Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η δουλεια που ξερεις την κανει ακριβως οπως τα πες ενα 15+χρονο...

Αν βρεθει δουλεια στο εξωτερικο με παραπανω χρηματα απ οσα δεινει ο gr θειος στειλε μου ινφο..

Τραβα οαεδ ή λογιστη εταιρειας και πες να σε βαλει σε κανα επιχορηγουμενο προγραμμα..

Να μου λεγες εμαθα monitoring σε οτι sw χρησιμοποιουν ,ξερω να στηνω δικτυο accounts ,sharing ,apache,cisco κτλ να λεγα οκ κατι γινεται..

Δεν εχουν καν δικτυακο printer;ποσα ατομα ειναι η μεγαλη εταιρεία;

Και τι πάει να πει αυτό; 

Αυτή η δουλειά, ασχέτος αν την κάνει και ένα 15χρονο πρέπει κάποιος να την κάνει σε μια εταιρία.

Δημοσ.

Δεν ξέρω τι λέει το Φορουμ.

Εγώ πάντως βλέπω ότι ακόμα και στην Ελλάδα που είμαστε 400 χρόνια πίσω υπάρχουν πάρα πολλές θέσεις για το συγκεκριμένο επάγγελμα (http://www.xe.gr/jobs/texnikoi-h-y,132660.html)

Πόσο μάλλον στο εξωτερικό.

Δημοσ.

Μην δενεις σχοινι κορδονι τις "συμβουλες" του καθε-προφανως ελαχιστα ενημερωμενου γυρω απο το θεμα.

Πρωτον: Στο CV μπορεις να γραψεις την προυπηρεσια σου, ειτε σου κολλαγαν ενσημα, ειτε οχι.

Δευτερον: Στο interview κανεις δε θα σου ζητησει να αποδειξεις τιποτα εγγραφως (τουλαχιστον εγω που εχω περασει απο καμποσα interviews στο εξωτερικο κανενα HR δεν μου ζητησε επισημα εγγραφα κατα τη διαρκεια των interviews-σε σημειο που πλεον εχω σταματησει να κουβαλαω τον "φακελο" μου στο πρωτο interview, πλην ταυτοτητας).

Αυτος ειναι κι ενας απο τους λογους που σε καλουν να σε δουν απο κοντα αλλωστε, αλλιως θα σου ζητουσαν απλως τα εγγραφα-αποδειξεις προυπηρεσιας και θα σε προσλαμβαναν. Θελουν λοιπον να τσεκαρουν μεταξυ αλλων τις γνωσεις σου και την πειρα σου, κατι που ειναι ζητημα μερικων λεπτων συνεντευξης οταν μιλαμε για τετοια επαγγελματα.

Το μονο προβλημα ισως προκυψει κατα την προσληψη (εκει ναι, ζητουν επισημα εγγραφα για να ανοιξουν τον φακελο σου, αρα θα σου ζητηθουν και οι ασφαλιστικες εισφορες σου), αλλα τοσο στη συνεντευξη οσο και λιγο πριν την προσληψη θα εχεις ξεκαθαρισει απο την πλευρα σου το θεμα της προυπηρεσιας οτι ηταν ανασφαλιστη ωστε να μη δημιουργουνται αναταραξεις την τελευταια στιγμη.

Δεν λεω οτι αποκλειεται να σου ζητησουν εγγραφα κατα τη συνεντευξη, αλλα δεν εχεις να χασεις κατι εξηγωντας πως ειχε η κατασταση και συνεχιζοντας κανονικα τη διαδικασια μιλωντας επι του πρακτεου για τις γνωσεις σου.

Για την προυπηρεσια που εχεις μην ανησυχεις, ειναι αυταποδεικτη και χωρις εγγραφα. Ο ψημενος πανω σε μια δουλεια ξεχωριζει μεσα σε 2-3 λεπτα το πολυ απο εναν που εγραψε στο CV του ψεματα περι προυπηρεσιας που δεν εχει.

ΥΓ. Και προς Θεου, μη βαλεις το συγγενη σου να φτιαξει εγγραφα στα οποια θα βεβαιωνει με υπογραφες και σφραγιδες οτι σε ειχε υπαλληλο. Τετοια "συμβουλη" ουτε στον εχθρο μου δε θα εδινα.

Οι συμβουλές καφενείου οτι "ο ψημένος" στην δουλειά φαίνεται ισχύουν μόνο για δουλειές εξειδικευμένες. Οι δουλειές του κατσαβιδάκια υπολογιστών δεν γίνονται αντιληπτές από αυτό.

Στο εξωτερικό ζητάνε παντού αποδείξεις, ειδικά στην Γερμανία δεν δέχονται τίποτα χωρίς αποδεικτικά στοιχεία.

Με τα λεγόμενά σου ο καθένας θα μπορεί να βάζει οτι θέλει. Το εξωτερικό δεν είναι ελλαδιστάν.

Εκτός αν θέλει να βρει τον μπελά του ο θείος, δεν το συμβουλεύω.

Δεν μιλάμε να πάρει το χαρτί ο άλλος και να κάνει καταγγελία στο ΙΚΑ, συγγενής του είναι εξάλλου, απλά να το έχει μαζί του να το επιδεικνύει σε συνεντεύξεις αν του ζητηθεί το χαρτί. Σε γενικές γραμμές για δουλειά μεταξύ αγνώστων σαφώς και δεν συμφέρει τον εργοδότη να γράψει τέτοιο χαρτί.

Δημοσ.

Να κάνω μια ερώτηση ακόμα;

Ποια πιστεύεται είναι να καλύτερα πτυχία που θα μπορούσα να πάρω για να εμπλουτίσω το βιογραφικό μου;

Κατα προτίμηση τα πιο φτηνά γιατί δεν αντέχω να δώσω πολλά (παράδειγμα το κόστος για να μάθω και να παρω το CCNA μου φαίνεται εκτός πραγματικότητας).

Διάβασε μόνος σου και πλήρωσε μόνο τα εξέταστρα για το CCNA. Είναι το ελάχιστο χαρτί που πρέπει να πάρεις στη φάση που είσαι και δεν έχεις κανένα αλλο χαρτι

Δημοσ.

Οι συμβουλές καφενείου οτι "ο ψημένος" στην δουλειά φαίνεται ισχύουν μόνο για δουλειές εξειδικευμένες. Οι δουλειές του κατσαβιδάκια υπολογιστών δεν γίνονται αντιληπτές από αυτό.

Στο εξωτερικό ζητάνε παντού αποδείξεις, ειδικά στην Γερμανία δεν δέχονται τίποτα χωρίς αποδεικτικά στοιχεία.

Με τα λεγόμενά σου ο καθένας θα μπορεί να βάζει οτι θέλει. Το εξωτερικό δεν είναι ελλαδιστάν.

Δεν μιλάμε να πάρει το χαρτί ο άλλος και να κάνει καταγγελία στο ΙΚΑ, συγγενής του είναι εξάλλου, απλά να το έχει μαζί του να το επιδεικνύει σε συνεντεύξεις αν του ζητηθεί το χαρτί. Σε γενικές γραμμές για δουλειά μεταξύ αγνώστων σαφώς και δεν συμφέρει τον εργοδότη να γράψει τέτοιο χαρτί.

Παλι καλα που μπαινω ινσομνια για να μαθαινω πως δουλευουν τα πραγματα εδω που μενω (εξωτερικο) απο μονιμους κατοικους Ψωροκωσταινας. Ευχαριστω για την ενημερωση δικε μου, θα σε εχω στα υποψιν για τυχον αποριες :lol:

Οσον αφορα τις "συμβουλες επιπεδου καφενειου", θα δεχομουν το χαρακτηρισμο αν συνοδευοταν απο καποια στοιχειωδη επιχειρηματα και φυσικα αν δεν προερχοταν απο τον τυπο που εδωσε συμβουλη "παρε απο το θειο σου μια σφραγισμενη βεβαιωση οτι σε εργοδοτουσε μαυρα για 5-6 χρονια και δειχνε την σε τριτους"... Δυστυχως ομως, επιστρεφεται ολος ο χαρακτηρισμος, χωρις καν να χρειαστει να προσπαθησω να σου εξηγησω το γιατι ;)

Δημοσ.

Ας χαλαρώσουμε παιδιά.

Όλες οι απόψεις δεκτές.

Πάντως αποφάσισα να πάρω το CCNA και μετά θα δω τι θα κάνω.

• Like 1
Δημοσ.

Παλι καλα που μπαινω ινσομνια για να μαθαινω πως δουλευουν τα πραγματα εδω που μενω (εξωτερικο) απο μονιμους κατοικους Ψωροκωσταινας. Ευχαριστω για την ενημερωση δικε μου, θα σε εχω στα υποψιν για τυχον αποριες :lol:

Όπως το περίμενα. Τώρα μου λες οτι είσαι κάτοικος Γερμανίας. Σε άλλο μήνυμα μετά από λίγους μήνες θα μου πεις οτι είσαι κάτοικος Αγγλίας και πιο μετά θα μου πεις οτι είσαι στο Βέλγιο. Μεταφερόμενος σε όλο το εξωτερικό και τα έχεις μάθει και καλά όλα.

Για να τελειώνουμε. Ας γράψει ο καθένας οτι γουστάρει στο βιογραφικό του. Δικό του πρόβλημα μετά αν του ζητήσουν χαρτιά ή αποδεικτικά στοιχεία. Εγώ κοιτάω και θα κοιτάω να έχω από πριν κάτι για να μην έχω πρόβλημα μετά.

Δημοσ.

Όπως το περίμενα. Τώρα μου λες οτι είσαι κάτοικος Γερμανίας. Σε άλλο μήνυμα μετά από λίγους μήνες θα μου πεις οτι είσαι κάτοικος Αγγλίας και πιο μετά θα μου πεις οτι είσαι στο Βέλγιο. Μεταφερόμενος σε όλο το εξωτερικό και τα έχεις μάθει και καλά όλα.

Οταν το οτι "μενω εκτος Ελλαδας" κανει τον αλλο να αισθανεται τοσο μειονεκτικα που εν τελει παραληρει.

Για την ιστορια, πουθενα δεν ανεφερα ποιας χωρας ειμαι κατοικος. Ανεφερα οτι ειμαι κατοικος εξωτερικου χωρις να περιμενω οτι θα σε χαλουσε τοσο πολυ, τσαμπα το παραληρημα. Περαστικα.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Στο βιογραφικό σου θα χρειαστείς αποδεικτικά μόνο τα πτυχία σου και βέβαια σε χώρα όπου το στρατιωτικό δεν είναι υποχρεωτικό καλό είναι το απολυτήριο στρατού αφού γράψεις βέβαια ότι έχεις εκπληρώσει την θητεία σου.  Κάθε είδους προϋπηρεσία στο εξωτερικό μετράει ακόμη και αν είναι παράλληλα με τις σπουδές γιατί μετράνε ότι δεν ήσουν αιώνιος φοιτητής αλλά προκομενος.  Κάθε συστατική επιστολή ως προς τον χαρακτήρα σου και επαγγελματισμό σου μετράει στο εξωτερικό περισσότερο από τα ένσημα στην Ελλάδα. Ανάλογα με την φύση της εργασίας σου καλό θα είναι (αν και το ζητάνε και οι ίδιοι) να έχεις έκδοση ποινικού μητρώου.  Βέβαια όλα αυτά τα πας μεταφρασμένα επίσημα και όχι με Google translate.  Σαν ελεύθερος επαγγελματίας ή freelancer πιο πολύ έχεις πρόβλημα στην Ελλάδα σαν φοροφυγάς παρά στο εξωτερικό σαν απόδειξη εργασίας.  Μεγάλες εταιρείες ίσον και μεγάλες απαιτήσεις όμως και μεγάλος μισθός.  Υπάρχουν όμως και πολλές εταιρείες μικρότερες όπου θέλουν τεχνικούς αλλά πρέπει να υπολογίζεις μισθό μείον ενοίκιο κόστος διαβίωσης και όχι επιβίωσης γιατί πολλοί ενθουσιάζονται με τους μισθούς αλλά δεν υπολογίζουν τα έξοδα του μήνα.  Δουλειά στο εξωτερικό προϋποθέτει (ανάλογα με την χώρα) εγγραφή στο μητρώο εργαζομένων κλπ.  Τελικά καμιά φορά το να μένεις με την φουκαριάρα την μάνα είναι πολύ καλύτερα!!!

Δημοσ.

Ζω Αγγλια τα τελευταια χρονια, εμπειρια με υπολογιστες ειχα μονο απο χομπυ καμποσα χρονια. Ειχα καποιες πιστοποιησεις αλλα μεχρι εκει. Ηρθα στο νησι, κ επιασα δουλεια σαν τεχνικος με τα "λιγα" που ηξερα. Εμαθα πολλα, κ μετα εφυγα για μια αρκετα ανωτερη θεση με περισσοτερες ευθυνες/αρμοδιοτητες. Σε καθε σωστη εταιρεια, σου παρεχεται συνεχομενη εκπαιδευση. 

Μαζεωε καποιες πιστοποιησεις για αρχη κ μετα βλεποντας κ κανοντας.

Σημασια εχει να αγαπας αυτο που κανεις, να εχεις ορεξη για δουλεια και φιλοδοξιες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...