Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θελω πραγματικα να μου πειτε τη γνωμη σας για το αν τα στανταρ μου ειναι οντως υψηλα

Εννοω οτι σε τοσα threads βλεπω ατομα με 0 προυπηρεσια και 0 projects και αναρωτιεμαι πως γινεται αυτο . Κατα τη γνωμη μου καποιος που τελιωνει τη σχολη του θα πρεπει να εχει κανει αρκετα projects που να επιδεικνυουν τις ικανοτητες του στο τομεα στον οποιο θελει να ασχοληθει . Επισης διαφορα collaborations με αλλους developers , μερικα internships και ισως να εχει κανει και freelancing .. 

Πραγματικα δε ξερω , ισως απο τις πολλες ωρες που περναω διαβαζοντας ξενα αρθρα να εχει αλοιωθει η αντιληψη μου για τη πραγματικοτητα .. Απλα ποσταρα για να το συζητησουμε ! Για εσας τι θα πρεπει να εχει κανει καποιος που τελιωνει τη σχολη του ? Τι κανατε εσεις ?

Δημοσ.

τελείωσα τεχνικος δικτύων ιεκ ξυνη (χαλια ίδρυμα με πολυ καλους καθηγητές που γουσταρουν μαθημα, πειραια)

πηγα 6 μηνες μετα στρατο, ταξιαρχια σαμου (χαλια στρατοπαιδο με πολυ καλα στελεχη)

τελείωσα και τωρα ειμαι youtuber (χαλια σελιδα με πολυ χειρότερα μέλη)

οταν λες projects τι εννοείς ακριβως; πχ το οτι θελω να βαλω ενα pc μεσα σε ps2 case μετραει;

Δημοσ.

Ο κάθε άνθρωπος θέτει τα δικά του standard και κάνει τις επιλογές του. Θα γνωρίσεις προγραμματιστές που χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις βγάζουν ικανοποιητικά λεφτά και προγραμματιστές που με άρτιες γνώσεις βγάζουν  ακόμα περισσότερα. 

Αν όντως πιστεύεις ότι είσαι έτοιμος για να βγεις στην αγορά (και σε αυτή την επιλογή δεν παίζει ρόλο αν θα έχεις τελειώσει τη σχολή η οχι) το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ξεκινήσεις να στέλνεις βιογραφικά ΠΑΝΤΟΥ. Μόνο έτσι θα είσαι σίγουρος για το τι ψάρια πιάνεις πρώτον και για το τι ζητάει η αγορά δεύτερων. 

Δημοσ.

Μου φαίνεται κλασική περίπτωση όπου τα στάνταρ είναι πολύ ψηλά. Και ταυτόχρονα δεν είναι. Τι εννοώ...

Τα στάνταρ σου είναι πολύ ψηλά για να τα καλύψει ο περισσότερος κόσμος. Αλλά δεν είναι πολύ ψηλά για να τα θέσεις στον εαυτό σου.

In other words: τα στάνταρ σου δε χρειάζονται ρύθμιση προς τα κάτω. Αυτό που χρειάζεται ρύθμιση είναι η ιδέα πως το ίδιο σετ από στάνταρ έχει νόημα να εφαρμοστεί σε όλο τον κόσμο.

• Like 3
Δημοσ.

Θελω πραγματικα να μου πειτε τη γνωμη σας για το αν τα στανταρ μου ειναι οντως υψηλα

Εννοω οτι σε τοσα threads βλεπω ατομα με 0 προυπηρεσια και 0 projects και αναρωτιεμαι πως γινεται αυτο . Κατα τη γνωμη μου καποιος που τελιωνει τη σχολη του θα πρεπει να εχει κανει αρκετα projects που να επιδεικνυουν τις ικανοτητες του στο τομεα στον οποιο θελει να ασχοληθει . Επισης διαφορα collaborations με αλλους developers , μερικα internships και ισως να εχει κανει και freelancing .. 

Πραγματικα δε ξερω , ισως απο τις πολλες ωρες που περναω διαβαζοντας ξενα αρθρα να εχει αλοιωθει η αντιληψη μου για τη πραγματικοτητα .. Απλα ποσταρα για να το συζητησουμε ! Για εσας τι θα πρεπει να εχει κανει καποιος που τελιωνει τη σχολη του ? Τι κανατε εσεις ?

Συγνώμη αν κατάλαβα καλά εννοείς ότι όλα αυτά πρέπει να τα έχει κάνει με το που τελειώνει την σχολή? (όντως ρωτάω δεν ειρονεύομαι :D ) Αν ναί, προσωπικά για να τελειώσω την σχολή δεν είχα χρόνο για κάτι άλλο εκτός απο τα μαθήματα της σχολής.

Μετά δουλεύοντας κατάλαβα τι σπούδαζα :)

• Like 2
Δημοσ.

Ξέρεις πόσα άτομα έχουν τελειώσει σχολές που θεωρούνται "βαρια" χαρτιά και δεν ξέρουν να ανοίξουν το υπολογιστή....και αυτό δεν το  είπα εγώ το είπε κάποιος που είχε "βαρυ" χαρτί και όταν τον έβαλα να εγκαταστήσει 1 SQL server στον υπολογιστή του για κάποιες απλές δουλειές....απλως η εγκατάσταση δεν έγινε ποτέ...

Εγώ που πήρα πτυχιακή σε προγραμματισμό είδα κάτι παραπάνω απ'αυτο που ήξερα αλλά ..μην το ψάχνεις για βαρειά Project....

A...και μην ξεχάσω υπάρχουν και χειρότερα....τώρα που θυμήθηκα...project με πολλά άτομα σε γνωστό πολυτεχνείο....ας πούμε ότι "πέρασε" μόνο η τρυφερή ύπαρξη.....

Δημοσ.

Ξέρεις πόσα άτομα έχουν τελειώσει σχολές που θεωρούνται "βαρια" χαρτιά και δεν ξέρουν να ανοίξουν το υπολογιστή....και αυτό δεν το  είπα εγώ το είπε κάποιος που είχε "βαρυ" χαρτί και όταν τον έβαλα να εγκαταστήσει 1 SQL server στον υπολογιστή του για κάποιες απλές δουλειές....απλως η εγκατάσταση δεν έγινε ποτέ...

Εγώ που πήρα πτυχιακή σε προγραμματισμό είδα κάτι παραπάνω απ'αυτο που ήξερα αλλά ..μην το ψάχνεις για βαρειά Project....

A...και μην ξεχάσω υπάρχουν και χειρότερα....τώρα που θυμήθηκα...project με πολλά άτομα σε γνωστό πολυτεχνείο....ας πούμε ότι "πέρασε" μόνο η τρυφερή ύπαρξη.....

Εξαρτάται από το πως θα ορίσεις αυτά "Βαρειά χαρτιά".  Για έναν πραγματικό computer scientist δεν είναι καθόλου απίθανο να μην γνωρίζει πως να εγκαταστήσει έναν data server καθώς το γνωστικό του αντικείμενο δεν τον καθιστά απαραίτητα devop η system admin.  Αντιθέτως θα έλεγα, η γνώση σχετικά με ειδικά πακέτα software δεν αποτελεί κομμάτι της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης αλλά αποκτάται αργότερα μέσω επαγγελματικής εμπειρίας. 

• Like 1
Δημοσ.

Εξαρτάται από το πως θα ορίσεις αυτά "Βαρειά χαρτιά".  Για έναν πραγματικό computer scientist δεν είναι καθόλου απίθανο να μην γνωρίζει πως να εγκαταστήσει έναν data server καθώς το γνωστικό του αντικείμενο δεν τον καθιστά απαραίτητα devop η system admin.  Αντιθέτως θα έλεγα, η γνώση σχετικά με ειδικά πακέτα software δεν αποτελεί κομμάτι της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης αλλά αποκτάται αργότερα μέσω επαγγελματικής εμπειρίας. 

Το καταλαβαίνω αυτό για computer scientist αλλά δεν είπαμε κάτι τραγικό...να πατήσει Next-Next-Next....

Δημοσ.

Εγώ ξέρω κοπέλα απ το πανεπιστήμιο μας που στη σχολή δεν ήξερε να φτιάξει προφίλ στο facebook όταν μπήκαμε.

Στις προγραμματιστικές εργασίες εκτός του ότι δεν δουλεύαν σχεδόν ποτέ δεν μπορούσε να κάνει τη προγραμμά της να περάσει απ compiler.

Δεν μπορούσε να φτιάξει τα compilation errors δηλάδη που σου λένε ξεκάθαρα που είναι το πρόβλημα. Δεν μπορούσε να κάνει submit τις προγραμματιστικές εργασίες σε κάποια μαθήματα που το submit του κώδικα γινόταν απο τερματικό.

Που είναι τώρα δουλεύει σα junior developer σε μεγάλη εταιρία στην Ελλάδα 1000/μήνα μεικτά. Τελευταία φόρα που μιλήσαμε μετά απο 1 μήνα στη δουλεία δεν έιχε γράψει ούτε μια γραμμή κωδικά διάβαζε ακομά τη γλώσσα που χρησιμοποιούσαν.

Και ναι δουλεύει ακόμα εκεί υστέρα απο 3-4 μήνες..................

Δημοσ.
Και ναι δουλεύει ακόμα εκεί υστέρα απο 3-4 μήνες..................

Δεν είναι πολύ. Δεν νομίζω να αντέξει. Η θα την πιέσουν ή θα το καταλάβει απο μόνη της ότι δεν παλεύεται και θα σταματήσει (ίσως όχι απο τέτοιες εταιρίες, αλλά απο developer σίγουρα). Η κατάσταση είναι αστεία πάντως, είναι πολύς κόσμος έτσι. Και εγώ πριν αρχίσω να δουλεύω δεν είχα κάνει σχεδόν τίποτα (αν εξαιρέσεις 1-2 Games στην σχολή που θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε project), αλλά κάπως την χαζοπαλεύω μετά απο 2 χρόνια ενασχόλησης.

Απλά είναι κάποιοι που τους αρέσει πολύ ο προγραμματισμός (και το κατέχουν πολύ), κάποιοι που τους αρέσει, και κάποιοι που μπήκαν στις σχετικές σχολές για ξέμπαρκους λόγους.

Δημοσ.

Εγώ δεν περίμενα ποτέ να δουλέψει σαν developer θα έβαζα και στοίχημα λεφτά αν με ρώταγες πριν. Στα μαθηματικά και τα άλλα μαθήματα δεν είχε τόσο πρόβλημα και γενικά διάβαζε αλλα προγραμματισμό δεν σκάμπαζε με τίποτα.

Αφού το έλεγε και μόνη τη μπήκα σε αυτή τη σχολή και τέτοια. Ακόμα αναρωτιόμαστε πως την πείραν εκεί, εντωμεταξύ είχε και online programming challenge απο codility στο interview στο οποίο failare κιόλας.

Αλλά ναι γενικά δουλεύουν πολλοί στην Ελλάδα που μπήκαν σε τέτοιες σχολές απο σπόντα.

• Like 1
Δημοσ.

Πάντως είναι πρόβλημα το ότι αυτό το επάγγελμα το κάνουν κυρίως άντρες. Γενικά τις περνούν με κακό μάτι στην αρχή και δεν τις εμπιστεύονται εύκολα. Οπότε για να είναι ακόμα εκεί κάτι θα έχουν καταλάβει.

Δημοσ.

Ας πουμε οτι ισχυουν αυτα που λες fat4life οτι:

1)Δεν ξερει πραγματα πολυ βασικα στο τομεα της 
Και
2)Οτι οντως εργαζεται σε μεγαλη εταιρια

Τα παραπανω ισοδυναμουν σε βυσμα.Γιατι αν ειναι οντως σε μεγαλη εταιρια τοτε θα εχει δεχτει  πολλα βιογραφικα απο ατομα με πτυχια,μεταπτυχιακα,προυπηρεσια κτλ κτλ και η κοπελα θα ειχε παρει ποδι απο τον πρωτο μηνα,για να μην πω απο την πρωτη εβδομαδα.

Δημοσ.

Επειδή εγώ είχα αρκετά projects όταν τελείωσα, αλλά έχω δεί πλέον αρκετά junior programmers με projectάκια, δεν αλλάζει το γεγονός ότι είναι "γατάκια" όταν έρχονται, με την καλή έννοια. Δηλαδή δεν είναι exposed σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, δεν υπάρχει περίπτωση να έχουν εκτεθεί σε πολλές απο τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται, δεν ξέρουν πως είναι να κάνεις programming με βάση functional specifications, use cases, να φτιάχνεις unit test/integration test etc.

Με λίγα λόγια θα πρέπει να πάρω τον junior απο το χεράκι. Το projectάκι λοιπόν έχει την αξία του, αποδεικνύει ότι ο άλλος δεν είναι τελείως άσχετος, αλλά το να τον πάρεις απο το χεράκι δεν το γλιτώνεις.

Οπότε αν θέλουμε να το αποφύγουμε αυτό θα προτιμηθεί μάλλον ένας ψιλο-senior και ας μην έχει βαριά χαρτια η ας μην είναι "το αστέρι της σχολής".

• Like 3
Δημοσ.

Ας πουμε οτι ισχυουν αυτα που λες fat4life οτι:

1)Δεν ξερει πραγματα πολυ βασικα στο τομεα της 

Και

2)Οτι οντως εργαζεται σε μεγαλη εταιρια

Τα παραπανω ισοδυναμουν σε βυσμα.Γιατι αν ειναι οντως σε μεγαλη εταιρια τοτε θα εχει δεχτει  πολλα βιογραφικα απο ατομα με πτυχια,μεταπτυχιακα,προυπηρεσια κτλ κτλ και η κοπελα θα ειχε παρει ποδι απο τον πρωτο μηνα,για να μην πω απο την πρωτη εβδομαδα.

Οι εταιρίες εκτός απο άτομα με γνώσεις θέλουν και άτομα που μπορουν να συνεργαστούν. Δεν ψάχνουν όλοι τους ελιτιστές - αυτιστικούς programmers που δεν μπορούν να γίνουν μέλος μιας ομάδας, καθώς υπάρχουν και projects που δεν είναι και τραγικά δύσκολο το αντικείμενο (π.χ μέρος του web development).

Ούτε τα μεταπτυχιακά ούτε η εμπειρία παίζει ρόλο όταν  έχεις να κάνεις με ανθρώπους, αν ο άλλος είναι ηλίθιος δεν θα τον πάρεις ποτέ. Μου χει έρθει άτομο με 4-5 χρόνια προυπηρεσία και να ζητάει να δει κατευθείαν το αφεντικό, γιατί νόμιζε ότι εμείς δεν μπορούσαμε να κατανοήσουμε το ταλέντο του. Έφαγε Χ απο το πρώτο λεπτό.

Και δεν υπάρχει και τοσο ανταπόκριση όσο νομίζεις. Τα περισσότερα βιογραφικά τα στέλνουν άτομα με 5 χρόνια προυπηρεσία σαν manager σε τράπεζα (π.χ) που τους ήρθε ξαφνικά να γίνουν devs.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...