Cruel Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2003 Πρόσθεσα τη συσκευή PX-708A σήμερα στον υπολογιστή και μου παρουσιάστηκε το παρακάτω πρόβλημα: Δεν εμφανίζεται το παλιό dvd-rom μου στις συσκευές του υπολογιστή… Η σύνδεση έχει ως εξής: Secondary Channel Master: Plextor DVDR 708A Slave: Pioneer DVDROM 117 To bios βλέπει κανονικά τις συσκευές ακριβώς όπως τις αναφέρω παραπάνω. Μέσα στα windows όμως δεν εμφανίζεται το dvdrom ούτε στο device management ούτε στα administrator tools και γενικός δεν φαίνεται πουθενά αυτή η συσκευή. Τα jumpers τα έχω τοποθετήσει σωστά καθώς και τα καλώδια. Μπορεί κανείς να βοηθήσει??? winXPpro λειτουργικό και δεν έχω εγκαταστήσει τα plextools(αν αυτό βοηθάει)
DimitrisKTM Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2003 Απεγκατεστησε τον IDE Controler που ειναι τα dvd και κανε επανεκινηση.
Cruel Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2003 Απεγκατεστησε τον IDE Controler που ειναι τα dvd και κανε επανεκινηση. Το δοκίμασα αλλά δυστυχώς τίποτα… Καμία άλλη ιδέα???
wizard Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2003 Ίσως αν έβαζες slave το DVDR και master το dvd rom? Αν δεν πιάσει ούτε αυτό, βαλ'τα σε διαφορετικά ΙDE.
Dreamstorm Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2003 kai ego eixa to idio provlima otan evala to plextor pano. evala to nero pou edine (5.5.10.45) kai to provlima lithike. prepei na exei ginei kapoio mpleksimo.
Cruel Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2003 kai ego eixa to idio provlima otan evala to plextor pano. evala to nero pou edine (5.5.10.45) kai to provlima lithike. prepei na exei ginei kapoio mpleksimo. Είχα nero 6 και alcohol 120% στο pc. Τα απεγκατέστησα όπως μου είπες και έβαλα το nero 5.5.10.45 αλλά δεν άλλαξε κάτι το πρόβλημα παραμένει. Ίσως αν έβαζες slave το DVDR και master το dvd rom? Αν δεν πιάσει ούτε αυτό, βαλ'τα σε διαφορετικά ΙDE. Με αυτή τη διαδικασία λογικά θα παίξει το dvd αλλά δεν το δοκίμασα καθώς θέλω να έχω για master το dvdr Μέσω λειτουργικού συστήματος Linux οι δύο συσκευές εμφανίζονται κανονικά. Μήπως στα winxp υπάρχει καμία επιλογή και πρέπει να κάνω mount τη συσκευή??? Άμα σκεφτείτε κάτι νέο παιδιά πείτε μου αλλιώς θα κάτσω να κάνω ένα format τη Κυριακή. Πρώτη φορά μου εμφανίζεται πρόβλημα σε αυτό το λειτουργικό :evil:
wizard Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2003 Βασικά, στα manual των περισσότερων cd-r λέει ότι είναι προτιμότερο να είναι slave. Για κοίταξε στο δικό σου μήπως αναφέρει κάτι τέτοιο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.