Gilmaru Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Παιδιά καλησπέρα, Έχω το εξής θεματάκι εδώ και αρκετό καιρό. Όταν ανοίγω το router παρότι μετά από λίγη ώρα συνδέεται κανονικά και με το laptop δεν έχω θέμα να μπω, o σταθερός (που συνδέεται και με καλώδιο, όχι wifi) κάνει εξωφρενικά πολύ ώρα να το αναγνωρίσει και να συνδεθεί. Όταν λέω πολύ ώρα εννοώ μερικές φορές 15 λεπτά ή παραπάνω. Τις τελευταίες δύο μέρες που το έκλεισα δύο φορές για κάποιο λόγο περίμενα πάνω από μισή ώρα να συνδεθεί όταν το ξανάνοιξα (!). Αυτό συμβαίνει όταν ανοίγω το router μόνο, όταν το router μένει ανοιχτό και απλά ανοίγω το PC δεν έχει θέμα. Τι μπορεί να παίζει; Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2016 από Gilmaru
bill2015 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Για αρχή πίο router έχεις δοκίμασε κάποια αναβάθμιση
poulinos Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Παιδιά καλησπέρα, Έχω το εξής θεματάκι εδώ και αρκετό καιρό. Όταν ανοίγω το router παρότι μετά από λίγη ώρα συνδέεται κανονικά και με το laptop δεν έχω θέμα να μπω, o σταθερός (που συνδέεται και με καλώδιο, όχι wifi) κάνει εξωφρενικά πολύ ώρα να το αναγνωρίσει και να συνδεθεί. Όταν λέω πολύ ώρα εννοώ μερικές φορές 15 λεπτά ή παραπάνω. Τις τελευταίες δύο μέρες που το έκλεισα δύο φορές για κάποιο λόγο περίμενα πάνω από μισή ώρα να συνδεθεί όταν το ξανάνοιξα (!). Αυτό συμβαίνει όταν ανοίγω το router μόνο, όταν το router μένει ανοιχτό και απλά ανοίγω το PC δεν έχει θέμα. Τι μπορεί να παίζει; στα 15 αυτα λεπτα μπαινεις στο ρουτερ κανονικα?τα λαμπακια στο ρουτερ εχουν αναψει ολα?με αλλη συσκευη μπαινεις ιντερνετ πχ με ενα κινητο? για να καταλαβουμε αν φταιει κατι στο Pc ή κατι στο ρουτερ.
Gilmaru Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Το router ανοίγει κανονικά και μάλιστα μπαίνω κανονικά μέσω wifi από το laptop σχεδόν αμέσως αφού ανάψουν όλα τα λαμπάκια. Το desktop αργεί εξωφρενικά πολύ. Το τεταρτάκι ήταν στάνταρ ανέκαθεν, αλλά πλέον νομίζω έχει γίνει παραπάνω για κάποιο λόγο. Σήμερα άνοιξα το router, μπήκα με το laptop και από την στιγμή που το laptop συνδέθηκε με το ίντερνετ ο σταθερός έκανε 25 λεπτά μέχρι να συνδεθεί.. Δοκίμασα να κάνω update τους adapters, αλλά τα windows μου λένε ότι έχουν εγκατασταθεί οι τελευταίοι. Btw είχα παλιά εγκαταστήσει μια εφαρμογή για VPN για να μπαίνω με IP πανεπιστημίου και αυτή είχε εγκαταστήσει ένα adapter νομίζω, δεν ξέρω αν παίζει να τρέχει κάτι με αυτό. Έχω και κάποια άλλα θεματάκια τελευταία και λόγω αυτών έκανα και update το firmware του router, αν και δε νομίζω να σχετίζονται πολύ με αυτό το θέμα, καθώς αυτά προέκυψαν πρόσφατα, ενώ το θέμα με την καθυστέρηση στην σύνδεση υπήρχε από πολύ παλιότερα. Το update στο firmware πάντως δεν φαίνεται να άλλαξε κάτι.
panos- Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Γιατι κλείνεις το ρουτερ; δοκίμασε με ήδη ανοιχτό ρουτερ να ανοίξεις τον υπολογιστή.
Gilmaru Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Μόνο σε περίπτωση που το router ήταν κλειστό και το ανοίξω έχει το θέμα αυτό. Συνήθως δεν το έκλεινα ποτέ γι αυτόν τον λόγο. Εκτός του θέματος αυτού το λέω μήπως είναι ένδειξη και για κάτι που πάει στραβά στο PC γενικότερα. Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2016 από Gilmaru
panos- Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Δοκίμασε με άλλο καλώδιο και σε άλλη θύρα του Router. Ασύρματα με τον συγκεκριμένο υπολογιστή (με USB η αν έχει η μητρική) μπορείς να δοκιμάσεις;
Gilmaru Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Διάβαζα παρόμοια θέματα στο ίντερνετ και το δοκίμασα αυτό από χθες αυτό που λες, δεν είχε αποτέλεσμα, αλλά εν τέλη άλλαξα δοκιμαστικά το router με ένα παλιό που είχα ξεχασμένο και ήταν αχρησιμοποίητο. Και λύθηκαν όλα. Όχι μόνο αυτό, αλλά και άλλα προβλήματα που είχα τον τελευταίο καιρό (πολύ συχνά lag spikes και disconnects σε παιχνίδια, κολλήματα στο ίντερνετ γενικότερα). Έπρεπε να το είχα δοκιμάσει νωρίτερα, αλλά είχα ξεχάσει ότι έχω το router αυτό ακόμα και σκεφτόμουν ότι εφόσον το laptop δεν είχε το συγκεκριμένο θέμα, κάτι έπαιζε με το PC. Κολλήματα είχε βέβαια και το laptop, αλλά στο να συνδεθεί δεν αργούσε.
panos- Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2016 Κάλεσε και ζήτησε αντικατάσταση εξοπλισμού. Τι πάροχο έχεις;
poulinos Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2016 παντως οπως τα λες αν το λαπτοπ επαιζε κανονικα με ethernet τοτε φαινεται σαν να φταιει κατι το Pc>εκτος αν το λαπτοπ ηταν με ασυρματο οποτε μετα μπορει να εχουν παθει καποιο προβλημα οι ethernet του router ή να εχει προβλημα το Pc που αυτο το βλεπεις ευκολα συνδεοντας το λαπτοπ με ethernet Και βλεποντας αν κανει το ιδιο θεμα. κατα τα αλλα ο παροχος λογικα αμα στο δινει με χρησιδανειο θα στο αλλαξει,.προληπτικα του κανεις και ενα Hard reset μηπως και στρωσει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα