Προς το περιεχόμενο

iPhone 7 με νέο φινίρισμα, χωρίς θύρα ακουστικών, ανανεωμένη κάμερα, και με αντοχή στο νερό

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γίνεται πολύπλοκο αν βάλεις στην εξίσωση την "αγωνία" μερικών στο να βρουν κάτι από το οποίο θα "πιαστούν" για να τονίσουν οτιδήποτε αρνητικό. ;)

Αλλά ας κάνω την ξανθιά κι ας ρωτήσω ξανά: ποια είναι εκείνα τα πιστοποιημένα δεδομένα απο το video που είδαμε, που οδηγούν στη ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ πως δεν είναι sapphire? Γιατί εγώ ξαναλέω πως είδα κάποιον με ένα εργαλείο να σκαλίζει τη συσκευή...

H πιστοποίηση προκυπτει απ την εγκυρότητα του εκάστοτε reviewer που παρακολουθείς.

Τωρα αν θες να μπλεξεις συνομοσιολογία στην μεση,μηπως σου ελεγε οτι χρησιμοποιει εργαλειο σκληροτητας 6 ενω στην πραγματικοτητα ήταν 9,ή χρησιμοποιούσε κινέζικο κλώνο ωστε να χαράζεται,πάσο.

Πιστεψε ό,τι σε βολεύει.

Εγώ θα θεωρήσω οτι ενας reviewer με 330 χιλιαρικα subs,δεν θέλει να εκτεθεί,γιατι θα του στοιχιζε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Super Moderators

Και άμα εσύ δέχεσαι/καλύπτεσαι από οτιδήποτε δηλώνει ενδεχομένως ψευδώς μία εταιρεία για να πουλήσει ξέρεις ακόμα καλύτερα

Άλλωστε τα κίνητρα του δοκιμαστη που σε γενικές γραμμές θεωρεί ποιοτική τη κατασκευή και απλά αναφέρει και αυτό ως παρατήρηση περνώντας το στα ψιλά και τα κίνητρα της apple που θέλει να πουλήσει κάτι σαν κάτι άλλο χωρίς να θέλει να ξοδέψει τα χρήματα που κάνει αυτό το κάτι άλλο είναι τα ίδια..

Ζαφείρι λοιπόν, case closed

Η εταιρεία δεν δηλώνει τίποτα που είναι ψέμα. Αν πρόσεχες, θα έβλεπες πόσο καλά και έξυπνα διατυπωμένα είναι όλα. Λέει λοιπόν Sapphire Glass (που είναι κάτι συνθετικό) που είναι κάτι ΑΛΛΟ από το Sapphire Crystal. H κλίμακα 9 λοιπόν ως προς τη σκληρότητα και τις αντοχές, αφορά το Sapphire γενικότερα. Για το Glass ή το crystal δεν έχω διαβάσει κάτι που να περιγράφει ακριβώς τα όρια των αντοχών του στην ίδια κλίμακα.

Πιθανόν παίζουν και οι ίδιοι με τις λέξεις για ευνόητους λόγους. Η ένστασή μου έχει να κάνει με τα εύκολα συμπεράσματα. Έχω δει σε αναφορές πως στην κάμερα έχει crystal ενώ στο home Glass αλλά καμία αναφορά στο βαθμό αντοχής.

:)

Δηλαδή μου λες ότι το sapphire είναι απλά μία εμπορική ονομασία που είναι άσχετη με το υλικό που προσδιορίζει και ότι η διαφορά βρίσκεται το Glass ή crystal

Το sapphire crystal στα ρολόγια πάντως είναι σε κάθε περίπτωση συνθετικό

• Super Moderators

Δηλαδή μου λες ότι το sapphire είναι απλά μία εμπορική ονομασία που είναι άσχετη με το υλικό που προσδιορίζει και ότι η διαφορά βρίσκεται το Glass ή crystal

Το sapphire crystal στα ρολόγια πάντως είναι σε κάθε περίπτωση συνθετικό

Σου λέω απλά τους δικούς μου προβληματισμούς. Το εργοστάσιο της apple για παράδειγμα λέει πως κατασκευάζει Sapphire Glass. Ταυτόχρονα στο site για την κάμερα μόνο αναφέρει sapphire crystal. Δεν θα παραξενευτώ λοιπόν αν η αλήθεια είναι κάπου στη μέση και έχουμε απλά ένα υλικό περισσότερο ανθεκτικό από ένα απλό γυαλί.

Ξαναλέω πως διαφωνώ απλά με την υιοθέτηση των συμπερασμάτων του reviewer. 

"Sapphire Glass not actually glass for starters. As the name suggests its Sapphire, synthetic Sapphire to be precise. fine alumina powder is added to an oxyhydrogen flame,. The process was invented in 1902 by French chemist Auguste Verneuil.

Sapphire Crystal is astonishingly sturdy. Sapphire has a value of 9 on the Mohs scale of mineral hardness, which puts it in the same place as titanium carbide. For reference 1 is talc and 10 is diamond. So Sapphire Glass is pretty sturdy stuff."

Είδες πως στην αναφορά για την αντοχή αναφέρεται στο σκέτο sapphire? 

Αυτό λοιπόν που πιστεύω διαβάζοντας όλα αυτά, είναι πως κανένα από τα συνθετικά κρύσταλλα αυτά δεν φτάνει στην κλίμακα 9 ως προς την αντοχή. Αν ίσχυε αυτό δεν θα χρειαζόταν -για παράδειγμα- να αντικαταστήσεις ποτέ το κρύσταλλο σε ένα rolex. Ρίξε όμως μια ματιά στα forum των πελατών τους... :)

Το φυσικό ας το ξεχάσουμε γιατί είναι χρωματιστό και όχι διάφανο

Από κει και πέρα όλα τα ζαφείρια που μιλάμε είναι τεχνητά και όλα θα κατασκευάζονται με την ίδια μέθοδο. Όταν λοιπόν έστω και αυτό το τεχνιτο πράγμα το λένε ζαφείρι είτε είναι τζάμι, κρύσταλλο, λάμπα, τασάκι έχει της ιδιότητες του φυσικού

Αν δε τις έχει τοτε είναι κάτι άλλο, όχι ζαφείρι οπότε κακώς λέγεται ετσι

Στα ρολόγια παίζουν σπασιματα από πτώσεις ή συγκρούσεις με τοίχους όχι χαρακιές

Το ζαφείρι σπάει σχετικά εύκολα, δε χαράσσεται με τίποτα (εκτός αν κυκλοφορείς δίπλα στα δύο σπάνια πιο σκληρά πράγματα από αυτό) αυτό είναι το χαρακτηριστικό του

Με κοπιδι δε θα έπρεπε να χαράσσεται

Γίνεται πολύπλοκο αν βάλεις στην εξίσωση την "αγωνία" μερικών στο να βρουν κάτι από το οποίο θα "πιαστούν" για να τονίσουν οτιδήποτε αρνητικό. ;)

Αλλά ας κάνω την ξανθιά κι ας ρωτήσω ξανά: ποια είναι εκείνα τα πιστοποιημένα δεδομένα απο το video που είδαμε, που οδηγούν στη ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ πως δεν είναι sapphire? Γιατί εγώ ξαναλέω πως είδα κάποιον με ένα εργαλείο να σκαλίζει τη συσκευή...

Η κλίμακα σκληρότητας Mohs δίνει μια αριθμητική τιμή από το 1 έως το 10 σε διάφορα υλικά. Η κλίμακα αυτή δεν έχει κανέναν αναλογικό/γραμμικό χαρακτήρα στις τιμές της, αλλά είναι κλίμακα κατάταξης. Δηλαδή, δε σου λέει οτι το 6 είναι 6/5 σκληρότερο του 5. Σου λέει οτι το 6 χαράσσει το 5.

Χρειαζόμαστε μόνο μία υπόθεση/προϋπόθεση για να βγάλουμε συμπέρασμα στο βίντεο. Η υπόθεση αυτή είναι πως τα εργαλεία που χρησιμοποιούσε ο τύπος (που αν προσέξεις στο άκρο τους έχουν κάτι νουμεράκια 5-6-7) είναι to spec. Εγκεκριμένα και τηρούν τις προδιαγραφές γι'αυτού του τύπου εργαλεία.

Συνεπώς είναι ξεκάθαρο πως η οθόνη του iPhone 7 χαράσσεται από υλικά σκληρότητας 6 οπότε είναι εκεί η σκληρότητά του και το home button από υλικά σκληρότητας επίσης 6 ή 7 (στο 6 τα σημάδια είναι πολύ αχνά). Επομένως εκεί είναι το ταβάνι σκληρότητας του home button. Η Apple δηλώνει πως το home button είναι από Sapphire Crystal/Sapphire Glass (υλικό που χρησιμοποιείται σε πολλά high end ρολόγια). Αυτό το υλικό έχει σκληρότητα 9 στην κλίμακα Mohs. Αυτό είναι fact. 

Οπότε, δεδομένου οτι τα εργαλεία του τύπου είναι εντός προδιαγραφών έχουμε το εξής:

i) Η Apple διατείνεται οτι στο home button υπάρχει Sapphire Glass

ιι) Το Sapphire Glass έχει σκληρότητα 9 στην κλίμακα Mohs

iii) Στο βίντεο το home button χαράσσεται με εργαλείο σκληρότητας 6 ή 7

iv) 7<9

v) To υλικό στο home button έχει σκληρότητα μικρότερη του Sapphire Crystal

vi) Το υλικό στο home button δεν είναι Sapphire Crystal

vii) H Apple είναι ανακριβής/ψεύδεται

Είναι αυτό θεμιτό; Δεν ξέρω. Μπορεί να το κάνει; Πιθανόν. Λέει κάτι αυτό για την ποιότητα του τηλεφώνου ή για την αντοχή του στις καθημερινές συνθήκες; Εκτός κι αν φοράς πολλά ζαφείρια και περίμενες να μη σου γρατζουνίσουν το τηλέφωνο, μάλλον όχι.

άρα?

(το ξέρετε πως έτσι χάνετε κάθε ίχνος λογικής ε?) :P

"προχωράμε μπροστα",αναγκαζομενοι να κουβαλάμε ανταπτορες ή να πληρωνουμε αδρά επιπλέον φράγκα για να μην το κάνουμε.

Αρα αυτό.

• Super Moderators

"προχωράμε μπροστα",αναγκαζομενοι να κουβαλάμε ανταπτορες ή να πληρωνουμε αδρά επιπλέον φράγκα για να μην το κάνουμε.

Αρα αυτό.

Υπο προϋποθέσεις όσα λες όμως. Ένας μέσος χρήστης έχει τα ακουστικά του που θα βρεί μέσα στο κουτί, οπότε δεν χρειάζεται τον αντάπτορα. Εγώ που έσκασα άλλα 100+ ευρώ για εξτρά ενσύρματα ακουστικά που κάλυπταν τα γούστα μου ως προς τον ήχο (θεωρώ σχετικά χάλια τον ήχο των απλών ακουστικών που δίνει η apple), θα χρησιμοποιήσω τον αντάπτορα. Ένας άλλος που έχει ασύρματα ασκουστικά ή σκοπεύει να αγοράσει, δεν τον απασχολεί καν το θέμα...

Λοιπον για να τελειωνουμε λιγο με την συγχυση  μεταξυ  κρυσταλλου ζαφειριου (που ειναι η γεμμολογικη πετρα ) και ζαφειριου glass   που ειναι το τζαμι  που μπαινει σε καλα μοντελα ρολογιων .Τα ρολογια απο τζαμι ζαφειριου εχουν αντιχαρακτικες  ιδιοτητες αυτο σημαινει πως χαρασονται μεν αλλα πολυ δυσκολοτερα  απο το κοινο τζαμι.Δεν παιζει μονο η σκληροτητα του υλικου στην κλιμακα mohs  αλλα και η γωνια που θα ερθει σε επαφη το αντικειμενο  και η δυναμη που θα  ασκηθει .

Συνοπτικα μια ατσαλινη αιχμηρη επιφανεια χαρασει  κατω απο αυτες τις συνθηκες το τζαμι απο ζαφειρι  ας ειναι υψηλοτερα στην κλιμακα οπως χαραχτηκε και εμενα το Οmega μου πριν χρονια και φυσικα  δεν το καλυψε η εταιρεια .To ιδιο ακριβως θα σου πουν και ολες οι αντιπροσωπειες ωρολογιων ας κανει και 20.000 το ρολοι .

Ετσι φυσικα χαρασετε και το home button  sto iphone  .

Ο τυπος  στο youtube  δεν αποτελει ουτε αποδειξη ουτε απολυτως τιποτα διοτι δεν γινεται κατω απο εργαστηριακες συνθηκες συμφωνα με τα βιομηχανικα προτυπα ,αυτες οι προδιαγραφες βγαινουν μονο απο επισημα εργαστηρια  και φυσικα μια τοσο μεγαλη εταιρεια δεν ρισκαρει  να δηλωνει ανακριβη  δεδομενα διοτι  δεν ειναι ο Μητσος  που βλεπει βιντεακια στο youtube .

Αρα  ολα αυτα αφορουν  το εξ'ορισμου αργοσχολο κοινο που  βλεπει τετοιες μπουρδες  και κανεναν απολυτως αλλον .

• Like 2

Λοιπον για να τελειωνουμε λιγο με την συγχυση μεταξυ κρυσταλλου ζαφειριου (που ειναι η γεμμολογικη πετρα ) και ζαφειριου glass που ειναι το τζαμι που μπαινει σε καλα μοντελα ρολογιων .Τα ρολογια απο τζαμι ζαφειριου εχουν αντιχαρακτικες ιδιοτητες αυτο σημαινει πως χαρασονται μεν αλλα πολυ δυσκολοτερα απο το κοινο τζαμι.Δεν παιζει μονο η σκληροτητα του υλικου στην κλιμακα mohs αλλα και η γωνια που θα ερθει σε επαφη το αντικειμενο και η δυναμη που θα ασκηθει .

Συνοπτικα μια ατσαλινη αιχμηρη επιφανεια χαρασει κατω απο αυτες τις συνθηκες το τζαμι απο ζαφειρι ας ειναι υψηλοτερα στην κλιμακα οπως χαραχτηκε και εμενα το Οmega μου πριν χρονια και φυσικα δεν το καλυψε η εταιρεια .To ιδιο ακριβως θα σου πουν και ολες οι αντιπροσωπειες ωρολογιων ας κανει και 20.000 το ρολοι .

Ετσι φυσικα χαρασετε και το home button sto iphone .

Ο τυπος στο youtube δεν αποτελει ουτε αποδειξη ουτε απολυτως τιποτα διοτι δεν γινεται κατω απο εργαστηριακες συνθηκες συμφωνα με τα βιομηχανικα προτυπα ,αυτες οι προδιαγραφες βγαινουν μονο απο επισημα εργαστηρια και φυσικα μια τοσο μεγαλη εταιρεια δεν ρισκαρει να δηλωνει ανακριβη δεδομενα διοτι δεν ειναι ο Μητσος που βλεπει βιντεακια στο youtube .

Αρα ολα αυτα αφορουν το εξ'ορισμου αργοσχολο κοινο που βλεπει τετοιες μπουρδες και κανεναν απολυτως αλλον .

Το omega σου πάνω σε τι χαράχτηκε; Υπό ποιες συνθήκες;

• Super Moderators

Το omega σου πάνω σε τι χαράχτηκε; Υπό ποιες συνθήκες;

Σίγουρα πάντως δεν το χάραξε ακουμπώντας το πάνω σε ...διαμάντια! :P

• Like 1

Άμα κοπανηθει πουθενά χαλάει, περισσότερο από περιέργεια ρωτάω γιατί έχω και ρολόι 14 ετών που δεν έχει πάθει τίποτα και γενικά φοραω ρολόγια και τις τρώνε από δω κι από κει

Και σε μάρμαρα μου έχουν σκάσει και ένα μικρό σοκ το είχα πάθει

Λογικά σε κάποια ακραία περίπτωση θα είχε θέμα και μέσα ο μηχανισμός που και εκεί μπορεί να χρειαστεί να τα σκάσει χοντρά

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...