DrunkKiddo Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Καλησπέρα παιδιά. Έχω το εξής σύστημα: Gigabyte GA890FXA UD5 rev2.0 AMD Phenom II 955 R980 4gb HyperX 1666 8gb DDR3 Kingston SH103S3 120GB SSD WD 1TB Το θέμα είναι οτι, όταν ανοίγω το pc και πατάω το delete για να μπεί στο BIOS, μου εμφανίζει μια μαύρη οθόνη με μια άσπρη γραμμή που αναβοσβήνει πάνω αριστερά της οθόνης (όπως την κοιτάμε). Στα windows bootaρει κανονικότατα, καθώς και οταν πατάω F8 μ δείχνει το menu για να επιλέξω απο που θα bootαρω. BIOS όμως γιοκ. Απο όταν έβαλα την κάρτα γραφικών στο σύστημα πάνω, την εικόνα της Gigabyte που δείχνει όταν ανοίγει το pc μου την δείχνει με κοκκινα πρασινα μπλε κλπ κλπ pixel. Bέβαια αν πατούσα το DELETE το πετύχαινα και έμπαινε στο bios. Τώρα όμως όχι και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί. Καμιά ιδέα? Οριστε και ένα video που έβγαλα
c_access Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Ειναι γνωστο θεμα compatibility της μνημης με την συγκεκριμενη mobo. Λογικα υπαρχει καποιο workaround, να κατεβασεις καποιο utility να το τρεχεις απο τα windows να σου κανει reboot και να μπαινει bios.
DrunkKiddo Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Μαααλιστα... Δοκίμασα να βάλω κάτι παλιές Hyper X 4γβ που είχα πριν ανέβω στα 8γβ και bootαρε στο βιοσ κανονικά.. Μόνο όταν έχω πάνω τις 8αρες δεν μπαίνει.. (Ακομα και με τις 4 επάνω πάλι μπαίνει )
c_access Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Μαααλιστα... Δοκίμασα να βάλω κάτι παλιές Hyper X 4γβ που είχα πριν ανέβω στα 8γβ και bootαρε στο βιοσ κανονικά.. Μόνο όταν έχω πάνω τις 8αρες δεν μπαίνει.. (Ακομα και με τις 4 επάνω πάλι μπαίνει ) Με τις παλιες ειναι παλι γνωστο οτι δεν εχει θεμα
DrunkKiddo Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Λοιπόν, ότι και να κάνω με τις καινούργιες ραμ δεν μπαίνει στο bios. Έβγαλα ενα screenshot απο cpu-z
BlackI Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Καλησπέρα. Δοκίμασε να κάνεις ένα hard reset την mobo σου. Βγάλε το 21pin από την μητρική, έχε κλειστό το τροφοδοτικό ή βγάλε το καλώδιο και πάτα το start button για 10 sec Έτσι θα αποφορτίσεις τους πυκνωτές Αν δεν πιάσει κάνε τα παραπάνω απλός βγάλε και την μπαταρία ίσως έτσι θα μπεις και με τα 8g.
c_access Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Καλησπέρα. Δοκίμασε να κάνεις ένα hard reset την mobo σου. Βγάλε το 21pin από την μητρική, έχε κλειστό το τροφοδοτικό ή βγάλε το καλώδιο και πάτα το start button για 10 sec Έτσι θα αποφορτίσεις τους πυκνωτές Αν δεν πιάσει κάνε τα παραπάνω απλός βγάλε και την μπαταρία ίσως έτσι θα μπεις και με τα 8g. Δεν χρειαζεται να κανει τιποτα απο ολα αυτα. Οπως εγραψα και πιο πανω ειναι known issue ασυμβατοτητας των συγκεκριμένων μνημών με τον συγκεκριμενη motherboard. Ο μονος τροπος για να μπει στο bios ειναι αν υπαρχει καποιο tool να το τρεξει μεσα απο windows, το οποιο θα κανει reboot και θα τον βαλει στο bios αυτοματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα