Προς το περιεχόμενο

Dell U2515h ή p2416d

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για τις οποίες απορίες όσοι έχουν,ας μπουν στις αγγελίες μου και οποίος ενδιαφέρεται ας στείλει μήνυμα.

Για σου μπαρμπα κουκια σπέρνω, σε ρωτάω κατι απλο, που την βρηκες καινουρια 290 να την πάρουμε και εμεις, δεν σε ρωτησα αν εισαι καλός πωλητής η οχι στις αγγελίες.

Δημοσ.

Είχα γράψει και σε άλλο θέμα το παρακάτω αλλά ταιριάζει μάλλον και εδώ:

Πήγα και κούμπωσα το MBP retina 13 και στη U2515H και στη P2416D. Το mac αναγνωρίζει αυτόματα ποιο μόνιτορ ειναι και βάζει αυτόματά την προτεινόμενη/καλύτερη δυνατή αναλυση... που ειναι στα 1440

Να πώ την αλήθεια δεν είδα τρομερές διαφορές. Τουλάχιστον το δικό μου μάτι που δεν είναι πολύ εκπαιδευμένο.

- Το μέγεθος γραμματοσειράς και η ευκρινεια απο τα 60-70 εκατοστά μου φανηκαν ίδιες σε excel, word, browsing. Νομίζω ότι η 1 ίντσα δεν αλλάζει και πολλά. 

- Διπλα δίπλα στη retina και στις δύο οθόνες, το πρώτο που θα πεις είναι "α, οκ δεν ειναι retina" οπότε για όποιον θέλει τέτοια επίπεδα καλύτερα να κινηθεί σε 4Κ... μάλλον όχι 24αρι όμως. Εκεί ξενέρωσα λίγο, άλλα 4κ 27αρα δεν έχω χρήματα να δώσω. 

- H δοκιμή έγινε και στα δύο με hdmi αλλά μου πρότειναν να κουμπώσω καλύτερα με το thuderbolt (display port)

- η P για ένα περίεργο και απροσδιόριστο λόγο έχει USB 2.0 και η U έχει USB3.0

Οπότε τελικά για τη απόφαση οποιουδήποτε έχει να σκεφτεί αν χρειάζεται για επαγγελματικούς λόγους ultrasharp και αν το αρέσει το bezel ή no-bezel (δλδ και τι setup θελει).¨Ή μπορεί να ειναι και άλλοι λόγοι αλλα τουλάχιστον στις δικές μου χρήσεις αυτά έχω να σκεφτώ. Αλλά και φυσικά αν αλλάζεις ίντσες με αυτή την αγορά αν ανεβαίνεις ή κατεβαίνεις. Οπότε εγώ που ανεβαίνω από 21,5 ιντσες (και συχνή χρήση 13,3 λάπτοπ) μαλλον δε μου κανει τοση διαφορα το 24 με το 25. Καποιος που κατεβαίνει από 27 μάλλον το 25 ειναι καλύτερη επιλογη. 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τελικά αγόρασα την P2416D (279 από πλαίσιο). Η οθόνη είναι πολύ καλή και τα 1440 δίνουν πολύ καλό real estate για εργασία. Επειδή είμαι συνηθισμένος να δουλεύω με μικρές γραμματοσειρές δεν είχα κανένα πρόβλημα με το μέγεθος του text (100% scalling) αλλά το διάβασμα σε απόσταση πάνω από 90 εκατοστά όντως δυσκολεύει αρκετά. Ακόμα προσπαθώ να βρω ποια ειναι τα settings που με βολεύουν καλύτερα (ειδικά britness και contrast) μιας και η οθόνη είναι πολύ φρέσκια. Αλλά πιστεύω θα καταλήξω σύντομα. Το "movie preset" πάντως είναι αρκετά καλό για ταινίες. Δούλεψα κάποιες μέρες (browsing, excel, word κτλ) με μία U2414 χωρις bezel και εδώ και κάποιες μέρες έχω την P2416D και οφείλω να ομολογήσω ότι το παχύ της bezel σε βοηθάει να εστιάζεις εντός οθόνης και να μην ταξιδεύει αλλού το μάτι σου, οπότε θα συνιστούσα bezel όταν η οθόνη προορίζεται κυρίως για επαγγελματική χρήση και λιγότερο για gaming ή ταινίες (σε single set up). Εκτός αν όλα βέβαια είναι θέμα συνήθειας. Προς το παρόν ειμαι ευχαριστήμένος αν και κακά τα ψέματα δίπλα στη retina του macbook που την έχω κουμπωμένη έχει αισθητη διαφορά, Οπότε για όποιους θα τους χαλούσε κάτι τέτοιο πολυ (εμένα όχι τόσο) θα προτεινα κάποια 4Κ. 

Αν γνωρίζει κάποιος και μπορεί να μου προτείνει ένα καλό σετάρισμα της εικόνας... more than welcome!

• Like 1
Δημοσ.

Αν γνωρίζει κάποιος και μπορεί να μου προτείνει ένα καλό σετάρισμα της εικόνας... more than welcome!

Καλησπέρα, έχω την ίδια οθόνη.

Οι ρυθμίσεις που έχω είναι:

Preset: Warm

Brightness: 40-50 (ανάλογα τον φωτισμό)

Contrast: 75 (εργοστασιακό), κάποιες φορές το βάζω 50

Response Time: Normal

• Like 1
Δημοσ.

Τελικά αγόρασα την P2416D (279 από πλαίσιο). Η οθόνη είναι πολύ καλή και τα 1440 δίνουν πολύ καλό real estate για εργασία. Επειδή είμαι συνηθισμένος να δουλεύω με μικρές γραμματοσειρές δεν είχα κανένα πρόβλημα με το μέγεθος του text (100% scalling) αλλά το διάβασμα σε απόσταση πάνω από 90 εκατοστά όντως δυσκολεύει αρκετά. Ακόμα προσπαθώ να βρω ποια ειναι τα settings που με βολεύουν καλύτερα (ειδικά britness και contrast) μιας και η οθόνη είναι πολύ φρέσκια. Αλλά πιστεύω θα καταλήξω σύντομα. Το "movie preset" πάντως είναι αρκετά καλό για ταινίες. Δούλεψα κάποιες μέρες (browsing, excel, word κτλ) με μία U2414 χωρις bezel και εδώ και κάποιες μέρες έχω την P2416D και οφείλω να ομολογήσω ότι το παχύ της bezel σε βοηθάει να εστιάζεις εντός οθόνης και να μην ταξιδεύει αλλού το μάτι σου, οπότε θα συνιστούσα bezel όταν η οθόνη προορίζεται κυρίως για επαγγελματική χρήση και λιγότερο για gaming ή ταινίες (σε single set up). Εκτός αν όλα βέβαια είναι θέμα συνήθειας. Προς το παρόν ειμαι ευχαριστήμένος αν και κακά τα ψέματα δίπλα στη retina του macbook που την έχω κουμπωμένη έχει αισθητη διαφορά, Οπότε για όποιους θα τους χαλούσε κάτι τέτοιο πολυ (εμένα όχι τόσο) θα προτεινα κάποια 4Κ.

300 βλέπω ότι την έχουν. Ήταν τίποτα προσφορά;;;

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω την ίδια οθόνη.

Οι ρυθμίσεις που έχω είναι:

Ευχαριστώ πολύ!

300 βλέπω ότι την έχουν. Ήταν τίποτα προσφορά;;;

Όχι, απλά τους ζήτησα καλύτερη τιμή. Επειδή αρκετοί ψωνίζουν με δόσεις, όταν πληρώνεις μετρητοίς είναι πιθανό να πάρεις καλύτερες τιμές.. όχι μονο πλαίσιο, αλλά γενικά. Στον κωστόβολο ας πουμε τσεκάρουν επίσημα το σκρουτζ, βλέπουν από τους "ανταγωνιστές" ποιοι το στέλνουν σε 1-3 μέρες και σου δίνουν (όταν έχουν ετοιμοπαράδωτο) σχεδόν ίδια τιμή. 

Δημοσ.

Kαλοριζικη, ειναι καλη οθονη. Η διαφορα με την retina θα φαινεται κυριως στο matte coating, αν την δουλεψεις με bias lighting λογικα θα παψει να γινεται αισθητη. Το καλυτερο preset οπως ανεφερε και ο cpttony ειναι το warm.

Δημοσ.

Kαλοριζικη, ειναι καλη οθονη. Η διαφορα με την retina θα φαινεται κυριως στο matte coating, αν την δουλεψεις με bias lighting λογικα θα παψει να γινεται αισθητη. Το καλυτερο preset οπως ανεφερε και ο cpttony ειναι το warm.

Ευχαριστώ και ευχαριστώ και για όλη τη βοήθεια για την επιλογή οθόνης. Η συζήτηση και το feedback ολων στο φορουμ ήταν πολύ βοηθητικό. Επόμενη αγορά ένα ωραίο bias lighting λοιπόν και μέχρι τότε DIY με την λάμπα γραφείου. 

• Like 2
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Σκέφτομαι κι εγώ να πάρω την U2515h, μιας και μου ήρθε ένα newletter από το γνωστό κιτρινομάγαζο στα 300 ευρώ. Υποθέτω οτι θα καλύπτεται από την εγγύηση της Dell, και θα μπλέξω καθόλου με το e-shop σε περίπτωση προβλήματος.

Η χρήση που κάνω είναι κυρίως διάβασμα, κώδικας, surfing και διάφορες δουλειές τύπου system administration. Βαριά βαριά καμμιά ταινία ή βίντεο.  ΔΕΝ παίζω παιχνίδια.

Θέλω να ξέρω αν αυτή η οθόνη είναι αρκετά ξεκούραστη για τα μάτια, καθώς πέρα από όλα τα άλλα είναι το κύριο πράγμα που με ενδιαφέρει. Η απόσταση που την έχω από τα μάτια είναι περίπου 1 μέτρο. Οι ώρες που περνάω (αναγκαστικά) στον υπολογιστή είναι πάνω από 12 καθημερινα.

Αυτή τη στιγμή έχω μια samsung 2232BW, από την οποία έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος, στο θέμα κούρασης ματιών, ενώ στη δουλειά έχω μια Samsung S24C650, η οποία επίσης δε με κουράζει.

Προτείνεται αυτή η οθόνη για τη χρήση που θέλω; Είναι γενικά ξεκούραστη;

Κάρτα γραφικών έχω την ATI HD6570, και τα on board του επεξεργαστή: Intel® HD Graphics 2000

edit: Επίσης δε θα ήθελα να έχω φαινόμενα tearing στα βίντεο. Πρέπει να προσέξω κάτι σε αυτό;

• Moderators
Δημοσ.

Σκέφτομαι κι εγώ να πάρω την U2515h, μιας και μου ήρθε ένα newletter από το γνωστό κιτρινομάγαζο στα 300 ευρώ. Υποθέτω οτι θα καλύπτεται από την εγγύηση της Dell, και θα μπλέξω καθόλου με το e-shop σε περίπτωση προβλήματος.

Η χρήση που κάνω είναι κυρίως διάβασμα, κώδικας, surfing και διάφορες δουλειές τύπου system administration. Βαριά βαριά καμμιά ταινία ή βίντεο. ΔΕΝ παίζω παιχνίδια.

Θέλω να ξέρω αν αυτή η οθόνη είναι αρκετά ξεκούραστη για τα μάτια, καθώς πέρα από όλα τα άλλα είναι το κύριο πράγμα που με ενδιαφέρει. Η απόσταση που την έχω από τα μάτια είναι περίπου 1 μέτρο. Οι ώρες που περνάω (αναγκαστικά) στον υπολογιστή είναι πάνω από 12 καθημερινα.

Αυτή τη στιγμή έχω μια samsung 2232BW, από την οποία έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος, στο θέμα κούρασης ματιών, ενώ στη δουλειά έχω μια Samsung S24C650, η οποία επίσης δε με κουράζει.

Προτείνεται αυτή η οθόνη για τη χρήση που θέλω; Είναι γενικά ξεκούραστη;

Κάρτα γραφικών έχω την ATI HD6570, και τα on board του επεξεργαστή: Intel® HD Graphics 2000

edit: Επίσης δε θα ήθελα να έχω φαινόμενα tearing στα βίντεο. Πρέπει να προσέξω κάτι σε αυτό;

Το κίτρινο μαγαζο αρκετές φορές κάνει παραεισαγωγες σε προϊόντα Dell που δεν τα καλύπτει η Dell Ελλάδας οπότε πριν προχωρήσεις σε αγορά να ρωτήσεις αν θα έχεις υποστήριξη από Dell στην Ελλάδα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...