Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

H πιο σωστή λύση όντως.

Fubar μπορείς να εξηγήσεις το παρακάτω αν θες;

ολλές συσκευές που λειτουργούν με 2 μπαταρίες 1,5 volt (άρα 3 volt σύνολο) για να λειτουργήσουν με μετασχηματιστή θέλουν 4,5 volt και όχι 3 volt (όσο είναι οι μπαταρίες), γιατί
  • Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

H πιο σωστή λύση όντως.

Fubar μπορείς να εξηγήσεις το παρακάτω αν θες;

1.5 Volt είναι η ονομαστική τάση. Η πραγματική τάση μιας ολοκαίνουριας AA είναι γύρω στα 1.6 με 1.65

Οπότε 3 επι 1.6 κάνει 4.8 που είναι πολύ κοντα στα 5 Volt. Δέν υπάρχει πρόβλημα για 0.2 Volt επιπλέον

• Like 1
Δημοσ.

Στην δικιά μου περίπτωση επειδή είχα βαρεθεί να αλλάζω συνέχεια μπαταρίες 3 ΑΑ 1,5 V με την βοήθεια φίλου σύνδεσα το τηλέφωνο

με έναν παλιό φορτιστή κινητού με έξοδο 5Volt και λειτουργεί μια χαρά χωρίς να δημιουργούνται παράσιτα ή οτιδήποτε άλλο.

Η σύνδεση έγινε με κολλήσεις στα ελάσματα όπου εφάπτονται οι μπαταρίες.

• Like 1
Δημοσ.

Οι συγκεκριμενοι μετασχηματιστες μαλλον ειναι αρκετα "βρωμικοι", οποτε σου δινουν θορυβο, και το τηλεφωνο επειδη δεν εχει φιλτραρισμα στις μπαταριες τον στελνει πισω στην γραμμη. Επισης μεσα στο τηλ πρεπει να υπαρχει καπου ενωση μεταξυ μπαταριων και γραμμης. Τελος παντων μεγαλη ιστορια, δοκιμασε με καλυτερο μετασχηματιστη, κατα προτιμηση απο κινητο

• Like 3
Δημοσ.

ευχαριστώ πολύ παιδιά. η αλήθεια είναι πως χάθηκα λίγο με το 7805 και τους πυκνωτές. μέχρι το σημείο μου βάζω πάνω μόνο το 7805 τα κατάλαβα όλα αλλά όταν μπήκαν και οι πυκνωτές στο παιγνίδι ψιλο το έχασα με τις συνδέσεις.

φίλε vaterane τα τροφοδοτικά τα είχα στα 5 β όπως μου είχες πει. 

επίσης έχω παλιούς φορτιστές κινητού αλλά όλοι έχουν σύνδεση usb. υπάρχει καλώδιο από usb στην κλασσική dc

για εξηγήστε λίγο ρε παιδια με τους πυκνωτές και το 7805. έτσι όπως το καλαβαίνω κόβω το κοκκινο καλώδιο σε 3 κομμάτια. τη μία άκρη τη συνδεώ πρωτα στον πυκνωτή και το υπόλοιπο  στο 1 του 7805 . στην άλλη άκρη πάλι στο 3 του 7805 πυκνωτή και μετά στον πυκνωτή. εννοείται και τα δύο αρνητικά πόδια των πυκνωτών πάνε στο μάυρο καλώδιο. σωστά το κατάλαβα το σχεδιάγραμμα;

Δημοσ.

Δεν διαφωνώ σε ότι λένε οι παραπάνω γιατί δεν έχω τέτοιες γνώσεις αλλά πριν δοκιμάσεις πυκνωτές κλπ δες την απλούστερη λύση σε φωτο όπως σου έγραψα παραπάνω. Με αυτόν τον τρόπο η συσκευή μου δουλεύει κανονικά. Ο φορτιστής είναι από παλιό sony ericsson.

post-328792-0-19307700-1474353559_thumb.jpg

post-328792-0-90378700-1474353564_thumb.jpg

• Like 1
Δημοσ.

ok σε ευχαριστώ. το κακό ειναι πως όλοι οι φορτιστές που έχω έχουν υποδοχή usb πάνω τους και δεν μπορώ να χωρίσω έτσι το καλώδιο. μόνο αν υάρχει καλώδιο από usb σε mini jack

Δημοσ.

eneloop panasonic και sony recycle χρησιμοποίησα. δεν έχουν όμως τόσο μεγάλα βολτ και έτσι η οθόνη είναι πολύ αραιή σε απεικόνιση. ακόη και με τέρμα την αντίθεση.

Δημοσ.

Θα κόψεις το καλώδιο πριν από το usb και μέσα θα δεις άλλα δύο καλώδια λεπτά το ένα μαύρο και το άλλο κόκκινο. Κάνεις τις κολλήσεις

όπως φαίνονται στην φωτο και πιστεύω θα είσαι οκ.

• Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλημέρα και πάλι. πριν πάω να πάρω το 7805 δοκίμασα τη συμβουλή των φίλων με φορτιστή κινητού μαζί με ένα καλώδιο αντάπτορα από usb σε dc 5.5mm 2.5mm. Δε χρειάστηκε καμία άλλη μετατροπή , καθόλου θόρυβος και οθόνη μία χαρά. Ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή. 

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...