόβλημα. Με ποια σειρα προτείνετε απο τα παρακάτω να ξεκινήσω ή αν έχετε να προτείνετε κάτι άλλο εσείς.

• Format και επανεγκατάσταση win 7
  • Format και εγκατάσταση win 10
  • Συνδεση στο Z1 το τροφοδοτικό του (η εταιρία το έχει προεραιτικό για σύδεση με pc και υποχρεωτικό οταν συνδεεται με ipad)
  • Δοκιμή να παίξω κάποιες μέρες με την Audio 6 για ήχο
  • Να πάρω USB Hub με ρεύμα και να τα συνδέσω όλα εκεί
  • Να κάνω Downgrade το πρόγραμμα σε παλιότερη version (πολλοί λένε οτι τα προβλήματα ξεκίνησαν μετα την 2.6.8)
  • Να πάρω πιο νέο laptop και όχι refurbished (αυτό θέλω να είναι η τελευταία λύση. Και αν δεν φταίει το λάπτοπ?)

Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας και περιμένω την γνώμη σας.

Δημοσ.

Καλησπερα φιλε,

νομιζω αυτο που αναφερεις πιο πανω πως ενω οταν το γραφεις δεν σου περναει στην εγγραφη το κολημα ειναι το κλειδι.

Αυτο που καταλαβαινω εγω ειναι οτι για καποιο λογο σου κολαει στο playback και οχι στο record.

Αρχικα (αν και δε νομιζω να προερχεται απο εκει) κατεβασε καποιο προγραμμα ή ακομα και απο το task manager και τσεκαρε οταν παιζεις, τι χρηση CPU, RAM και δισκου εχεις. Παρατηρεις κατι περιεργο εκει; Μπορεις να στειλεις ενα screenshot?

Προφανως να υποθεσω εχεις περασμένους τελευταίους drivers για το laptop και την καρτα ηχου.

Δοκιμασε να βαλεις την καρτα ηχου μαζι με τους controllers που χρησιμοποιεις σε καποιο άλλο λαπτοπ ή και σταθερο pc και να δεις πως συμπεριφερονται. Αν σου κανει το ιδιο προβλημα και σε αλλο μηχανημα, αμεσως αμεσως εχουμε απομονωσει το θεμα και προερχεται απο καποιο component της ΝΙ, διαφορετικα συνεχιζουμε να ψαχνουμε για καποιο προβλημα στο laptop.

Υπαρχει μηπως ενδεχομενο καποιο απο τα optimization steps που εκανες να μην ειναι το σωστο για το laptop σου; Συγκρινε το video που εστειλες με αλλα video ή και forum που συζητουν τετοιου ειδους optimizations.

Επισης, κατι πολυ σημαντικο. Τα tracks που φορτωνεις και μιξαρεις. Τα έχεις αποθηκευμενα που; Στον SSD? Σε εξωτερικο μηχανικο δισκο; Ο δισκος στον οποιο ειναι τα κομματια, σε τι κατασταση ειναι; Μηπως θελει defragment?

Σχετικα με αυτα ποθ ρωτας

• Format και επανεγκατάσταση win 7 -> Οχι ακομα
  • Format και εγκατάσταση win 10 -> σιγουρα οχι
  • Συνδεση στο Z1 το τροφοδοτικό του (η εταιρία το έχει προεραιτικό για σύδεση με pc και υποχρεωτικό οταν συνδεεται με ipad) -> ειτε δοκιμασε αυτο ειτε να το βαζεις σε θυρα USB που βγαζει παραπάνω mA (συνηθως εχει μια αστραπη διπλα)
  • Δοκιμή να παίξω κάποιες μέρες με την Audio 6 για ήχο -> ειτε αυτο ειτε σε αλλο pc
  • Να πάρω USB Hub με ρεύμα και να τα συνδέσω όλα εκεί -> εφοσων εχει δοκιμασει ολα τα παραπανω
  • Να κάνω Downgrade το πρόγραμμα σε παλιότερη version (πολλοί λένε οτι τα προβλήματα ξεκίνησαν μετα την 2.6.8) -> Θα πρεπει να ψαξεις να δεις τι προβληματα δημιουργουνται και τι προβληματα λυνει η καθε version και ποια θεωρειται απο την κοινοτητα τον χρηστων η πιο stable
  • Να πάρω πιο νέο laptop και όχι refurbished (αυτό θέλω να είναι η τελευταία λύση. Και αν δεν φταίει το λάπτοπ?) Δεν νομιζω οτι στην παρουσα φαση χρειαζεται να αλλαξεις λαπτοπ
Δημοσ.

Καταρχήν σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σου και την απάντηση σου και απαντω παρακάτω

Αρχικα (αν και δε νομιζω να προερχεται απο εκει) κατεβασε καποιο προγραμμα ή ακομα και απο το task manager και τσεκαρε οταν παιζεις, τι χρηση CPU, RAM και δισκου εχεις. Παρατηρεις κατι περιεργο εκει; Μπορεις να στειλεις ενα screenshot?

Το έχω τσεκάρει αυτό με το task manager. Η χρήση του cpu είναι πάντα πολύ χαμηλά χωρίς απότομα σκαμπανεβάσματα.

Προφανως να υποθεσω εχεις περασμένους τελευταίους drivers για το laptop και την καρτα ηχου.

Τα πάντα είναι ενημερωμένα εκτός από τα windows. ¨Οταν πάω να κάνω update (Παρότι είναι original) γυρνάει συνέχεια η μπαρίτσα οτι ψάχνει για update αλλά δεν προχωράει ποτέ. Το είχα αφήσει μέχρι και 4 ώρες και δεν έκανε τίποτα.

Δοκιμασε να βαλεις την καρτα ηχου μαζι με τους controllers που χρησιμοποιεις σε καποιο άλλο λαπτοπ ή και σταθερο pc και να δεις πως συμπεριφερονται. Αν σου κανει το ιδιο προβλημα και σε αλλο μηχανημα, αμεσως αμεσως εχουμε απομονωσει το θεμα και προερχεται απο καποιο component της ΝΙ, διαφορετικα συνεχιζουμε να ψαχνουμε για καποιο προβλημα στο laptop.

Έπαιξε ένας φίλος 2 μέρες με το Z1 (που είναι και η κάρτα ήχου) και δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα. Το controller (X1) δεν νομίζω να έχει σχέση. ένα απλό midi controller είναι.

Υπαρχει μηπως ενδεχομενο καποιο απο τα optimization steps που εκανες να μην ειναι το σωστο για το laptop σου; Συγκρινε το video που εστειλες με αλλα video ή και forum που συζητουν τετοιου ειδους optimizations.

Το optimization είναι μια χαρα γιατί έπαιζα πολύ καιρό χωρίς πρόβλημα. Το ξανακοίταξα όμως και είναι οκ.

Επισης, κατι πολυ σημαντικο. Τα tracks που φορτωνεις και μιξαρεις. Τα έχεις αποθηκευμενα που; Στον SSD? Σε εξωτερικο μηχανικο δισκο; Ο δισκος στον οποιο ειναι τα κομματια, σε τι κατασταση ειναι; Μηπως θελει defragment?

Μεσα στον SSD είναι που έχω και το λειτουργικό.

Σχετικα με αυτα ποθ ρωτας

Συνδεση στο Z1 το τροφοδοτικό του (η εταιρία το έχει προεραιτικό για σύδεση με pc και υποχρεωτικό οταν συνδεεται με ipad) -> ειτε δοκιμασε αυτο ειτε να το βαζεις σε θυρα USB που βγαζει παραπάνω mA (συνηθως εχει μια αστραπη διπλα)

Τώρα είδα οτι έχει USB με αστραπή δίπλα. Εκει είχα βάλει το mouse.

Να κάνω Downgrade το πρόγραμμα σε παλιότερη version (πολλοί λένε οτι τα προβλήματα ξεκίνησαν μετα την 2.6.8) -> Θα πρεπει να ψαξεις να δεις τι προβληματα δημιουργουνται και τι προβληματα λυνει η καθε version και ποια θεωρειται απο την κοινοτητα τον χρηστων η πιο stable

Στην κοινότητα υπάρχουν πάρα πολλοί που δεν έχουν προβληματα με τις τελευταίες εκδόσεις, πάροα πολλοί λένε οτι μετά την 2.7. αρχισαν τα προβλήματα, και υπάρχουν και πααααραααα πολλοί που δεν ξεκολάνε από την 2.6.8  επειδή τους ήταν η πιο σταθερή

Οπότε δοκιμάζω πρώτα αλλαγη USB θύρας, αν δεν λυθεί το πρόβλημα θα βάλω εξωτ.τροφοδοτικό. Ελπίζω να λυθεί.

Δημοσ.

Επισης ριξε μια ματια στο παρακατω thread και συγκεκριμενα σε αυτα που προτεινει ο τυπος:

https://www.native-instruments.com/forum/threads/traktor-kontrol-z1-freeze-problem.213176/

Hey i had the same issue with my surface pro 3 with the X1 + Z1.. after 3mins.. 10mins.. random times the audio would cut out.. it would drop the Z1 driver. i thought it was because the usb hub wasnt powered.. same issue...

After playing around, i disabled sleep mode. i also went into the device manager, right clicked each device ( Z1 + X1), and unchecked an option that allows windows to reduce its power to preserve batterie savings...

so far so good, it fixed it. Seems windows by default when you are on a laptop or surface, will set your devices to reduce power if they stain on the tablet / laptop.. If you disable + always have the tablet / laptop plugged in, then it should be ok...

So far so good.. i would have it cut after 5-10 mins... now ive gotten up too 2 hours.. without any issue. so maybe that worked.
Δημοσ.

Επισης ριξε μια ματια στο παρακατω thread και συγκεκριμενα σε αυτα που προτεινει ο τυπος:

https://www.native-instruments.com/forum/threads/traktor-kontrol-z1-freeze-problem.213176/

Αυτό είναι αν παίζει με μπαταρία όμως. Θα το δοκιμάσω όμως.

Αυτό που μου έκανε όμως εντύπωση είναι το ακριβώς απο κάτω μήνυμα, που λεει οτι είχε προβληματα μετα απο 1 μήνα και τωρα ολο και πιο συχνα (αν καταλαβα καλα γιατι δεν ξερω πολυ καλα αγγλικα).

It's "good" to see I'm not the only one who's having this issue. I got the Z1 for it's compact size, price, etc...

After about a month I noticed it started to randomly cut out just like everyone else here. That's quite embarrassing while playing for others. Unplugging and replugging the USB seems the only solution so far. Sometimes the problem doesn't appear for a month or so. Right now it's cutting out every 5 minutes. 

I've tried, like NI support suggested, just plugging the unit directly to my Mac. It was still cutting out with nothing else in the chain.

Does anyone have a suggestion for a similar device that works?

Δημοσ.

Αυτό είναι αν παίζει με μπαταρία όμως. Θα το δοκιμάσω όμως.

Αυτό που μου έκανε όμως εντύπωση είναι το ακριβώς απο κάτω μήνυμα, που λεει οτι είχε προβληματα μετα απο 1 μήνα και τωρα ολο και πιο συχνα (αν καταλαβα καλα γιατι δεν ξερω πολυ καλα αγγλικα)

Δεν ειναι απαραιτητο. Τα windows πολλες φορες κανουν μαλακιες με την διαχειρηση ενεργεια ασχετως αν ειναι στην μπανταρια ή στο ρευμα. Τσεκαρε το.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παίδες, κατάφερα να κάνω τις αναβαθμίσεις των windows που δεν είχαν γίνει ποτέ. Ήταν κοντά στα 1,3GB. Είναι δυνατόν όμως ΠΡΙΝ τις αναβαθμίσεις των windows στο traktor το CPU να δούλευε κοντά στο 5% και τώρα να δουλεύει κοντά στο 20-30%?

Έψαξα και στο ιντερνετ και βρηκα ενα fix που λεει να απενεργοποιησω το windows defender. Έπεσε λίιιγο το CPU αλλα και πάλι είναι πολύ υψηλότερα από πριν τις αναβαθμίσεις.

Γύρισα σε restore point ΠΡΙΝ τις αναβαθμίσεις αλλά τίποτα. Τώρα ξαναπερνάω windows 7

Επεξ/σία από killer76
Δημοσ.

Λοιπον. Μετά από 10 μέρες ταλαιπωρία και αφου εκανα τα πάντα, νομίζω οτι έλυσα το πρόβλημα μου. Γράφω ποια μάλλον ηταν η λύση μήπως έχει και άλλος το ίδιο πρόβλημα.

Καταρχήν με ένα προγραματάκι Link.png Site: latencymon βλέπεις άμεσα αν έχει πρόβλημα ο υπολογιστής σου, χωρίς να πρέπει να τεστάρεις 2,3 μέρες.

Δοκίμασα τα πάντα σε win7 και δεν γινόταν τίποτα. Με το που δοκίμασα να περάσω 10άρια είναι σαν να άλλαζα υπολογιστή. Κοιτάξτε παρακάτω το latencymon στα 7άρια με 100% optimization για djing και κοιτάχτε και τα 10άρια χωρίς να έχω κάνει ακόμα optimize.

Βέβαια αυτά είναι τα στοιχεία του latencymon που το προτείνει η ίδια η Native Instruments. Στην πράξη θα δείξει το Σάββατο αν και νομίζω δεν θα έχω πρόβλημα.

post-74718-0-43449500-1475011949_thumb.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Ρε παίδες, κατάφερα να κάνω τις αναβαθμίσεις των windows που δεν είχαν γίνει ποτέ. Ήταν κοντά στα 1,3GB. Είναι δυνατόν όμως ΠΡΙΝ τις αναβαθμίσεις των windows στο traktor το CPU να δούλευε κοντά στο 5% και τώρα να δουλεύει κοντά στο 20-30%?

Έψαξα και στο ιντερνετ και βρηκα ενα fix που λεει να απενεργοποιησω το windows defender. Έπεσε λίιιγο το CPU αλλα και πάλι είναι πολύ υψηλότερα από πριν τις αναβαθμίσεις.

όταν σου το ξανακάνει αυτό, και δεις ότι στο κάνει συνεχόμενα για αρκετή ώρα, δηλαδή δεν παίζει να πέσει τυχαία από μόνο του, τότε πήγαινε task manager > services > wuauserv και τράβα του ένα right click > stop service και τσέκαρε τι γίνεται με το cpu usage

κατά τα άλλα, ψιλοτσάμπα παιδεύεσαι, η συσκευή όπως φαίνεται χάνει τη σύνδεση, δεν νομίζω πως έχει καμμιά σχέση με ρύθμιση windows/drivers/software δυστυχώς

Δημοσ.

Ο υπολογιστής σου έχει στο bios ρύθμιση για το Hpet?

Δεν ξέρω τι ακριβώς είναι αυτό?

όταν σου το ξανακάνει αυτό, και δεις ότι στο κάνει συνεχόμενα για αρκετή ώρα, δηλαδή δεν παίζει να πέσει τυχαία από μόνο του, τότε πήγαινε task manager > services > wuauserv και τράβα του ένα right click > stop service και τσέκαρε τι γίνεται με το cpu usage

κατά τα άλλα, ψιλοτσάμπα παιδεύεσαι, η συσκευή όπως φαίνεται χάνει τη σύνδεση, δεν νομίζω πως έχει καμμιά σχέση με ρύθμιση windows/drivers/software δυστυχώς

Αυτό μου το 'εκανε στα 7αρια μετά τις αναβαθμίσεις. Τώρα στα 10άρια πάει ρολόι (μέχρι στιγμής). 

Δημοσ.

Αυτό μου το 'εκανε στα 7αρια μετά τις αναβαθμίσεις. Τώρα στα 10άρια πάει ρολόι (μέχρι στιγμής). 

ωπ ναι, λάθος μου

για την ιστορία, αφού γινόταν στα 7 τότε ήταν σίγουρα το windows update service

αυτό τρέχει και τρώει επεξεργαστή και ρεύμα χωρίς κανένα λόγο απολύτως

τώρα γιατί λένε όλοι ότι τα 7 ήταν καλό λειτουργικό με τέτοιες βασικές και άλυτες προβληματάρες που έχει, δεν έχω ιδέα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...