Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μην βάλεις κάρτα γραφικών τώρα. Να κάνεις ένα αξιοπρεπέστατο σύστημα αν χωρέσει ίσως και με i5 6400 και να αφήσεις όποτε μπορέσεις την κάρτα...τώρα θα κάνεις αρκετούς συμβιβασμούς για να τα χωρέσεις όλα.

6400-6500 με διαφορα στα 20 ευρω και 2.7mhz δεν υφιστατε.. και μαλιστα για gaming που τον θελει εχει πεσμενο ψιλοαισθητα το single thread.

για μενα παει σε g4400 η 6100 η 6320 η 6500-6600 η 6700.. εχει κουραστει το συγκεκριμενο θεμα ομως να το αναλυουμε διαρκως.. 

• Απαντ. 95
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Φίλτατε θα μπορούσε να πάει και σε 6700 ναι...όχι στα 350 ευρώ όμως και όντως τα 20 ευρώ διαφορά είναι και για μένα λίγα, όμως ήδη με τον 6400 ένα 20άρι περίπου ξεφεύγουμε...φυσικά και είναι προτιμότερος ο 6400 αν χωράει στο συγκεκριμένο budget από οποιονδήποτε 6100, 6320, g4400 και ξέρω και εγώ ποιόν άλλο μέχρι τα 170 ευρώ...δεν είναι μόνο gaming ένας υπολογιστής. Δηλαδή θα χαλαστεί το παλικάρι να έχει σαφώς καλύτερες επιδόσεις σε καθημερινά πράγματα και ακόμη και σε επερχόμενα games που θα εκμεταλεύονται καλύτερα τους πραγματικούς πυρήνες από τα threads; Το να κάνει χίλιες δυο παραχωρήσεις για να στριμώξει ντε και καλά μια μέτρια στην καλύτερη κάρτα γραφικών (460) το μόνο που θα καταφέρει είναι να αγοράσει ένα μετρίως μέτριο σύστημα. Τέσπα προσωπικές απόψεις...το ωραίο είναι ότι διαφωνούμε...γι αυτό γίνεται η κουβέντα. Εγώ επιμένω στην πρόταση που έκανα.

Τέλος στο youtube υπάρχουν βίντεο από tests του i5 6400 με τον i3 6100 που περιλαμβάνουν και το gta 5...μπροστά ο i5 6400 με άνεση...με το ίδιο υπόλοιπο hardware να σημειώσω...

https://www.youtube.com/watch?v=UDquxBK-biU

Εδώ βέβαια να πω ότι έχει και τους δύο στα 4ghz. Ακόμη όμως και σε stock ταχύτητες δεν θα είναι ο i3 πια για τα νέα παιχνίδια τόσο future proof.

Και ένα ακόμη χωρίς OC...

https://www.youtube.com/watch?v=YZywuIvaxd0

που δείχνει ότι υπάρχουν αρκετά παιχνίδια που εκμεταλεύονται τους πραγματικούς cores καλύτερα από τα threads.

• Like 2
Δημοσ.

Καταρχήν όπως είδες στο πρώτο βίντεο ο 6400 είναι στα 4ghz, που σημαίνει λεφτά για ψύξη άρα άκυρη η όλη σύγκριση μιας και σε τέτοια χρήματα δεν πας για6400+ψύξη. Στο δεύτερο έχει πάλι λίγο κλοκαρισμενο 6400 με στοκ 6100 και τα πάει πολύ καλά που σημαίνει δεν αξιζει τα χρήματα του ο 6400. Τέλος όλες οι συγκρίσεις γίνονται με ίδια κάρτα γραφικών. Κάνε ένα τεστ μόνο σου 6100+rx 470 vs 6400+rx 460 και μετά πες μου ποιο από τα δύο αποδίδει καλύτερα.

Επίσης αν μου έλεγες για gaming χρήση τον 6400 η τον 6320 εννοείται ότι θα διάλεγα τον 6320. Έχει καλύτερες αποδόσεις στα περισσότερα παιχνίδια και ειδικά σε τύπου lol dota.

Δημοσ.

Κάτσε γιατί κάπου χαθήκαμε στην μετάφραση φίλτατε. Αρχικά ο i5 6400 πάει με turbo boost στα 3.3 οπότε φυσικά και στα 3.1 μπορεί να είναι χωρίς κανένα overclock! Ρώσικα δεν σκαμπάζω να δω αν λέει στα σχόλια ότι τον έχει πουσάρει...Και φυσικά ένας 6100 με rx470 πάει στα παιχνίδια καλύτερα από 6400 με rx460, δεν υπάρχει διαφωνία σε αυτό. Εγώ είπα ότι στα λεφτά που δίνει δεν παίζει να βάλει από την αρχή 6100 με rx470, ούτε πρότεινα 6400 με rx460 γιατί ούτε αυτό γίνεται με τα λεφτά που είπαμε...δεν ξέρω αν κάπου μπερδεύτηκες, εγώ απλά είπα αφού δεν χωράει ούτε το ένα ούτε το άλλο να πάει φυσικά για 6400 και όταν ξαναμαζέψει χρήματα πάει για όποια κάρτα θέλει...Τέλος δεν κατάλαβα αυτό το ότι όλες οι συγκρίσεις γίνονται με την ίδια κάρτα γραφικών...ε με τι να γίνονται για να συγκρίνει την απόδοση δύο επεξεργαστών και στα παιχνίδια; Με διαφορετική;  :-)

Το τελευταίο για τον 6320 και τον 6400 ασχολίαστο φίλτατε...βγαίνουν στα ίδια λεφτά σχεδόν και θα προτιμούσες τον διπύρηνο με ίδια τεχνολογία πυρήνων...ok δεκτό αν εσύ έχεις τον υπολογιστή σαν κονσόλα μόνο.

Sam75 πες μας φίλτατε τελικά τι έκανες μην ψαχνόμαστε τζάμπα.

Δημοσ.

Το κουράσαμε το θέμα τώρα...

http://www.insomnia.gr/topic/621722-νέο-σύστημα-έως-350-ευρώ/?p=55137955

Βάλε εσύ 6500 σε αυτά τα χρήματα και εγώ μαζί σου. Το νόημα είναι ότι σε αυτά τα χρήματα που λέει δεν μπαίνει ούτε 6100 με αξιόλογη κάρτα. Οπότε βάζει ότι καλύτερο μπορεί σε επεξεργαστή και αφήνει την κάρτα για λίγο αργότερα...είναι μια σκέψη και αυτή. Ας το αφήσουμε όμως εδώ γιατί βαρέθηκα να λέω τα ίδια. Δικά του τα χρήματα δική του η απόφαση.

Δημοσ.

Απ' ό,τι κατάλαβα από τροφοδοτικό, κάρτα γραφικών, δίσκους και κουτί λες ότι είσαι κομπλέ. Γιατί δεν αλλάζεις μόνο μητρική, cpu, ram να τελειώνεις;

Δημοσ.

Απ' ό,τι κατάλαβα από τροφοδοτικό, κάρτα γραφικών, δίσκους και κουτί λες ότι είσαι κομπλέ. Γιατί δεν αλλάζεις μόνο μητρική, cpu, ram να τελειώνεις;

Ώραια, τι να βάλω για πες;

Δημοσ.

βγαίνουν στα ίδια λεφτά σχεδόν και θα προτιμούσες τον διπύρηνο με ίδια τεχνολογία πυρήνων...ok δεκτό αν εσύ έχεις τον υπολογιστή σαν κονσόλα μόνο..

αναλόγως την χρήση βάζεις τον κατάλληλο επεξεργαστή.. Δεν είναι στα πάντα καλύτερος ο 6400. Αυτή είναι η διαφορά..

Επειδή ο ts όμως ζήτησε σε ένα συγκεκριμένο budget ολοκληρωμένο πυργο, τότε προτείνουμε το καλύτερο πάντα για το budget. Δεν ανέφερε τίποτα ότι θα φτιάξει κάτι τώρα και αργοτερα βλέπει για κάρτα.. Αν είναι έτσι ας μας πει τι ακριβώς θέλει, τι διαθέτει να ξέρουμε

Δημοσ.

Ώραια, τι να βάλω για πες;

Να πουλησεις τον διπυρηνο Sandybridge που εχεις και να αγορασεις εναν μεταχειρισμενο i5 2500,2600,2700 και μια rx460 /470 και τιποτε αλλο.Και κακως πουλησες την gtx 970 που ανεφερες απο την στιγμη που θελεις να σου κρατησει πολυ το συστημα σου. Γιατι τωρα η gtx 970 τεινει να θεωρειται μεσαια καρτα και ερχονται καινουργιοι απαιτητικοι τιτλοι,οποτε τα λεφτα που πηρες θα τα δωσεις για νεα καρτα υποδεεστερη που παλι δεν θα σου κρατησει για πολυ. Η αν παρεις rx 470 θα βαλεις τα ιδια με αυτα που πηρες απο την πωληση της gtx 970 η και περισσοτερα με τις υψηλες τιμες που εχουμε Ελλαδα,για να παρεις καρτα ισης και ελαφρα χειροτερης αξιας.

• Like 2
Δημοσ.

Να πουλησεις τον διπυρηνο Sandybridge που εχεις και να αγορασεις εναν μεταχειρισμενο i5 2500,2600,2700 και μια rx460 /470 και τιποτε αλλο.Και κακως πουλησες την gtx 970 που ανεφερες απο την στιγμη που θελεις να σου κρατησει πολυ το συστημα σου. Γιατι τωρα η gtx 970 τεινει να θεωρειται μεσαια καρτα και ερχονται καινουργιοι απαιτητικοι τιτλοι,οποτε τα λεφτα που πηρες θα τα δωσεις για νεα καρτα υποδεεστερη που παλι δεν θα σου κρατησει για πολυ. Η αν παρεις rx 470 θα βαλεις τα ιδια με αυτα που πηρες απο την πωληση της gtx 970 η και περισσοτερα με τις υψηλες τιμες που εχουμε Ελλαδα,για να παρεις καρτα ισης και ελαφρα χειροτερης αξιας.

Σωστό.. Ας βρω πρώτα ένα cpu όμως.

αναλόγως την χρήση βάζεις τον κατάλληλο επεξεργαστή.. Δεν είναι στα πάντα καλύτερος ο 6400. Αυτή είναι η διαφορά..

Επειδή ο ts όμως ζήτησε σε ένα συγκεκριμένο budget ολοκληρωμένο πυργο, τότε προτείνουμε το καλύτερο πάντα για το budget. Δεν ανέφερε τίποτα ότι θα φτιάξει κάτι τώρα και αργοτερα βλέπει για κάρτα.. Αν είναι έτσι ας μας πει τι ακριβώς θέλει, τι διαθέτει να ξέρουμε

Θα το κρατήσω τελικά και θα ψάξω για αρχή για cpu 2xxx σειρά.

εαν δε βαλεις ssd θα ειναι οτι πιο τραγικο μπορεις να κανεις....

20 χρόνια χωρίς ssd και όλα καλά πάνε.

Δημοσ.

Με ssd θα πάνε καλύτερα. Πολύ καλύτερα!

(Αύριο θα βάλω τον δεύτερο ssd στο δικό μου μηχάνημα, αποκλειστικά για παιχνίδια και ανυπομονώ να έχω κάποια στιγμή την δυνατότητα να αντικαταστήσω και τον 1Τ μηχανικό.)

Δημοσ.

Σωστό.. Ας βρω πρώτα ένα cpu όμως.

Θα το κρατήσω τελικά και θα ψάξω για αρχή για cpu 2xxx σειρά.

:wub:  :wacko:

Δημοσ.

Με ssd θα πάνε καλύτερα. Πολύ καλύτερα!

(Αύριο θα βάλω τον δεύτερο ssd στο δικό μου μηχάνημα, αποκλειστικά για παιχνίδια και ανυπομονώ να έχω κάποια στιγμή την δυνατότητα να αντικαταστήσω και τον 1Τ μηχανικό.)

Σιγουρα είναι καλύτερα με ssd αλλά είναι και επένδυση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...