pournaras Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Έχω μεγαλώσει σε δύο χωριά..το ένα ξεκομμένο από παντού.και δεν ήταν τουριστικό κανένα από τα δύο..μέσα στο χωριό δεν βγάζει κανένας τα ζώα του να βοσκήσουν!και ειδικά δίπλα από σπίτια..τα βγάζουν έξω απο το χωριό..και φυσικά ο παππούς δεν μπορεί να σπείρει ξένο χωράφι!το χωράφι/οικόπεδο ανήκει σε κάποιον που είναι Αυστραλία..δηλαδή συγγνώμη τώρα θεωρείτε οι περισσότεροι φυσιολογικό να βάζει ο παππούς να βόσκουν και να αφοδεύουν τα ζώα δίπλα απο σπίτι;; Το ένα χωριό μου δεν έχει πάνω από 50 κατοίκους..ε κάνενας δεν πάει τα ζωντανά του όπου τον βολεύει..σέβονται και κάποιους κανόνες υγιεινής. Οσον αφορα το "ξενο χωραφι", ειναι σχετικο, δεν ξερουμε αν εχει μιλησει ο παππους με τον αλλον στην αστραλια, αν υπαρχει σχεση μεταξυ τους, ή ποσα χρονια τον ειναι εκει και αν το διεκδικει με χρησικτησια. Τωρα για το θεμα γενικοτερα των χωριων, επειδη η Ηπειρος εχει ισως τα πιο πολλα χωρια, και τα εχω γυρισει σχεδον ολα, τα ζωα παντος ειδους, κοντα σε σπιτια ειναι κατι το φυσιολογικο. Και αντε να πουμε οτι η μυρωδια ενοχλει απο τα προβατα, το να σε ξυπνανε 40 κοκκορια στις 5 και 6 το πρωι, η να ουρλιαζουν καμποσα σκυλια ολο το βραδυ (και τα οποια δε χρειαζεται να ειναι σε κοντινη αποσταση για την κανουν τη ζημια) δε θα σε ενοχλησει; Ετσι ειναι τα χωρια, ετσι ειναι η φυση, και για αυτο το λογο παμε διακοπες στη φυση. 3
cthulhucarbide Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Να κατεβάσει όλη την περίφραξη ξένου οικοπέδου, έχει και άλλον έξυπνο σαν την χάρη σου η οικογένειά σου; Τι άλλη συμβουλή θα δώσεις, να σκοτώσει τα πρόβατα; Τι ακριβώς δυσκόλεψε το μυαλό(?) σου και σου φαίνεται ακραία η λύση σε βαθμό να την παρομοιάζεις με σκότωμα(??) των προβάτων; Για ξανασκέψου λίγο τι είπες και σε τι χρησιμεύει η περίφραξη και ξαναπόσταρε μετά
zianna Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Τι ακριβώς δυσκόλεψε το μυαλό(?) σου και σου φαίνεται ακραία η λύση σε βαθμό να την παρομοιάζεις με σκότωμα(??) των προβάτων; Για ξανασκέψου λίγο τι είπες και σε τι χρησιμεύει η περίφραξη και ξαναπόσταρε μετά Γιατί αν έρθει ο άλλος από αυστραλία και μάθει ότι βοσκούσαν στο χωράφι του και του το ρίχναν και λίπασμα κιόλας δεν θα πει κάτι. Αν μάθει ότι ο γείτονας του κατέβασε την περίφραξη που είχε βάλει στο οικόπεδό του, τι λες να γίνει; Ο νους του για καταπάτηση από τον γείτονα θα πάει. Θα πάει ο οποιοσδήποτε να μου κατεβάσει περίφραξη που έχω στήσει; Αν το μάθω θα τον πάρει και θα τον σηκώσει.
cthulhucarbide Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Α δικό σου είναι το οικόπεδο και δεν το λες τόση ώρα? Αφού το νοιάζεσαι λοιπόν τόσο πολύ τότε α) μπορείς να δώσεις ένα σημείο ζωής ότι δεν πέθανες και β) να αναρωτηθείς για πιο λόγο έχεις την περίφραξη και αν όντως χρειάζεται. Απάντηση στο β): Εδώ και χρόνια σου έχουν βάλει μέσα κοπάδι με πρόβατα και στο έχουν κάνει βοθρατζίδικο οπότε η περίφραξη είναι προ πολλού άχρηστη. Επίσης στο αρχικό ποστ μου έγραψα ότι αυτό αποτελεί λύση σε περίπτωση εξαντλήσεως των νόμιμων μέσων, αλλά μάλλον δεν το είδες. Αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν είναι η πρώτη λύση και ότι αν γίνει θα είναι επειδή το πράγμα δεν πάει άλλο. Κανείς δεν κατεβάζει περιφράξεις από χόμπι
pournaras Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Α δικό σου είναι το οικόπεδο και δεν το λες τόση ώρα? Αφού το νοιάζεσαι λοιπόν τόσο πολύ τότε α) μπορείς να δώσεις ένα σημείο ζωής ότι δεν πέθανες και β) να αναρωτηθείς για πιο λόγο έχεις την περίφραξη και αν όντως χρειάζεται. Απάντηση στο β): Εδώ και χρόνια σου έχουν βάλει μέσα κοπάδι με πρόβατα και στο έχουν κάνει βοθρατζίδικο οπότε η περίφραξη είναι προ πολλού άχρηστη. Επίσης στο αρχικό ποστ μου έγραψα ότι αυτό αποτελεί λύση σε περίπτωση εξαντλήσεως των νόμιμων μέσων, αλλά μάλλον δεν το είδες. Αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν είναι η πρώτη λύση και ότι αν γίνει θα είναι επειδή το πράγμα δεν πάει άλλο. Κανείς δεν κατεβάζει περιφράξεις από χόμπι Ναι αλλα δεν ξερει καποιος απο δω τι σχεση εχει ο παππους με τον αστραλο. Εμεις απλα υπολογιζουμε οτι ο αστραλος εφυγε και ενα χωραφι που αφησε πισω του, απλα το χρησιμοποιει ενας παππους για να βοσκει τα προβατα. Αν αυριο (μετα απο μια απαλλοτριωση της περιφραξης, του ερθει με το μπατσικο και του παρουσιασει ενα ενοικιαστηριο (αυτα βγαινουν και 20αετη και παραπανω), ή αν εχουν περασει 20 χρονια και το εχει διεκδικησει στα δικαστηρια και του παρουσιασει συμβολαιο, ενω αυτος νομιζει ακομη οτι ειναι του αστραλου, τοτε τιο γινεται;
lovesucks Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Οσον αφορα το "ξενο χωραφι", ειναι σχετικο, δεν ξερουμε αν εχει μιλησει ο παππους με τον αλλον στην αστραλια, αν υπαρχει σχεση μεταξυ τους, ή ποσα χρονια τον ειναι εκει και αν το διεκδικει με χρησικτησια. Τωρα για το θεμα γενικοτερα των χωριων, επειδη η Ηπειρος εχει ισως τα πιο πολλα χωρια, και τα εχω γυρισει σχεδον ολα, τα ζωα παντος ειδους, κοντα σε σπιτια ειναι κατι το φυσιολογικο. Και αντε να πουμε οτι η μυρωδια ενοχλει απο τα προβατα, το να σε ξυπνανε 40 κοκκορια στις 5 και 6 το πρωι, η να ουρλιαζουν καμποσα σκυλια ολο το βραδυ (και τα οποια δε χρειαζεται να ειναι σε κοντινη αποσταση για την κανουν τη ζημια) δε θα σε ενοχλησει; Ετσι ειναι τα χωρια, ετσι ειναι η φυση, και για αυτο το λογο παμε διακοπες στη φυση. Τα σκυλιά..τα κοκκόρια..τα τζιτζίκια και τα λοιπά ελεύθερα ζωάκια δεν με ενοχλούν..τα πρόβατα κάποιος τα πάει εκεί..δεν πάνε μοναχά τους.ας τα πάει 50 μέτρα έξω απο το χωριό!εδώ δεν μιλάμε για ένα κοτέτσι που κάθε μέρα η νοικοκυρά το καθαρίζει και το πλένει.μιλάμε για βοσκή 20 ζώων..δεν έχω δει σε κανένα χωριό να βόσκουν 20 και 30 προβατα δίπλα σε σπίτια ..είχαμε 5 προβατάκια και το σπίτι ήταν στο τέλος του χωριού κα ομως τα πηγαίναμε σε λιβάδι έξω απο το χωριό..με ενοχλεί η μυρωδιά από τα @ των ζώων ειδικά το καλοκαίρι..δεν είναι παράλογο..η ζωή στο χωριό δεν είναι συνυφασμένη με τις άσχημες μυρωδιές από τα ζώα..οπότε ο αδερφός σου aristo ας κάνει μια ακόμη απόπειρα για πολιτισμένη λύση του προβλήματος.. 1
cthulhucarbide Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Ναι αλλα δεν ξερει καποιος απο δω τι σχεση εχει ο παππους με τον αστραλο. Εμεις απλα υπολογιζουμε οτι ο αστραλος εφυγε και ενα χωραφι που αφησε πισω του, απλα το χρησιμοποιει ενας παππους για να βοσκει τα προβατα. Αν αυριο (μετα απο μια απαλλοτριωση της περιφραξης, του ερθει με το μπατσικο και του παρουσιασει ενα ενοικιαστηριο (αυτα βγαινουν και 20αετη και παραπανω), ή αν εχουν περασει 20 χρονια και το εχει διεκδικησει στα δικαστηρια και του παρουσιασει συμβολαιο, ενω αυτος νομιζει ακομη οτι ειναι του αστραλου, τοτε τιο γινεται; Με βάση ό,τι είπε ο οπ, ότι δηλαδή "κανείς δεν ξέρει αν ζει ή αν πέθανε" θα υποθέσω ότι αυτό αφορά και τον παππού με τα πρόβατα. Θεωρώ ακραίο να θεωρήσω κάτι άλλο με αυτά που έχουν ειπωθεί μέχρι τώρα. Επίσης το να έχουν υπογραφεί χαρτιά ενοικιαστηρίου ή να το διεκδικίσει με χρησικτησία ο 85χρονος βοσκός που μπορεί να μην ξέρει καν να διαβάζει το θεωρώ ακόμα πιο ακραίο. (Χώρια που σε περίπτωση χρησικτησίας μέχρι να βγει απόφαση, το κτήμα παραμένει του αυστραλού οπότε ό,τι και αν έχεις κάνει μέχρι τώρα δεν μετράει)
pournaras Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Τα σκυλιά..τα κοκκόρια..τα τζιτζίκια και τα λοιπά ελεύθερα ζωάκια δεν με ενοχλούν..τα πρόβατα κάποιος τα πάει εκεί..δεν πάνε μοναχά τους.ας τα πάει 50 μέτρα έξω απο το χωριό!εδώ δεν μιλάμε για ένα κοτέτσι που κάθε μέρα η νοικοκυρά το καθαρίζει και το πλένει.μιλάμε για βοσκή 20 ζώων..δεν έχω δει σε κανένα χωριό να βόσκουν 20 και 30 προβατα δίπλα σε σπίτια ..είχαμε 5 προβατάκια και το σπίτι ήταν στο τέλος του χωριού κα ομως τα πηγαίναμε σε λιβάδι έξω απο το χωριό..με ενοχλεί η μυρωδιά από τα @ των ζώων ειδικά το καλοκαίρι..δεν είναι παράλογο..η ζωή στο χωριό δεν είναι συνυφασμένη με τις άσχημες μυρωδιές από τα ζώα..οπότε ο αδερφός σου aristo ας κάνει μια ακόμη απόπειρα για πολιτισμένη λύση του προβλήματος.. Δε διαφωνουμε, μιλας ομως για σενα καθαρα, και εκει ειναι το θεμα. Εσενα οπως λες δε σε ενοχλουν τα κοκορια, καποιον αλλον ομως τον ενοχλουν, αλλον ενοχλουν τα πολλα σκυλια, και παει λεγοντας. ολοι μπορει να ενοχλουμαστε απο κατι, αν ομως οι υπολοιποι που ζουν εκει περα ολο το χρονο δεν εχουν προβλημα, τοτε το να παει ενας για 10 μερες και να θελει να αλλαξει τη νοοτροπια του χωριου (εστω κι αν αυτη ειναι λαθος), τοτε αυτος θα ειναι λαθος και οχι οι υπολοιποι κατοικοι του χωριου. Επισης δε διαφωνω οτι καποια χωρια (ιως και λογω ιδιομορφιας τους), δεν εχουν ζωα κοντα στα σπιτια, πολλα ομως εχουν και θα συνεχισουν να εχουν, γιατι ειναι μερος της ζωης στο χωριο.
lovesucks Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Δε διαφωνουμε, μιλας ομως για σενα καθαρα, και εκει ειναι το θεμα. Εσενα οπως λες δε σε ενοχλουν τα κοκορια, καποιον αλλον ομως τον ενοχλουν, αλλον ενοχλουν τα πολλα σκυλια, και παει λεγοντας. ολοι μπορει να ενοχλουμαστε απο κατι, αν ομως οι υπολοιποι που ζουν εκει περα ολο το χρονο δεν εχουν προβλημα, τοτε το να παει ενας για 10 μερες και να θελει να αλλαξει τη νοοτροπια του χωριου (εστω κι αν αυτη ειναι λαθος), τοτε αυτος θα ειναι λαθος και οχι οι υπολοιποι κατοικοι του χωριου. Επισης δε διαφωνω οτι καποια χωρια (ιως και λογω ιδιομορφιας τους), δεν εχουν ζωα κοντα στα σπιτια, πολλα ομως εχουν και θα συνεχισουν να εχουν, γιατι ειναι μερος της ζωης στο χωριο. Έτσι όπως το θέτεις τώρα δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω..☺
zianna Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Α δικό σου είναι το οικόπεδο και δεν το λες τόση ώρα? Αφού το νοιάζεσαι λοιπόν τόσο πολύ τότε α) μπορείς να δώσεις ένα σημείο ζωής ότι δεν πέθανες και β) να αναρωτηθείς για πιο λόγο έχεις την περίφραξη και αν όντως χρειάζεται. Απάντηση στο β): Εδώ και χρόνια σου έχουν βάλει μέσα κοπάδι με πρόβατα και στο έχουν κάνει βοθρατζίδικο οπότε η περίφραξη είναι προ πολλού άχρηστη. Επίσης στο αρχικό ποστ μου έγραψα ότι αυτό αποτελεί λύση σε περίπτωση εξαντλήσεως των νόμιμων μέσων, αλλά μάλλον δεν το είδες. Αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν είναι η πρώτη λύση και ότι αν γίνει θα είναι επειδή το πράγμα δεν πάει άλλο. Κανείς δεν κατεβάζει περιφράξεις από χόμπι Γιατί εσύ πού ξέρεις ότι ο αυστραλός πέθανε;Βασίζεσαι στα λόγια κάποιου συγχωριανού του αδερφού του tp, και δίνεις μία "συμβουλή" παρανομίας που άνετα τον οδηγεί στα δικαστήρια...αλλά τα είπα προηγουμένως, μην τα ξαναλέμε. Τα νόμιμα μέσα δεν εξαντλούνται, δίνουν λύση. Οι παρανομίες φέρνουν επιπλέον προβλήματα.
cthulhucarbide Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Ναι, όντως βασίζομαι στα λόγια συγχωριανών του οπ (όχι ενός) διότι αυτά τα δεδομένα έχουμε, τι να κάνουμε τώρα. Η συμβουλή "παρανομίας" που "άνετα τον οδηγεί στα δικαστήρια" θα εξεταστεί από αυτούς που αφορά το πρόβλημα και άν κρίνουν ότι τους πέρνει ή ότι πρέπει, τότε το κάνουν. Υπάρχουν παρανομίες και παρανομίες, δεν είναι όλα ίδια. Να ξαναπώ, ότι είπα για όταν εξαντληθούν τα νόμιμα μέσα. Αν όντως δεν εξαντλούνται(say what?) τότε ας κάνει αυτό που είπα. Που στο κάτω κάτω το έχει ήδη κάνει, την έκοψε την περίφραξη, απλά σε μικρότερο βαθμό. Αν εκεί στο χωριό των 30 κατοίκων ήταν τόσο νομοταγείς θα τον είχε ήδη βρει τον μπελά του
haris_216 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Δε διαφωνουμε, μιλας ομως για σενα καθαρα, και εκει ειναι το θεμα. Εσενα οπως λες δε σε ενοχλουν τα κοκορια, καποιον αλλον ομως τον ενοχλουν, αλλον ενοχλουν τα πολλα σκυλια, και παει λεγοντας. ολοι μπορει να ενοχλουμαστε απο κατι, αν ομως οι υπολοιποι που ζουν εκει περα ολο το χρονο δεν εχουν προβλημα, τοτε το να παει ενας για 10 μερες και να θελει να αλλαξει τη νοοτροπια του χωριου (εστω κι αν αυτη ειναι λαθος), τοτε αυτος θα ειναι λαθος και οχι οι υπολοιποι κατοικοι του χωριου. Επισης δε διαφωνω οτι καποια χωρια (ιως και λογω ιδιομορφιας τους), δεν εχουν ζωα κοντα στα σπιτια, πολλα ομως εχουν και θα συνεχισουν να εχουν, γιατι ειναι μερος της ζωης στο χωριο. Δεν ξέρω σε ποια χωριά αναφέρεσαι αλλά σίγουρα δεν είναι "πολλά" (όχι τουλάχιστον αν μιλάμε για το σήμερα και όχι προ 30ετίας). Δεν μπορώ να έχει άποψη για Θράκη μεριά, αφού έχω κινηθεί πολύ λίγο προς τα εκεί, αλλά άλλες μου μετακινήσεις (πολύ στη Μακεδονία, λιγότερο σε Θεσσαλία ή Ήπειρο) δεν συνηγορούν με την άποψή σου. Στα περισσότερα ο μεγάλος αριθμός ζώων έχει απομακρυνθεί από τα σπίτια για πολλούς λόγους (δεν είναι του παρόντος να τους αναλύσουμε) και έχουν μείνει μικρές ζωϊκές "παρουσίες", στα όρια του folklore χρώματος θα έλεγα, κυρίως με την μορφή κοτετσιού (με τους αναμενόμενους κατοίκους) και μονοψήφιο συνήθως (μάλιστα μετρήσιμο στα δάχτυλα του ενός χεριού) αριθμό από κατσίκες, πρόβατα ή γουρούνια. Αριθμοί όπως αυτός του παρόντος νήματος (20 πρόβατα) σαφώς και δεν απαντώνται μέσα στα περισσότερα χωριά πλέον 1
pournaras Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Το θεμα δεν ειναι αν θα βρει ή οχι το μπελα τρου αλλα οτι σε δεκα μερες που θα φυγει, η ζωη στο χωριο θα αρχισει να κυλα παλι στον ιδιο παλιο ρυθμο για ολες τις υπολοιπες 355 μερες, και θα εχουν να λενε στο καφενειο για το μαμακα που τον ενοχλουσαν τα προβατα, μεχρι να ερθει παλι το καλοκαιρι, να ξαναπαει ο αδερφος του ts για αλλες δεκα μερες, και να βρει παλι την ιδια ακριβως κατασταση. Εκτος βεβαια κι αν νομιζει κανεις οτι με δεκα μερες που θα κανει λιγο σαματα ο αλλος (κοψιμο περιφραξης κλπ), η ζωη στο χωριο θα αλλαξει για χαρη του... Δεν ξέρω σε ποια χωριά αναφέρεσαι αλλά σίγουρα δεν είναι "πολλά" (όχι τουλάχιστον αν μιλάμε για το σήμερα και όχι προ 30ετίας). Δεν μπορώ να έχει άποψη για Θράκη μεριά, αφού έχω κινηθεί πολύ λίγο προς τα εκεί, αλλά άλλες μου μετακινήσεις (πολύ στη Μακεδονία, λιγότερο σε Θεσσαλία ή Ήπειρο) δεν συνηγορούν με την άποψή σου. Στα περισσότερα ο μεγάλος αριθμός ζώων έχει απομακρυνθεί από τα σπίτια για πολλούς λόγους (δεν είναι του παρόντος να τους αναλύσουμε) και έχουν μείνει μικρές ζωϊκές "παρουσίες", στα όρια του folklore χρώματος θα έλεγα, κυρίως με την μορφή κοτετσιού (με τους αναμενόμενους κατοίκους) και μονοψήφιο συνήθως (μάλιστα μετρήσιμο στα δάχτυλα του ενός χεριού) αριθμό από κατσίκες, πρόβατα ή γουρούνια. Αριθμοί όπως αυτός του παρόντος νήματος (20 πρόβατα) σαφώς και δεν απαντώνται μέσα στα περισσότερα χωριά πλέον Μιλαμε για χωρια 30 και 50 κατοικων ε; Και τα 20 προβατα στο συνολο δεν ειναι πολλα 5 να εχω εγω συν 10 κοτες, αλλα 6-7 εσυ με 15 κοτες, αλλα 3 ο διπλα με αλλες 5 κοτες κλπ , συν τα σκυλια, συν κανα δυο γουρουνια (εκει να δεις ομορφες μυρωδιες), να δεις οτι τα 20 προβατα σε αποσταση 50-100 μετρων ειναι λιγα.
nemesiskp Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Δεν ξέρω σε ποια χωριά αναφέρεσαι αλλά σίγουρα δεν είναι "πολλά" (όχι τουλάχιστον αν μιλάμε για το σήμερα και όχι προ 30ετίας). Δεν μπορώ να έχει άποψη για Θράκη μεριά, αφού έχω κινηθεί πολύ λίγο προς τα εκεί, αλλά άλλες μου μετακινήσεις (πολύ στη Μακεδονία, λιγότερο σε Θεσσαλία ή Ήπειρο) δεν συνηγορούν με την άποψή σου. Στα περισσότερα ο μεγάλος αριθμός ζώων έχει απομακρυνθεί από τα σπίτια για πολλούς λόγους (δεν είναι του παρόντος να τους αναλύσουμε) και έχουν μείνει μικρές ζωϊκές "παρουσίες", στα όρια του folklore χρώματος θα έλεγα, κυρίως με την μορφή κοτετσιού (με τους αναμενόμενους κατοίκους) και μονοψήφιο συνήθως (μάλιστα μετρήσιμο στα δάχτυλα του ενός χεριού) αριθμό από κατσίκες, πρόβατα ή γουρούνια. Αριθμοί όπως αυτός του παρόντος νήματος (20 πρόβατα) σαφώς και δεν απαντώνται μέσα στα περισσότερα χωριά πλέον Παντως ειδικα σε Ηπειρο μερια συμφωνω απολυτα με τον pournaras.Το χωριο μου(Θεσπρωτια) και ολα τα γυρω χωρια ειναι ακριβως οπως το περιγραφει.Και σε κατι Ιωαννινα σε απομακρυσμενα μερη ειναι ακριβως ετσι. 1
Hellaslover Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Ειμαι ο μονος που βρισκει αστειο οτι οι 20 στους 50 κατοικους αυτου του χωριου ειναι προβατα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις