Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα,

κοιτάω για μια νέα σύνθεση στη κουζίνα, ωστόσο επειδή είναι περιορισμένος ο χώρος υπάρχει μια δυσκολία στη σύνθεση και στο να χωρέσουν εκτός από κουζίνα και ψυγείο, το πλυντήριο πιάτων.

Μια επιλογή που "αισθητικά" μου αρέσει έχει ένα πλυντήριο πιάτων κάτω και από πάνω το φούρνο (υπερυψωμένος - δεν ξέρω αν λέγεται έτσι).

Το θέμα είναι όμως, ότι σε δύο διαφορετικούς μάστορες που το είπα, ενώ δεν ήταν στο αρχικό τους σχέδιο, μου λένε, ναι γίνεται, ενώ σε έναν τρίτο, μου λέει ότι τεχνικά είναι λάθος.

Συγκεκριμένα οι δύο πρώτοι μου λένε ναι γίνεται, και ειδικά ο ένας μου είπε ότι το έχει ξανακάνει.

Από την άλλη ο τρίτος μου λέει ότι ο φούρνος χρειάζεται μια ροή αέρα από κάτω το σοβατεπί έως πάνω, και ότι στη στήλη που τοποθετείται τα ντουλαπια εχουν αερα απο πίσω για να εξυπηρετούν αυτή τη ροή. Επομένως αν τοποθετήσω πλυντήριο από κάτω, αφενός θα εμποδίσω την ροή του αέρα που είναι απαραίτητος με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν σωστά οι συσκευές και ο φούρνος συγκεκριμένα να βγάζει μπροστα τον καυτό αέρα που δεν έχει να τον διοχετεύσει πουθενά αλλού.

Δημοσ.

Οι φούρνοι άνω πάγκου είναι αυτόνομοι και βγάζουν τον αέρα από πίσω

Οι φούρνοι κάτω πάγκου είναι σετ με τα μάτια και βγάζουν το αέρα από μπροστά

Τα εντοιχισμένα πλυντήρια πιάτων δεν κολλάνε πίσω στον τοίχο έχουν κενό για τα λάστιχα και τις σωλήνες, άρα μπορείς να βάλεις κάτω πλυντήριο πιάτων και από πάνω φούρνο άνω πάγκου

Δημοσ.

Οτι ειπε ο Νίκοςκαλλιθεα. Δλδ αμα κατω απο το φουρνο βαλεις συρταρια οπως εχω εγω ηραφια για τρόφιμα ο φουρνος θα βραζει τα τροφημα απο κατω με το ζεστο του αερα; δε στεκει αυτο που σου πε. Φτιαξε τη κουζινα σου οπως σε εξυπηρετεί. Ειχα ακουσει παρόμοια βλακια που ηθελα να βαλω ψυγειο διπλα στο φουρνο οτι θα επηρεάζει τη ψύξη και θα χαλασει το ψυγειο. Ουτε καν......

Δημοσ.

Και μία ακόμα ερώτηση, ο γωνιακός νεροχύτης "βολεύει" ? δεν έχει τύχει να τον συναντήσω ποτέ, ωστόσο σε μια παραλλαγή που μου έχουν δώσει έχουν συμπεριλάβει γωνιακό νεροχύτη.

Δημοσ.

Οι φούρνοι μπαίνουν όπου θες απλά επιλέγεις άνω πάγκου όπου αερίζεται από πίσω δηλαδή δεν κολάει τοίχο αλλά έχει το ένα τσικ αέρα και μάτια βάζει στον πάγκο πάνω ξεχωριστά και ότι μάρκα θες.Πχ έμεις έχουμε φούρνο siemenes και μάτια αυτονομα miele το θέμα είναι να έχεις τις παροχές ή να σηκώνει η γραμμή της καταλληλες μοντες.

Επίσης να θυμάσαι εσύ λες πως θα είναι η κουζίνα σου ο μάστορας βρίσκει τρόπο να την κάνει πχ μετράει και σου λέει βάζουμε τάδε κουζίνα με τάδε βάθος και όλα.Επειδή πρόσφατα άλλαξα κουζίνα εντιχοισμένη το βάθος ήταν 59 59,5 (στανταρ για ολες τοσο ειναι) μάζι με τον υπολογισμό για τον κατάλληλο κένο αέρα τα πάντα γίνονται το θέμα είναι να έχει την όρεξη ο μάστορας να υπολογίσει και φτιάξει τα σχέδια.

Μια άλλη λύση είναι να πας πχ σε μια εταιρία που ειδικεύεται σε σχεδιασμούς κουζίνας και να δεις τι θα πούνε.

Δημοσ.

Και μία ακόμα ερώτηση, ο γωνιακός νεροχύτης "βολεύει" ? δεν έχει τύχει να τον συναντήσω ποτέ, ωστόσο σε μια παραλλαγή που μου έχουν δώσει έχουν συμπεριλάβει γωνιακό νεροχύτη.

Θυμαμαι απο το σπιτι του προπαπου μου σχεδον παντα ο νεροχυτης ηταν στο παραθυρο για διαφορους λογους.Αν υπαρχει φως απο εξω δεν χρειαζεται να ανοιξεις ηλεκτρικο φως αλλα μπορεις να σκυβεις οσο θελεις χωρις να χτυπησεις σε ντουλαπια,ανοιγεις το παραθυρο και αφηνεις το καυτο νερο να σκοτωθουν μικροβια κ.τ.λ.Σε σπιτια που βλεπω νεροχυτη κατω απο ντουλαπια μου φαινεται παραξενο.

Δημοσ.

O γωνιακος νεροχυτης αν σε βολευει δεν σε βολευει ειναι δικο σου θεμα, εχει ομως κάποιες τεχνικές δισκολεις

1, Εκει που θα κόψει τον παγκο γωνια, για να βάλει τον νεροχύτη, πιθανόν να ειναι να υπαρχει και η γωνιακή σύνδεση των δυο πάγκων, αυτο αδυνατίζει τον πάγκο

3.Ο νεροχύτης βρίσκετε στην μεση της σύνδεσης των παγκων με αποτέλεσμα τα νερα αργά ή γρήγορα να περάσουν στην σύνδεση των παγκων και να φουσκώσει το ξυλο του πάγκου, εκτος αν βαλεις κοριαν ή μάρμαρο, που ειναι μονοκόμματοι πάγκοι ή τελος πάντων το μαρμαρο δεν εχει τετοιο πρόβλημα, αλλα δεν νομίζω γιατι το κόστος ειναι το λιγότερο 3πλασιο,

3. Μετα κάτω στην αποχέτευση δεν εχεις και πολυ καλη πρόσβαση γιατι μπροστά θα υπάρχει η γωνιακή κολόνα στηριξεις του πάγκου.

Δημοσ.

Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις, όλους σας,

@Dannie υπάρχει η δυνατότητα η "γούρνα" να γίνει κάτω απο το παράθυρο και είναι αυτό που έχει τα περισσότερα σχέδια με εξαίρεση η εναλλακτική του γωνιακού.

@ΝίκοΚαλλιθέα, μετά τον αρχικό ενθουσιασμό με τον γωνιακό, ήδη εντόπιζα και εγώ κάποια θέματα στο πως θα βολεύει ή δεν θα βολεύει, π.χ. η μία γούρνα είναι ακριβώς δίπλα στον φούρνο οποτε πρακτικά αν πας να πλύνεις μάλλον θα κοπανας, συν ότι νερό μπορεί να πετάγεται έστω και λίγο αλλά ειδικά αυτά τα επιχειρήματα που θέτεις είναι ακόμα πιο αποθαρρυντικά (και φαίνονται λογικά)

Νομίζω θα δώσω ένα προβάδισμα στη σύνθεση με κουζίνα πλυντήριο στο ίδιο σύνολο, αλλά θα κάνω όπως αναφέρθηκε και ερώτηση σε κάποιο κατάστημα ηλεκτρικών αν μπορώ να πάρω από εκεί καποια εικόνα

Δημοσ.

Μην περιμένεις απο καταστήματα ηλεκτρικων και τα παιδάκια εκει, τους πωλητες, να σου λυσουν τεχνικα θεματα, αυτοι ούτε τις προδιαγραφες της συσκευης που πουλανε δεν ξερουν.

Αυτο που ξερουν και μαθαίνουν ειναι οι δόσεις η τιμη κλπ, οικονομικά θεματα δηλαδη και μπλα μπλα για να σε πείσουν να αγοράσεις

Εγω ποτε δεν ρωταω σε μαγαζια ψαχνω ενημερώνομε και τους λεω αυτο θελω.

Πχ ρωτα να πας ποσα db θόρυβο εχει το πλυντήριο πιατων που θέλεις, θα κοιτάνε ο ενας τον αλλον και ολοι μαζι εσένα :-D

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μια συμπληρωματική ερώτηση για συσκευές (κουζίνας)

Έχει κανένας εμπειρία με τις μάρκες

Bauknecht, Davoline, και ELICA που κατατάσσονται σχετικά με τις πιο επώνυμες πχ Pitsos, Neff, Siemens, Bosch κλπ?

• 5 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Επαναφέρω το θεμα για να ρωτήσω κι εγώ

μπορει το εντοιχισμένο πλυντήριο πιάτων να μπει στην ίδια στήλη με το φούρνο κ τα μικροκύματα ? Δλδ απο πανω προς τα κατω μικροκύματα, φούρνος, και κατω κατω το πλυντηριο. 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, margaritagr είπε

Επαναφέρω το θεμα για να ρωτήσω κι εγώ

μπορει το εντοιχισμένο πλυντήριο πιάτων να μπει στην ίδια στήλη με το φούρνο κ τα μικροκύματα ? Δλδ απο πανω προς τα κατω μικροκύματα, φούρνος, και κατω κατω το πλυντηριο. 

Γιατί να μην μπορεί, θέμα διαμόρφωσης της κουζίνας είναι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...