Misokatsu64 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Λοιπον για οσους ενδιαφερονται να εγκαταστησουν το MacOS Sierra στα παλια τους mac μπορειτε να πατε σε αυτην την σελιδα. Καλο ειναι να εχετε κατεβασμενο και το ιδιο το Sierra. http://dosdude1.com/sierrapatch.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sotirisl Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 εγώ το έβαλα χθες, προς το παρών δεν είδα κάποια εκπληκτική διαφορά, η ιδέα της Siri με βρίσκει αδιαφορο και όσο το δοκίμασα βαρετο (ρωτάει η γυναίκα μου την Siri: "Siri τι να βάλω στον γάμο;" Απάντηση Siri: "How should I know?") και απλά πρόσεξα κάποια μικρά glitches.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Misokatsu64 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 http://dosdude1.com/sierrapatch.html Τσεκαρε εδω. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Agmourk Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Αν και όταν η Siri υποστηρίξει ελληνικά, δεσμεύομαι δημόσια να παίρνω μόνο Apple for life. Δεν υπάρχει τίποτα που να συγκρίνεται έστω με την ευκολία της Siri, ειδικά για άτομα που ξεχννούν πολύ και βαριούνται περισσότερο. Χωρίς να θέλω προκαλέσω "πόλεμο", απλά να πώ ότι υπάρχει και η Cortana στα Windows και που κάνει ελαφρώς περισσότερα πράγματα (με παραχωρήσεις δικαιωμάτων). Μου σκανάρει τα mail και μου βρίσκει πτήσεις, δέματα ραντεβού και τα προσθέτει μόνη της στο ημερολόγιο. Δεν έχω εμπειρία απο την Siri όμως. Ίσως να λέω και βλακείες, αλλά θεωρώ ότι είναι δύσκολο να αποδώσουν την Ελληνική γραμματική στο Siri. Έχω ασχοληθεί στο παρελθόν με το αντικείμενο σαν developer και πραγματικά το να αποδώσεις την Ελληνική γραμματική σε μια φωνητική εφαρμογή, είναι εξαιρετικά δύσκολο και χρονοβόρο. Θεωρώ γι'αυτό δεν το έχουμε δει ακόμα. Όχι αδύνατο όμως, αλλά δεν πιστεύω ότι το έχουν και σε priority. Πολύ μικρός ο πληθυσμός για να δώσουν σε αυτό τόσες εργατοώρες. Σωστός. Ακόμα και την Cortana δεν πρόκειται να την δούμε σύντομα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lupus_Hegemonia Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Αδιαφορώ για την Σίρι να βγει στα ελληνικά. Καταρχάς, σπάνια την χρησιμοποιώ. Κατά δεύτερον, μια χαρούλα αγγλικούλια ξέρουμε οι περισσότεροι (ειδικά οι πιτσιρικάδες... πιο καλά αγγλικά ξέρουν από ελληνικά).Οπότε ποιός ο λόγος να βγει στα ελληνικά; Συν ότι, μιας και έχω και αμερικ(λ)ανάκια ξαδέρφια και το ξέρω από πρώτο χέρι, τα ελληνικά (γενικά) χαρακτηρίζονται απ' το πλείστον των ξένων (λαών) ως ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ ΓΛΩΣΣΑ και δεν είναι τυχαίο που στα αγγλικά όταν θέλουν να πουν "είναι ακαταλαβίστικα αυτά που λες" λένε... "Its all Greek to me"...! Άρα... "χλωμό" να γίνει μεταγλώτιση στην Σίρι στα ελληνικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gidi Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Στο ios 9.2 beta είχε περάσει η siri στα ελληνικά αλλά επειδή προφανώς θα είχε θεματα, αφαιρέθηκε από την official version. Όμως αυτό δείχνει ότι καποια στιγμή ίσως τη δούμε. Εκτός αν είδαν ότι είναι πολύ προβληματική, θα δείξει. http://www.techgear.gr/siri-speaks-greek-102502/ Δε νομίζω πως ισχύει κάτι τέτοιο. Πιθανότατα το screenshot είναι από τις γλώσσες του dictation. Αλήθεια, η Siri στο MacOS κάνει dictation; Σε τι γλώσσες; Πώς γίνεται; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manoskap Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Ηδη εχουμε dictation απο τα 10.11 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rafeek Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Καθόλου χλωμό. Τον επόμενο χρόνο ..... Siri θα υπάρχει και στα Ελληνικά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
christos43 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Καθόλου χλωμό. Τον επόμενο χρόνο ..... Siri θα υπάρχει και στα Ελληνικά. αυτο θα ναι σουπερ. εχουμε πηγη? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atropa Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 https://ask.audio/articles/musicians-producers-do-not-upgrade-to-mac-os-sierra-1012-yet για όσους ειναι στα audio μην αναβαθμίσετε ακόμα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aris1986 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Εγω πάντως είχα πάει σε εταιρία διαφημιστική ή κάτι τέτοιο το 2011 Μαϊο αν θυμάμαι καλα. Μας έδωσαν ένα χαρτί να συμπληρώσουμε με την καταγωγή μας, ηλικία Κτλπ. Κρατώντας 2 iPhone 3gs τότε συνδεδεμένα με ένα καλώδιο μας είχαν βάλει να μιλαμε και να ηχογραφούμε τις φωνές. Πχ. Έγραφε στην οθόνη του κινητού: Βρες μου φαρμακείο, παρήγγειλε πίτσα Κτλπ. 2 ώρες αυτό. 20€ είχαμε πάρει. Ηταν για την siri που δεν είχε βγει, αλλα τότε δεν μίλαγε κάνεις τότε απο την εταιρία σε ερώτηση γιατί ρωταμε παπαριες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phisakel Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Απίθανη η Siri στο Mac 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators billdanos Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Super Moderators Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Απίθανη η Siri στο Mac Δεν "βλέπει" όμως ακόμη το Home Kit γαμώτο! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ramarg Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Ίσως να λέω και βλακείες, αλλά θεωρώ ότι είναι δύσκολο να αποδώσουν την Ελληνική γραμματική στο Siri. Έχω ασχοληθεί στο παρελθόν με το αντικείμενο σαν developer και πραγματικά το να αποδώσεις την Ελληνική γραμματική σε μια φωνητική εφαρμογή, είναι εξαιρετικά δύσκολο και χρονοβόρο. Θεωρώ γι'αυτό δεν το έχουμε δει ακόμα. Όχι αδύνατο όμως, αλλά δεν πιστεύω ότι το έχουν και σε priority. Πολύ μικρός ο πληθυσμός για να δώσουν σε αυτό τόσες εργατοώρες. Δεν είναι τόσο η γραμματική δυσκολία της γλώσσας μας, όσο το target group στο οποίο απευθύνονται.. Η γερμανική γραμματική δεν είναι λιγότερο δύσκολη και απαιτεί επίσης πολλές εργατοώρες.. Σίγουρα είναι στα σχέδια τους αλλά όχι τόσο γρήγορα. Η apple ενδιαφέρεται όταν κυκλοφορεί κάτι να λειτουργεί σωστά και όχι να δημιουργεί υπηρεσίες για γέλια. Αυτό που έχω παρατηρήσει ωστόσο είναι ότι η apple δεν τροφοδοτεί το siri μόνο σε εργαστηριακό επίπεδο αλλά εξελίσσεται διαρκώς και από τους ίδιους τους χρήστες όπως μας είχε πει ο forstall το 2011. Όπως έχω παρατηρήσει επίσης, νέες γλώσσες προστίθενται στο siri μετά την υποστήριξη της γλώσσας αυτής στο dictation.. Από τη στιγμή που τα ελληνικά υποστηρίζονται από το dictation του ios 8, σήμερα με το ios 10 είμαστε θεωρώ πολύ κοντά στο ελληνικό siri. Από τη στιγμή που το dictation δουλεύει άψογα, μετράμε αντίστροφα. Και μάλιστα όσο περισσότερο το χρησιμοποιείτε, τόσο περισσότερο βοηθάτε να εξελιχθεί το siri στην ελληνική ταχύτερα. Γιατί ο καλύτερος δάσκαλος για μία γλώσσα, είναι πάντοτε ένας φυσικός ομιλητής. Αναμένουμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα