Προς το περιεχόμενο

macbook air 2008 a1237 recovery

web_assasin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα αυπνα αλανια μου.

αγορασα απο χρηστη του φορουμ μας το λαπτοπ του τιτλου,το οποιο εχει κωδικο χρηστη.

ο χρηστης δεν θελει να δωσει τον κωδικο,επειδη εχει αρχεια μεσα,οποτε αναγκαστικα προσπαθω να κανω recovery απο φλασακι.

το προβλημα ειναι οτι μου ζηταει κωδικο firmware :

https://dl.dropboxusercontent.com/u/15948813/IMG_20160919_132319.jpg

διαβασα οτι για να σβηστει αυτος ο κωδικος πρεπει να αφαιρεθει μια ram,να γινει διαδικασια reset vram και μετα αφου ξαναβαλουμε τη ram να κανουμε κανονικα recovery.

το προβλημα ειναι οτι μαλλον αυτο το λαπτοπ δεν εχει  αποσπωμενη ram.

μπορει να βοηθησει καποιος?

EDIT Επισης,αν αλλαξω δισκο παιζει να γλυτωσω απο αυτο το προβλημα?

η αποθηκευονται ολα σε καποιο τσιπ στη μητρικη?

σκεφτομουν να βγαλω ενα δισκο απο ενα ipod classic και να πειραματιστω.

Επεξ/σία από web_assasin
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αφού το αγόρασες είναι δικό σου πια!!!
Να το πας πίσω, να στο "καθαρίσει" από τα αρχεία του και να σου το δώσει πίσω ξεκλειδωμένο, (να αφαιρέσει Apple ID, Find My Mac, κωδικό χρήστη). Μόνο έτσι!!!
Αλλιώς, κάτι δεν πάει καλά.

Θα χρειαστει να σου δωσει(ή να τον βαλει) τον κωδικο για να γινει format κλπ.

Διαφορετικα, το μηχανημα ειναι αχρηστο και δεν γινεται ουτε με αφαιρεση ram κλπ. Μονο με συγκολληση νεου hardware στην μητρικη με αμφιβολα αποτελεσματα.

Γενικοτερα βρωμαει η ολη κατασταση, επεστρεψε το.

Αν αλλαξω δισκο η κανω φορματ με καποιο τροπο σε αυτον,παιζει μπορεσει να γινει εγκατασταση λειτουργικου?

η θα με εμποδισει στο boot το κλειδωμα του firmware?

Θα σε εμποδίσει στο Boot. Επικοινώνησε μαζί του να βγάλει τον κωδικό μπροστά σου να κανεις Format επι τόπου.

Καλα ποιος σοβαρός άνθρωπος πουλάει ένα λάπτοπ και δε το χει "καθαρίσει" πριν το πουλήσει? Ύποπτα πράγματα..

• Like 2

Αν αλλαξω δισκο η κανω φορματ με καποιο τροπο σε αυτον,παιζει μπορεσει να γινει εγκατασταση λειτουργικου?

η θα με εμποδισει στο boot το κλειδωμα του firmware?

To μηχανημα ειναι οπως σου ειπα ειναι αχρηστο χωριςτον κωδικο. Ουτε φορματ, ουτε αλλαγη δισκου το σωζει.

Δωσε το πισω, αλλα κατι μου λεει οτι δεν θα το παρει πισω ο πωλητης.

• 3 μήνες μετά...

αν δε φοβάσαι να το ανοίξεις,

δοκίμασε να αφαιρέσεις τη στρόγγυλη μπαταρία της μητρικής για μερικά δεύτερα ώστε να δεις αν γίνει reset ο κωδικός

Δεν τιθεται θεμα,το ειχα λυσει για να του αλλαξω παστα και εφτασα μεχρι μεσα μεσα,αλλα πραγματικα δε θυμαμαι αν εβγαλα τη μπαταρια του bios,πανε μερικοι μηνες απο τοτε.

ψιλοχλωμο το κοβω παντως.

θα του ριξω μια ματια παλι.

• Moderators

Δεν τιθεται θεμα,το ειχα λυσει για να του αλλαξω παστα και εφτασα μεχρι μεσα μεσα,αλλα πραγματικα δε θυμαμαι αν εβγαλα τη μπαταρια του bios,πανε μερικοι μηνες απο τοτε.

ψιλοχλωμο το κοβω παντως.

θα του ριξω μια ματια παλι.

Αντιγραφο αποδειξης αγορας (pdf, φωτο, οτιδηποτε) απο τον πωλητη και πας σε καποιον official apple service provider.

Ελεγχουν την αποδειξη, εαν ολα ειναι οκ, στο ξεκλειδωνουν σε λιγα λεπτα και στο κανουν format (..και ετσι δεν "παιζει" και η δικαιολογια "Δεν θελω να δεις τα αρχεια μου" του πωλητη).

Κοστος: 35 ευρω.

Οπως ειπαν και οι προλαλησαντες, βρωμαει..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δε νομιζω οτι τιθεται τετοιο θεμα( αποδειξης  εννοω )  με τον πωλητη,επεφτε σε αντιφασεις.

δυστυχως ειναι και απο εδω μεσα,αλλα τι να κανεις..

Επεξ/σία από web_assasin

• Moderators

Δε νομιζω οτι τιθεται τετοιο θεμα με τον πωλητη,επεφτε σε αντιφασεις.

δυστυχως ειναι και απο εδω μεσα,αλλα τι να κανεις..

Εαν δεν μπορεις να ελεγξεις αυτον απο τον οποιον παιρνεις κατι (..και προφανως δεν εννοω "τις 4 θετικες αξιολογησεις για αγορες 20ευρω που εκανε πριν 2 βδομαδες" ή οτιδηποτε σε αυτα τα πλαισια), ελεγχεις αυτο το κατι ιδιοις ομμασι παντα. Ποσο μαλλον οταν μιλαμε για αγορα εκατονταδων ευρω.

Εχω αγορασει μεταχειρισμενο λαπτοπ που πλησιαζε το χιλιαρικο απο εδω μεσα. Πρωτα το πηρα στα χερια μου και το ελεγξα μπροστα στον πωλητη και μετα γεμισα την τσεπη του. Δεν θελει να γινει κατι τετοιο? End of story, δεν το αναλυουμε παραπανω, ουτε λεξη. Και ας φαινεται πως ειναι "η ευκαιρια του αιωνα" (..εκει ειναι που πρεπει να σε ζωνουν τα φιδια ακομα περισσοτερο).

Στερνη μου γνωση να σε ειχα πρωτα προφανως.

• Like 1

καλως η κακως δε μπορω να ελεγχω τα προιοντα πριν τα παρω,καθοτι μενω επαρχια.

αναγκαστικα πρεπει να εμπιστευομαι χρηστες με αξιολογησεις,για να παιρνω οτι χρειαζομαι.

κανονας ιντερνετ Νο1,οταν κατι δειχνει πολυ καλο για να ειναι αληθινο,τοτε πιθανοτατα δεν ειναι.

βαδιζω λοιπον με αυτον τον κανονα εδω μεσα.

ο χρηστης λοιπον που πηρα το λαπτοπ ειχε καμια 40ρια αξιολογησεις,οποτε εκει καπου θεωρεις οτι ειναι αξιοπιστος.

ετσι την ειχα πατησει παλι με χρηστη με πολλες αξιολογησεις,και κατεληξα να κανω αρνητικη σαν αγοραστης και να μου κανει και αυτος.

δυστυχως επειδη δε θελουμε να δεχομαστε αρνητικες στα προφιλ μας,αναγκαζομαστε να κανουμε τα στραβα ματια σε κατι απατεωνισκους εδω μεσα,με αποτελεσμα να την παταει ο επομενος.

ετσι λοιπον την πατησα και εγω με τον κυριο,ο οποιο μαλιστα παρεξηγηθηκε οταν του εξεφρασα τις υποψιες μου και απειλησε να ερθει να με βρει στην Καλαματα εκει που δουλευω αν δε ζητησω συγγνωμη..

μετα απο αυτο ηξερα οτι ειχε χαθει το παιχνιδι,οποτε δεν ασχοληθηκα παραπερα.

ώπα ποια μπαταρία λέω, δε διάβασα για mac air, δε δουλεύει η εικόνα ενώ είχα στο μυαλό γενικά λαπτοπ οχι mac air

αναγκαστικά σε apple τεχνικό θα απευθυνθείς, αν δε σου δώσει τον κωδικό ο ίδιος

Καλησπερα παιδες..

αυτο το λαπτοπ δεν ειναι γραφτο να δουλεψει..

αγορασα μια mobo μεταχειρισμενη,αλλα ξεκιναει,κανει το chime και μενει στην ασπρη οθονη.

δοκιμασα διαφορους συνδιασμους,αλλα αυτο εκει,κολλημενο..

καμια ιδεα?

το αφηνω σαν τελευταιο καταφυγιο,αλλα αν το στειλω σε επισημο παιζει να αξιζει να το επισκευασουν?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...