sik13 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Καλησπέρα στην παρέα, τον τελευταίο καιρό είμαι στην αναζήτηση για την αγορά ενός συστήματος ενισχυτή και ηχείων (θα συνδεθούν σε 4k TV για την παρακολούθηση ταινιών και θα παίζουν διαδικτυακά μουσική όπως επίσης και από το NAS του τοπικού δικτύου). Στην αρχή σκέφτηκα για ένα έτοιμο σύστημα 5.1 αλλά μετά από σκέψη και μελέτη αποφάσισα να στείσω ένα σύστημα με ενισχυτή και ηχεία (στην αρχή λέω για 2 speakers +1 sub). To budget είναι περίπου στα 1000-1500, θέλω ο ενισχυτής να έχει όπωσδηποτε διαδικτυακή πρόσβαση (spotify κλπ) αλλά και συνδεσιμότητα DLNA / Bluetooth. Εγώ κράτησα τα παρακάτω εως τώρα: Ενισχυτής: Denon AVR-X2200W Ηχεία: Dali Zensor 3 ή Elac UB5 ή JBL Studio 530 ή Klipsch RP150M Sub: Klipsch R-12SW ή Elac Debut S10EQ Γνώμες - ιδέες - εμπειρίες όλες σεβαστές και καλοδεχούμενες. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
Charlie53 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Καλησπερα, Αρχικα πρεπει να μας πεις ποσα τετραγωνικα ειναι ο χωρος που θα μπει το HC για να καταλαβουμε σε τι μεγεθος ηχειου πρεπει να πας. Για ενισχυτη ο παραπανω Denon που αναφερεις ειναι μια χαρα. Ωστοσο θα κοιταγα να εχει και Pre out για μελλοντικη πιθανη αναβαθμιση με εναν τελικο η εναν δικαναλο π.χ Pioneer VSX-1123 Για ηχεια προσωπικα θα πηγαινα σε Dali ή Klipsch. Ενα πλεονεκτημα των Klipsch ειναι οτι ειναι πιο ευαισθητα δλδ ο ενισχυτης θα τα παιζει πιο ευκολα , αυτο βεβαια δεν ειναι και απολυτο κριτηριο και τα Dali μια χαρα θα τα παιξει.Οποτε πηγαινε σε καποιο μαγαζι ακουσε και τα 2 και οποια αρεσουν στα αυτια σου. Τελος για Sub δεν χρειαζεται να πας στην ιδια εταιρια με τα ηχεια..Τα Svs ειναι ανωτερα των περισσοτερων την συγκεκριμενη στιγμη. Ηταν να τα φερει η Audioevolution δεν ξερω αν τα εχει φερει , διαφορετικα τα παραγγελνεις απο Lsound.eu οπως και παρα πολλοι αλλοι .Εγω αν ηθελα να αγορασω Sub θα πηγαινα σε Svs ασυζητητι. Αυτα αρχικα...
sik13 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Ξέχασα να το αναφέρω συγνώμη! Το HC θα τοποθετηθεί στο σαλόνι, το οποίο συνδέεται ανοιχτά με την κουζίνα περίπου ολα μαζί στα 50 τετραγωνικά (το σαλόνι στα 33. Το κακό για μένα είναι ότι μένω επαρχία και μου είναι δύσκολο να τα ακούσω όλα live για να βγάλω συμπέρασμα. Για το sub έχεις να προτείνεις κάποιο συγκεκριμένο svs; Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου!
Charlie53 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Συμφωνα με τον χωρο σου πρεπει να πας σε δαπεδου ηχεια για μπροστα, Zensor 7 ή Klipsch R-26F ιδανικα . Και τα μικροτερα δαπεδου R-24F και Zensor 5 θα κανουν την δουλεια τους αλλα δεν θα μπορεσουν να γεμισουν τον χωρο οπως τα μεγαλυτερα. Για Svs λεω ή το PB-1000 και αν θες κατι πιο μαζεμενο αλλα ελαφρως ασθενεστερο το SB-1000. Οσο για τις εταιριες τα Klipsch τα συγκεκριμενα δεν τα εχω ακουσει , τα Dali ειναι καλα ηχεια. Τα Klipsch ακουγονται πιο εντυπωσιακα επειδη συνηθως εχουν τονισμενες τις υψηλες συχνοτητες αλλα σε πολυωρη ακροαση μπορει να κουραζει (προσωπικες αποψεις ειναι αυτες). Αν τα θες για 90% ταινιες και 10% μουσικη θα σου προτεινα Klipsch αν ειναι 50-50 μπερδευει το θεμα και μπορει να σε παρω στο λαιμο μου
slk200gr Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 μονο που τα παραπανω δεν βγαινουν 100-1500ε
sik13 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Συμφωνα με τον χωρο σου πρεπει να πας σε δαπεδου ηχεια για μπροστα, Zensor 7 ή Klipsch R-26F ιδανικα . Και τα μικροτερα δαπεδου R-24F και Zensor 5 θα κανουν την δουλεια τους αλλα δεν θα μπορεσουν να γεμισουν τον χωρο οπως τα μεγαλυτερα. Για Svs λεω ή το PB-1000 και αν θες κατι πιο μαζεμενο αλλα ελαφρως ασθενεστερο το SB-1000. Οσο για τις εταιριες τα Klipsch τα συγκεκριμενα δεν τα εχω ακουσει , τα Dali ειναι καλα ηχεια. Τα Klipsch ακουγονται πιο εντυπωσιακα επειδη συνηθως εχουν τονισμενες τις υψηλες συχνοτητες αλλα σε πολυωρη ακροαση μπορει να κουραζει (προσωπικες αποψεις ειναι αυτες). Αν τα θες για 90% ταινιες και 10% μουσικη θα σου προτεινα Klipsch αν ειναι 50-50 μπερδευει το θεμα και μπορει να σε παρω στο λαιμο μου Φίλε Charlie53 σε ευχαριστώ πολύ για τις χρήσιμες συμβουλές σου. Εγώ θέλω να έχω ένα καλό και ποιοτικό ήχο μουσική καθημερινά και καμια ταινία θα είναι το πρόγραμμα... Θα μελετήσω τα SVS που μου πρότεινες. Επίσης ότι άλλο νομίζεις ή έχεις να προτείνεις ειναι ευπρόσδεκτο. μονο που τα παραπανω δεν βγαινουν 100-1500ε Δεν πειράζει slk2000gr, όταν ξεκινάς κάτι πάντα βγαίνεις εκτός budget... προς τα πάνω φυσικά χεχεχε
delpro Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 dali zenzor 3 kai denon μην κοιτας κατι αλλο
graphist83 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 O denon πολυ μικρος και λιγος για τα παραπανω ηχεια. Αποτυχημένος συνδυασμός.. Ναι μεν θα παίξει καλα αλλα οχι οπως πρέπει. Θεσε τα εξης: Τα γουστα σου σε ακούσματα ήχου (μπάσο, OverTremble, flat κτλ ), Είδος μουσικής Στάθμες αυτης Έμφαση σε αληθοφανεια η σε εντυπωσιασμό? Και σαφώς ενα budget ως ταβάνι.
slk200gr Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 μετα απο αρκετους denon και mission ηχεια κατεληξα για ενισχυτη yamaha kai jbl Ηχεια ,τρομερος συνδιασμος (και ο pionner λεει πολλα τον εχει ενας φιλος μου) τωρα την κατηγορια την διαλεγεις βαση των χρηματων σου,δεν εχει νταβανι το ρημαδι
sik13 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις! Να τονίσω ότι θέλω κάτι ποιοτικό στα αυτιά μου αλλά όχι κάτι τόσο Pro/extreme δηλαδή δεν θα το ψάξω μέχρι εκεί που δεν πάει! Ολα τα είδη μουσικής όχι κατι συγκεκριμένο σε νορμάλ ένταση αλλά να έχει την ποιότητα που να το ευχαριστηθεις! Δεν ξέρω αν σας μετέφερα σωστά αυτό που θέλω να υλοποίησω.. Για budget όπως είπα 1000-1500. Σας ευχαριστώ και πάλι.
heavyrain Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Εγω προτεινω να παρεις τα dali zensor 3 και να βρεις εναν καλο ενισχυτη γι αυτα (yamaha σειρα 700+, pioneer σειρα 1000+ , denon σειρα 3000+) Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2016 από heavyrain
Charlie53 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 O denon πολυ μικρος και λιγος για τα παραπανω ηχεια. Αποτυχημένος συνδυασμός.. Ναι μεν θα παίξει καλα αλλα οχι οπως πρέπει. Για αυτον ακριβως τον λογο ανεφερα να παρει καποιον AV ενισχυτη με pre out για πιθανη μελλοντικη αναβαθμιση.Ετσι κι αλλιως την δουλεια του θα την κανει με τετοιας κατηγοριας Av ενισχυτη. Επισης με το ποσο που αναφερει ο φιλος μπορει να φτιαξει ενα πολυ καλο συστημα ,ειναι προτιμοτερο να ξεφυγει λιγο στο μπατζετ απ την αρχη στο θεμα των ηχειων παρα να κανει διορθωτικες κινησεις αργοτερα. Σιγουρα τα Zensor 3 δεν ειναι επαρκη για τα συγκεκριμενο χωρο(μιλαω γενικα για ηχεια βασης). Ισως τα Zensor 5 ή τα R-24 αποδειχθουν ιδανικα.
graphist83 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Για αυτον ακριβως τον λογο ανεφερα να παρει καποιον AV ενισχυτη με pre out για πιθανη μελλοντικη αναβαθμιση. Δεν ειναι λαθος η σκεψη σου. Ο Denon ομως δεν εχει pre out. Οποτε ειναι δυο φορες ακαταλληλος. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις! Να τονίσω ότι θέλω κάτι ποιοτικό στα αυτιά μου αλλά όχι κάτι τόσο Pro/extreme δηλαδή δεν θα το ψάξω μέχρι εκεί που δεν πάει! Ολα τα είδη μουσικής όχι κατι συγκεκριμένο σε νορμάλ ένταση αλλά να έχει την ποιότητα που να το ευχαριστηθεις! Δεν ξέρω αν σας μετέφερα σωστά αυτό που θέλω να υλοποίησω.. Για budget όπως είπα 1000-1500. Σας ευχαριστώ και πάλι. Δωσε βαση να παρεις ενισχυτη με μουσικες καταβολες. Πχ ο MARANTZ SR 5010 ειναι πολυ καλος με μουσικο χαρακτηρα και μπολικη ισχυ. Σε μαρκες ηχειων εχω γραψει παλαιοτερα οτι τα Dali τα θεωρω υπερεκτιμημενα. Δες και σε Monitor Audio MR6. Ουδετερο ηχειο που παιζει καλα σχεδον σε ολο το ευρος. σωστο και γεματο χαμηλο, μπολικη μαζα και αληθοφανες. Σε αντιστοιχη φαση βρισκονται και τα Mission MX4 Αν εισαι λατρης της μεσαιας περιοχης (φωνητικα, εντεχνο τραγουδι κτλ) πολυ καλα σε αυτο το κομματι τα B&W 684 (αν και ακριβα). Τελος πολυ τιμιο αλλα οχι τοσο εντυπωσιακο στα χαμηλα αλλα πολυ αληθοφανη και καθαρα, τα AUDIO SPECTRUM MONITOR-2 . Σαφως πρεπει να τα ακουσεις να κρινεις.
elgol Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Να κανω δυο τρεις επισημανσεις για να μπερδεψω ακομη τα πραγματα Πρωτο, ενα καλο ηχειο και ουδετερο μπορει να μην ακουστει καθολου ετσι στο συγκεκριμενο χωρο Δευτερο, υπαρχει περιπτωση να μην ξεχωριζει ο ακροατης τον καλο ηχο απλα να θελει κατι εντυπωσιακο στην περιπτωση αυτη η επενδυση σε ενα καλο ηχειο ειναι αμφιβολης πρακτικης Τριτο, αν σκεφτομαστε να αλλαξουμε ηχεια γρηγορα θα πρεπει να εξασφαλισουμε οτι κι ο ενισχυτης θα ειναι ικανος να αντεπεξελθει στο νεο ηχειο Τι προτεινω Αν θες καλο ηχο φτιαξε τον χωρο σου ηχητικα (δυσκολο σπορ) ομως κι ενα μετριο ηχειο θα παιξει καλα Θα πας να ακουσεις τα ηχεια που θες σε καλο χωρο με ενισχυτη που μπορει να τα οδηγησει για να αποφασισεις ποιο σου αρεσει Αν δεν θες να φτιαξεις το χωρο σου (μεσα σε αυτο ειναι κι η σωστη θεση των ηχειων) δες αν μπορεις να δοκιμασεις καποια ηχεια στο χωρο σου να δεις παλι ποιο ακουσμα σου παει (εννοειται οτι ειναι λαθος το αποτελεσμα στις μετρησεις αλλα τουλαχιστο σου αρεσει) Παρε τον δυνατοτερο ενισχυτη που μπορεις (εκτος αν υπαρχει προβλεψη για το μελλον με pre outs) Μικρος ενισχυτης ευκολοτερες παραμορφωσεις και καψιματα + μη ρεαλιστικος ηχος Παρε ηχεια μεγαλης ευαισθησιας και γενικοτετα ευκολα δηλαδη να μη ριχνουν στο ηχητικο φασμα πολυ την αντισταση αν ο ενισχυτης σου θα ειναι σχετικα αδυναμος για πιο ρεαλιστικες σταθμες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα