Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δοκιμασα 2 διαφορετικα στικακια. Τα εκανα bootable και περασα τα windows με το rufus. Δοκιμασα να περασω windows 10 (student) , 8.1 (student), 10 (pro). Το λαπτοπ ειναι το Futjitsu lifebook A556.

Το προβλημα: 

Βαζω το στικακι, το βρισκει κανονικα, μπαινω βαζω γλωσσες, product key (μερικες φορες το εκανα skip), και ενω ξεκιναει να κατεβαζει μου βγαζει :

Δεν ειναι δυνατη η συνεχιση της εγκαταστασης, λογω κατεστραμμενων αρχειων εγκαταστασης. Για βοηθεια επικοινωνηστε με το προμηθευτη του δισκου εγκαταστασης των Windows η το διαχειριστη συστηματος.

Δοκιμασα με το rufus να περασω τα αρχεια οχι σαν NTFS αλλα FAT 35 και exFAT αλλα δεν. Δεν περναγε και το αρχειο νομιζω με ενα απο τα δυο και απλα διαμορφωσα τα στικακια και τα αντεγραψαμεσα. Επισης δοκιμασα και να επιλεξω συστημα διαμερισμου MBR για UEFI, αλλα δεν με αφηνε μετα να συνεχισω στην εγκατασταση μολις επελεγα τον ssd για να τα περασω. Τελικα μετα απο διαφορους συνδοιασμους ενω βρισκει τα στικακια μου λεει δνε μπορει να κατεβασει απο αυτα, δεν μου τα βλεπει κτλπ.

Το λαπτοπ εινια καινουριο, δεν ειχε ποτεμεσα τιποτα, 4 μερες το χω. Το στειλα σε ενα δικο μου τωρα που λογικα αυτος θα το φτιαξει. Αλλα με εσκασε, τι μπορει να ναι /?

(ειπαμε δοκιμασα 2 διαφορετικα στικακια (8 κ 16) διαφορετικων ειδων (2.0,3.0 σε θυρες 2.0 κ 3.0) ,διαφορετικα windows (8.1 student, 10pro k 10 student) και παλι τιποτα)

Πειτε τι μπορει να παιζει γιατι θα ναι καμαι μακακια και θα σκασω.

Δημοσ.

1ον σιγουρα τα images κατεβηκαν σωστα?

2ον γιατι rufus ? νομιζω η microsoft εχει δικο της εργαλειο ... http://wudt.codeplex.com/ (το κατεβαζεις απο δω)

Δεν λεω οτι δεν κανει και το rufus για αυτην την δουλεια..αλλα δοκιμασε και με το εργαλειο αυτο..ποτε δεν ξερεις.

(Μην κοιτας που λεει για windows 7..κανει και για 8αρια και 10αρια)

Δημοσ.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να βρεις ένα pc με windows 10 και να γράψεις το iso κατευθείαν στο usb σου για άλλο υπολογιστή στα bit που θέλεις, έτσι θα είσαι σίγουρος ότι είναι ok στο τέλος.

Η διαδικασία είναι αυτόματη και δεν παίρνει τρία τέταρτα σε καλή σύνδεση.

Να είναι το usb αυτό προβληματικό μικρές πιθανότητες κάτω από 5%  

Δημοσ.

Εγώ πάντως με το rufus έκανα στικάκι με τα 10άρια και δούλεψε μια χαρά.

Το έκανα gpt σε fat32.

Δεν νομίζω όμως να είναι θέμα διαμόρφωσης γιατί δεν θα στο αναγνώριζε ή δεν θα μπούταρε καθόλου. Αφού ξεκινάει τότε είναι θέμα usb. Δοκίμασε και με το εργαλείο της ms για σιγουριά και απενεργοποίησε προσωρινά το antivirus μέχρι να τελειώσεις τη δημιουργία μήπως παρεμβαίνει στην αντιγραφή των αρχείων από το iso και καταστρέφει το image.

Τα 10άρια από που τα βρήκες; Κατά προτίμηση κατέβασε τα από την ms με το εργαλείο που δίνει.

Αυτό που με παραξενεύει όμως είναι ότι το λάπτοπ αυτό βλέπω στο skroytz ότι το πουλάνε με windows 10. Εσύ από που το πήρες;

Δημοσ.

To πηρα απο σκρουτζ, εξοπλιζιν. Δοκιμασα 2 στικακια διαφορετικα που με το ενα εινια κανει format σε ενα πσ πριν λιγο καιρο, ολα καλα. Δεν είχε OS αυτο μετα (αν δεις αυτο με τον 250ρι ssd δεν εχει, η τουλαχιστον υπαρχει καποιο στα 500 ευρω που δεν εχει). Το πηγα σε φιλο τεχνικο και μου πε εχει θεμα, θα το παλεψει με ενα αλλο τροπο και θα μ πει το απογευμα. Πηρα τηλ στο exoplizin απ' οπου το αγορα και μου παν να μιλησω με την braintrust, οι οποιοι μου παν στειλε μειλ κτκλπ. Γενικα ο τεχνικος δοκιμασε με στικακια και windows  που ξέρει οτι δουλευουν (τοσα χρονια φουρναρης ειναι και οικογ. φιλος ξερει τι παιζει) οποτε λογικα για να το λεει και αυτος θα χει τιποτα θεμα ο σκληρος δεν ξερω. Το θεμα μου ειναι μηπως οι ssd θελουν τιποτα περιεργο για να κατεβασουν windows, ίσως όταν ειναι freeOS αρχικα. Δεν ξερω, θα στειλω μειλ, περιμενω και απο τον τεχνικο νεα και θα δω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν ο τεχνικός δεν μπόρεσε να εγκαταστήσει τα Windows φταίει κάτι από τον Η/Υ. Πιο πιθανό ο δίσκος.

Κατά την εγκατάσταση δεν έχει διαφορά αν ο δίσκος είναι SSD ή παλαιότερος, η διαδικασία είναι η ίδια.

Αν θέλεις USB stick με win 10 που σίγουρα θα δουλεύουν, στην πιο "φρέσκια" έκδοση σε Home ή Pro 32 ή 64 bit

https://www.microsoft.com/el-gr/software-download/windows10

Μπορείς να κατεβάσεις όλες τις εκδόσεις και κατά την εγκατάσταση επιλέγεις πια θέλεις. Θα χρειαστείς κλειδί ενεργοποίησης, εκτός και αν ήταν  εγκατεστημένα και ενεργοποιημένα στον Η/Υ win 10 προγενέστερα.

Το USB πρέπει να είναι 8 GB. H Microsoft θα στο ετοιμάσει για Boot και εγκατάσταση.

Για να κάνεις δουλεία πρέπει να κατεβάσεις το εργαλείο που σου προτείνει. (MediaCreationTool.exe)

Επεξ/σία από stelios5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...