c_access Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Καλησπέρες. Ρε παιδια εχω μπερδευτει λιγο γαμωτο. Εχω ενα pc με τα παρακατω χαρακτηριστηκα CPU: AMD FX8320 stock clocks MOBO: AsRock asrock 970 pro3 r2.0 PSU Corsair CX750m GPU MSI GTX970 stock clocks Sound: External lexicon alpha Το προβλημα ειναι οτι εχω coil whine απο καπου αλλα δεν μπορω να καταλαβω απο που. Αρχικα να αναφερω οτι τον ενοχλητικο ηχο τον ακουω απο τα ηχεια. Δεν μπορω να ξεχωρισω αν μπορω να τον ακουσω και απο καποιο component του pc μου. Η καρτα γραφικων εχει αλλαχτει προσφατα, αλλα και πριν αλλαχτει ειχα το ιδιο προβλημα ισως και χειροτερο. Επισης το coil whine το εχω ειτε δουλεω την onboard καρτα ηχου ειτε την εξωτερική Παραλληλα να αναφερω οτι το παθαινω μονο οταν βαλω καποιο παιχνιδι. Οποιοδηποτε και ανεξαρτητα απο τα fps. Υποψιαζομαι οτι ειναι ειτε το PSU ειτε η mobo. Υπαρχει καποιος που να ειχε στο παρελθον παρομοια εμπειρια και να προερχοταν το προβλημα απο psu ή mobo? Και αν ναι πως το ελυσε; με αντικατασταση; Με καποιον αλλο τροπο; Υ.Γ. Ξεχασα να αναφερω οτι εννοειται παιζω με τους τελευταιους drivers και bios.
Mikeasdf Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Καποιο βιντεο για να μας κατατοπισεις λιγο περισσοτερο υπαρχει; Αν δηλαδη βγαλεις τα ηχεια δεν ακουγεται αυτος ο ηχος; 1
c_access Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Καποιο βιντεο για να μας κατατοπισεις λιγο περισσοτερο υπαρχει; Αν δηλαδη βγαλεις τα ηχεια δεν ακουγεται αυτος ο ηχος; δεν εχω τωρα γιατι δεν ειμαι στο σπιτι. Ναι, αν βγαλω ή κλεισω τα ηχεια δεν εχει τον θορυβο. Τα ηχεια ειναι καλα, στουντιακα μονιτορ/ηχεια της m-audio τσεκαρισμενα επισης. Απο διαβασμα που εριξα στα ξενα φορουμ αναμφισβητητα ειναι coil whine Καπου διαβαζα οτι μπορει να φταιει και το HDMI καλωδιο. Κουφο μου φαινεται. Γνωριζει καποιος;
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 coil whine και το ακούς απο τα ηχεια???
WalkerSW Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Το coil whine παράγεται από την ίδια συσκευή και δεν παίζει να ακούγεται από τα ηχεία. Η πιο λογική εξήγηση είναι ότι κάποιο εξάρτημα πιθανότατα η κάρτα η τροφοδοτικό όταν είναι σε load δημιουργεί παρεμβολες η στην κάρτα ήχου η στα ίδια ηχεία. Για αρχή δοκίμασε να βάλεις τα ηχεία σε διαφορετική πρίζα από το υπόλοιπο σύστημα! 3
c_access Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Το coil whine παράγεται από την ίδια συσκευή και δεν παίζει να ακούγεται από τα ηχεία. Η πιο λογική εξήγηση είναι ότι κάποιο εξάρτημα πιθανότατα η κάρτα η τροφοδοτικό όταν είναι σε load δημιουργεί παρεμβολες η στην κάρτα ήχου η στα ίδια ηχεία. Για αρχή δοκίμασε να βάλεις τα ηχεία σε διαφορετική πρίζα από το υπόλοιπο σύστημα! Σωστο, δεν το σκεφτηκα... Μολις παω σπιτι θα το δοκιμασω
c_access Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Το coil whine παράγεται από την ίδια συσκευή και δεν παίζει να ακούγεται από τα ηχεία. Η πιο λογική εξήγηση είναι ότι κάποιο εξάρτημα πιθανότατα η κάρτα η τροφοδοτικό όταν είναι σε load δημιουργεί παρεμβολες η στην κάρτα ήχου η στα ίδια ηχεία. Για αρχή δοκίμασε να βάλεις τα ηχεία σε διαφορετική πρίζα από το υπόλοιπο σύστημα! Ok update εκανα το εξης τεστακι μιας και δεν φανταστηκα οτι μπορει να εχει να κανει με γειωσεις και ρευματα. Στην μπριζα του ηχειου καλυψα με μονωτικη ταινια τα πινακια της γειωσης (το διαβασα καπου σε φορουμ εξωτερικου για παρομοιο προβλημα και το προτειναν ως quick fix) και ως δια μαγειας το προβλημα εξαφανιστηκε! Αρα σωστα υπεθεσες οτι κατι παιζει με το ρευμα μου. Περιεργο βεβαια γιατι δεν ειχα ποτε θεματα στο σπιτι. Θα το ψαξω. Ξερεις την αιτια; 1
cpttony Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Τουλάχιστον σ' εμένα ήταν το τροφοδοτικό, ακριβώς το ίδιο μοντέλο.
c_access Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Τουλάχιστον σ' εμένα ήταν το τροφοδοτικό, ακριβώς το ίδιο μοντέλο. Και σου εκανε το ιδιο προβλημα ακριβως; Ρε το γαμιδι
cpttony Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Και σου εκανε το ιδιο προβλημα ακριβως; Ρε το γαμιδιΤο πρώτο που είχα, ήταν μία χαρά, μέχρι που μία μέρα που αποφάσισα να κλοκάρω την κάρτα, άρχισε να σφυρίζει, ακόμη και σε idle. Μου το αντικατέστησαν, εν τέλει, και το δεύτερο είχε μεν αλλά μικρότερής κλίμακας δε. Δεν ξανά ασχολήθηκα με το Corsair, αν και το κατάστημα μου είπε να το πάω πίσω. Αγόρασα σε προσφορά αυτό της υπογραφής και ησύχασα. Φίλος πάλι με CX600, κανένα πρόβλημα, προς το παρόν.
c_access Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Το πρώτο που είχα, ήταν μία χαρά, μέχρι που μία μέρα που αποφάσισα να κλοκάρω την κάρτα, άρχισε να σφυρίζει, ακόμη και σε idle. Μου το αντικατέστησαν, εν τέλει, και το δεύτερο είχε μεν αλλά μικρότερής κλίμακας δε. Δεν ξανά ασχολήθηκα με το Corsair, αν και το κατάστημα μου είπε να το πάω πίσω. Αγόρασα σε προσφορά αυτό της υπογραφής και ησύχασα. Φίλος πάλι με CX600, κανένα πρόβλημα, προς το παρόν. Οκ θενξ. Μαλλον καποια στιγμη θα το αλλαξω και γω τοτε. Αν και προς το παρον σταματησε με το workaround να μου περναει θορυβο στα ηχεια.
Fubar.gr Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Ok update εκανα το εξης τεστακι μιας και δεν φανταστηκα οτι μπορει να εχει να κανει με γειωσεις και ρευματα. Στην μπριζα του ηχειου καλυψα με μονωτικη ταινια τα πινακια της γειωσης (το διαβασα καπου σε φορουμ εξωτερικου για παρομοιο προβλημα και το προτειναν ως quick fix) και ως δια μαγειας το προβλημα εξαφανιστηκε! Αρα σωστα υπεθεσες οτι κατι παιζει με το ρευμα μου. Περιεργο βεβαια γιατι δεν ειχα ποτε θεματα στο σπιτι. Θα το ψαξω. Ξερεις την αιτια; Δέν υπάρχει πρόβλημα με τα ρεύματα. Το πρόβλημα σου είναι το λεγόμενο ground loop. Τα ηχεία σου γειώνονται απο δύο σημεία, απο την πρίζα τους και μέσω του audio jack απο τον υπολογιστή. Αυτό δημιουργεί ένα μικρό μόνιμο ρεύμα μέσω του audio jack το οποίο προκαλεί το θόρυβο. Καταργώντας τη γείωση των ηχείων βάζοντας ταινία, ουσιαστικά το έκανες να γειώνεται απο ένα σημείο μόνο (μέσω του υπολογιστή), οπότε το ρεύμα και ο θόρυβος σταμάτησε. Βέβαια το να καταργήσεις τη γείωση δέν είναι ότι καλύτερο και μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Μια πιό σωστή λύση είναι να παρεμβάλεις στο καλώδιο ήχου έναν isolator όπως ο παρακάτω: 1
c_access Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Δέν υπάρχει πρόβλημα με τα ρεύματα. Το πρόβλημα σου είναι το λεγόμενο ground loop. Τα ηχεία σου γειώνονται απο δύο σημεία, απο την πρίζα τους και μέσω του audio jack απο τον υπολογιστή. Αυτό δημιουργεί ένα μικρό μόνιμο ρεύμα μέσω του audio jack το οποίο προκαλεί το θόρυβο. Καταργώντας τη γείωση των ηχείων βάζοντας ταινία, ουσιαστικά το έκανες να γειώνεται απο ένα σημείο μόνο (μέσω του υπολογιστή), οπότε το ρεύμα και ο θόρυβος σταμάτησε. Βέβαια το να καταργήσεις τη γείωση δέν είναι ότι καλύτερο και μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Μια πιό σωστή λύση είναι να παρεμβάλεις στο καλώδιο ήχου έναν isolator όπως ο παρακάτω: Θενξ, εχει μπει ηδη στην λιστα για να αγοραστει isolator
7nisiotis Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Και γω έχω παρόμοιο πρόβλημα με coil whine, το θέμα με τα ηχεία - ακουστικά στη περίπτωση μου - το είχα στην αρχή, τώρα έχει σταματήσει, το ακούω σπάνια ή καμια φορά αν βάλω να κάνει defrag ο hdd ακούγονται μικρο-τσιριχτά στα ακουστικά σαν coil whine. Επίσης όταν κουνάω το mouse ακούγεται coil whine από το τροφοδοτικό αλλά πολύ σπάνια από τα ηχεία. Είχα κάνει και παλιά θέμα με το πρόβλημα. Με το isolator θα διορθωθεί το θέμα; Επίσης κανα λίνκ από σκρουτζ έχουμε; Thanks
7nisiotis Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Θενξ, εχει μπει ηδη στην λιστα για να αγοραστει isolator Τελικά διορθώθηκε η κατάσταση με τον isolator?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα