Highlander Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον paredwse. Ζω σε "χωριό". Είμαστε 20χλμ περίπου έξω από την Πάτρα. Όταν εγκαταστάθηκα εκεί το 2008, υπήρχαν ελάχιστα σπίτια και παντού πρόβατα, κατσίκες, κότες κλπ. Ο γείτονάς μου δε, έχει απ' όλα. Αρνιά, πρόβατα, κουνέλια, κότες κλπ. Ναι κάποιες φορές το καλοκαίρι μυρίζει περίεργα, ειδικά με βόρειο άνεμο, αλλά έτσι είναι η περιοχή. Έβαλα και τις κότες μου, φύτεψα τα δέντρα μου και είμαι κομπλέ. Θεωρώ άδικο να πας "εσύ" να αλλάξεις το συνήθη τρόπο ζωής των ανθρώπων εκεί. Θα είσαι το μαύρο πρόβατο. Φαντάζομαι να έρθει κάποιος στο διπλανό οικόπεδο από εμένα και να αρχίσει τη γκρίνια πως τον ενοχλούν τα κοκόρια που λαλάνε το πρωί ή η μυρωδιά από τις κατσίκες του αποπάνω. Δεν... 4
margaritagr Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Καποια πραγματα εχουν μπερδευτει και θελουν ξεκαθαρισμα 1)το οτι καποιοι ανεχεστε τετοιες μυρωδιες δε παει να πει οτι πρεπει να το κανουν ολοι 2)το οτι σε διαφορα μερη υπαρχουν καποιες συνηθειες δε παει να πει οτι κανεις δε μπορει να τις αλλαξει 3)αλλο η συνηθεια και αλλο η νομιμοτητα. Αν ο νομος απαγορευει τη διατηρηση ζωων εκει ο ts μπορει να κινηθει αναλογα. 4)φυσικο ο ts θα πρεπει να ξερει πως αν κανει κατι τετοιο θα ειναι δακτυλοδεικτουμενος με ο,τι αυτο συνεπαγεται 2
bluesattack Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Εδω δεν μιλαμε για μια γιδα και δυο κοτες .Μιλαμε για..βοσκοτοπι διπλα στο σπιτι του αλλου.Οι αλλοι οι συγχωριανοι δεν ξερουν αν εχουν συνηθισει αλλα μαλλον εχουν βολευτει που δεν ειναι στην δικια τους αυλη. 1.Πριν βαλετε δικηγορους , εξωδικα και ιστοριες δεν πιανει ο αδελφος σου τον δημαρχο, τον αστυνομο,τον παπα του χωριου ξερω γω να πει δυο κουβεντες στον παππου ? Μπας και τα παρκαρει ,για αλλαγη, και πουθενα αλλου 2.Αν ο αδελφος σου παει μονο για καλοκαιρινες διακοπες, κανα δυο βδομαδες μηπως να μην χαλασει καθολου την ζαχαρενια του , να βαλει κανα αρωματικο χωρου και να παει καμμια βολτα στο χωριο ?
DrLo Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Συνήθης χρήση ενός οικοπέδου σε χωριά είναι και η κτηνοτροφία, σε λογικά επίπεδα. Δεν είναι η πισίνα ούτε τα γήπεδα τέννις ούτε τα βιομηχανικά φουγάρα. Οικοπέδου ? seriously ? Ουσιαστικό[επεξεργασία] οικόπεδο ουδέτερο (πληθυντικός οικόπεδα) τμήμα γης στο οποίο έχει ή προορίζεται να ανεγερθεί ένα κτήριο Ο ρόλος του Οικοπέδου είναι ο ίδιος στην Αθήνα, σε χωριό και στον Άρη. 1
opera Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Μου αρέσει που προσπεράσατε την ανάρτησή μου. Υπάρχει παρανομία όσον αφορά τον επιτρεπόμενο αριθμό οικόσιτων της συγκεκριμένης κατηγορίας σε σχέση με το πληθυσμό του χωριού ή όχι; Πιθανότατα ναι γιατί ο πληθυσμός του χωριού είναι μικρός και τα επιτρεπόμενα οικόσιτα ζώα θα είναι τα ελάχιστα που ορίζει απόφαση της Νομαρχίας ή της Περιφέρειας με την οποία καθορίζεται ο ακριβής αριθμός των οικόσιτων. Τα υπόλοιπα περί οσμών και θορύβου περισσεύουν. Παράδειγμα 2ο,πλέον της Κορίνθου Πόσα οικόσιτα ζώα μπορείτε να διατηρείτε στην ΑιτωλοακαρνανίαΤην απόφαση του καθορισµού του αριθµού οικοσίτων ζώων και πτηνών για την Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας υπέγραψε ο αντιπεριφερειάρχης , γνωστοποιώντας την παράλληλα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Σε κατοικηµένους τόπους (πόλεις, κωµοπόλεις, χωριά και οικισµοί) µε πληθυσµό ανάλογα µε την τελευταία ισχύουσα απογραφή της χώρας:α) Χωριά και οικισµοί µέχρι 500 κατοίκους. Επιτρέπεται η διατήρηση δύο (2) µεγάλων ζώων (άλογο, αγελάδα, µοσχάρι κ.λ.π.), δέκα (10) µικρών ζώων (πρόβατα, γίδια) µε τα παράγωγά τους, όχι πάνω από δέκα οκτώ (18) συνολικά, σαράντα (40) ορνιθοειδή και τριάντα (30) κουνέλια η πενήντα (50) ορνιθοειδή και είκοσι (20) κουνέλια. Επίσης επιτρέπεται η διατήρηση, σε απόσταση τουλάχιστον εβδοµήντα (70) µέτρων από διπλανή κατοικία η χώρους προστασίας, χοιρινών µέχρι τελικής πάχυνσης, όχι πάνω από πέντε (5) http://www.agrinionews.gr/%CF%80%CF%8C%CF%83%CE%B1-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%B9%CF%84%CE%B1-%CE%B6%CF%8E%CE%B1-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B5-%CE%BD%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B5/ Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2016 από opera 1
bluesattack Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Ε αν καποιος εχει ορεξη και χρημα για δικηγορους και δικαστηρια , ολα βρισκονται.Μεχρι τελευταιας παραγραφου. 1
logistoulis Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Καποια πραγματα εχουν μπερδευτει και θελουν ξεκαθαρισμα 1)το οτι καποιοι ανεχεστε τετοιες μυρωδιες δε παει να πει οτι πρεπει να το κανουν ολοι 2)το οτι σε διαφορα μερη υπαρχουν καποιες συνηθειες δε παει να πει οτι κανεις δε μπορει να τις αλλαξει 3)αλλο η συνηθεια και αλλο η νομιμοτητα. Αν ο νομος απαγορευει τη διατηρηση ζωων εκει ο ts μπορει να κινηθει αναλογα. 4)φυσικο ο ts θα πρεπει να ξερει πως αν κανει κατι τετοιο θα ειναι δακτυλοδεικτουμενος με ο,τι αυτο συνεπαγεται Εμείς μέσα στην αττική (Γλυφαδα) τα παλιότερα χρόνια είχαμε γείτονες με κατσικουλες κοτουλες και πάνω στο βουνό μαζί με τις βίλες ίσως υπάρχουν ακόμα στάνες με πρόβατα, έχω να πάω να ελεγξω αρκετό καιρό αλλά επί χρόνια υπήρχαν και είχαν και αρκετά Δίνει έναν διαφορετικό βουκολικο τόνο στη περιοχή να θυμόμαστε τα χωριά μας όπως και οι ψαράδες στη μαρίνα για όσους είναι από νησιά, θα ήταν ωραία να έβαζαν και κάνα ζώο στο γκολφ τώρα που το σκέφτομαι Βέβαια στα χωριά τα δικά μου τουλάχιστον τηρείται πολύ αυστηρά το θέμα που είναι τα ζώα και πού είναι οι κατοικημένες περιοχές και δε γίνονται παράξενα. Σε άλλα μέρη έχουν τις συνήθειες τους. Ασχέτως νόμου υπάρχει και η συνήθεια ετών, για μένα έχει το δίκιο αυτός που ήταν εκεί πριν Στη τελική σιγά την ενόχληση και τις μυρωδιές των προβάτων, ισα ίσα σε χωριό πηγές νιώσε και λίγο τσοπάνης να γουσταρεις μου γίναν όλοι πρωτευουσιανοι. Αν είχε κοτέτσι δίπλα του θα ήταν πρόβλημα γιατί οι κότες είναι τελείως βρωμοζωα, τα προβατακια δεν είναι και τόσο άσχημα Αν πάντως ο ts έχει το νόμο με το μέρος του και ενοχλείται ας κάνει τις απαραίτητες διαδικασίες, αν για κάποιο λόγο έχει σπίτι εκτός οικισμού και το δίπλα χωράφι είναι όντως βοσκοτοπι, ξύδι 1
firewalker Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 αυτό με το ράντισμα καλή λύση. Κάντο κρανίου τόπο να μη φυτρώνει ούτε κάκτος. Είναι το χειρότερο που μπορεί να κάνει κάποιος. 2
logistoulis Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Να μολυνει το έδαφος και τα ζώα χωρίς λόγο;
Razor_7 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Να μολυνει το έδαφος και τα ζώα χωρίς λόγο;Και τον εαυτό του μιας που είναι δίπλα, αλλά αυτό είναι το λιγότερο, μιας που ο ίδιος θα το χει προκαλέσει.
firewalker Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 γιατι ? Είναι σαν να ρίχνεις φόλες. Αν κάποιο ζώο πάθει κάτι... Το καλύτερο είναι να έρθει σε επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου και να του ζητήσει την άδεια να το περιφράξει με δικά του έξοδα. 2
nickarmy Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 όλες οι καλλιέργειες ψεκάζονται (εκτος απο τις βιολογικες ) αρα τι λέτε για μόλυνση (επίσης δεν ειναι μόλυνση είναι ρύπανση ..) . προφανως και δεν θα ψεκάσει την περιοδο που τα φερνει τα ζωντανά , αλλα απο πολύ ποιο πριν (ίσως και μηνες )και όχι μονος του γιατι δεν θα ξερει .
Βασίλης_29 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Εδω δεν μιλαμε για μια γιδα και δυο κοτες .Μιλαμε για..βοσκοτοπι διπλα στο σπιτι του αλλου.Οι αλλοι οι συγχωριανοι δεν ξερουν αν εχουν συνηθισει αλλα μαλλον εχουν βολευτει που δεν ειναι στην δικια τους αυλη. Το αυτό. Αν έμπαινε η μυρωδιά μέσα στα σπίτια τους από τον αέρα το καλοκαίρι σίγουρα θα αντιδρούσαν, αλλά μακριά από εμας το πρόβλημα και στα @@ μας αν το έχει ο άλλος. Εδώ πέρα εγώ και η μάνα μου ρίχνουμε που και που κανένα καντήλι από μέσα μας όταν μια γριά από την διπλανή πολυκατοικία τηγανίζει και ανάβει τον απορροφητήρα, όλη η μπόχα του τηγανιτού εισέρχεται στο σαλόνι μας από το παράθυρο που βλέπει στον ακάλυπτο χώρο και το έχουμε ανοιχτό. Φυσικά το κλείνουμε όταν αντιληφθούμε κάτι και μετά πρέπει να ανοίξουμε τα υπόλοιπα τζάμια του σπιτιού να φύγει η μυρωδιά. Αν μιλάμε για σκατά και κόπρανα ζώων με μυρωδιές που εισέρχονται από όλα τα παράθυρα του σπιτιού ακόμα χειρότερα.....
Τοξοβόλος___U__K Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 εξάλλου καθιστώντας άγονη με το ράντισμα μια τόσο περιορισμένη περιοχή μιλάμε για ελάχιστη περιβαλλοντική βλάβη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις