Edel Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Καλησπέρα! Θέλω μια βοήθεια. Έχω το Alcatel idol 3 5.5 με adroid lolipop. Ενώ όλα δούλευαν μια χαρά στο google maps ξαφνικά μια μέρα ενώ έβαζα τη τοποθεσία που ήθελα, την έβρισκε όλα καλά και πατούσα το κουμπί για έναρξη πλοήγησης δε ξεκίναγε να κινείται ο κέρσορας. Κάνω επανεκκίνηση το κινητό, όλα καλά. Πάω να κάνω δεύτερη μετακίνηση πάλι τα ίδια. Κάθε φορά που βάζω να πάω κάπου πρέπει να κάνω επανεκκίνηση καθώς και δεύτερη σερί χρήση να κάνω ούτε για πλάκα. Τι μπορεί να φταίει? γιατί στα καλά καθούμενα 'χάλασε" ?
tsilitheo1 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Δοκιμασε διαγραφη δεδομενων και cache της εφαρμογης. Επισης,γιατι χρησιμοποιεις αυτο για πλοηγηση και οχι καποιο που δεν θελει δεδομενα(here , mapfactor);; 1
sargio01 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Εδώ και λίγο καιρό, ούτε το google maps απαιτεί δεδομένα για πλοήγηση. 1
Edel Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Δοκιμασε διαγραφη δεδομενων και cache της εφαρμογης. Επισης,γιατι χρησιμοποιεις αυτο για πλοηγηση και οχι καποιο που δεν θελει δεδομενα(here , mapfactor);; Έγινε η δουλειά! Μερσί! Όταν είχα χρησιμοποιήσει χάρτες χωρίς δεδομένα σε ένα ταξίδι που είχα κάνει στο εξωτερικό μου είχε σπάσει τα νεύρα. Της google μου είναι εξαιρετικά αξιόπιστο και άμεση ανταπόκριση
tsilitheo1 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Εδώ και λίγο καιρό, ούτε το google maps απαιτεί δεδομένα για πλοήγηση. Ναι αλλα νομιζω δουλευει μονο με τους αποθηκευμενους χαρτες. Αυτους που εχει στα δεδομενα. Αν μια περιοχη δεν την εχεις επισκεφτει απο το μαπς αν πας εκει δεν νομιζω να μπορει να σε πλοηγησει.
sargio01 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Μα το google maps έχει και δείχνει όλο τον πλανήτη Απλά αποθηκεύει ένα κομμάτι του χάρτη* μέσω wifi και σχεδιάζει σ' αυτό διαδρομή και πλοηγεί οποιαδήποτε στιγμή χρειαστείς χωρίς δεδομένα για 30 μέρες. *Αυτό που λες συμβαίνει όταν έχεις αποθηκεύσει ένα μόνο κομμάτι. Προσωπικά κάθησα μια μέρα και αποθήκευσα στην sd ολόκληρο τον χάρτη της Ελλάδας σε κομμάτια που περιλαμβάνουν ένα διαμέρισμα το καθένα, Πελλοπόνησο, Στερεά ελλάδα, Θεσσαλία, μακεδονία, δωδεκάνησα κλπ και τα εναλλάσω χρησιμοποιώντας κάθε φορά όποιο χρειάζομαι τη δεδομένη στιγμή. Εννοείται όμως οτι έχει κάποιους περιορισμούς: Δεν παρέχονται πληροφορίες για την κίνηση, δεν αναπροσαρμόζει την διαδρομή σε περίπτωση προσπέρασης της στροφής και δεν προτείνει εναλλακτικές διαδρομές(σχεδιάζει μόνο μια) αλλά οκ. Εν το μεταξύ αποθηκεύεις την πρώτη φορά με wifi για 30 μέρες και μετά φροντίζεις να ανανεώνεις κάθε φορά όταν κοντέβει να λήξει το χρονικό διάστημα, αρκεί βέβαια να το θυμηθείς ώστε να φροντίσεις να συνδεθείς σε wifi(πχ σε καφετέρια αν δεν έχεις στο σπίτι). Να, επι την ευκαιρία θα ανανεώσω της Πελλοπονήσου! Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2016 από sargio01
mylo Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Και μόνο που δεν αναπροσαρμόζει τη διαδρομή αν χάσεις στροφή το καθιστά άχρηστο (με αποθηκευμένο χάρτη) 1
sargio01 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Δεν βαριέσαι, είναι το μόνο που λειτουργεί και με τρελή συννεφιά... (χώρια οτι πιστεύω πως στο μέλλον θα εισάγει κι αυτή την δυνατότητα...) Βασικό gps έχω το tomtom και όταν έχει συννεφιά απ' αυτές που είναι μεσημέρι και νομίζεις πως είναι βράδυ, ανα διαστήματα τρώει σκαλώματα και δεν πλοηγεί. Γι αυτό το λόγο είχα κατεβασμένο το here, ως backup που όμως κι αυτό σκάλωνε οπότε και το πήρα απόφαση, σε τρελές συννεφιές δεν θα 'χα gps. Όταν η google πρόσθεσε την δυνατότητα πλοήγησης δοκίμασα το google maps κι απο τότε ησύχασα έχοντας βγάλει ήδη έναν χειμώνα. Δεν ξέρω τι ευθύνεται, ίσως για το σήμα να χρησιμοποιεί και τις κεραίες της κινητής η συγκεκριμένη εφαρμογή;...(ξέρεις, στο πλαίσιο των υπηρεσιών της google που έχουν πρόσβαση στα πάντα σε μια τηλεφωνική συσκευή) Ποιός ξέρει;
tsilitheo1 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Νομιζω οτι εξαρταται απο την συσκευη που εχεις. Εμενα το g5 "κλειδωνει" μεσα στο σπιτι σε δευτερολεπτα. Οποτε υποθετω,και σε συννεφια δεν θα εχει προβλημα. Χοντρικα,χωρις αυτο να ειναι κανονας,οι qualcomm συσκευες εχουν καλο gps σε αντιθεση με τις mediatek που πολλες απο αυτες εχουν ενα θεμα με το gps
sargio01 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Οχι, το gps ήταν κλειδωμένο πάντα δεν υπήρχε θέμα ξεκλειδώματος, απλά μένει ακίνητο το βέλος χωρίς να προχωράει και γι αυτό ψάχτηκα συγκεκριμένα με εφαρμογές. Εν το μεταξύ ησύχασα όσο είχα την ίδια συσκευή(galaxy core 2), τώρα έχω το p8 lite και απλά εγκατέστησα το ίδιο δίδυμο εφαρμογών(tomtom, google maps).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα