theonn Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Eνημέρωση HDR μέσω HDMI ειναι δηλαδη ? Εχω samsung me 1406 firmware Ευχαριστω
ababapanos Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Με την ευκαιρια να ρωτησω κατι για το HDR που γραφουν οτι υποστηριζουν καποιες 4Κ τηλεορασεις.... Σε ολες τις περιπτωσεις τα μοντέλα έχουν κανονικό HDR? γιατι κάπου πήρε το μάτι μου οτι υπάρχει hardware HDR (που θεωρείται και το κανονικο) , αλλά και software HDR... Ισχύει κατι τέτοιο; Και αν ναι πως ξέρουμε ποιες τηλεοράσεις έχουν πραγματικό HDR απο αυτο που διαφημίζουν?..
heavyrain Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Ολες κατω απο 1500 € υποστηριζουν κανονικα hdr απλα δεν εχουν τη δυνατητητα να φτασουν την φωτεινοτητα στα 1000nits ( υπαρχει και η παραμετρος του μαυρου και των χρωματων που πρεπει να επιτευχθει) που πρεπει για να το υποστηριξουν σωστα, εξ ου και το hardware που λεμε.
delpro Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) και εγω την ιδια απορια εχω φιλε μου ,πηρα και την samsung hellas ,δεν εχουν ιδιεααα απλα.!!! θα εχουμε μαλλον με εξωτερικη συσκευη hdr blureay ps4 pro κτλ . για 2015 4κ τηλεοραηςς Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2016 από delpro
foxgre Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2016 Ειναι θέμα πάνελ. Οι HDR entry level σε όλες τις εταιρείες Sony,Samsung,Lg έχουν 8bit panel. Τέτοιες ειναι για παράδειγμα οι ku6000,UH750v κλπ. Αυτό σημαίνει οτι αποδίδουν HDR, αλλα δεν εκμεταλλεύονται πλήρως τις δυνατότητες του. Δηλαδη ναι μεν παίζει για παράδειγμα το XBOX ONE S σε 4K HDR , αλλα εαν τρέξεις το ίδιο βίντεο σε μια 10bit panel τηλεόραση που υποστηρίζει το HDR10 θα δεις μεγάλη διαφορά. Τέτοιες ειναι για παράδειγμα η KS7000,8000,UH770V,850V, όλες οι oled και η λίστα μεγαλώνει όσο φτάνει η τσέπη σου.
graphist83 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2016 Υπαρχει το HDR το οποιο απαιτει απλα την υπαρξη επεξεργαστη - software και τα βασικα (HDMI 2.0, HDCP 2.1 και HEVC). Το HDR10 που απαιτει ολα τα παραπανω και επιπλεων HDMI2.0a, 10bit panel, τουλαχιστον 1000nit φωτεινότητα και υψηλη χρωματικη ακριβεια κατα το DCI-P3 (νομιζω 96% δεν θυμαμαι τωρα). Το Dolby Vision που απαιτει ολα τα παραπανω και επιπλεων 12bit πανελ, και λειτουργει με το απλο HDMI 2.0. Μεταξυ HDR10 και Dolby vision βασικο να ξερετε οτι το πρωτο υποστηριζει Static (per title) metadata ενω το δευτερο Dynamic (scene-by-scene). Τα καλα σταματουν ομως εδω καθως το Dolby vision δεν υποστηριζει αναβάθμιση λογισμικου και δεν ειναι δωρεαν για χρηση εν αντιθεση με το HDR10 που ειναι Open. Μεχρι στιγμης Dolby Vision υποστηρίζει μονον η LG και η Αμερικανικη VISIO. Απο διανομεις οι Netflix και VUDU HDR10 υποστηριζουν: Panasonic, Samsung, Sony και μερικα μοντελα LG. Aπο διανομεις oi Ultra HD Blu-ray, Netflix, Amazon, UHD alliance Καποιες εταιριες εχουν HDR μονο σε software μορφη. (οχι απαραιτητα λογο 8 bit panel) Πχ η KU6400 εχει 8μπιτο και εχει επεξεργαστη. Παρομοίως και η LG απο 770 και ανω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα