Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καλησπέρα,

Σκέφτομαι σε μερικούς μήνες αν δεν έχω βρει κάτι, να κάνω αίτηση σαν web developer στο εξωτερικό.

Επειδή ήδη πήγα σε κάποιες συνεντεύξεις και μάλιστα στη μία μου είπαν ψάχνουμε κάνα πιο μικρό που να του δίνουμε 600-700 ευρώ έχω αρχίσει να το σκέφτομαι σοβαρά. Έχω και αντίστοιχες σπουδές και portfolio αλλά και σχετική προυπηρεσία. Για freelancing site δεν τα εμπιστεύομαι γιατί έχω ακούσει πολλά εδώ μεσα και δε θέλω καμία σχέση ξανά με την απάτη που λέγεται ΟΑΕΕ. 

1. Πως και που, αν κάποιος ξέρει λεπτομέρειες για να κάνω αιτήσεις για εξωτερικό?

2. Τα πτυχία χρειάζονται κάποια μετάφραση ή μόνο για δημόσια υπηρεσία ισχύει αυτό? Το ένα είναι στα Αγγλικά ήδη και διάβασα εδώ μέσα πως με 30 ευρώ στο κάνει δικηγόρος?

3. Με τη γλώσσα τι παίζει? Αγγλικά έχω lower και πάω για proficiency και λέω να μάθω και Γερμανικά.

4. Όσους ξέρω που πήγαν λένε τα καλύτερα από άποψη μισθών, συνθηκών εργασίας κτλ. Δε μ' ενδιαφέρει καθόλου νυχτερινή ζωή ή διασκέδαση. 

5. Τέλος κάποια παιδιά που μιλήσαμε μου είπαν ότι τους πλήρωσαν εισιτήρια, πρώτα έξοδα κτλ. Δεν έχω λόγο να μην τους πιστέψω απλά μου φαίνεται πολύ ουτοπικό.

Σας ευχαριστώ

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μόνο στο 3 μπορώ να απαντήσω, αν μπορείς να συννενοηθείς μαζί τους στη συνέντευξη τότε δε νομίζω να υπάρξει θέμα με τη γλώσσα.

Δημοσ.

Καλησπέρα,
   Σκέφτομαι σε μερικούς μήνες αν δεν έχω βρει κάτι, να κάνω αίτηση σαν web developer στο εξωτερικό.
Επειδή ήδη πήγα σε κάποιες συνεντεύξεις και μάλιστα στη μία μου είπαν ψάχνουμε κάνα πιο μικρό που να του δίνουμε 600-700 ευρώ έχω αρχίσει να το σκέφτομαι σοβαρά. Έχω και αντίστοιχες σπουδές και portfolio αλλά και σχετική προυπηρεσία. Για freelancing site δεν τα εμπιστεύομαι γιατί έχω ακούσει πολλά εδώ μεσα και δε θέλω καμία σχέση ξανά με την απάτη που λέγεται ΟΑΕΕ. 

1. Πως και που, αν κάποιος ξέρει λεπτομέρειες για να κάνω αιτήσεις για εξωτερικό?
Ψάχνεις σε linkedin, sites εταιριών, εφημερίδες και ότι μπορείς να φανταστείς.

2. Τα πτυχία χρειάζονται κάποια μετάφραση ή μόνο για δημόσια υπηρεσία ισχύει αυτό? Το ένα είναι στα Αγγλικά ήδη και διάβασα εδώ μέσα πως με 30 ευρώ στο κάνει δικηγόρος?
Μπορεί να μην χρειαστεί να τα δείξεις ποτέ. Αλλιώς θα σου πουν αυτοί πώς τα θέλουν.

3. Με τη γλώσσα τι παίζει? Αγγλικά έχω lower και πάω για proficiency και λέω να μάθω και Γερμανικά.
Ανάλογα την εταιρία και τη χώρα. Τα αγγλικά είναι must. Άσε το πτυχίο. Πρακτικά πώς τα πας; Και ανάλογα τη χώρα που θα πας πρέπει να μάθεις την γλώσσα. Ίσως όχι για την εργασία αλλά για το "fit in"!

4. Όσους ξέρω που πήγαν λένε τα καλύτερα από άποψη μισθών, συνθηκών εργασίας κτλ. Δε μ' ενδιαφέρει καθόλου νυχτερινή ζωή ή διασκέδαση. 
Ισχύουν όλα και δεν συγκρίνονται. Θα πληρώνεις πολλούς φόρους αλλά θα το χαίρεσαι γιατί το κράτος μεριμνεί.

5. Τέλος κάποια παιδιά που μιλήσαμε μου είπαν ότι τους πλήρωσαν εισιτήρια, πρώτα έξοδα κτλ. Δεν έχω λόγο να μην τους πιστέψω απλά μου φαίνεται πολύ ουτοπικό.
Ανάλογα την εταιρία και το πόσο πολύ σε θέλουν. Προσωπικά μου πλήρωναν τα αεροπορικά αλλά έτυχε κάτι άλλο και δεν πήγα.

Σας ευχαριστώ

Το βασικό είναι να αποδείξεις ότι είσαι καλος στην δουλειά σου και ο ιδανικός υποψήφιος για την θέση !! Τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες.

• Like 3
Δημοσ.

Καλησπέρα,
Επειδή ήδη πήγα σε κάποιες συνεντεύξεις και μάλιστα στη μία μου είπαν ψάχνουμε κάνα πιο μικρό που να του δίνουμε 600-700 ευρώ 

μπορεις να μου πεις εδω ή σε Pm τις εταιριες αυτες γιατι ενδιαφερομαι απο καπου να αρχισω?

ειμαι τελιοφοιτος με 0 προυπηρεσια βασικες γνωσεις και 6μηνο πρακτικη(/προυπηρεσια)

ευχαριστω

• Like 1
Δημοσ.

Ρε σεις μάθετε λιγο την δουλεια εδω πέρα, και μετα κοιτατε για εξω αν δεν βρειτε κατι που να σας ικανοποιει.

Δλδ τωρα με 0 προυπηρεσια θα πατε έξω και θα κανετε τι? Υπάρχει ανταγωνισμός γενικά σε τετοιες θέσεις, ειδικα σε καλες εταιρειεις.

Ο μισθός σας θα ειναι τετοιος που ισα ισα θα την παλευεται, το κόστος ζωης είναι πολλαπλασιο αποτι εδω σε μεγαλες πόλεις του εξωτερικού και παλι δεν θα είστε σίγουροι οτι η δουλεια θα ειναι μόνιμη.

Κοιταχτε είναι δυσκολα τα πραγματα και εδώ αλλα ισως ειναι ο μονος κλαδος που εχει ζητηση και πληρωνει καλα για τα δεδομένα της Ελλάδας και της εποχης.

Ναι το ξέρω εξω μπορει να φτασεις να περνεις 60-70κ μικτα μισθό(για ευρωπαικη ενωση μιλαμε) αλλα για να φτασεις σε αυτο το σημειο πρεπει να φας 5-6 χρονια για να φτασεις σε ενα καλό επιπεδο αν όλα πανε καλα.

Αν θέλετε την γνωμη μου, βαλτε το κεφαλι κατω, μάθετε πραγματα, αποκτηστε εμπειρια και ταυτοχρονα δουλεψετε για πελατες απο το εξωτερικο αν θελετε, δεν ειναι δυσκολο.

Και οταν φτασετε σε ενα επιπεδο και δειτε οτι δεν ειστε ικανοποιημενοι ψαχτειτε για εξω.

• Like 1
Δημοσ.

Ρε σεις μάθετε λιγο την δουλεια εδω πέρα, και μετα κοιτατε για εξω αν δεν βρειτε κατι που να σας ικανοποιει.

Καλά τα λες αλλά σε ποιον αναφέρεσαι? :P Ο TS έχει προυπηρεσία και αυτός με την 0 προυπηρεσία ψάχνει για εδώ.

• Like 2
Δημοσ.

Το κλασικό: βρίσκεις εταιρίες που σε ενδιαφέρουν και κάνεις αίτηση.

Αν έχεις κάπου online παρουσία το εκμεταλλεύεσαι βγάζοντας μια ανακοίνωση ότι ψάχνεσαι (π.χ. εγώ το είχα γράψει στο Stackoverflow profile μου και είχα αρκετές επαφές απο κει, βέβαια είναι και σχετικά visible).

Κάτι το οποίο δεν έχω ακούσει ποτέ αλλά βλέποντας πώς δουλεύει το πράγμα θα σου έλεγα πως δε χάνεις να δοκιμάσεις είναι το εξής: βάζεις στο LinkedIn ως location εκεί που θέλεις να πας, όχι Ελλάδα που είσαι τώρα. Αν το profile σου έχει ψωμί θα αρχίσουν να πέφτουν πάνω σου recruiters με μανία. Σούπερ κυριλέ λοιπόν σε βρήκαν οι τύποι που ξέρουν τι δουλειές υπάρχουν και επικοινώνησαν μαζί σου με δική τους πρωτοβουλία. Απο κει και πέρα νομίζω μένει η εύκολη δουλειά.

Είναι πολύ απίθανο να σου ζητήσουν πτυχία ή οτιδήποτε άλλο. Μη σε απασχολεί καθόλου.

Τι να παίζει; Πρέπει να ξέρεις μέχρι ένα σημείο τουλάχιστον. Στην αρχή πιθανόν να τα βρεις δύσκολα αν είσαι out of practice. Με ανησυχεί λίγο το "πάω για proficiency" που σημαίνει ότι δεν ξέρεις και πολλά.

Γενικά ισχύει.

Ανάλογα ποιός είναι ο εργοδότης, τι συμφωνία θα κάνεις και σε τι επίπεδο προσλαμβάνεσαι.

Καταρχήν αν πας για on site interview είναι δεδομένο (βέβαια ρωτάς γιατί κακό δεν κάνει) ότι θα σου καλύψουν τα έξοδα: αεροπλάνα, ξενοδοχείο, μεταφορές (πχ ταξί αεροδρόμιο) και φαγητό.

Αν διαπραγματεύεσαι πλέον όρους τότε σα rule of thumb σκέψου πως σε μια εταιρία που έχει φτάσει ένα κάποιο μέγεθος και δεν είναι startup της πείνας περιμένεις να σου προσφέρουν (εννοείται θα ζητήσεις αλλιώς παίζει να πάρεις τα τρία) αεροπορικά και βοήθεια στη μετακόμιση. Το πώς ακριβώς θα γίνει αυτό κατόπιν συνεννόησης, υπάρχουν πολλές δυνατότητες: να σου πληρώσουν το γραφείο μετακομίσεων, να σου παρέχουν σπίτι για κάποιο καιρό (ή να πληρώνουν το νοίκι τέλος πάντων), sign up bonus μετρητά, κλπ. Μπορεί να ζητήσουν δεσμεύσεις σαν αντάλλαγμα (π.χ. αν σε διώξουν ή φύγεις πριν από Χ καιρό τότε τους χρωστάς λεφτά). Τελείως χοντρικά υπολόγιζε πως ένα έξοδο του στυλ 3-4Κ για χάρη σου είναι μέσα στα πλαίσια.

• Like 3
Δημοσ.

Δεν έχω πάει στο εξωτερικό, αλλά έχω γνώση από φίλους/συγγενείς και προσωπικά έχω ψαχτεί και έχω περάσει συνεντεύξεις, οπότε θα παραθέσω την εμπειρία μου:

1) Οπωσδήποτε φτιάχνεις ένα LinkedIn profile. Από εκεί και πέρα, ψάχνεις από αγγελίες σε sites όπως Indeed, Glassdoor (πολύ χρήσιμο να βλέπεις τις κρητικές για τις εταιρείες που ψάχνεις) και LinkedIn Jobs. Φυσικά, για μεγάλες εταιρείες (Google, Microsoft κλπ.) μπορείς να κοιτάς απευθείας στα sites τους.

2) Δε χρειάζονται τα πτυχία, σχεδόν... δε μετράνε έξω! Αυτά παίζουν ρόλο μόνο σε σπουδές στο εξωτερικό. Ίσως υπερβάλλω λίγο, αλλά γενικά το πτυχίο είναι απλά κάτι που δίνει ελάχιστο boost (εκτός αν είσαι από "γερό" πανεπιστήμιο του εξωτερικού). Καλύτερα να κοιτάξεις για κάποιο certification, αν θες να τονώσεις το θεωρητικό προφίλ σου.

3) Πάλι ισχύει το ίδιο. Κανένας δεν ασχολείται με πτυχία αγγλικών, γιατί ούτως ή άλλως θα περάσεις συνέντευξη στα Αγγλικά (ή άλλη γλώσσα, αν την ξέρεις), οπότε εκεί θα αξιολογηθεί το πόσο καλή είναι η επικοινωνία σου. Στο βιογραφικό, γράφεις απλά ποιές γλώσσες και πόσο καλά τις μιλάς. Σημειωτέον, ότι αν ξέρεις μόνο Αγγλικά οι καλύτερες επιλογές είναι Αγγλία, Ελβετία και Ολλανδία (που εκεί με αγγλικά ζεις και συνεννοείσαι "ανετότατα").

4) Οι μισθοί παίζουν και έχουν πάντα σχέση με το κόστος ζωής εκεί που θα πας (όχι μόνο χώρα, αλλά και πόλη). Για παράδειγμα, από όσο ξέρω στο Λονδίνο δε σε φτάνουν ούτε 2000£ για να ζήσεις αξιοπρεπώς, ενώ στα περίχωρα του Λονδίνου με τον ίδιο μισθό είσαι καλά. Είναι σημαντικό, επομένως, να ξέρει το επίπεδο ενοικίων/κόστου ζωής εκεί που θα πας. Να υπολογίζεις, γενικά, ότι στην πιο φθηνή χώρα θα πρέπει αν υπολογίζεις ως ελάχιστο καλό μισθό το 2x από ότι εδώ. Δηλαδή, με 1600€ στην Ολλανδία (πλην Amsterdam που είναι πανάκριβα), ζεις όσο εύκολα ζεις με περίπου 800€ εδώ (προφανώς, βέβαια, με πολύ καλύτερη ποιότητα ζωής).

5) Όλα αυτά, όπως και το προηγούμενο, έχουν να κάνουν με τη θέση και την εταιρεία που θα πας. Η κάθε εταιρεία σε ενημερώνει όταν επικοινωνεί μαζί σου, μετά την αίτηση που κάνεις. Σε μία αγγλική εταιρεία μου ξεκαθάρισαν από μόνοι τους ότι δεν αναλαμβάνουν τα κόστη μεταφοράς κλπ., ενώ αντίστοιχα στη Booking (Ολλανδία) μου ανέφεραν από μόνοι τους ότι πληρώνουν εισητήρια, σου παραχωρούν σπίτι για 1-2 μήνες μέχρι να βρεις κάτι και σε βοηθάνε στη μεταφορά και στην εύρεση σπιτιού γενικά. Αντίστοιχες παροχές (πλην μισθού) και σε γνωστό μου που πήγε σε εταιρεία στο Βερολίνο. Όλα αυτά θα στα πει η κάθε εταιρεία, το θέμα είναι ότι η πρώτη συνέντευξη είναι πάντα μέσω Skype οπότε δε σε απασχολεί αυτό. Σημασία έχει να ενδιαφερθούν, να περάσεις συνέντευξη στα αγγλικά, να αποδείξεις ότι αξίζεις να σε πάρουν και μετά σε απασχολούν όλα τα άλλα.

Αυτή είναι η προσωπική μου εμπειρία. Δε θα είναι εύκολο να βρεις κάτι χωρίς καμία εμπειρία. Πρέπει να δείξεις με κάποιο τρόπο ότι αξίζεις να πας σε μία εταιρεία. Κατά την άποψή μου, η καλύτερη λύση (αν δεν μπορείς να βρεις δουλειά εδώ) είναι να ασχοληθείς με open source projects για να δείξεις ότι μπορείς να σταθείς. Και να έχεις χαμηλό πήχη, μη θεωρείς ότι θα πέφτουν τα λεφτά βροχή, γιατί γενικά το "ταβάνι" (που θεωρώ ότι είναι εκεί στα 60-70k μεικτά για το μέσο προγραμματιστή σε καλή χώρα και καλή εταιρεία) θέλει χρόνο για να το φτάσεις (τουλάχιστον 6-7 χρόνια καλής εμπειρίας).

• Like 1
Δημοσ.

Καλά τα λες αλλά σε ποιον αναφέρεσαι? :P Ο TS έχει προυπηρεσία και αυτός με την 0 προυπηρεσία ψάχνει για εδώ.

χαχα γενικα τα λεω γιατι βλεπω πολλα νεα παιδια να ρωτανε και να ψαχνωνται για εξω

Δημοσ.

χαχα γενικα τα λεω γιατι βλεπω πολλα νεα παιδια να ρωτανε και να ψαχνωνται για εξω

Χαχαχα πλάκα έχεις θές να μας πείς δηλαδή πως κάποιος που δεν έχει προυπηρεσία είναι καλύτερο να ψάξει στην Ελλάδα μέχρι να "μάθει"?

Τι να μάθει ακριβώς τεχνολογίες και framework που έχουν πεθάνει? Εγώ απ' τις πιο πολλές δουλειές που πέρασα στην Ελλάδα ασχολούνταν ακόμα με webforms.

Σε μία δουλειά χαρακτηριστκά on-site σε μία τράπεζα, εφύγα την πρώτη μέρα είχαν visual studio 2008.

Και έγω 2 μήνες προυπηρεσία είχα μόνο στην Ελλάδα πριν φύγω θές να μου πεις πως δεν πέρνω περισσότερα εδω που είμαι επειδή δεν είχα εμπειρία?

• Like 5
Δημοσ.

Χαχαχα πλάκα έχεις θές να μας πείς δηλαδή πως κάποιος που δεν έχει προυπηρεσία είναι καλύτερο να ψάξει στην Ελλάδα μέχρι να "μάθει"?

Τι να μάθει ακριβώς τεχνολογίες και framework που έχουν πεθάνει? Εγώ απ' τις πιο πολλές δουλειές που πέρασα στην Ελλάδα ασχολούνταν ακόμα με webforms.

Σε μία δουλειά χαρακτηριστκά on-site σε μία τράπεζα, εφύγα την πρώτη μέρα είχαν visual studio 2008.

Και έγω 2 μήνες προυπηρεσία είχα μόνο στην Ελλάδα πριν φύγω θές να μου πεις πως δεν πέρνω περισσότερα εδω που είμαι επειδή δεν είχα εμπειρία?

Παιδιά πρεπει να καταλαβετε οτι αυτο που πληρωνει ο εργοδοτης ειναι η εμπειρια του developer.

Γιαυτην δεν υπάρχουν συντομευσεις οσο ταλαντουχος και να είσαι.

Τωρα επειδη εσυ επαισες σε περιπτωση στην τραπεζα πχ, δεν παει να πει οτι ειναι παντου ετσι.

Υπάρχουν σοβαρες εταιρειες και στην Ελλάδα που χρησιμοποιουν τεχνολογιες αιχμής, αν θες να εξελιχθείς αυτες κυνηγας.

Περισσοτερα μπορει να περνεις απο εδώ, δεν λέω, αλλα τα εξοδα σου ειναι τα ίδια με εδώ? 

Αυτό που λεώ βασικα ειναι οτι πρωτα χτιζεις το skillset σου και μετα χτυπάς θέσεις και μισθούς εαν δεν εισαι ικανοποιημενος εδώ.

Αν έχεις το skillset, προτασεις θα ερθουν και χωρις να ψαχτείς απο μόνος σου, αλλα οπως ειπα και απο πανω η εμπειρια θέλει χρόνο, δεν υπάρχουν συντομευσεις.

Δημοσ.

Εγώ έχω άλλη απορία σχετική με το τοπικ. Με τους recruiters τι παίζει? Παίρνω τελευταία πολλά emails και μηνύματα στο Linkedin απο recruiters για interview σε δουλειές σε εταιρίες. Ισως έχει να κάνει με το ότι μεγάλο μέρος της δουλειάς που κάνω είναι στο Github και πιάνουν απο εκεί τα botakia τους.

Απλά οι μισθοί που γράφουν με κάνουν και αναρωτιέμαι αν είναι τελείως παπάτζα η αν υπάρχουν τέτοιες ευκαιρίες. Π.χ πρόσφατα μου στείλαν για interrview σε θέση developer με 40.000-80.000 ευρώ στην Γερμανία. Γενικά δεν απαντάω σε αυτα τα email, δεν έχω μπει και ακόμα στην σκέψη του να φύγω έξω και απλά τα χαζεύω...

Δημοσ.

Παιδιά πρεπει να καταλαβετε οτι αυτο που πληρωνει ο εργοδοτης ειναι η εμπειρια του developer.

Γιαυτην δεν υπάρχουν συντομευσεις οσο ταλαντουχος και να είσαι.

Τωρα επειδη εσυ επαισες σε περιπτωση στην τραπεζα πχ, δεν παει να πει οτι ειναι παντου ετσι.

Υπάρχουν σοβαρες εταιρειες και στην Ελλάδα που χρησιμοποιουν τεχνολογιες αιχμής, αν θες να εξελιχθείς αυτες κυνηγας.

Περισσοτερα μπορει να περνεις απο εδώ, δεν λέω, αλλα τα εξοδα σου ειναι τα ίδια με εδώ? 

Αυτό που λεώ βασικα ειναι οτι πρωτα χτιζεις το skillset σου και μετα χτυπάς θέσεις και μισθούς εαν δεν εισαι ικανοποιημενος εδώ.

Αν έχεις το skillset, προτασεις θα ερθουν και χωρις να ψαχτείς απο μόνος σου, αλλα οπως ειπα και απο πανω η εμπειρια θέλει χρόνο, δεν υπάρχουν συντομευσεις.

Όταν λέω πέρνω περισσότερα ασφαλώς δεν εννοώ τα μεικτά τι νοήμα θα είχε αυτό; Εννοώ αυτά που μένουν μετά τα έξοδα μου. Το θέμα μας είναι γιατί προσπαθείς να αποθαρύνεις κάποιον που σκέφτεται να φύγει για εξωτερικό, και λες πως ο μισθός του θα είναι χειρότερος απ τους εξευτελιστικούς μισθούς που δίνουν στην Ελλάδα;

Έχεις προσωπική εμπειρία η μιλάς απ' ότι έχεις ακούσει;

Δεν πέρασα μόνο απ την τράπεζα άλλαξα 3 εταιρίες πριν φύγω σε καμία δεν έκατσα πάνω απο μήνα.

Τι σημασία έχει η εμπειρία πέρνουν και junior στο εξωτερικό δεν πάνε μόνο οι senior. Φυσίκα θα πρέπει κάνεις έρευνα για το κόστος ζωής του μέρους που θα πας, και να ζητήσεις τα αντίστοιχα χρήματα αν πιστεύεις πως δεν σου αρκούν. Δεν είναι τόσο δύσκολο worst case scenario να σου πούν όχι.

Επίσης θέλω να μου πείς ποιές είναι αυτές οι φοβερές εταιρίες με τις τεχνολογίες αιχμής στην Ελλάδα που βρίσκονται και δεν τις έχει ανακαλύψει κανείς;

Εγώ έχω άλλη απορία σχετική με το τοπικ. Με τους recruiters τι παίζει? Παίρνω τελευταία πολλά emails και μηνύματα στο Linkedin απο recruiters για interview σε δουλειές σε εταιρίες. Ισως έχει να κάνει με το ότι μεγάλο μέρος της δουλειάς που κάνω είναι στο Github και πιάνουν απο εκεί τα botakia τους.

Απλά οι μισθοί που γράφουν με κάνουν και αναρωτιέμαι αν είναι τελείως παπάτζα η αν υπάρχουν τέτοιες ευκαιρίες. Π.χ πρόσφατα μου στείλαν για interrview σε θέση developer με 40.000-80.000 ευρώ στην Γερμανία. Γενικά δεν απαντάω σε αυτα τα email, δεν έχω μπει και ακόμα στην σκέψη του να φύγω έξω και απλά τα χαζεύω...

Legit είναι και έγω έτσι πήγα μου έστειλε ένας recruiter στο linkedin πως θέλει να του στείλω το βιογραφικό μου για μια θέση κλπ. Τι έχω να χασω λέω το στέλνω.

Μετά μου έστειλαν ένα online programming challenge, στη συνέχεια Skype technical interview, και τέλος το offer.

• Like 2
Δημοσ.
Legit είναι και έγω έτσι πήγα μου έστειλε ένας recruiter στο linkedin πως θέλει να του στείλω το βιογραφικό μου για μια θέση κλπ. Τι έχω να χασω λέω το στέλνω.

Μετά μου έστειλαν ένα online programming challenge, στη συνέχεια Skype technical interview, και τέλος το offer.

Cool. Καλά επειδή έχω γνωστούς έξω πάντα μου λέγαν να πάω να μου βρουν δουλειά, αλλά δεν ειχα ποτε εμπειρία και γενικά δεν είμαι και πολύ του έξω :P Απλά όταν ζεις στην Ελλάδα για χρόνια τέτοιοι μισθοί σου φαίνονται φαντασία. Αλλά τώρα με 2-3 χρόνια εμπειρία μπορεί να αρχίσω να τα σκέφτομαι.

Btw η εταιρία ήταν αυτή και μου στειλαν πριν κανα 2μηνο, μέσω Github. Δεν ξερω αν λέει τίποτα.

Κάτι παλαιότερες απο LinkedIn ήταν για freelancer για https://echa.europa.eu (αυτό πρέπει να είναι ελλάδα), Amazon Web Services, και μια εταιρία απο Μάλτα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...