nikos_90 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Όταν λέω πέρνω περισσότερα ασφαλώς δεν εννοώ τα μεικτά τι νοήμα θα είχε αυτό; Εννοώ αυτά που μένουν μετά τα έξοδα μου. Το θέμα μας είναι γιατί προσπαθείς να αποθαρύνεις κάποιον που σκέφτεται να φύγει για εξωτερικό, και λες πως ο μισθός του θα είναι χειρότερος απ τους εξευτελιστικούς μισθούς που δίνουν στην Ελλάδα; Έχεις προσωπική εμπειρία η μιλάς απ' ότι έχεις ακούσει; Δεν πέρασα μόνο απ την τράπεζα άλλαξα 3 εταιρίες πριν φύγω σε καμία δεν έκατσα πάνω απο μήνα. Τι σημασία έχει η εμπειρία πέρνουν και junior στο εξωτερικό δεν πάνε μόνο οι senior. Φυσίκα θα πρέπει κάνεις έρευνα για το κόστος ζωής του μέρους που θα πας, και να ζητήσεις τα αντίστοιχα χρήματα αν πιστεύεις πως δεν σου αρκούν. Δεν είναι τόσο δύσκολο worst case scenario να σου πούν όχι. Επίσης θέλω να μου πείς ποιές είναι αυτές οι φοβερές εταιρίες με τις τεχνολογίες αιχμής στην Ελλάδα που βρίσκονται και δεν τις έχει ανακαλύψει κανείς; Legit είναι και έγω έτσι πήγα μου έστειλε ένας recruiter στο linkedin πως θέλει να του στείλω το βιογραφικό μου για μια θέση κλπ. Τι έχω να χασω λέω το στέλνω. Μετά μου έστειλαν ένα online programming challenge, στη συνέχεια Skype technical interview, και τέλος το offer. Ειπα καπου οτι στην Ελλάδα θα αμοιβεσαι με περισσοτερα χρηματα και δεν το βλέπω? Διαβαζεις καθολου τι γράφω? Επιπλεον δεν αποθαρυνω κανέναν, συμβουλές δίνω για το πως καποιος μπορει να κινηθει και να εξασφαλίσει καλυτερο μισθο αν επιλεξει να παει εξω,κατα την γνωμη μου, με δεδομένο οτι έχω 6-7 χρόνια στον χώρο και εχω δει καποια πραγματα. Εκτος και αν εσυ καταλαβαινεις κατι αλλο στο "καλυτερα φτιαξτε skillset πρωτα και μετα χτυπηστε δουλειες". Αν έχω προσωπικη εμπειρία? Οχι δεν εχω παει εξω για δουλεια αν και θα μπορουσα πολύ εύκολα, καθε βδομάδα μου σκάνε 3-4 recruiters στο linkedin και ειχα αρκετα καλες προτασεις με 70κ το χρονο ας πουμε, αλλα προτιμω προς το παρων να μείνω εδώ, να δουλευω με πελάτες απεξω remotely παράλληλα με την full time δουλειά μου και να μου μένουν λιγοτερα(-20% ας πουμε) αποτι θα μου εμεναν απο τα 70κ μικτα εξω. Επιπλέον, υπάρχει και αλλο ένα κόστος που για μένα παίζει σημαντικο ρόλο σε μια τετοια απόφαση και δεν ειναι αλλο απο το τι θα αφησεις πίσω καθώς φεύγεις. Πχ οικογενεια,φιλοι κτλπ. Προφανώς ενα ποσό 20% παραπάνω δεν με δελεαζει για να ξενιτευτω. Τελοσπάντων, ο καθενας βλεπει διαφορετικα καποια πραγματα, το καταλαβαινω και το αποδεχομαι. Αν υπάρχουν σοβαρές εταιρειες στην Ελλάδα? Ασφαλώς. Workable,Transifex,Resin,Persado,Hotelbrain καποιες που μου ερχονται στα γρηγορα. Μην ισοπεδωνουμε τα πάντα, ειναι δύσκολα αλλα υπάρχει ακομα προοπτικη και εδώ, πάνω στον κλάδο. Και θεωρώ οτι αν εχεις ορεξη μπορεις να την βρεις και εδω την άκρη. 3
defacer Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Εγώ έχω άλλη απορία σχετική με το τοπικ. Με τους recruiters τι παίζει? Παίρνω τελευταία πολλά emails και μηνύματα στο Linkedin απο recruiters για interview σε δουλειές σε εταιρίες. Ισως έχει να κάνει με το ότι μεγάλο μέρος της δουλειάς που κάνω είναι στο Github και πιάνουν απο εκεί τα botakia τους. Απλά οι μισθοί που γράφουν με κάνουν και αναρωτιέμαι αν είναι τελείως παπάτζα η αν υπάρχουν τέτοιες ευκαιρίες. Π.χ πρόσφατα μου στείλαν για interrview σε θέση developer με 40.000-80.000 ευρώ στην Γερμανία. Γενικά δεν απαντάω σε αυτα τα email, δεν έχω μπει και ακόμα στην σκέψη του να φύγω έξω και απλά τα χαζεύω... Legit είναι. Βέβαια 40-80Κ δε σημαίνει απαραίτητα ότι εσύ προσωπικά θα πάρεις 80Κ έτσι; Γενικά μιλώντας για καθαρά development role υπάρχει ένα ταβάνι γύρω στα 65-70Κ. Αλλά κι αυτό είναι ταβάνι, όχι ο μισθός του μέσου developer. αλλα προτιμω προς το παρων να μείνω εδώ, να δουλευω με πελάτες απεξω remotely παράλληλα με την full time δουλειά μου και να μου μένουν λιγοτερα(-20% ας πουμε) αποτι θα μου εμεναν απο τα 70κ μικτα εξω. Επιπλέον, υπάρχει και αλλο ένα κόστος που για μένα παίζει σημαντικο ρόλο σε μια τετοια απόφαση και δεν ειναι αλλο απο το τι θα αφησεις πίσω καθώς φεύγεις. Πχ οικογενεια,φιλοι κτλπ. Προφανώς ενα ποσό 20% παραπάνω δεν με δελεαζει για να ξενιτευτω. Για 20% παραπάνω και να μη κάνεις "δεύτερη δουλειά"; 2
nikos_90 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Legit είναι. Βέβαια 40-80Κ δε σημαίνει απαραίτητα ότι εσύ προσωπικά θα πάρεις 80Κ έτσι; Γενικά μιλώντας για καθαρά development role υπάρχει ένα ταβάνι γύρω στα 65-70Κ. Αλλά κι αυτό είναι ταβάνι, όχι ο μισθός του μέσου developer. Για 20% παραπάνω και να μη κάνεις "δεύτερη δουλειά"; Ε ενταξει σιγουρα θα προτιμουσα να δουλευα λιγότερο και να επερνα περισσότερα χρηματα(ποιος δεν θα το ηθελε?) αλλα δεν ειναι το παν τα χρηματα, προτιμω να μεινω εδώ και να βγαζω λιγότερα, παρα να θυσιασω αλλα πραγματα. Οπως το βλεπει ο καθενας, ειναι τελειως υποκειμενικο αυτο. Βεβαια και να μην εκανα τα εξτρα μου και να ζουσα με της full time μου τα χρηματα, παλι θα ημουν ανετα, αλλα ειναι καλα τα χρηματα για να τα αγνοησω και επιπλεον μαθαινω διαρκως νεα πραγματα απο αυτα τα projects και κυριως βλεπω νοοτροπιες και τροπο σκεψης διαφορετικό απο τα εγχωρια, οποτε η ολη κατασταση ειναι win-win μεχρι στιγμης. Εσυ είσαι καιρό εξω? Γερμανια αν δεν με απαταει η μνημη μου ετσι?
defacer Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Ναι καταλαβαίνω, μισοχαβαλέ κάνω. Yup, Berlin σχεδόν δύο χρόνια τώρα.
Papakaliati Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Legit είναι. Βέβαια 40-80Κ δε σημαίνει απαραίτητα ότι εσύ προσωπικά θα πάρεις 80Κ έτσι; Γενικά μιλώντας για καθαρά development role υπάρχει ένα ταβάνι γύρω στα 65-70Κ. Αλλά κι αυτό είναι ταβάνι, όχι ο μισθός του μέσου developer. Το ταβανι θεωρω οτι ειναι αρκετα ψηλοτερα, γυρω στα 90κ, μιλωντας παντα για senior developer και οχι management θεσεις.
ggeo1 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Kαι λίγο παραπάνω από το ταβάνι που λέγαμε.. http://stackoverflow.com/company/work-here/462526?gh_jid=462526&gh_src=uatli1 1
nikos_90 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Kαι λίγο παραπάνω από το ταβάνι που λέγαμε.. http://stackoverflow.com/company/work-here/462526?gh_jid=462526&gh_src=uatli1 Στο stack overflow παιζουν με μισθούς Αμερικής, ξεφευγουν εκει τα πραγματα. Είναι για την ίδια την υπηρεσία η αγγελία. Τρελός ανταγωνισμός για την συγκεκριμένη θέση σιγουρα.
mad-proffessor Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Ε αυτη η θεση ειναι για καποιον του ΜΙΤ που εχει δωσει κανα $300Κ για διδακτρα.Πρακτικα δεν ειναι δυσκολα αυτα που ζητανε python, R, sql γελοιες. Το ζητημα ειναι να κατεχεις το θεωρητικο υποβαθρο μαθηματικα/στατιστικη και data modeling/visualization/processing κ.α
defacer Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2016 Το ταβανι θεωρω οτι ειναι αρκετα ψηλοτερα, γυρω στα 90κ, μιλωντας παντα για senior developer και οχι management θεσεις. I guess ο καθένας το στοχεύει στην τοπική αγορά/κατάσταση που έχει μπροστά του. Και το δικό μου νούμερο είναι τώρα που το σκέφτομαι σωστό και λάθος ταυτόχρονα. Kαι λίγο παραπάνω από το ταβάνι που λέγαμε.. Αυτό είναι αμερικάνικος μισθός και αμερικάνικο ταβάνι. Τουλάχιστον διπλάσιο από το ευρωπαϊκό.
wizard1983 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Σας ευχαριστώ όλους και χαίρομαι που στηρίζεται ανθρώπους να φεύγουν εξωτερικό για να μη χαραμίζονται εδώ. Δέχτηκα κάποιες προτάσεις από μια Αμερικάνικη εταιρεία και μια από Αγγλία που έχουν μικρά remote office εδώ. Επίσης από μια Ελληνική που ίσως να μπορεί να καλύψει καλούς μισθούς. Το θέμα είναι ότι ο εκπρόσωπος της Αμερικάνικης που μιλήσαμε μου έλεγε πράγματα που δεν έχω συναντήσει εδώ δυστηχώς, όπως : είμαστε πολύ αυστηροί με το ωράριο και απαγορεύεται να κάθεται κάποιος παραπάνω, προσέχουμε και ακούμε το προσωπικό μας, θέλουμε να έχει τις καλύτερες συνθήκες εργασίας κτλ. Απίστευτα πράγματα κι όμως αν δεν τα ζήσεις μπορεί να μην τα πιστεύεις. Θα δουμε.......
Fat4Life Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Σας ευχαριστώ όλους και χαίρομαι που στηρίζεται ανθρώπους να φεύγουν εξωτερικό για να μη χαραμίζονται εδώ. Δέχτηκα κάποιες προτάσεις από μια Αμερικάνικη εταιρεία και μια από Αγγλία που έχουν μικρά remote office εδώ. Επίσης από μια Ελληνική που ίσως να μπορεί να καλύψει καλούς μισθούς. Το θέμα είναι ότι ο εκπρόσωπος της Αμερικάνικης που μιλήσαμε μου έλεγε πράγματα που δεν έχω συναντήσει εδώ δυστηχώς, όπως : είμαστε πολύ αυστηροί με το ωράριο και απαγορεύεται να κάθεται κάποιος παραπάνω, προσέχουμε και ακούμε το προσωπικό μας, θέλουμε να έχει τις καλύτερες συνθήκες εργασίας κτλ. Απίστευτα πράγματα κι όμως αν δεν τα ζήσεις μπορεί να μην τα πιστεύεις. Θα δουμε....... Θέλω και εγώ Αμερική
ggeo1 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Έπεσα σήμερα πάνω σε αυτό.. http://stackoverflow.com/jobs/36832/experienced-c-plus-plus-software-developer-think-cell-software-gmbh?searchTerm=scientific&offset=18&sort=p για όποιον ενδιαφέρεται.. (άσχετο λίγο με το post αλλά σχετικό με τους μισθούς που λέγαμε παραπάνω)
kostas.xatzigeorgiou Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 600-700??? Αστειεύεσαι.. Εδώ έχουν φέρει Senior προγραμματιστές από τη Βουλγαρία, την Αλβανία και την Πολωνία για πιό λίγα χρήματα.. Κανά ανασφάλιστο φοιτητή με 400 Ευρώ θα πάρουν.. Άλλοι φοιτητές παρακαλάνε να τους πάρουν αμισθί να δουλεύουν για να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία.. γιατί για να πιάσουν δουλειά junior πρέπει να έχουν 2-3 χρόνια εργασιακή εμπειρία.. Η Ελλάδα προορίζεται να γίνει τα επόμενα χρόνια η Ινδία της Ευρώπης.. Θα δουλεύονται πανάκριβα πρότζεκτς για φραγκοδίφραγκα και θα λέμε και ευχαριστώ.. αλλά και στο εξωτερικό να πας θα αντιμετωπίσεις ανταγωνισμό και θα πρέπει να είσαι καλά προετοιμασμένος.. 1
paparovic Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 Εσείς που είστε Γερμανία, για κάποιον που παίρνει 80Κ μεικτά, πόσα καθαρίζει (φόροι, κόστος ζωής για 1 ή 2 άτομα, μεγάλη πόλη);
Papakaliati Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 Εσείς που είστε Γερμανία, για κάποιον που παίρνει 80Κ μεικτά, πόσα καθαρίζει (φόροι, κόστος ζωής για 1 ή 2 άτομα, μεγάλη πόλη); Πολυ δυσκολο πιστευω να παρει καποιος 80κ μικτα, χωρις να εχει προηγουμενη προυπηρεσια Γερμανια η δεν ειναι ανυπερβλητα υπεροχος στην δουλεια του. Που ακομη και ετσι, πριν το δοκιμαστικο εξαμηνο δεν θα σου δωσουνε τοσα. Ισως μονο γιατρος που εχει τελειωσει ειδικοτητα και μιλαει καλα Γερμανικα. Περα απο αυτο, το ποια πολη ειναι εξαιρετικα σημαντικος παραγοντας, το τι ζωη θα κανουνε τα 1-2 ατομα επισης, τους φορους μπορεις να τους δεις εδω : https://www.nettolohn.de 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα