Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στα bold κομμάτια είσαι τελείως λάθος. Δες τι έκανε με την αφαίρεση του jack. Έβαλε taptic engine στο home button το οποίο και επανασχεδίασε, έβαλε μεγαλύτερη μπαταρία, ένα παραπάνω ηχείο για stereo ήχο. Δεν τα λες και λίγα όλα αυτά. Από τη στιγμή που δίνει ακουστικά lightning και αντάπτορα jack to lightning μέσα στη συσκευασία δεν προκαλείται μεγάλο θέμα. Τα ασύρματα ακουστικά που παρουσίασε είναι κάτι αντίστοιχο με το pen του iPad Pro. Ζεις χωρίς αυτό, αλλά αν το αγοράσεις μπορεί και να διευκολυνθείς. Τώρα άμα εσύ στην φόρτιση βλέπεις ταινίες με ακουστικά, πάρε έναν αντάπτορα των 10 ευρώ (για να παίρνεις τόσο ακριβό τηλέφωνο θα έχεις και 10 ευρώ παραπάνω).

Καινοτομία θεωρείται οτιδήποτε είναι καινούριο, στην συγκεκριμένη περίπτωση, στον κόσμο της τεχνολογίας. Η αφαίρεση του jack θεωρούταν καινοτομία όταν πρωτοβγήκε από κάποια συσκευή πριν μερικούς μήνες. Η Apple δηλαδή δεν καινοτόμησε σε αυτόν τον τομέα. 

Τη χρήση που κάνει ο καθένας στο iPhone του άσε να τη ξέρει ο καθένας για τον εαυτό του. Γιατί σε πληροφορώ υπάρχουν πράγματα που μπορείς να τα κάνεις με επιτυχία μόνο στο iPhone. Γι' αυτό κι ένα μεγάλο μέρος επαγγελματιών αγοράζει iPhone. Δεν είναι τυχαίο.

να σου ξανα πω οτι αλλες εταιριες καταφεραν στον υπαρχον χωρο να βαλουν και υδροψυξη στα κινητα τους και να τα κανουν φουλ αδιαβροχα παρακαλω. το οτι δεν μπορει να το πετυχει με την θυρα στην θεση της, ειναι αποτυχια της. τοσο απλα... ανακαλυψαμε και τα 2 ηχεια στερεο βλεπω, αλλοι με τον ιδιο χωρο δεν το πετυχαν μηπως; εκει σκαλωνω. οτι αλλοι το καταφεραν χωρις να αφαιρεσουν κατι. το οτι το αφαιρεσε ομως η apple και οτι το θεωρουν προοδο με ξεπερναει. οσο για το οτι επιχειρηματιες το παιρνουν για να κανουν την δουλεια τους που με αλλες συσκευες του ανταγωνισμου δεν το καταφερνουν διαφωνω οχι 99% αλλα 100%. μην μπουμε τωρα στην διαδικασια να συγκρινουμε συσκευες με χαρακτηριστηκα και τιμες. anyway.

Δημοσ.

να σου ξανα πω οτι αλλες εταιριες καταφεραν στον υπαρχον χωρο να βαλουν και υδροψυξη στα κινητα τους και να τα κανουν φουλ αδιαβροχα παρακαλω. το οτι δεν μπορει να το πετυχει με την θυρα στην θεση της, ειναι αποτυχια της. τοσο απλα... ανακαλυψαμε και τα 2 ηχεια στερεο βλεπω, αλλοι με τον ιδιο χωρο δεν το πετυχαν μηπως; εκει σκαλωνω. οτι αλλοι το καταφεραν χωρις να αφαιρεσουν κατι. το οτι το αφαιρεσε ομως η apple και οτι το θεωρουν προοδο με ξεπερναει. οσο για το οτι επιχειρηματιες το παιρνουν για να κανουν την δουλεια τους που με αλλες συσκευες του ανταγωνισμου δεν το καταφερνουν διαφωνω οχι 99% αλλα 100%. μην μπουμε τωρα στην διαδικασια να συγκρινουμε συσκευες με χαρακτηριστηκα και τιμες. anyway.

Αφού οι άλλες εταιρείες το πετυχαίνουν μπορούν να κρατήσουν το jack μέχρι το 2050. Εμείς πάμε παρακάτω.

• Like 2
Δημοσ.

Αυτο που φαινεται να εχεις καταλαβει μεσα απο αυτο το σχολιο, ειναι πως η Apple αφαιρεσε τη θυρα ακουστικων για την αδιαβροχοποιηση. ΔΕΝ το εκανε γι αυτο. Σου εξηγησα στο πρηγουμενο σχολιο μου για ποιους λογους την αφαιρεσε.

Αν βγεις εξω για μια βολτα, ο μισος κοσμος που θα συναντησεις θα κραταει απο ενα iPhone στο χερι. Μερικοι θα ειναι παιδια, αλλοι ανθρωποι που το πηραν για τη μοστρα, αλλα οι περισσοτεροι θα ειναι επαγγελματιες πιυ θελουν να κανουν τη δουλεια τους. Στο iOS υπαρχει πληθωρα εφαρμογων που το android δεν τις εχει και ειναι αρκετα χρησιμες για τους επαγγελματιες οπως επισης oι εφαρμογες ειναι ολες καλογραμμενες σε αντιθεση με το android.

Ενα κινητο δεν αποτελειται μονο απο σπεκς τα οποια στην ουσια ειναι μονο το 50% του κινητου. Το λογισμικο ειναι αυτο που κανει τη διαφορα κι εκει η apple προσφερει πολλα περισσοτερα απο τον ανταγωνισμο σε αρκετο κοσμο (δεν λεω σε ολους γιατι θα με φανε εδω μεσα).

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ θα συμφωνήσω ότι η αφαίρεση της θύρας ακουστικών ειναι ένα μεγάλο πλήγμα στη λειτουργικότητα της συσκευής γιατί αν δεν εχεις τα Lightning ακουστικά μαζί σου ή τον ανταπτορα, ουσιαστικά δεν εχεις ακουστικά.

Θεωρώ όμως σχεδόν σίγουρο ότι θα ακολουθήσουν και άλλες εταιρίες στο μέλλον την ίδια τακτική.

Δημοσ.

Εγώ θα συμφωνήσω ότι η αφαίρεση της θύρας ακουστικών ειναι ένα μεγάλο πλήγμα στη λειτουργικότητα της συσκευής γιατί αν δεν εχεις τα Lightning ακουστικά μαζί σου ή τον ανταπτορα, ουσιαστικά δεν εχεις ακουστικά.

Θεωρώ όμως σχεδόν σίγουρο ότι θα ακολουθήσουν και άλλες εταιρίες στο μέλλον την ίδια τακτική.

Σχετικα με την τελευταια προταση εκει ειναι ολη η ουσια .

Η τεχνολογια αυτη μετραει δεκαετιες υπαρξης ειναι καιρος να παμε μπροστα .Οπως εκραζαν και οταν αφαιρεσε τα οπτικα μεσα απο τα Mac  ετσι και τωρα το παραδειγμα της θα το ακολουθησουν και αλλες εταιρειες 

και για μια ακομα φορα θα θεσει τα standards  στην βιομηχανια και με την καλυτερη υλοποιηση που ειναι ιδιαιτερα σημαντικο .

Δημοσ.

Η τεχνολογια αυτη μετραει δεκαετιες υπαρξης ειναι καιρος να παμε μπροστα .Οπως εκραζαν και οταν αφαιρεσε τα οπτικα μεσα απο τα Mac  ετσι και τωρα το παραδειγμα της θα το ακολουθησουν και αλλες εταιρειες 

και για μια ακομα φορα θα θεσει τα standards  στην βιομηχανια και με την καλυτερη υλοποιηση που ειναι ιδιαιτερα σημαντικο .

Ας ειχε εστω universal usb οπως στα Android τι μου την θελει την ρημαδο lightning υποδοχη.

Δημοσ.

Ας ειχε εστω universal usb οπως στα Android τι μου την θελει την ρημαδο lightning υποδοχη.

to universal ποιο ειναι αυτο που ψαχνω να βρω απο πια πλευρα θα το βαλω ?

Σοβαρα  ρωταω.

Δημοσ.

Το μόνο που αξίζει πλέον να μπει σε φορητή συσκευή (κινητό, tablet) ειναι usb-c (ταχύτητα, αντοχή, μπαίνει όπως και να το βάλεις). Το micro usb πρέπει να φύγει!

Δημοσ.

to universal ποιο ειναι αυτο που ψαχνω να βρω απο πια πλευρα θα το βαλω ?

Σοβαρα  ρωταω.

Το κλασσικο micro usb καλωδιο για την φορτιση και μεταφορα δεδομενων που λειτουργει σε ολες τις Android συσκευες.

Α και καποια στιγμη να ξεδιαλυνει και το τοπιο με την 2ετη εγγυηση στην Ευρωπη.

Το μόνο που αξίζει πλέον να μπει σε φορητή συσκευή (κινητό, tablet) ειναι usb-c (ταχύτητα, αντοχή, μπαίνει όπως και να το βάλεις). Το micro usb πρέπει να φύγει!

Ειτε micro usb,ειτε usb type c ας ειναι ενα ενιαιο καλωδιο για ολες τις συσκευες ανεξαρτητως λειτουργικου.

Δημοσ.

Ε όχι να βάλουν και Micro-USB ρε παιδιά, ήμαρτον! Δέκα φορές καλύτερο είναι το Lightning. Το USB-C από την άλλη, ναι, να το δεχτώ. Σοβαρό βύσμα είναι. 

• Like 1
Δημοσ.

Δεν είναι απαραίτητο να καταργηθεί η 3.5" θύρα για αυτό. Εδώ έχουμε κινέζικες συσκευές που διαθέτουν ταυτόχρονα 3.5" θύρα και δυνατότητα σύνδεσης lightning ακουστικών. Δεν καταλαβαίνω γιατί να πρέπει να καταργήσουμε την μια θύρα όταν μπορεί να συνυπάρχει αρμονικά με την άλλη. Μάλλον...ξέρω πολύ καλά γιατί καταργούν την θύρα αλλά τέλος πάντων.   

Δημοσ.

Αν βγεις εξω για μια βολτα, ο μισος κοσμος που θα συναντησεις θα κραταει απο ενα iPhone στο χερι. Μερικοι θα ειναι παιδια, αλλοι ανθρωποι που το πηραν για τη μοστρα, αλλα οι περισσοτεροι θα ειναι επαγγελματιες πιυ θελουν να κανουν τη δουλεια τους. Στο iOS υπαρχει πληθωρα εφαρμογων που το android δεν τις εχει και ειναι αρκετα χρησιμες για τους επαγγελματιες οπως επισης oι εφαρμογες ειναι ολες καλογραμμενες σε αντιθεση με το android.

Προσωπικά απο τους 30 πελάτες μου που εχουν iPhone, ενας ασχολείται επαγγελματικά με μουσική και μου λέει οτι το χρησιμοποιεί για αυτό το λόγο, οι άλλοι προσπαθούν να με πείσουν οτι είναι καλύτερα για να διαβάζεις emails-να βλέπεις το καταγραφικό του γραφείου-να παίρνεις τηλέφωνα-να στέλνεις-να μιλάς με γκομενάκια στο viber ή στο messenger. Μέχρι εκει! Απο την άλλη, εγω με android κάνω λίγα παραπάνω, δηλαδη απλα εχω στήσει ενα VPN και δουλεύω στο γραφείο ή συνδέομαι στα ρουτερ των πελατών για να επιβλέπω MultiWAN-Hotspots-firewalls, δουλεύω Teamviewer-VNC-RDC, Speedtests-Unifi Controllers-RouterOS-SSH, διαχειρίζομαι τα οικονομικά μου, ΔΟΥ-ΤΕΒΕ-Τράπεζες, παω για περπάτημα και κάνω καταγραφή, δουλεύω την GoPro, παραγγέλνω απο το Ebay-ΕShop-Skroutz-Revolut, βλέπω ταινίες. Καποια πράγματα δηλαδή που θα εκανα με τον ίδιο τρόπο (δεν ξερω αν τα εκανα πιο ευκολα ή δυσκολα με iOS αν και νομίζω θα ήταν το ιδιο μιας και οι εφαρμογές ΔΕΝ ειναι της Apple). Οταν βεβαια μου λένε να πάρω ενα iPhone γιατι είναι καλύτερο(χωρίς να λένε γιατι) αλλα περιγράφω τα παραπάνω, τοτε η κλασική απαντηση είναι "ε εσενα είναι η δουλειά σου". Χαιρω πολύ, η δουλειά μου είναι να το εχω και να μου λύνει τα χέρια, αυτοί που ΔΕΝ το χρησιμοποιούν ούτε στο 1/100 των δυνατοτήτων, γιατι το πήραν εκτός απο την μούρη? Γιατί με καλούν οποτε εχει θέμα και δεν μπορεί να στείλει email, χωρίς να μπούν στον κόπο να διαβάσουν οτι το mailbox του παραλήπτη είναι γεμάτο και δεν δέχεται άλλα??? Ακόμα και για βασικές ρυθμίσεις (email-καμερες) πάνε στον αντίστοιχο τεχνικό ή σε αλυσίδες, γιατι δεν εχουν ασχοληθεί για τίποτα παραπάνω εκτός απο το σήμα στην πλάτη!

Εγω λοιπόν ανέφερα συγκεκριμένα παραδείγματα, εσυ για πες 2-3 επαγγελματίες απο τους μισούς που θα βρείς στον δρόμο που μονο με αυτό μπορούν να κάνουν την δουλειά τους γιατι τα αλλα δεν εχουν κάτι αντίστοιχο?

Δημοσ.

2 ενστασεις εκτος των αλλων:

1ον) Εκτος απο τα αλλα μειονεκτήματα τα καλωδια Lightning είναι ευπαθεστερα των mini jack. Ειδικα για τα καλωδια της Apple εχουν γραφτει πολλα παραπονα οτι παραδιδουν πνευμα.

2ον και σημαντικοτερον) Οταν ειχα iphone 3gs, ειχα αγορασει ηχεια της Logitech με docking. Ακριβουτσικα τοτε και σιγουρα οχι κινεζιες. Μαντεψτε, στο iphone 4 επαψαν να υποστηριζονται και ενω το συνδεα εβγαζε θαυμαστικο και δεν ακουγοταν τιποτα. Τα ηχεια τα έχω ακομα με ενα ipod nano 1ης γενιας.

Ειναι πολυ σημαντικο το οτι μπορει σημερα να παρεις ενα ζευγαρι lightning ακουστικα και αυριο η μεθαυριο, επειδη η εταιρια θελει να πουλησει τα καινουρια, να μην δουλευει με το επομενο μοντελο, because reasons.

Η θυρα lightning την δινει αυτη την "δυνατοτητα" και δυστυχως ειμαι βεβαιως οτι καποιες εταιριες θα την αξιοποιησουν..

Δημοσ.

Oποιος συνέδεε το τηλεφωνο του με το στερεοφωνικο στο αμαξι για να ακουει μουσικη και φορτιζε παραλληλα?
Ξέρω,ξερω,"παμε μπροστά".

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...