Nisteate Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Λοιπον ο φιλος μου ειναι ενας gamer αλλα φορητός δηλαδή ποτε του δεν ειχε σταθερο pc μιας και βαρέθηκε αυτην τη φορητότητα αποφάσισε να δωσει ενα καλο χρηματικο ποσο για gaming pc btw (αλλαζει υ/π επειδη του κάηκε το laptop παλι xD ).Λοιπον εχει να διαθεση 1000 ΤΑΒΑΝΙ που λενε με τα οποια πιστευω μπορει να φτιαξει ενα καλο pc για αυτον (αυτος δεν ξερει και τοσα απο συναρμολόγηση pc ετσι θα την κανω εγω)λοιπον εχω μερικα κομματια στο μυαλο μου αλλα θα ηθελα να ακουσω της γνωμες του "λαου του insomnia". i) Το ποσό που διαθέτουμε : 1000 ii) Gaming pc: παιχνιδια οπως gta v ,lol,wow etc iii)βασικα πρόγραμματα για editing iv) Χρειάζεται οθονη. V)πληκτρολογιο,ποντικη,ακουστικα vi) Το Hardware θα αγοραστει online vii) Το σύστημα θα το συναρμολογησω εγω viii) Με windows 8ή10 pro (τα εχω αλλα δεν ξερω ποιο να χρησιμοποιείσω) ix) Στο συστημα θα υπαρξουν upgrades φυσικα αλλα στο μακρινο μελλον. x) μπορει να γίνει oc στο CPU (μικρο ομως) xi) δεν θα γινε oc στην gpu xii) ολα καινουργια (hdd,sdd...etc) Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2016 από Nisteate
SpirosZ68 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Συμπληρωσε την φορμα http://www.insomnia.gr/topic/531918-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC%CF%82%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B7%CF%85/ 1
jeandoumpier Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Από quickshop.gr (επεξεργαστής,τροφοδοτικό,ram,δίσκος hdd,δίσκος ssd) + Από techstores.gr (κουτί,μητρική,κάρτα γραφικών,οθόνη,πληκτρολόγιο&ποντίκι,ακουστικά) Σύνολο 1000€ (συμπεριλαμβάνονται και τα μεταφορικά) * Επέλεξα την σύνθεση σε χαμηλές τιμές από δύο μόνο καταστήματα (quickshop & techstores) για να μην πλήρωνες τα μεταφορικά για περισσότερα καταστήματα.
Nisteate Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Λοιπον πιστευω οτι βρισκεις καλυτερη οθονη με 150 :/ http://www.digital-master.gr/el-gr/Products.aspx?utm_source=xml&utm_medium=a&utm_campaign=b&ElementID=768d813c-b503-42cd-80b5-c85c0f48f6cb Gtx 1060 6gb 300 Δεν μου πολυ αρεσε η σύνθεση για 1000 :/
jeandoumpier Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Για οθόνη, αν δεν σου άρεσε η samsung (που όμως έχει αρκετά καλά χαρακτηριστικά), δες αυτή Όσον αφορά στην 1060 6gb, θα την επέλεγα αν είχες μεγαλύτερο budget. Φίλε μου, λάβε υπ'όψιν σου το εξής : Σε αυτά τα χρήματα δεδομένου ότι θέλεις να συμπεριλαμβάνεται και οθόνη, και πληκτρολόγιο, και ποντίκι και headset, δεν θα μπορέσεις να φτιάξεις καλύτερη σύνθεση. Ούτε σε i7 μπορείς να πας, ούτε σε 2k ή 4k οθόνη, ούτε σε ιδιαίτερα καλύτερη κάρτα, και ούτε σε πληκτρολόγια-ποντίκια-headset πολύ καλά μπορείς να πας. Ο επεξεργαστής είναι ο καλύτερος για αυτό το budget (εκτός αν δίνεις άλλα 20€ για να πας σε 6600) - δεν ήθελα να ξεφύγω ούτε 1 € από το χρηματικό ταβάνι που έθεσες- ο ssd από τους καλύτερους στην τιμή του, ο hdd το ίδιο, οι ram το ίδιο, η μητρική αξιοπρεπέστατη, το τροφοδοτικό επαρκές και με πιστοποίηση bronze. Το κουτί, ναι θα μπορούσε να ήταν καλύτερο, όπως αυτό, αλλά δεν θα χωρούσαν μετά τα άλλα περιφερειακά εντός του εν λόγω budget.. Δικαίωμά σου να μην σου αρέσει η σύνθεση, πρότεινε εσύ τι σου αρέσει να σου γράψουμε την γνώμη μας, αλλά το ότι δεν σου αρέσει δεν έχει να κάνει καθόλου με το αν είναι μια ικανοποιητική επιλογή για τα χρήματα που διαθέτεις. Δεν σου αρέσει, αλλά με 1000€ συνολικό budget για πύργο+περιφερειακά+οθόνη, μην περιμένεις να είσαι με το πιο σύγχρονο σύστημα gaming για τα επόμενα 10 χρόνια.Αυτά.
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Για οθόνη, αν δεν σου άρεσε η samsung (που όμως έχει αρκετά καλά χαρακτηριστικά), δες αυτή Όσον αφορά στην 1060 6gb, θα την επέλεγα αν είχες μεγαλύτερο budget. Φίλε μου, λάβε υπ'όψιν σου το εξής : Σε αυτά τα χρήματα δεδομένου ότι θέλεις να συμπεριλαμβάνεται και οθόνη, και πληκτρολόγιο, και ποντίκι και headset, δεν θα μπορέσεις να φτιάξεις καλύτερη σύνθεση. Ούτε σε i7 μπορείς να πας, ούτε σε 2k ή 4k οθόνη, ούτε σε ιδιαίτερα καλύτερη κάρτα, και ούτε σε πληκτρολόγια-ποντίκια-headset πολύ καλά μπορείς να πας. Ο επεξεργαστής είναι ο καλύτερος για αυτό το budget (εκτός αν δίνεις άλλα 20€ για να πας σε 6600) - δεν ήθελα να ξεφύγω ούτε 1 € από το χρηματικό ταβάνι που έθεσες- ο ssd από τους καλύτερους στην τιμή του, ο hdd το ίδιο, οι ram το ίδιο, η μητρική αξιοπρεπέστατη, το τροφοδοτικό επαρκές και με πιστοποίηση bronze. Το κουτί, ναι θα μπορούσε να ήταν καλύτερο, όπως αυτό, αλλά δεν θα χωρούσαν μετά τα άλλα περιφερειακά εντός του εν λόγω budget.. Δικαίωμά σου να μην σου αρέσει η σύνθεση, πρότεινε εσύ τι σου αρέσει να σου γράψουμε την γνώμη μας, αλλά το ότι δεν σου αρέσει δεν έχει να κάνει καθόλου με το αν είναι μια ικανοποιητική επιλογή για τα χρήματα που διαθέτεις. Δεν σου αρέσει, αλλά με 1000€ συνολικό budget για πύργο+περιφερειακά+οθόνη, μην περιμένεις να είσαι με το πιο σύγχρονο σύστημα gaming για τα επόμενα 10 χρόνια.Αυτά. Δεν φτάνει που κάθησες και ασχολήθηκες σου τη λέει κι απο πάνω αντί να πεί ευχαριστώ.. Ας μαζέψει αργότερα για πληκτρολόγια ποντίκια ωστε να φτάσει το Budget να πάρει την 1060 με τα 6Gb τώρα για να παίζει o φίλος του Lol kai wow Στην τελική άν δεν του αρέσει ας τη φτιάξει μόνος του.
Nisteate Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Για οθόνη, αν δεν σου άρεσε η samsung (που όμως έχει αρκετά καλά χαρακτηριστικά), δες αυτή Όσον αφορά στην 1060 6gb, θα την επέλεγα αν είχες μεγαλύτερο budget. Φίλε μου, λάβε υπ'όψιν σου το εξής : Σε αυτά τα χρήματα δεδομένου ότι θέλεις να συμπεριλαμβάνεται και οθόνη, και πληκτρολόγιο, και ποντίκι και headset, δεν θα μπορέσεις να φτιάξεις καλύτερη σύνθεση. Ούτε σε i7 μπορείς να πας, ούτε σε 2k ή 4k οθόνη, ούτε σε ιδιαίτερα καλύτερη κάρτα, και ούτε σε πληκτρολόγια-ποντίκια-headset πολύ καλά μπορείς να πας. Ο επεξεργαστής είναι ο καλύτερος για αυτό το budget (εκτός αν δίνεις άλλα 20€ για να πας σε 6600) - δεν ήθελα να ξεφύγω ούτε 1 € από το χρηματικό ταβάνι που έθεσες- ο ssd από τους καλύτερους στην τιμή του, ο hdd το ίδιο, οι ram το ίδιο, η μητρική αξιοπρεπέστατη, το τροφοδοτικό επαρκές και με πιστοποίηση bronze. Το κουτί, ναι θα μπορούσε να ήταν καλύτερο, όπως αυτό, αλλά δεν θα χωρούσαν μετά τα άλλα περιφερειακά εντός του εν λόγω budget.. Δικαίωμά σου να μην σου αρέσει η σύνθεση, πρότεινε εσύ τι σου αρέσει να σου γράψουμε την γνώμη μας, αλλά το ότι δεν σου αρέσει δεν έχει να κάνει καθόλου με το αν είναι μια ικανοποιητική επιλογή για τα χρήματα που διαθέτεις. Δεν σου αρέσει, αλλά με 1000€ συνολικό budget για πύργο+περιφερειακά+οθόνη, μην περιμένεις να είσαι με το πιο σύγχρονο σύστημα gaming για τα επόμενα 10 χρόνια.Αυτά. Συγγνώμη αμα σε προσεβαλα με αυτο που ειπα και σε ευχαριστώ που ασχολήθηκες μαζι μου αλλα δεν θα ηταν ενας i7k προτιμότερος απο τον i5 τεσπα.Τελικα δεν θα παρει περιφερειακά αμα ειναι να βγει καλυτερο το pc θα βολευτη με αυτα που εχει.
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 δεν θα ηταν ενας i7k προτιμότερος απο τον i5 τεσπα. Ξεκλείδωτος i7 για να πιάσει τόπο και να αξιοποιηθεί, σημαίνει z170 μητρική, δυνατή ψύκτρα, ram με μεγάλη συχνότητα, χρήστη που να κατέχει το άθλημα και 650€ μόνο για αυτά που ανέφερα πες στο φίλο σου. Σου έδωσε ρεαλιστική πρόταση με ό,τι ακριβώς ζήτησες στο budget που ζήτησες. Εφόσον δεν πρόκειται για επαγγελματία και απλά για 'gamer' όπως αναφέρεις η βαρύτητα πέφτει στην κάρτα γραφικών και ο επεξεργαστής που σου έβαλε είναι ταμάμ άν και θα μπορούσε να σου βάλει i3 άν δεν αναφερόσουν στα 'βασικά προγράμματα' επεξεργασίας βίντεο τα οποία δεν κατονόμασες. Για να χωρέσουν όλα μέσα στο 1000άρικο όπως και έγινε υστερεί σε μητρική και 3gb επιπλέον στην gpu τα οποία είναι αμφότερα ζήτημα 70 ευρώ. Εκεί κόλλησες-ε; Για να καταλαβαινόμαστε κιόλας παραθέτω τα εξής
jeandoumpier Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Συγγνώμη αμα σε προσεβαλα με αυτο που ειπα και σε ευχαριστώ που ασχολήθηκες μαζι μου αλλα δεν θα ηταν ενας i7k προτιμότερος απο τον i5 τεσπα.Τελικα δεν θα παρει περιφερειακά αμα ειναι να βγει καλυτερο το pc θα βολευτη με αυτα που εχει. Δεν υπάρχει ζήτημα προσβολής, απλά εγώ σου διευκρίνισα γιατί σου πρότεινα όσα σου πρότεινα...Φυσικά και ένας i7k θα ήταν προτιμότερος για μια πιο απαιτητική χρήση όμως (πιθανώς και επαγγελματική) ή για ένα μεγαλύτερο budget αν το είχες. Απ' την στιγμή που δεν υπάρχει το budget, μια χαρά και ικανοποιητικός θα είναι ο i5 για gaming. Άν θες k, τότε πήγαινε στο i5 6600k, που όμως είναι σχεδόν 50€ παραπάνω από τον i5 6500 που σου πρότεινα. Άν είναι τελικά να μην αγοράσει περιφερειακά (δηλαδή mouse,πληκτρολόγιο) τα οποία μαζί έκαναν 40€, δίνει ακόμη 10€ και παίρνει τον επεξεργαστή και έχει και την οθόνη εντός budget. Και από οθόνες, είτε πάρει τη samsung είτε την asus, και οι δύο καλές είναι..Δηλαδή με αυτόν τον τρόπο με 1010€ θα έχεις και i5 6600k,και οθόνη μέσα στο σύστημα, αλλά θα σου λείπουν το πληκτρολόγιο και το ποντίκι. 1
Nisteate Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Δεν υπάρχει ζήτημα προσβολής, απλά εγώ σου διευκρίνισα γιατί σου πρότεινα όσα σου πρότεινα...Φυσικά και ένας i7k θα ήταν προτιμότερος για μια πιο απαιτητική χρήση όμως (πιθανώς και επαγγελματική) ή για ένα μεγαλύτερο budget αν το είχες. Απ' την στιγμή που δεν υπάρχει το budget, μια χαρά και ικανοποιητικός θα είναι ο i5 για gaming. Άν θες k, τότε πήγαινε στο i5 6600k, που όμως είναι σχεδόν 50€ παραπάνω από τον i5 6500 που σου πρότεινα. Άν είναι τελικά να μην αγοράσει περιφερειακά (δηλαδή mouse,πληκτρολόγιο) τα οποία μαζί έκαναν 40€, δίνει ακόμη 10€ και παίρνει τον επεξεργαστή και έχει και την οθόνη εντός budget. Και από οθόνες, είτε πάρει τη samsung είτε την asus, και οι δύο καλές είναι..Δηλαδή με αυτόν τον τρόπο με 1010€ θα έχεις και i5 6600k,και οθόνη μέσα στο σύστημα, αλλά θα σου λείπουν το πληκτρολόγιο και το ποντίκι.Σε ευχαριστώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα