Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

i) Το ποσό που διαθέτουμε: 700-800

ii) Tη χρήση του υπολογιστή: gaming (dota2,overwatch,darksouls3)

iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: κανένα

iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Θελω να συμπεριληφθει καλη οθονη

v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Ενα καλο πληκτρολογιο και ποντικι για gaming

vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση) Αθηνα

vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί από τον ενδιαφερόμενο? Ναι αν ειναι δυνατον γιατι δεν εχω ιδιαιτερες γνωσεις συναρμολογησης

viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο? Windows 10 αυθεντικα η σπασμενα

ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? οχι

x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? οχι

xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? οχι

xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα: οχι

Μετα απο χρονια σε αργα pc και λαπτοπ αποφασισα να φτιαξω το δικο μου gaming pc χωρις ιδιαιτερες γνωσεις, γιαυτο χρειαζομαι τη βοηθεια σας.. Γνωριζω οτι το budget δεν ειναι αρκετο για κατι πολυ καλο απλα θελω να φτιαξω το καλυτερο δυνατο με τα χρηματα αυτα. Ευχαριστω εκ των προτερων!

Δημοσ.

Για τον πυργο. Κομματια:

115 https://www.skroutz.gr/s/7546182/Intel-Core-i3-6100-Box.html

35 https://www.skroutz.gr/s/8352658/Crucial-8GB-DDR4-2133MHz-CT8G4DFS8213.html

60 https://www.skroutz.gr/s/8104857/Asrock-H110M-HDS.html

50 https://www.skroutz.gr/s/2195774/Western-Digital-Caviar-Blue-1TB-3-5-SATA-%CE%99%CE%99%CE%99.html

240 https://www.skroutz.gr/s/9656239/XFX-Radeon-RX-470-4GB-RX-470P4LFB6.html

37 https://www.skroutz.gr/s/3554193/CoolerMaster-N200.html

52 https://www.skroutz.gr/s/8728254/XFX-Power-Supply-500w.html

Συνολο 589.

Θα μπορουσε να γινει αλλαγη του δισκου απο τον μηχανικο του 1ΤΒ με SSD των 250GB στα 70 ευρω πχ https://www.skroutz.gr/s/8418950/OCZ-Trion-150-240GB.html?from=autocomplete&keyphrase=ocz+trion+150+240gb

και αν χρειαζεται περισσοτερος χωρος μελλοντικα να προστεθει ο μηχανικος.

Οθονη σου προτεινω την https://www.skroutz.gr/s/9298040/LG-23MP68VQ-P.html?keyphrase=LG+23MP68VQ

IPS 23" με AMD Freesync στα 160 ευρω. 

Σου μενουν 50 ευρω για πληκτρολογιο και ποντικι.

Μην τα παρεις ολα κατα γραμμα, ψαξτο και μονος σου, νομιζω ομως οτι i3 6100 με 8GB RAM και RX 470 ειναι η καλυτερη συνθεση στα ~600 ευρω. Εναλλακτικα μπορεις να κοιταξεις για τις λιγο πιο ακριβες (260 ευρω) GTX 1060 3GB αλλα χανεις το freesync support. 

Windows δεν συμπεριλαμβανονται, θεωρουμε οτι τα βρισκεις με νομιμο παντα τροπο  :-D

Γενικα θα δεις πως οσο προχωρας τοσο θα θες (το αν μπορεις ειναι αλλο θεμα) να προσθεσεις καλυτερα πραγματα και να ανεβασεις λιγο το budget. Στην συγκεκριμενη περιπτωση θα μπορεις να παρεις αρκετα καλυτερη καρτα κυριως (1060 αντι 470) και δευτερευοντως λιγο καλυτερα περιφερειακα (ποντικι και πληκτρολογιο).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το Vision Studio είναι ένα κατάστημα που νομίζω πως σου κάνει συναρμολόγηση...Συνεπώς, δες την λίστα παρακάτω, είναι περίπου η πρόταση του παραπάνω φίλου με όλα τα κομμάτια του πύργου από αυτό το κατάστημα, από το οποίο θα ζητήσεις συναρμολόγηση και μετά να στα στείλουν..Βγαίνει λίγο παραπάνω το budget μαζί με την οθόνη και τα πληκτρολόγια, τα οποία σου έχω πιο κάτω για να τα αγοράσεις από άλλο κατάστημα.

post-233997-0-27552400-1474364218_thumb.png

Οθόνη : http://stechi.skroutzstore.gr/p.LG-23MP68VQ-P.1383046.html

Πληκτρολόγιο-ποντίκι (πακέτο) : http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200029146

Όλα μαζί βγαίνουν περίπου στα 895€. Άν δεν διατίθεσαι να ξεπεράσεις κατά πολύ το 800άρι, αφαίρεσε έναν δίσκο - ή τον ssd ή τον hdd-(καλύτερα) να πας γύρω στα 845 σύνολο. Ή αγόρασε ακόμη πιο low budget κάρτα όπως την rx 460... Με την rx 460 στο σύστημα θα βγείς πολύ κοντά στα 800.

Πάντως, είναι μονόδρομος η επιλογή vision studio για τον πύργο, αφού δεν θέλεις να κάνεις εσύ την συναρμολόγηση και θέλεις να στην κάνει το κατάστημα.

Αυτά, η επιλογή είναι δική σου.

Επεξ/σία από jeandoumpier
Δημοσ.

Δικη μου προταση ειναι την συναρμολογηση να την κανεις μονος σου. Υπαρχουν απειρα guides στο youtube, αν ασχοληθεις λιγο θα το φτιαξεις ανετα μονος σου χωρις προβληματα. Επιπροσθετα θα μαθεις τι γινεται γενικα, τι κανει τι κτλ και θα μπορεις να διαγνωσεις καποιο πιθανο μελλοντικο προβλημα μονος σου.

Δημοσ.

Σίγουρα,θα σε βοηθήσει πολύ αν επιλέξεις να το συναρμολογήσεις μόνος σου.Σε περίπτωση παντως που το κανεις εσύ, δες τα ίδια κομματια στο κατάστημα quickshop.gr, γιατί έχει αρκετά χαμηλές τιμές σε σχέση με άλλα καταστήματα.

Δημοσ.

δηλαδη ποσο κοστιζει περιπου η συναρμολογηση?

και κατι ακομα παιδια, γενικα μεχρι τωρα ειχα nvidia αλλα βλεπω εδω στις προτασεις amd radeon και απ τους 2 σας. Ειναι εξισου καλης ποιοτητας  και αντοχης στο χρονο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για το κόστος συναρμολόγησης δεν ξέρω,ρωτησε το vision studio.Μπορει να είναι και δωρεαν.Αν και είναι προτιμότερο να το συναρμολογήσεις εσυ για να μαθεις και για να γνωρίζεις στο μέλλον πως να κάνεις οποιαδήποτε αναβάθμιση.Γνωμη μου φυσικά.Οσον αφορά στις κάρτες γραφικών, amd και nvidia είναι εξίσου ποιοτικές στο χρόνο,αλλα οι amd είναι συνήθως φθηνότερες γι'αυτο σου προτειναμε εκείνες. Σε αυτό το budget δεν μπορούμε να πάμε σε nvidia,ουτε στην πιο σύγχρονη amd, την rx480.Αν παίζεις όμως τα παιχνίδια που ανέφερες,θα σε καλύψουν ή 460 ή 470 (αναλόγως ποια θα επιλέξεις).

Επεξ/σία από jeandoumpier
Δημοσ.

Επισης η ram εχει δυνατοτητα επεκτασης ? και για τον επεξεργαστη, ειναι αρκετα δυνατος για να υποστηριξει gaming ? υπαρχει και πιθανοτητα για streaming στο twitch.tv

Δημοσ.

Επισης η ram εχει δυνατοτητα επεκτασης ? και για τον επεξεργαστη, ειναι αρκετα δυνατος για να υποστηριξει gaming ? υπαρχει και πιθανοτητα για streaming στο twitch.tv

Ναι, ναι, ναι, όχι.. θα ζορίζεται να τρέχει και παιχνίδι και OBS ας πούμε.

Υ.Γ Πριν παραγγείλεις γράψε εδώ την σύνθεση που κατέληξες για τυχόν παραλήψεις!

Δημοσ.

Ναι, ναι, ναι, όχι.. θα ζορίζεται να τρέχει και παιχνίδι και OBS ας πούμε.

Υ.Γ Πριν παραγγείλεις γράψε εδώ την σύνθεση που κατέληξες για τυχόν παραλήψεις!

αξιζει να δωσω κατι παραπανω για καλυτερο επεξεργαστη και καρτα γραφικων? Θελω το pc να μου κρατησει 5-6 χρονια με τα up to date παιχνιδια. Και αν γινεται να μου πεις ποιες επιλογες επεξεργαστη και καρτας γραφικων ειναι οι αμεσως καλυτερες απ αυτες που μου προτειναν τα παιδια

Δημοσ.

δεν υπαρχει περιπτωση να σου κρατησει 5-6 χρονια το Pc τουλαχιστον μιλοντας για την καρτα γραφικων . και την 1080 να παρεις 6ετια δεν βγαζει με τιποτα . γιαυτο καλυτερα μην ξοδεψεις παραπανω απο οτι μπορεις τωρα και αγοραζεις σε μια 2ετια αλλη καρτα. πηγαινε στην 470 . 

Δημοσ.

αξιζει να δωσω κατι παραπανω για καλυτερο επεξεργαστη και καρτα γραφικων? Θελω το pc να μου κρατησει 5-6 χρονια με τα up to date παιχνιδια. Και αν γινεται να μου πεις ποιες επιλογες επεξεργαστη και καρτας γραφικων ειναι οι αμεσως καλυτερες απ αυτες που μου προτειναν τα παιδια

Για την κάρτα γραφικών όπως έγραψε και ο noFEARgr, πιθανώς και την ακριβότερη της αγοράς να επιλέξεις, δεν θα έχει διάρκεια ζωής 5-6 χρόνια υπό την έννοια ότι δεν θα παίζει σε 60 fps 4k βαριά παιχνίδια το 2022 ας πούμε..Γι' αυτό, για το budget που διαθέτεις, η rx 470 είναι ικανοποιητική. Τώρα για τον επεξεργαστή, εκεί θα μπορούσες να πας σε έναν ισχυρότερο και πιο σύγχρονο -διότι ο επεξεργαστής δεν είναι μια πιο μακροχρόνια επένδυση και δεν αλλάζεται κάθε 2 χρόνια όπως η κάρτα γραφικών-, δηλαδή σε έναν i5 αντί του i3. Αλλά μιλάμε για 80 € παραπάνω, αν πας ας πούμε στον i5 6500. Εσύ θα διαθέσεις τα χρήματα, εσύ θα επιλέξεις τελικώς.

Δημοσ.

ευχαριστω πολυ παιδια για τις πληροφοριες και με συγχωρειτε που σας παιδευω. Θα παρω την 470 αν ειναι και θα δωσω λιγο παραπανω για επεξεργαστη αφου εχει διαφορα. Να κανω μια χαζη ερωτηση: υπαρχει η πιθανοτητα κατι να μην ειναι συμβατο με το αλλο οταν φτιαχνεις ενα συστημα? πχ μια συγκεκριμενη καρτα γραφικων με το υπολοιπο συστημα ή η ram πχ

Δημοσ.

Η ram και ο επεξεργαστής ναι, υπάρχει περίπτωση να μην είναι συμβατά αμφότερα με την μητρική...Η ram πρέπει να είναι στις συχνότητες που αναγράφονται στην μητρική για τις συμβατές ram, και ο επεξεργαστής πρέπει να διαθέτει ίδιο socket (π.χ.1150 ή 1151 κτλ) με την μητρική στην οποία θα τοποθετηθεί.

Πάντως στη σύνθεση που σου πρότεινα παραπάνω και εγώ και οι υπόλοιποι, δεν υπάρχει ζήτημα μη συμβατότητας.

Τώρα όσον αφορά στην κάρτα γραφικών, δεν τίθεται θέμα συμβατότητας με την μητρική. Οι περισσότερες πια μητρικές δέχονται όλες τις κάρτες γραφικών, αφού έχουν υποδοχή PCI-e. Το σημαντικότερο που πρέπει να κοιτάς όταν αγοράσεις κάρτα γραφικών είναι η ισχύς του τροφοδοτικού σου να είναι επαρκής (το 500άρι θα είναι ικανοποιητικό για την 470), και ο επεξεργαστής που θα είναι καλό να μην είναι πάρα πολύ παλιός ή μέτριας απόδοσης όταν η κάρτα είναι δυνατή και σύγχρονη και το αντίστροφο, δηλαδή να μην υπάρχει μεγάλη αναντιστοιχία στις δυναμικές του επεξεργαστή και της κάρτας γραφικών γιατί κάποιες φορές παρουσιάζεται το λεγόμενο ''bottleneck'' κατά τη διάρκεια του gaming, δηλαδή ένα από τα δύο αυτά συστήματα (το πιο αδύναμο συγκριτικά) ζορίζεται και δίνει το 100% του, ενώ ταυτόχρονα το άλλο δίνει ένα ποσοστό γύρω στο 60-70% περίπου, και όλα αυτά (συνήθως) σε συνδιασμό με χαμηλά fps στο παιχνίδι, καρέ δηλαδή ανά δευτερόλεπτο.

Όπως και να 'χει, στις παραπάνω προτάσεις-συνθέσεις μην ανησυχείς, δεν θα έχεις κάποιο από τα παραπάνω προβλήματα.

Δημοσ.

Η ram και ο επεξεργαστής ναι, υπάρχει περίπτωση να μην είναι συμβατά αμφότερα με την μητρική...Η ram πρέπει να είναι στις συχνότητες που αναγράφονται στην μητρική για τις συμβατές ram, και ο επεξεργαστής πρέπει να διαθέτει ίδιο socket (π.χ.1150 ή 1151 κτλ) με την μητρική στην οποία θα τοποθετηθεί.

Πάντως στη σύνθεση που σου πρότεινα παραπάνω και εγώ και οι υπόλοιποι, δεν υπάρχει ζήτημα μη συμβατότητας.

Τώρα όσον αφορά στην κάρτα γραφικών, δεν τίθεται θέμα συμβατότητας με την μητρική. Οι περισσότερες πια μητρικές δέχονται όλες τις κάρτες γραφικών, αφού έχουν υποδοχή PCI-e. Το σημαντικότερο που πρέπει να κοιτάς όταν αγοράσεις κάρτα γραφικών είναι η ισχύς του τροφοδοτικού σου να είναι επαρκής (το 500άρι θα είναι ικανοποιητικό για την 470), και ο επεξεργαστής που θα είναι καλό να μην είναι πάρα πολύ παλιός ή μέτριας απόδοσης όταν η κάρτα είναι δυνατή και σύγχρονη και το αντίστροφο, δηλαδή να μην υπάρχει μεγάλη αναντιστοιχία στις δυναμικές του επεξεργαστή και της κάρτας γραφικών γιατί κάποιες φορές παρουσιάζεται το λεγόμενο ''bottleneck'' κατά τη διάρκεια του gaming, δηλαδή ένα από τα δύο αυτά συστήματα (το πιο αδύναμο συγκριτικά) ζορίζεται και δίνει το 100% του, ενώ ταυτόχρονα το άλλο δίνει ένα ποσοστό γύρω στο 60-70% περίπου, και όλα αυτά (συνήθως) σε συνδιασμό με χαμηλά fps στο παιχνίδι, καρέ δηλαδή ανά δευτερόλεπτο.

Όπως και να 'χει, στις παραπάνω προτάσεις-συνθέσεις μην ανησυχείς, δεν θα έχεις κάποιο από τα παραπάνω προβλήματα.

δε θα μπορουσες να το εξηγησεις καλυτερα, ευχαριστω :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...