Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλουμε μια κάρτα γραφικών για μηχάνημα που χρησιμοποιείτε κυρίως για illustrator.

Τώρα έχει πάνω μια gtx 950 αλλα το illustrator cracharει συχνά. Στο windows log βλέπω οτι σκάει ο driver της nvidia out of gpu memory.

Σκέφτομαι για αυτή: http://www.skroutz.gr/s/5366352/PNY-Quadro-K620-2GB.html ή δυο http://www.skroutz.gr/s/7854029/PNY-Quadro-K420-2GB-VCQK420-2GB-PB.html

Δεν κάνει rendering το μηχανιμα. Κυρίως illustrator

Δημοσ.

GTX 1080 και πανω και φυσικα οθονη με αναλυση 2560χ1440 . Κατα προτιμηση την MSI ARMOR GTX 1080. Οχι οποιαδηποτε κατωτερη. Και εναν καλο τετραπυρηνο επεξεργαστη οπως core i7 6700k με 16 gb ddr 4000 mhz. Ενα τετοιο pc θες για υψηλες αποδοσεις αν εισαι γραφιστας

Δημοσ.

GTX 1080 και πανω και φυσικα οθονη με αναλυση 2560χ1440 . Κατα προτιμηση την MSI ARMOR GTX 1080. Οχι οποιαδηποτε κατωτερη. Και εναν καλο τετραπυρηνο επεξεργαστη οπως core i7 6700k με 16 gb ddr 4000 mhz. Ενα τετοιο pc θες για υψηλες αποδοσεις αν εισαι γραφιστας

Λίγο υπερβολικό δεν είναι;!

• Like 2
Δημοσ.

Ο σκοπός είναι να μην crashαρει όχι να παιζουμε με 240fps :P Το εχεις δοκιμασει οτι ειναι σταθερό;

• Like 1
Δημοσ.

To λίγο τί το ήθελες;... :-)

Θέλουμε μια κάρτα γραφικών για μηχάνημα που χρησιμοποιείτε κυρίως για illustrator.

Τώρα έχει πάνω μια gtx 950 αλλα το illustrator cracharει συχνά. Στο windows log βλέπω οτι σκάει ο driver της nvidia out of gpu memory.

Σκέφτομαι για αυτή: http://www.skroutz.gr/s/5366352/PNY-Quadro-K620-2GB.html ή δυο http://www.skroutz.gr/s/7854029/PNY-Quadro-K420-2GB-VCQK420-2GB-PB.html

Δεν χρειάζεσαι κάτι τρελό για το illustratror. Και μην ακούς όποιον νά'ναι. Οπωσδήποτε μη κοιτάξεις σε quadro. Ή μια 1060 3gb ή μια 960 4gb κοίτα. Στο budget σου υπάρχουν πολύ καλές λύσεις σε μεταχειρισμένες κάρτες. Εγώ εκεί θα κοίταγα περισσότερο. Μια 780 ίσως.

• Like 2
Δημοσ.

To λίγο τί το ήθελες;... :-)

Δεν χρειάζεσαι κάτι τρελό για το illustratror. Και μην ακούς όποιον νά'ναι. Οπωσδήποτε μη κοιτάξεις σε quadro. Ή μια 1060 3gb ή μια 960 4gb κοίτα.

Γιατί όχι quadro? Και αν η 960 μου κάνει τα χαΐρια της 950 αλλα λιγότερο συχνά;

Δημοσ.

Εφόσον δεν χρησιμοποιείς το Pc όπως λές για άλλο σκοπό, πχ cad, rendering, μην πάς σε quadro.  Μια φθηνή λύση είναι να πουλήσεις την 950 και να πάρεις με λίγα παραπάνω την 970 μεταχειρισμένη. Σε καινούργια χτύπα 1060. Απο τι αποτελείται το υπόλοιπο σύστημα;

Πάντως μου φαίνεται περίεργο να μην σου αρκεί η 950 και μου μοιάζει για πρόβλημα driver αυτό.

Δημοσ.

μην προτιμησεις 2 καρτες γραφικων δεν θα εχεις τοσο καλη αποδοση οσο μια ισχυροτερη.... η quadro με τα 180 ευρω ειναι μια χαρα!

αν θες να πας σε μια ακριβοτερη αυτη ειναι μια χαρα... φυσικα μπορεις να την βρεις πολυ φθινοτερη:

http://www.e-shop.gr/vga-pny-nvidia-quadro-k2200-4gb-gddr5-pci-e-retail-p-PER.512119

Δημοσ.

Γιατί όχι quadro? Και αν η 960 μου κάνει τα χαΐρια της 950 αλλα λιγότερο συχνά;

Δεν έχει να σου προσφέρει τίποτα για τα λεφτά της, εκτός αν έχεις επαγγελματική οθόνη με 10-bit color, αλλά και πάλι, στην εκτύπωση βλέπεις πραγματικά τί γίνεται. 

Αυτό που θέλεις τώρα είναι κάρτα με cuda πυρήνες για acceleration και περισσότερη μνήμη από ό,τι έχεις. Το αν θα σου κρασάρει ίσως να μην έχει να κάνει απόλυτα με την κάρτα σαν hardware, αλλά και με άλλα πράγματα. 1000 λόγοι μπορεί να υπάρχουν από κάτω (drivers κ.λπ.).

Πάντως μου φαίνεται περίεργο να μην σου αρκεί η 950 και μου μοιάζει για πρόβλημα driver αυτό.

Πολύ σωστή σκέψη, εκτός αν όντως τα 2gb της 950 δεν επαρκούν. Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος. Πρέπει να μας πούν πόσο βαριά είναι τα projects που κάνουν και αν έχουν όντως τσεκάρει την χρήση μνήμης όσο δουλεύουν. Ίσως αυτό να πρέπει να γίνει σε πρώτη φάση και μετά να δούμε για προτάσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν έχει να σου προσφέρει τίποτα για τα λεφτά της, εκτός αν έχεις επαγγελματική οθόνη με 10-bit color, αλλά και πάλι, στην εκτύπωση βλέπεις πραγματικά τί γίνεται. 

Αυτό που θέλεις τώρα είναι κάρτα με cuda πυρήνες για acceleration και περισσότερη μνήμη από ό,τι έχεις. Το αν θα σου κρασάρει ίσως να μην έχει να κάνει απόλυτα με την κάρτα σαν hardware, αλλά και με άλλα πράγματα. 1000 λόγοι μπορεί να υπάρχουν από κάτω (drivers κ.λπ.).

Πολύ σωστή σκέψη, εκτός αν όντως τα 2gb της 950 δεν επαρκούν. Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος. Πρέπει να μας πούν πόσο βαριά είναι τα projects που κάνουν και αν έχουν όντως τσεκάρει την χρήση μνήμης όσο δουλεύουν. Ίσως αυτό να πρέπει να γίνει σε πρώτη φάση και μετά να δούμε για προτάσεις.

Αυτό που παίζει τον σημαντικότερο ρόλο για τη χρήση που κάνει είναι επεξεργαστής και ram.

Συνήθως η 950 είναι η πρώτη σκέψη για low budget κάρτα, σίγουρα με περισσότερη vram καλύτερα αλλα και πάλι! Γιαυτό μου κάνει εντύπωση.

Δημοσ.

Τροφοδοτικό έχετε τσερκάρει; Μήπως όταν στροφάρει η 950, δε φτάνει να τροφοδοτήσει σωστά και γι αυτό κρασάρει;

Λίγο πιο σπάνιο αλλά όχι απίθανο σενάριο.

Δημοσ.

Μπορεί να το ελέγξει το τροφοδοτικό αλλά από τη στιγμή που υπάρχει ένδειξη στο windows log  ότι ξεμένει η κάρτα γραφικών από μνήμη μου φαίνεται απίθανο να φταίει κάτι άλλο. Το πρώτο που θα κοίταζα προσωπικά είναι - εάν γίνεται - να δω πως συμπεριφέρεται το μηχάνημα με μικρότερο φόρτο στην μνήμη GPU. Eάν δεν υπάρχει πρόβλημα τότε επιβεβαιώνεται και η πηγή του προβλήματος.

Εάν οι εργασίες στο illustrator δεν μπορούν να ελαττωθούν σε απαιτήσεις μνήμης τότε φοβάμαι ότι ούτε μια Quadro 2GB ή και 4GB δίνουν την ανάλογη λύση για το πρόβλημα και ειδικά λύσεις των 700 και πλέον ευρώ. Αρκετή μνήμη σε λογική τιμή προσφέρει αυτή τη στιγμή μια GTX1060/6GB που ξεκινάει κάπου από τα 300 ευρώ http://www.skroutz.gr/s/9643036/Gigabyte-GeForce-GTX1060-6GB-GV-N1060WF2OC-6GD.html

Επίσης όπως είπε ο radiohead σημαντικότατο ρόλο παίζει η μνήμη και ο επεξεργαστής. Για μια πιο ολοκληρωμένη αναβάθμιση ίσως χρειαστεί και αναβάθμιση επεξεργαστή και μνήμης συστήματος σε προβλεπόμενο χρόνο.

Δημοσ.

Πάμε να κάνουμε ένα κανονικό troubleshooting αν θέλεις.

Μπορείς να μας πείς από τί αποτελείται το υπόλοιπο σύστημα; Επεξεργαστή, μητρική, ποσότητα μνήμης και τροφοδοτικό βασικά.

Επίσης, ποιά έκδοση του illustrator δουλεύεις. Έχεις τσεκάρει στο preferences/gpu performance αν βλέπει κανονικά την κάρτα το πρόγραμμα; Έχεις τους τελευταίους drivers; 

Συγγνώμη που ρωτάω τόσο βασικά πράγματα, αλλά καμιά φορά μας διαφεύγουν τα απλούστερα και κοιτάμε τα εξειδικευμένα. 

Επίσης, έχεις μαζί με το illustrator και άλλη εφαρμογή ανοιχτή που να κάνει χρήση της κάρτας; 

Μου φαίνεται υπερβολή να μην φτάνουν τα 2gb της Vram. Illustrator έχω δουλέψει ελάχιστα (κάτι εξώφυλλα κυρίως), αλλά ξέρω ότι η gpu (μέσω της mercury engine που χρησιμοποιούν τα adobe) συνεισφέρει κυρίως στο ταχύτερο pan/zoom και γενικότερα στην αποκρισιμότητα. Ακόμα και μια ενσωματωμένη κάρτα συνεισφέρει πολύ σε αυτό, πόσο μάλλον μια discrete gpu.

Όσο για τις Quadro μην έχεις έννοια. Δεν είναι τόσο θέμα ταυτότητας της κάρτας. Η mercury engine θέλει cuda απλά. Η επαγγελματική δεν κάνει διαφορά, ειδικά σε τέτοιες εφαρμογές. 

Δημοσ.

Αν θες να φτιαξεις pc για σοβαρη επαγγελματικη χρηση θα πρεπει να το πληρωσεις καλα ! Τι να κανουμε.Εκτος αν θες μονο για 1920χ1080 αναλυση οπυο εκει και ενα pc σαν το δικο μου(δες την υπογραφη μου) ειναι υπεραρκετο.

Δημοσ.

Αν θες να φτιαξεις pc για σοβαρη επαγγελματικη χρηση θα πρεπει να το πληρωσεις καλα ! Τι να κανουμε.Εκτος αν θες μονο για 1920χ1080 αναλυση οπυο εκει και ενα pc σαν το δικο μου(δες την υπογραφη μου) ειναι υπεραρκετο.

΄Αντε την πρώτη το προσπέρασα, αλλά επιμένεις κιόλας. Μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου τουλάχιστον την χάρη να μην αναφέρεσαι σε πράγματα για τα οποία έχεις παντελή άγνοια; 

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...