supernatural13 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Καλησπέρα παιδια,βρήκα μετα από καιρό ένα παλιο λάπτοπ που είχε ο αδερφός μου, το acer που αναφέρω.Το έλεγξα, και είδα ότι έχει κάποια ψευτοθεματάκια. Δηλαδή, έχει ram 512 mb, από ότι είδα φτάνει μέχρι 2gb,(http://www.ebay.com/itm/Buffalo-2X1GB-DDR-PC2700S-333Mhz-200PIN-CL2-5-DIMM-SDRAM-For-Intel-Laptop-memory-/351796294933?hash=item51e8b17515:g:H2IAAOSwqfNXmwZC) 9 ευρώ από ebay, δεν έχει φορτιστή και η μπαταρία δεν αντέχει πολύ(δεν χρειάζεται μπαταρία) οπότε (http://www.ebay.com/itm/Ac-Power-Supply-Charger-for-Acer-Aspire-1360-1400-1500-1510-1600-2920-/272370893270?hash=item3f6a9201d6:g:u54AAOSwFdtXy4mK)12 ευρώ μπορεί και πιο φθηνα. και τέλος ένας φθηνός σκληρός, μιας και ο δικός του τα'χει ψιλοπαίξει... (http://www.ebay.com/itm/Samsung-HM160HC-160-GB-5400RPM-2-5-IDE-ATA-PATA-Laptop-Notebook-Hard-Drive-/141829624253?hash=item2105b451bd:g:YBkAAOSwsFpWSVqM) 20 ευρώ 160 gb έχω βρει και με 10-15 ευρώ. Αναφέρω λοιπόν όλα αυτά, γιατί θέλω να το επισκευάσω ώστε να λειτουργεί αξιοπρεπώς.Οπότε καταρχάς λέτε ότι αξίζει η επισκευή ενός τέτοιου λάπτοπ με ένα 30-40 αρι max...Να αναφέρω ότι προορίζεται για την πιο απλή χρήση, δηλαδή word, ecxel, σερφάρισμα στο ιντερνετ, κανενα προγραμματακι- vlc-torrent ώστε να βλέπω ταινιες... Επειτα ποιο θα είναι το καταλληλο λογισμικό για κάτι τέτοιο? (με τέτοια χαρακτηριστικα λάπτοπ) Αυτη τη στιγμη έχει win xp...Στην ουσία αυτό που ρωτάω, είναι καταρχάς είναι σωστά αυτά τα προιόντα που θέλω να αγοράσω για την επισκευή, έπειτα για τέτοια χρήση αξίζει να γίνει η επισκευή (εννοείτε πως είναι πολύ υποκειμένικό το εαν θα αξιζει, απλά ρωτάω γνώμες) εννοώντας εαν θα λειτουργεί νορμάλ το λάπτοπ χωρίς να σερνεται του "θανατα".. ή να δω κανενα μεταχειρισμένο λάπτοπ..και ποιο προτείνεται ότι ειναι το καλύτερο λογισμικό...ευχαριστώ! και ανναμένω απαντήσεις γνώμες!
nikοs Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Αυτό το λάπτοπ ότι και να του κάνεις θα πηγαίνει το λιγότερο βασανιστικά αργά.Είναι ένα μηχανάκι πολύ ξεπερασμένης τεχνολογίας που το μόνο λογισμικό που θα μπορούσε να τρέξει με σχετική αξιοπρέπεια είναι τα επίσης ξεπερασμένα Windows Xp.Δεν θα επένδυα ούτε ένα ευρώ σε αυτό.Τα 40 ευρώ που σκέφτεσαι να επενδύσεις κράτα τα συμπλήρωσε άλλα 100 και πάρε κάτι σε μεταχειρισμένο. Δεν υπάρχει καλύτερο και χειρότερο λογισμικό, κάθε λογισμικό έχει το κοινό του.Για ένα λάπτοπ οικιακής χρήσης εγώ θα επέλεγα μεταξύ windows 10 και Windows 7 και σαφώς όχι ultimate και professional εκδόσεις. 1
nik0laus Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Η αλήθεια είναι ότι το μηχάνημα αυτό είναι πολύ αδύναμο. Τώρα αν το θες για εντελώς απλή χρήση όπως λες (επεξεργασία κειμένου- απλά υπολογιστικά φύλλα και ολίγον σερφάρισμα στο διαδίκτυο ) βάλε του μια ελαφριά διανομή linux και θα είναι καλούλι ... Μία εφαρμογή ανοικτή την φορά, μία άντε δύο ανοικτες καρτέλες το πολύ στον φυλλομετρητή κοκ Σε τέτοια περίπτωση δεν έχει νόημα να βάλεις το μαξιμουμ της μνήμης Εγώ ένα αντίστοιχης ηλικίας που έχω με 768 ΜΒ το έχω δώσει στηv κόρη μου και το λιωνει στο youtube βλέποντας μπάρμπι και πέπα γουρουνακι .....
supernatural13 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Αυτό το λάπτοπ ότι και να του κάνεις θα πηγαίνει το λιγότερο βασανιστικά αργά.Είναι ένα μηχανάκι πολύ ξεπερασμένης τεχνολογίας που το μόνο λογισμικό που θα μπορούσε να τρέξει με σχετική αξιοπρέπεια είναι τα επίσης ξεπερασμένα Windows Xp.Δεν θα επένδυα ούτε ένα ευρώ σε αυτό.Τα 40 ευρώ που σκέφτεσαι να επενδύσεις κράτα τα συμπλήρωσε άλλα 100 και πάρε κάτι σε μεταχειρισμένο. Δεν υπάρχει καλύτερο και χειρότερο λογισμικό, κάθε λογισμικό έχει το κοινό του.Για ένα λάπτοπ οικιακής χρήσης εγώ θα επέλεγα μεταξύ windows 10 και Windows 7 και σαφώς όχι ultimate και professional εκδόσεις. Η αλήθεια είναι ότι το μηχάνημα αυτό είναι πολύ αδύναμο. Τώρα αν το θες για εντελώς απλή χρήση όπως λες (επεξεργασία κειμένου- απλά υπολογιστικά φύλλα και ολίγον σερφάρισμα στο διαδίκτυο ) βάλε του μια ελαφριά διανομή linux και θα είναι καλούλι ... Μία εφαρμογή ανοικτή την φορά, μία άντε δύο ανοικτες καρτέλες το πολύ στον φυλλομετρητή κοκ Σε τέτοια περίπτωση δεν έχει νόημα να βάλεις το μαξιμουμ της μνήμης Εγώ ένα αντίστοιχης ηλικίας που έχω με 768 ΜΒ το έχω δώσει στηv κόρη μου και το λιωνει στο youtube βλέποντας μπάρμπι και πέπα γουρουνακι ..... Ευχαριστώ πολύ για τις απαντησεις σας! Κατανοώ την παλαιότητα του μηχανήματος και το ότι δεν θα άξιζε να επενδύσω χρήματα. Από την άλλη, βρήκα μια ram και φτανοντας το 1gb ram έχει καλυτερεψει κάπως η κατάσταση. Νομίζω πως για αυτή την χρήση που το θέλω.. θα είναι αρκετο. Οπότε θα δοκιμάσω να του βάλω τα linux, μιας και τα windows xp, δεν θέλω να τα κρατήσω. Ελπίζω μόνο να μην τα παίξει ο σκληρός.. θα του τρέξω αργότερο καποιο προγραμματακι να δω σε τι κατασταση ειναι.! Κάτι ακόμα, για σκληρούς τέτοιας παλαιότητας, το να αγοοράσω εναν καινούριο από ebay, πιστεύεται πως ειναι αξιόπιστο? θελω να πω υπάρχει περίπτωση, ακομα και αν ειναι αχρησιμοποίητος να έχει θέμα λόγω παλαιοτητας? υπάρχει κάποιος τρόπος να βάλω καινούριο σκληρό hdd?
nik0laus Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2016 Δεν θα έχεις πρόβλημα ... Τι το θες το ebay , είναι γεμάτος ο τόπος από IDE δισκους με 100% υγεία στις αγγελίες .... :-) :-) 1
supernatural13 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Δεν θα έχεις πρόβλημα ... Τι το θες το ebay , είναι γεμάτος ο τόπος από IDE δισκους με 100% υγεία στις αγγελίες .... :-) :-) Σωστό και αυτό ευχαριστω!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα