Προς το περιεχόμενο

Freezing PC me loop sound...Αγανάκτηση!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα, έχω ψάξει όλο το internet και λύση δεν βρίσκω, έχω διαβάσει και κάνει 500 διαφορετικές λύσεις,απόψεις και όλα τα σχετικά, κανένα δεν με βοηθησε, θα γράψω λοιπόν εδώ μήπως κάποιος το έχει πάθει και μπορεί να με βοηθήσει...

πρόβλημα κολύματος του pc ενώ παίζω game με έναν ήχο να κάνει loop(όχι πάντα ο ήχος)

πιο ακριβές το freeze το κάνει μονο στα παιχνιδια fall out 4 και gta 5, σε τελείως άκυρες στιγμές, μπορεί να παίξω 10 λεπτά μπορεί και 4 ώρες. το pc ξαφνικά μένει παγωμένο tpt δεν ανταποκρίνεται (πληκτρολόγιο-ποντίκι) και ο μονος τρόπος να το επαναφέρω είναι με hard reset!
Παίζω πολλά αλλα games και σε κανένα άλλο δεν το κάνει.

για να μην τα πολυλογώ άλλαξα κάποια hardware ( ψήκτρα,ram air cooling) και το σύστημα αυτή την στιγμή είναι αυτό:

CPU :Intel η7 950 3.02ghz

Motherboard: Gigabyte GA-X85-USB3

GPU Gigabyte geforce gtx 780 windforce ghz eddition

Ram : G.Skill Sniper 12GB DDR-1600MHz

PCU: Corsair CX750M

Win 7 αυθεντικά.
Δισκοι: WD green και blue

οι θεμοκρασία πάνω στο κώλυμα ήταν 58C cpu και 67c gpu.

Ελεξα και δίσκους, αν και παλιοί (5αετιάς) δεν έχουν κάποιο error, όπως επίσης έτρεξα το παιχνίδι και από διαφορετικούς δίσκους αλλα το πρόβλημα παραμένει.

Υποθέτω είναι software/driver, δοκίμασα διαφορα πράγματα όπως τα κλασσικά remove/install τους driver τις κάρτας γραφικών όπως και παλιότερες version αλλα πάλι tpt, έτρεξα κάποια προγράμματα για drivers και έκανα update ότι δεν ήταν ενημερωμένο έκανα update το BIOS , έκλεισα ότι πρόγραμμα τρέχει στην εκκίνηση από msconfig εκτος τον windows, έκανα scan με karspesky και malwarebytes αλλα τιποτα. δοκίμασα μέχρι και σπασμένα τα παιχνίδια και συμβαίνει το ίδιο.

αυτό που μου κίνησε το ενδιαφέρον είναι πως το install setup από τα cracked έκανε το ίδιο freeze μόλις πατούσα install, με την διαφορα ότι αν έκλεινα το antivirus (karspesky) έτρεχε κανονικά χωρίς το κόλιμα.

υπάρχει κάποιος τρόπος να δω κάπου κάπως πως προκύπτει αυτό το freeze? αν έχει κανεις κάποια ιδέα θα το εκτιμούσα πόλη να την μοιραστεί μαζί μου μπας και γλιτώσω από όλο αυτό ...

ps. αυτό που σκέφτομαι να κάνω τώρα είναι να αγοράσω έναν δίσκο και να κάνω ένα νέο install τον windows και να τρέξω από εκεί.

Δημοσ.

Δεν νομίζω να είναι θέμα pc/windows/drivers. Μάλλον κάποιο bug των παιχνιδιών.

Έχεις ελέγξει για patches; Για το fallout 4 π.χ μπορείς να κατεβάσεις το 1.7. Για το gta 5 δες εδώ.

απότι θυμάμαι έχω κάνει και τα απαραίτητα updates, θα το κοιτάξω όμως να είμαι σίγουρος! ευχαριστώ για τα links.!!

Με τι πρόγραμμα έλενξες το δίσκο ; Οι δίσκοι είναι παλιοί :unsure:

Με crystaldiskinfo, σύνολο είναι 3 δίσκοι διαφορετικής ηλικίας μέσος ορος 5 χρόνον. έκανα εγκατάσταση και στους 3 και πάλι έχω το ίδιο πρόβλημα οποτε για αυτό απόκλεισα τους δίσκους σαν υλικό!

Δημοσ.

εχεις κανει τπτ οβερκλοκ εχεις πειραξει τπτ απο το βιος?

κοιτα η καλυτερη λυση θα ηταν καταρχας ενα φορματ και περασμα μονο τα βασικα για αρχη να δεις αν δουλευουν οκ.

και αν οχι να αποκλεισεις το θεμα software και να ψαχτεις με το hardware ....

και καλυτερα να εβαζες windows 10 πλεον...

και κανε και κανα default στο bios μπας και...

Δημοσ.

εχεις κανει τπτ οβερκλοκ εχεις πειραξει τπτ απο το βιος?

κοιτα η καλυτερη λυση θα ηταν καταρχας ενα φορματ και περασμα μονο τα βασικα για αρχη να δεις αν δουλευουν οκ.

και αν οχι να αποκλεισεις το θεμα software και να ψαχτεις με το hardware ....

και καλυτερα να εβαζες windows 10 πλεον...

και κανε και κανα default στο bios μπας και...

Κι εγώ προτείνω ένα upgrade στα 10άρια εφόσον έχεις αυθεντικά τα 7.

έχω κάνει αρκετές φορες rest το BIOS όπως και το να απενεργοποιήσω και το autoboost! tpt δεν δούλεψε :-)

όσο για overclock, όχι τίποτα όλα είναι στα default.το μονο που εχω πειράξει ειναι λιγο περισότερες στροφες στα ανεμιστήρια της καρτας γραφικον οταν ξεπερναει τους 70c με το msi afterburner αλλα και πάλυ freezara ενω το είχα απενεργοποιημένο!

θα βάλω στο πρόγραμμα να αγοράσω έναν δίσκο και να κάνω μια καινούρια εγκατάσταση τον windows αν παίξει σημαίνει είναι software αν όχι τότε φέξε μου και γλίστρησα χέιε!

όσο για win 10 μπορεί να φαίνεται χαζό αλλα είμαι ακόμα λίγο διστακτικός,

ευχαριστώ πολύ για τις απάντησης σας παίδες ναστέ καλά!!

Δημοσ.

Μη βιαστείς , μπορεί να φταίει κάτι άλλο , έλενξε τις μνήμες κατεβάζοντας αυτό

http://www.hirensbootcd.org/download/

με αυτό το βάζεις σε ένα cd

http://www.softpedia.com/get/CD-DVD-Tools/Data-CD-DVD-Burning/ImgBurn.shtml

βρίσκεις το memtest86 και το τρέχεις για κάμποση ώρα ( 6ωρο ή 7 passes ) να δεις εαν οι μνήμες είναι εντάξει B)

Δημοσ.

Μη βιαστείς , μπορεί να φταίει κάτι άλλο , έλενξε τις μνήμες κατεβάζοντας αυτό

http://www.hirensbootcd.org/download/

με αυτό το βάζεις σε ένα cd

http://www.softpedia.com/get/CD-DVD-Tools/Data-CD-DVD-Burning/ImgBurn.shtml

βρίσκεις το memtest86 και το τρέχεις για κάμποση ώρα ( 6ωρο ή 7 passes ) να δεις εαν οι μνήμες είναι εντάξει B)

ook θα το δοκιμάσω όταν γυρίσω από την δουλειά, αν και οι μνήμες έχουν αλλαχτεί πλήρως από όταν βγήκε το πρόβλημα και έπειτα, δεν χάνω κάτι να το δοκιμάσω όμως :-D ευχαριστώ για τα link!!

Δημοσ.

Πρόσεξε όμως. Η παραπανω εκδοση του link, μέσα στο hirens boot cd, έχει μέσα την παλιά εκδοση του memtest86+. Αν θυμάμαι καλά την 4.2. Μπες στην σελιδα του 86+ και κατέβασε την 5.01 :) επίσης, θα τεσταρεις μια μια τις μνήμες. Δηλαδή, βάζεις μονο την μια μέσα στο πισι, ενα 5ωρο τουλαχιστον, την βγαζεις, βάζεις την αλλη κ κανεις το ίδιο. Επίσης μπορείς να δοκιμασεις και το memtest86 χωρίς το + μπροστά. Καλό είναι να δοκιμαζουμε κ δεύτερο πρόγραμμα. Θα σε φαει 2 μέρες σίγουρα, αλλά αξιζει

Δημοσ.

Αν έχουν πρόβλημα οι μνήμες πιστεύω ότι θα το βγάλουν μέχρι τον τρίτο κύκλο ελέγχου το πολύ (κανά μισάωρο). Αν περάσουν και τον τρίτο κύκλο τότε χλωμό είναι να έχουν έχουν πρόβλημα.

Και δε χρειάζεται να δοκιμάζει μια-μια τις μνήμες αν περάσουν τα τεστ. Αν εμφανιστεί πρόβλημα τότε δοκιμάζεις τα ντιμάκια ξεχωριστά να δεις ποιο φταίει. Αν όχι δεν χρειάζεται.

Δημοσ.

Ναι μπορει να κανει και αυτο. Mic μου εχει τυχει μνημη να μου σκαει στο 8 pass. Μετα απο 4μιση ωρες δηλαδη. Καπου το διαβασα επισης οτι αν δεν βγαλει κατι μεχρι τα 8 passes, ειναι κομπλε η μνημη. Με το που περασει δηλαδη τα 9, απλα το κλεινεις. Θεωρω πολυ υπερβολικο τα 12ωρα και τα 24ωρα που κανουν μερικοι. Μονο σε φασεις overclock. Και παντα ξαναλεω δοκιμαζουμε και δευτερο προγραμμα. Γιαυτο του ειπα να τα βαλει και τα 2. (memtest86 - memtest86+)

Δημοσ.

Και εγώ το πάθενα συχνά αφού  έκανα update τον οδηγό της amd κάρτα γραφικών...Μέτα διάβασα ότι έφτεγε το update του driver.Αλλά εγώ έκανα format για κάποιο άλλο λόγο και δεν μου ξανά παρουσιάστηκε.

Δημοσ.

αυτό που μου κίνησε το ενδιαφέρον είναι πως το install setup από τα cracked έκανε το ίδιο freeze μόλις πατούσα install, με την διαφορα ότι αν έκλεινα το antivirus (karspesky) έτρεχε κανονικά χωρίς το κόλιμα.

Μα το γραφεις και μονος σου. Δεν δοκιμασες να τρεξεις τα games με απενεργοποιημενο το antivirus? Καντο uninstall τελειως.

Δημοσ.

Κι εγώ προτείνω ένα upgrade στα 10άρια εφόσον έχεις αυθεντικά τα 7.

Wait, πώς να το κάνει αφού έχει λήξει η προσφορά δωρεάν αναβάθμισης?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...