Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, έχω το πρόβλημα που αναφέρει ο τίτλος.

Ξεκινάμε με τη συνδεσμολογία.

Modem/Router (Netgear) σε ένα δωμάτιο και 2 pc σε άλλα 2 δωμάτια.

Σύνδεση με powerline.

Σε ένα δωμάτιο μαζί με το pc έχω συνδέσει και εκτυπωτή στο powerline (για να το κάνω δικτυακό)

Στο ένα pc έχω πρόβλημα καθώς μέσω ethernet δε συνδέεται στο δίκτυο (ούτε καν στο router δε μπαίνει-στο 192.168.0.1).

Με wifi  adapter δεν υπάρχει πρόβλημα.

Το άλλο pc λειτουργεί κανονικότατα!!!

έχω δοκιμάσει να κάνω απεγκατάσταση το realtek PCIe Gigabit family controller αλλά δεν επιλύθηκε το πρόβλημα.

firewall δεν υπάρχει για να το μπλοκάρει.

Επίσης και σε δεύτερο σκληρό που έχω με φρεσκοεγκατεστημένα WIN7 δεν υπάρχει internet πάλι με το ίδιο σφάλμα. (άρα δεν είναι πρόβλημα λογισμικού/firewall).

Έχετε καμιά ιδέα τι μπορεί να είναι;

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Οταν λες powerline εννοεις εκεινο το ματζαφλαρι που καρφωνεις σε πριζα και βγαζει ethernet ?και κανει δικτυο μεσω του..ηλεκτρικου δικτυου?

Και συνδεεις τι σε αυτο ?μονο το router?και τα 2 πισι ?

Και πισι+εκτυπωτη στο powerline πως?βγαζει 2 υποδοχες?εβαλες κανα switch?

το πισι που δουλευει οπως λες..αν το πας στο powerline του αλλου που δεν δουλευει...θα δουλεψει?

Ο εκτυπωτης λειτουργει ?ως δικτυακος εννοω...ή εχει και αυτος προβλημα?

Γιατι μπλεκεσαι με powerlines και μαλακιες?

EDIT : Παλιοτερα οταν ειχα ασχοληθει με τετοια , ειχανε προυποθεση οι πριζες να ειναι στην ιδια ασφαλεια..ή κατι τετοιο.Δεν ξερω αν εχουν εξελιχθει απο τοτε..και δεν εχουν τετοια θεματα.

Δημοσ.

Οταν λες powerline εννοεις εκεινο το ματζαφλαρι που καρφωνεις σε πριζα και βγαζει ethernet ?και κανει δικτυο μεσω του..ηλεκτρικου δικτυου?

Και συνδεεις τι σε αυτο ?μονο το router?και τα 2 πισι ?

Και πισι+εκτυπωτη στο powerline πως?βγαζει 2 υποδοχες?εβαλες κανα switch?

το πισι που δουλευει οπως λες..αν το πας στο powerline του αλλου που δεν δουλευει...θα δουλεψει?

Ο εκτυπωτης λειτουργει ?ως δικτυακος εννοω...ή εχει και αυτος προβλημα?

Γιατι μπλεκεσαι με powerlines και μαλακιες?

EDIT : Παλιοτερα οταν ειχα ασχοληθει με τετοια , ειχανε προυποθεση οι πριζες να ειναι στην ιδια ασφαλεια..ή κατι τετοιο.Δεν ξερω αν εχουν εξελιχθει απο τοτε..και δεν εχουν τετοια θεματα.

Ναι αυτό είναι το powerline.

έχει 2 υποδοχές για ethernet οπότε έχω συνδέσει σε μία τον εκτυπωτή και στην άλλη το pc.

o εκτυπωτής λειτουργεί ως δικτυακός χωρίς πρόβλημα.

το μόνο πρόβλημα είναι στο ένα pc (δεν έχω δοκιμάσει ακόμα τη μεταφορά του pc για έλεγχο αλλά θα το δοκιμάσω το πρωί).

Με αυτό τον τρόπο το είχα φτιάξει τον τελευταίο χρόνο (ίσως και παραπάνω) και δεν είχα κάποιο πρόβλημα.

Δημοσ.

1. Βγάλε τον εκτυπωτή και βάλε σε αυτήν τη θύρα το pc.

2. Άλλαξε καλώδιο δικτύου.

3. Μπες στις ρυθμίσεις του προσαρμογέα τοπικής σύνδεσης και δες μήπως έχει στατική ip ή άνοιξε γραμμή εντολών και δώσε ipconfig /all και δες εκεί που λέει ethernet adapter ή προσαρμογέας τοπικού δικτύου αν το dhcp είναι on ή off. Επίσης δες τι ip/gateway/dns έχει πάρει.

Δημοσ.

1. Βγάλε τον εκτυπωτή και βάλε σε αυτήν τη θύρα το pc.

2. Άλλαξε καλώδιο δικτύου.

3. Μπες στις ρυθμίσεις του προσαρμογέα τοπικής σύνδεσης και δες μήπως έχει στατική ip ή άνοιξε γραμμή εντολών και δώσε ipconfig /all και δες εκεί που λέει ethernet adapter ή προσαρμογέας τοπικού δικτύου αν το dhcp είναι on ή off. Επίσης δες τι ip/gateway/dns έχει πάρει.

Αλλαξα καλώδιο αλλά δεν έπιασε.

Έκανα τραμπα με του εκτυπωτή ούτε πάλι

Έβαλα λάπτοπ και το συνέδεσα και πάλι τίποτα.

Το έβγαλα από πρίζα και το έβαλα αλλού και έπιασε. Θεωρώ κάποιο προσωρινό κόλλημα.

Το σημαντικό είναι ότι λειτουργεί και πάλι!

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...