Προς το περιεχόμενο

Μεταφορά αυτοκινήτου στις ΗΠΑ; Γίνεται; Αν ναι, συμφέρει;

nammo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αυτό δεν είναι Toyota corolla του 2005, εγώ αυτό ρωτησα, όπως και ο φίλος πιο πάνω, εσύ τωρα απαντας για αλλά πράγματα, οκ

Πάντως μην πάτε στην Αμερική με νοοτροπία Ελλάδας, εκεί είναι άλλος θεός, καμία σχέση.

Δεν ειναι αλλα ειναι ιδια μαρκα !!! Δεν γνωριζω site Αμερικης για να σου δειξω. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εννοώ ότι το αυτοκίνητο είναι στοιχείο της φορολογήσιμης περιουσίας σου. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείς με το που πατήσεις σε έδαφος των Η.Π.Α. να πας και να αγοράσεις ένα αυτοκίνητο. Προφανώς θα πρέπει να 'χει προηγηθεί η έκδοση του αντίστοιχου ΑΦΜ και ΑΜΚΑ πράγματα βεβαίως μάλλον θα έχουν ήδη κανονιστεί προτού κάνουμε την αίτηση για άδεια παραμονής.

Εγώ θα πάω με προμετωπίδα το διδακτορικό αλλά θα εργάζομαι κιόλας σε άλλο κλάδο στον οποίο έχω εδώ στην Ευρώπη κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα.

Τέλος πάντων, αυτό εννοούσα: ότι δεν μπορείς με το που εμφανιστείς να προσθέσεις στη περιουσία σου ένα αυτοκίνητο! Πρέπει να γίνει μια προεργασία. Φαντάζομαι όμως ότι τις βασικές λεπτομέρειες θα δώ στους πολύ οργανωμένους ιστότοπους της κυβέρνησης ενώ φαντάζομαι ότι θα μπορώ να πάρω και πληροφορίες πριν φύγω από εδώ, απ' την πρεσβεία.

Βασικά εγώ απάντησα σκεπτόμενος πως δεν θα πας σαν λαθρομετανάστης στο Αμέρικα, εννοείται πως μόνο αν είσαι απόλυτα νόμιμος εκεί θα μπορέσεις να αγοράσεις.

Για να πάρεις μια ιδέα δες το παρακάτω link:

http://www.dmv.org/ca-california/buy-sell/used-cars/paper-work-when-buying-a-car.php

Όσο για το κόστος μεταφοράς που έγραψαν παραπάνω, πιστεύω πως είναι εκτός πραγματικότητας. Για να πάρεις μια ιδέα, φίλος έφερε το 2009 ένα CRV από Καναδά και πλήρωσε για τη μεταφορά σε κοντέινερ κάπου 1.500 CAD (750-800€). Επίσης αν θυμάμαι καλά τα Ευρωπαϊκά αυτοκίνητα που εισάγονται στην Αμερική πληρώνουν φόρο 2% επί της αξίας τους. Απλά είναι ασύμφορο γιατί εκεί τα αυτοκίνητα είναι αρκετά φτηνότερα, ειδικά τα μεταχειρισμένα.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...