Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα, έχω ένα εξωτερικό σκληρό δίσκο Seagate 3ΤΒ USB 3.0 3.5" εδώ και 2+ χρόνια. Σήμερα που τον σύνδεσα φαινόταν σαν να μην είχε συνδεθεί στον υπολογιστή, παρόλα αυτά το μοτέρ του δίσκου ακούγεται να δουλεύει αλλά το φωτάκι του αναβοσβήνει πιο γρήγορα από ότι συνήθως.

Τι μπορώ να κάνω? Επίσης αν έχει πρόβλημα, πώς μπορώ να σώσω τα αρχεία που έχω μέσα?? Είναι πολύ σημαντικό για μένα!!

Ευχαριστώ

Edit: Δοκίμασα και με άλλο καλώδιο USB και με άλλο καλώδιο ρεύματος από ίδιο σκληρό, και σε άλλο υπολογιστή, και σε Windows και σε Mac αλλά τίποτα το πρόβλημα παραμένει ακριβώς ίδιο! :(

Δημοσ.

Γιατι δε το λυνεις να το δοκιμασεις εσωτερικο? για να εισαι σιγουρος οτι δεν ειναι η θηκη.

Δημοσ.

Γιατι δε το λυνεις να το δοκιμασεις εσωτερικο? για να εισαι σιγουρος οτι δεν ειναι η θηκη.

Δεν έχω σταθερό υπολογιστή. Δυο λάπτοπ έχουμε σπίτι ένα Macbook pro και ένα windows. Έχω άλλους δυο σκληρούς δίσκους ίδιας μάρκας στα 2TB όμως αυτοί, και τους έλυσα και τους τρεις και δοκίμασα όλους τους δυνατούς συνδυασμούς (bridge και σκληρούς) αλλά κανείς δεν δούλεψε. Δηλαδή δοκίμασα και τους άλλους δυο που δουλεύουν κανονικά να ανταλλάξω τα bridges τους και πάλι δεν δούλευαν, σαν δηλαδή το κάθε bridge να είναι ακριβώς φτιαγμένο για τον συγκεκριμένο σκληρό?

Θα δοκιμάσω στο PC ενός φίλου.

Δημοσ.

Αυτο πηγα να γραψω προλαβες,  απέκλεισε το ενδεχομενο μηπως δεν απογοητευτεις και απο κει και περα ψαχνεις λυση αλλα δεν ειναι οικονομικες..

Δημοσ.

Back up back up back up...

Όσες φορές το έγραψα σε τόσα διαφορετικα αποθηκευτικα μεσα πρέπει να έχουμε τα πολύτιμα μη ανακτησιμα αρχεία μας.

Αλλιώς τρέχουμε και δεν φτάνουμε η ακόμη και αδειάζει η τσέπη μας χωρίς σίγουρα αποτελέσματα!

Δημοσ.

Αυτο πηγα να γραψω προλαβες,  απέκλεισε το ενδεχομενο μηπως δεν απογοητευτεις και απο κει και περα ψαχνεις λυση αλλα δεν ειναι οικονομικες..

Το δοκίμασα στο pc του φίλου μου και τίποτα.. δεν τον αναγνωρίζει και το bios κολλάει στο "detecting IDE devices" (αν και τον σύνδεσα με SATA 2 και 3). Υπάρχει λύση να ανακτηθούν τα δεδομένα?? Να το πάω στο πλαίσιο από όπου τον πήρα? Έχετε να μου προτείνετε κάτι καλύτερο??

Back up back up back up...

Όσες φορές το έγραψα σε τόσα διαφορετικα αποθηκευτικα μεσα πρέπει να έχουμε τα πολύτιμα μη ανακτησιμα αρχεία μας.

Αλλιώς τρέχουμε και δεν φτάνουμε η ακόμη και αδειάζει η τσέπη μας χωρίς σίγουρα αποτελέσματα!

Συμφωνώ αλλά είναι και το money στη μέση δυστυχώς :(

Σκέφτομαι να αγοράσω κάτι σε raid για μέγιστη ασφάλεια απώλειας δεδομένων, έχετε να μου προτείνετε τίποτα?

Δημοσ.

Το δοκίμασα στο pc του φίλου μου και τίποτα.. δεν τον αναγνωρίζει και το bios κολλάει στο "detecting IDE devices" (αν και τον σύνδεσα με SATA 2 και 3). Υπάρχει λύση να ανακτηθούν τα δεδομένα?? Να το πάω στο πλαίσιο από όπου τον πήρα? Έχετε να μου προτείνετε κάτι καλύτερο??

Απο την στιγμή που δεν το βλέπει ούτε το bios τοτε μονο σε εξειδικευμένη εταιρεία ανακτησης δεδομένων αλλα να περιμένεις να ακούσεις τριψήφια νούμερα στο λογαριασμο....

• Like 1
Δημοσ.

Συμφωνώ αλλά είναι και το money στη μέση δυστυχώς :(

Σκέφτομαι να αγοράσω κάτι σε raid για μέγιστη ασφάλεια απώλειας δεδομένων, έχετε να μου προτείνετε τίποτα?

Θα σου προτεινα να μεινεις μακρια απο raid και φυσικα απο εξωτερικους USB σκληρους δισκους για θεματα προστασιας δεδομενων. Εαν εχεις ψηφιακο αρχειο ζωης η μεγαλης σημασιας πρεπει να σκεφτεις τι θα κανεις με αυτα σε ολα τα σεναρια, δυστηχως στην Ελλαδα δεν υπαρχει συνειδηση ουτε και γνωση στο θεμα data protection και backup με συνηθως τραγικες συνεπειες, τα λαθη επαναλαμβανονται συνεχεια. Τι budget διαθετεις;

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Θα σου προτεινα να μεινεις μακρια απο raid και φυσικα απο εξωτερικους USB σκληρους δισκους για θεματα προστασιας δεδομενων. Εαν εχεις ψηφιακο αρχειο ζωης η μεγαλης σημασιας πρεπει να σκεφτεις τι θα κανεις με αυτα σε ολα τα σεναρια, δυστηχως στην Ελλαδα δεν υπαρχει συνειδηση ουτε και γνωση στο θεμα data protection και backup με συνηθως τραγικες συνεπειες, τα λαθη επαναλαμβανονται συνεχεια. Τι budget διαθετεις;

Μέχρι 500€ μπορώ να δώσω.. Γιατί λες να αποφύγω το RAID? έχω ακούσει από φίλους ότι κάνει πολύ καλή και σίγουρη δουλειά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...