masteripper Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Γεια χαρά σε όλους. Είμαι κάτοχος ενός Teclast X80 Pro (E3E7) dual OS και δυστυχώς το Windows partition παραείναι μικρό (17.8gb) Οπότε σκέφτομαι να ξηλώσω (μετα λύπης) το Android Partition και να το κάνω μόνο Windows. Το κακό είναι ότι όλοι οι οδηγοί προτείνουν την ολική διαγραφή όλων των partitions και την επανεγκατάσταση Windows - drivers...το θέμα είναι ότι δεν είναι όλα ρόδινα και απ'οτι βλέπω όλο και κάτι λείπει ή πάει στραβά (οι κινέζοι κάνουν κάποια optimizations απ'τι αντιλαμβάνομαι τα οποία δεν είναι διαθέσιμα) Οπότε έχω 2 ερωτήσεις : 1. έχω κάνει full system image backup με Macrium Reflect....αυτό σημαίνει ότι είμαι καλυμμένος...ΑΝ κάτι στραβώσει μπορώ να το γυρίσω σε "μαμά" κατάσταση 2. Εφόσον έχω κάνει το Image δεν μπορώ να κανω Restore το Original windows partition απλώς ξηλώνοντας τα Android partition..υποθέτω ότι στην χειρότερη θα μπω μετά με το USB και θα επισκευάσω το Boot... Ιδεες -απόψεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vste Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Δεν μπορεις να κανεις resize γιατι συνηθως τα Android Partitions βρισκονται στην μεση. Επειδη ειχα το ιδιο θεμα με το Pipo X9s εκανα format και καθαρη εγκατασταση windows. Τι θα χρειαστεις: 1) OTG cable και USB keyboard Mouse 2) Drivers: http://techtablets.com/teclast-x80-plus/downloads/ 3) SOS!! Πρεπει να δεις ΑΚΡΙΒΩΣ ποια touchscreen εχεις και που βρισκονται οι ρυθμισεις. Αλλες touch εχουν τις ρυθμισεις στην registry αλλες εχουν ρυθμισεις στο folder SYSTEM. Το ιδιο ισχυει και για το sensor της περιστροφης. Αν δεν το κανεις θα το μετανοιωσεις εγγυημενα. 4) Προαιρετικο - Driver Booster, ετσι ωστε να εγκαταστησεις τους τελευταιους drivers. Υποψην το 1ο boot απο το stick των win 10 για την εγκατασταση θα το κανεις μεσα απο το παλιο win λειτουργικο γιατι ακομα και πληκτρολογιο να εχεις το UEFI ειναι λιγο επιλεκτικο. Για να το κανεις πατας Shift και κανεις κλικ στο restart εικονιδιο των win 10. Επιλογες για προχωρημενους και διαλεγεις boot απο USB stick. Παντως αν το στησεις σωστα ειναι πολυ καλυτερη εμπειρια χρησης. Χωρις bloatware. Καλη τυχη! Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2016 από vste 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheELF Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Δεν μπορεις να κανεις resize γιατι συνηθως τα Android Partitions βρισκονται στην μεση. Αν γενικά έχει και άλλα διαμερίσματα,υπάρχει δηλαδή χώρος στον δίσκο,μπορεί να μικρύνει το διαμέρισμα data να μεταφέρει το android διαμέρισμα και έτσι να υπάρξει χώρος δίπλα στο διαμέρισμα τον windows για να γίνει επέκταση σε αυτό. Διαδικασία μεγάλη μεν αλλά αν είναι να γλυτώσει από προβλήματα με driver αξίζει να το δοκιμάσει μιας και έχει και το backup. Ή, δεν ξέρω, αν το macrinarium έχει την επιλογή να κάνεις restore αλλά με διαφορετικά μεγέθη διαμερισμάτων,κάποια cloning προγράμματα την έχουν την δυνατότητα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vste Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Αν γενικά έχει και άλλα διαμερίσματα,υπάρχει δηλαδή χώρος στον δίσκο,μπορεί να μικρύνει το διαμέρισμα data να μεταφέρει το android διαμέρισμα και έτσι να υπάρξει χώρος δίπλα στο διαμέρισμα τον windows για να γίνει επέκταση σε αυτό. Διαδικασία μεγάλη μεν αλλά αν είναι να γλυτώσει από προβλήματα με driver αξίζει να το δοκιμάσει μιας και έχει και το backup. Ή, δεν ξέρω, αν το macrinarium έχει την επιλογή να κάνεις restore αλλά με διαφορετικά μεγέθη διαμερισμάτων,κάποια cloning προγράμματα την έχουν την δυνατότητα. Δεν ξερω σε αλλα ταμπλετς παντως στο Pipo ειχε 6 διαμερισματα android διασπαρτα. Μιλαμε χαος! + Κινεζοπειραγμενος boot sector. Στην αρχη το ειχα σκεφτει για καποιο partitioning software αλλα και ετσι δεν εβγαινε ακρη. Μπορει αλλη ταμπλετα να ειναι πιο κυριλε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
masteripper Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Δεν ξερω σε αλλα ταμπλετς παντως στο Pipo ειχε 6 διαμερισματα 6 partition είναι για Breakfast.... Δες τι γίνεται εδώ : (απο αντιστοιχο 64ρι) seq devname Size Partition Label Used for 1 mmcblk0p1 64MB ESP EFI system (pre-OS boot) 2 mmcblk0p2 64MB reserved temp backup of 64MB parts 3 mmcblk0p3 16MB boot Android boot image (kernel & ramdisk) 4 mmcblk0p4 16MB recovery Android recovery image 5 mmcblk0p5 16MB fastboot Android fastboot (DnX) image 6 mmcblk0p6 16MB reserved_1 temp backup of 16MB parts 7 mmcblk0p7 64MB test 8 mmcblk0p8 32MB panic 9 mmcblk0p9 16MB factory BIOS ? 10 mmcblk0p10 16MB misc Android system settings 11 mmcblk0p11 16MB config 12 mmcblk0p12 1GB cache Android cache 13 mmcblk0p13 256MB logs Android system logs 14 mmcblk0p14 1.5GB system Android system binaries/data 15 mmcblk0p15 16GB data Android user data/apps 16 mmcblk0p16 100MB EFI_system_partition Windows boot 17 mmcblk0p17 128MB Microsoft_reserved_partition 18 mmcblk0p18 33GB Basic_data_partition Windows user data partition 19 mmcblk0p19 4800MB Windows recovery Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vste Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 6 partition είναι για Breakfast.... Δες τι γίνεται εδώ : (απο αντιστοιχο 64ρι) seq devname Size Partition Label Used for 1 mmcblk0p1 64MB ESP EFI system (pre-OS boot) 2 mmcblk0p2 64MB reserved temp backup of 64MB parts 3 mmcblk0p3 16MB boot Android boot image (kernel & ramdisk) 4 mmcblk0p4 16MB recovery Android recovery image 5 mmcblk0p5 16MB fastboot Android fastboot (DnX) image 6 mmcblk0p6 16MB reserved_1 temp backup of 16MB parts 7 mmcblk0p7 64MB test 8 mmcblk0p8 32MB panic 9 mmcblk0p9 16MB factory BIOS ? 10 mmcblk0p10 16MB misc Android system settings 11 mmcblk0p11 16MB config 12 mmcblk0p12 1GB cache Android cache 13 mmcblk0p13 256MB logs Android system logs 14 mmcblk0p14 1.5GB system Android system binaries/data 15 mmcblk0p15 16GB data Android user data/apps 16 mmcblk0p16 100MB EFI_system_partition Windows boot 17 mmcblk0p17 128MB Microsoft_reserved_partition 18 mmcblk0p18 33GB Basic_data_partition Windows user data partition 19 mmcblk0p19 4800MB Windows recovery Ακριβως! Get the egg and shave it κοινως... Οτι θα σε ταλαιπωρησει το format, θα σε ταλαιπωρησει. Εχω φτιαξει 4-5 κινεζικα win 10 tablets και ολα ειχαν τις παραξενιες τους. Αλλα με καθαρη εγκατασταση ολα πηγαιναν καλυτερα. Και δεν εχεις το αγχος τι εχει βαλει ο Κινεζος να τρεχει στο background. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
masteripper Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Αυτο με το touch με ανησυχεί & με το charging....γιαυτά τα 2 θέλω να κρατήσω το original... Τουλάχιστον άμα ήξερα ότι το Image Restore δουλεύει 100% θα ήμουν πιο ήσυχος για πειραματισμούς.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vste Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Αυτο με το touch με ανησυχεί & με το charging....γιαυτά τα 2 θέλω να κρατήσω το original... Τουλάχιστον άμα ήξερα ότι το Image Restore δουλεύει 100% θα ήμουν πιο ήσυχος για πειραματισμούς.... Μπορεις να κανεις και ενα image με το εργαλειο των win 10. Μονο τα partition των win θα διαλεξεις. Στην συνεχεια να κανεις format, repartition και restore το image απο το recovery του usb stick. ΔΕΝ το εχω κανει σε tablet, αλλα σε αρκετα αλλα μηχανηματα που εχω αλλαξει HDD με μεγαλύτερο εχει παιξει λουκουμι. Στην χειροτερη, μπορεις να κανεις mount το image σε αλλο pc με windows και να τραβηξεις drivers, registry, κλπ. Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2016 από vste Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
masteripper Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Είναι και αυτό μια σκέψη....το κακό είναι ότι κάπου διάβασα ότι κάποιος έκανε restore και έχασε το Android...αλλος τα Windows....to θέμα είναι με ποιο εργαλείο κάνω σίγουρο Full Image και το restore δουλεύει.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα