Προς το περιεχόμενο

Passengers (2016)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κοιτα ειναι λιγο δυσκολο να το εκτιμησεις οταν ξερεις οτι ειναι εντελως απιθανο κατι τετοιο. Ειτε να περασεις τοσο κοντα απο ενα αστρο ειτε να βγεις διαστημικη βολτα οταν οπως αυτοι ειπαν το διαστημοπλοιο κινουταν με half light speed.

Οκ τεχνικα ειναι αρτια η ταινια αλλα ολοκληρη ειναι μια σεναριακη ευκολια

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κοιτα ειναι λιγο δυσκολο να το εκτιμησεις οταν ξερεις οτι ειναι εντελως απιθανο κατι τετοιο. Ειτε να περασεις τοσο κοντα απο ενα αστρο ειτε να βγεις διαστημικη βολτα οταν οπως αυτοι ειπαν το διαστημοπλοιο κινουταν με half light speed.

Ποιό είναι το πρόβλημα να βγούν εκτός διαστημοπλοίου για βόλτα, ενώ αυτό κινείται με σταθερή ταχύτητα?

Δημοσ.

Οκ τεχνικα ειναι αρτια η ταινια αλλα ολοκληρη ειναι μια σεναριακη ευκολια

Για ντοκιμαντέρ μπορείς να πας στο discovery channel. Aντι του Village center.

Στο Hollywood όποιος ψάχνει επιστημονική ακρίβεια τότε δεν ξέρει τι βλέπει.

Εδώ και στα ντοκιμαντέρ δεν υπάρχει απόλυτη επιστημονική ακρίβεια, και εκεί δηλαδή για λόγους εντυπωσιασμού του ντοκιμαντέρ μπορεί να μην είναι 100% επιστημονικά ακριβές.

Κάτσε απόλαυσε τα έργα με την καρδιά σου και άσε το μυαλό σου να σκέφτεται υπεύθυνα σε άλλους τομείς της ζωής σου.

Mε τις sci fi ταινίες όλα είναι μια σεναριακή ευκολία. Αφου είναι ένας καμβάς  με κανόνες πολύ μακρινούς και ανεξήγητους για τους περισσότερους μας (ακόμα και για τους επιστήμονες) . Οπότε είναι πολύ πιο ελεύθερος ο σκηνοθέτης να πλάσει με μεγαλύτερη ευκολία το σενάριο του.

[spoiler]

Το ότι μπορεί να πνιγεί κάποιος κολυμπώντας σε μηδενική βαρύτητα είναι μια σεναριακή ευκολία. Δεν θα κάτσει ο σκηνοθέτης να προσομοιώσει στην πραγματικότητα την σκηνή. Αλλά ούτε και να βάλει επιστήμονες της NASA να του υπολογίσουν την συμπεριφορά τόσο μεγάλου όγκου νερού στην μηδενική βαρύτητα . απλά το βάζει. γιατί θέλει την σκηνή. το θέμα είναι πόσο ρηχό θέλει να είναι το έργο του όσον αφορά την επιστιμονική του βάση. Θα είναι Gravity ή Star Wars? το επιλέγει ο σκηνοθέτης ανάλογα με το οπτικο/ακουστικο/συναισθηματικό αποτέλεσμα που θέλει να περάσει.

[/spoiler]

Εμένα μου άρεσε το οπτικο/ακουστικο/συναισθηματικό αποτέλεσμα του Passengers .

Επιστημονικά είναι γελοίο.

Όπως και το ντοκιμαντερ του discovery planet για τη ζωή στο διάστημα , επιστιμονικά ήταν υπέροχο αλλά  το οπτικο/ακουστικο/συναισθηματικό αποτέλεσμα ήταν γελοίο.

Μάθετε να ξέρετε τι πάτε να δείτε, και γενικά να είστε προσαρμοστικοί, γιατί στη ζωή επιβιώνουν οι προσαρμοστικοί. 

Δεν είπα να σας αρέσουν όλα, απλά να προσαρμόζετε τα φίλτρα σας ανάλογα με αυτό που βλέπετε.

• Like 3
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Εγω παντως με την γυναικα μου την ειδαμε σε 4Κ σε 65αρα οθονη και παθαμε σοκ απο την ποιοτητα των πλανων! Περασαμε ομορφα και μας αρεσε. Τοσο απλα...

• Like 5
Δημοσ.

ΠΑΡΑ πολύ ωραία ταινία. Σκασίλα μου αν έχει επιστημονικές αδυναμίες.

Κάποιοι θα πρέπει να αντιληφθουν πως όταν πας να δεις μια ταινία, δε πας να παρακολουθησεις επιστημονικό συνέδριο, αλλά ταινία για να ψυχαγωγηθείς. Ο ρεαλισμός λοιπόν είναι κάτι που δε θα έπρεπε να αφορά κανέναν. Ειδικά όταν πρόκειται για ταινία που πριν την δεις καν ξέρεις οτι ανήκει στις fantasy adventures.

Την απολαύσαμε και θα την έβλεπα και δευτερη φορά λογω των πολύ καλών πλάνων. Μπράβο και χαλάλι το 6ευρω.

• Like 2
Δημοσ.

το προβλημα με αυτη την ταινια, δεν ειναι ποσο επιστημονικα ακριβης ειναι, αλλα ποσο γελοιο το σεναριο ειναι.  αναμενομενο, αφου ο σεναριογραφος εγραψε και τα καταπληκτικα After Earth και Prometheus...

ενα παραδειγμα της εξαιρετικης γραφης του:

ο Morpheus το πρωτο πραμα που επρεπε να κανει ειναι να ξυπνησει αμεσως το πληρωμα του διαστημοπλοιου, εφοσων η κατασταση ηταν κρισιμη και ο κινδυνος καταστροφης αμεσος.

αντι αυτου, καθεται σε μια γωνια να πεθανει και λεει σε δυο ασχετους επιβατες του πλοιου να βρουν και να διορθωσουν την ζημια του σκαφους. makes sense.

Δημοσ.

Aκριβως για αυτό το λόγο που εσυ περιγράφεις ως γελοίο, αρέσει στους υπόλοιπους.

Ασχετο αλλά αν ο Morpheus ξύπναγε τους άλλους του πληρώματος τους καταδίκαζε σε μια πλούσια ζωή εντός διαστημοπλοίου. O σκοπός ήταν να διορθώσουν τη ζημιά αυτοι που ξύπνησαν και ειναι ήδη καταδικασμένοι, όχι να καταδικάσουν και άλλους

Πριν πας λοιπόν να διορθώσεις ένα λάθος που αρέσει στον κόσμο, κοιτα μηπως ο δικός σου συλλογισμός ειναι και αυτος λανθασμένος. 

Δε μπορεις να γινεις Ιάσωνας Τριανταφυλλίδης του Ινσομνια :P :P

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τι θες να πεις, οτι ο κοσμος γουσταρει ταινιες με ανυπαρκτα σεναρια; δεν διαφωνω με αυτο, δυστυχως ειναι η πραγματικοτητα.

επισης βαλε σποιλερς:

μμμ, οχι, ο ιδιος ο Starlord ειχε αναφερει προηγουμενως οτι μονο το πληρωμα γνωριζει την διαδικασια του hibernation. γιαυτο αλλωστε προσπαθουσε επι ενα χρονο να μπει στο φυλαγμενο δωματιο με τις καψουλες του πληρωματος, για να τους ξυπνησει.

αλλα ακομη και αν αυτο δεν ισχυε, τι ειναι πιο λογικο, να ξυπνησεις το εξειδικευμενο πληρωμα  για να σωσουν το σκαφος με τις 5000 ψυχες, η να εναποθεσεις την μοιρα τους σε δυο ασχετους αγνωστους, με την προφαση οτι το πληρωμα των 100 ατομων δεν θα μπορει να ξανακοιμηθει, ποσο μαλλον να σκοτωθει;

ειλικρινα, καθομαστε τωρα να εξηγησουμε τα αυτονοητα;

Επεξ/σία από KilliK
Δημοσ.

Yπάρχει σποιλερ, δε μπορεις να το δεις;

Το σενάριο ειναι κατά την άποψή σου ανυπαρκτο διοτι δεν στηρίζετε επιστημονικά. Κατά τα άλλα μια χαρά ειναι. 

Εγω δε θεωρω λογικο να κάνει αυτο που γράφεις στο spoiler σου ας πουμε. Ισως βέβαια να ανήκω στη κατηγορία αυτων που γουστάρουν ταινίες με τέτοια "ανυπαρκτα" σενάρια.

Δημοσ.

πουθενα δεν αναφερθηκα στην επιστημονικη ακριβεια με το παραδειγμα μου. δεν με ενδιαφερθει καν αυτο στην συγκεκριμενη ταινια.

εσυ μπορεις να θεωρεις οτι θελεις λογικο, η συγκεκριμενη πραξη παντος του χαρακτηρα σιγουρα δεν ηταν.

τελος, τρολαρεις, οποτε δεν βλεπω αλλο λογο να συνεχισουμε αυτη την ανουσια κουβεντουλα:

IO1aRDV.png

Δημοσ.

Bλεπετε ανετα η ταινια

ειχε τις δυνατοτητες να ειναι αρκετα καλη αλλα δεν  τις αξιοποιησαν 

Δημοσ.

πουθενα δεν αναφερθηκα στην επιστημονικη ακριβεια με το παραδειγμα μου. δεν με ενδιαφερθει καν αυτο στην συγκεκριμενη ταινια.

εσυ μπορεις να θεωρεις οτι θελεις λογικο, η συγκεκριμενη πραξη παντος του χαρακτηρα σιγουρα δεν ηταν.

τελος, τρολαρεις, οποτε δεν βλεπω αλλο λογο να συνεχισουμε αυτη την ανουσια κουβεντουλα:

Spoiler υπάρχει από το επόμενο λεπτό που πόσταρα. 

Ειτε εσύ προλαβες να κάνεις print screen μέσα σε εκεινο το λεπτό, είτε μπαίνεις απο λειτουργικο που δεν υποστηρίζει τα spoiler. Εγω το βλέπω κανονικά. Αν ειχα κάνει επεξεργασία αργότερα θα φαινόταν κάτω απ το ποστ μου.

post-236054-0-47769000-1493017161_thumb.jpg

Αντι για αυτο, κάνεις αυτό που με παρατηρείς εμένα και βγάζεις πληροφορίες για τη ταινία χωρις spoiler. 

Δευτερη φορά λάθος. Οσο προχωράει αυτη η κουβέντα θα συνεχίζεις τα σφάλματα. Keep on. Κακος σε ειπα Τριανταφυλίδη του Ινσομνια. Αυτός τουλάχιστον έχει επιχειρηματολογία. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...