Προς το περιεχόμενο

samsung 50ku6000 vs lg 50uh635v

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα! Είμαι σε μεγάλο δίλημμα.. Όσο και αν διάβασα για τις δύο τηλεοράσεις του τίτλου δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη ποια είναι η καλύτερη.

Μάλλον έχουν και οι δύο va panel (λέω μάλλον γιατί στο site της lg έχει το λογότυπο ips 4k αλλά δεν διευκρινίζει πουθενά τον τύπο του πάνελ) και περίπου την ίδια "συχνότητα".

Το θέμα είναι ποια απ τις δύο έχει καλύτερο upscaling, λιγότερο lag (γιατί θα χρησιμοποιείται και για gaming) και καλύτερο hdr (αν και απ ότι κατάλαβα και στις δύο είναι ψιλοψέμα το hdr).

Για πείτε καμιά γνώμη..

Δημοσ.

Νομιζω και εγω οτι εχουν και οι δυο VA. Η 6000 εχει PSA. Για την 635 δεν εχει ανακοινωθεί το input lag. Ολες ομως οι LG UHD κυμαίνονται κοντα στα 33 με 35ms ακομα και τα καλα μοντέλα. Η KU6000 εχει 21ms στο PC mode.

Απο scaler ολες φετος τα πανε καλα. Τις καλύτερες μηχανες επεξεργασίας παραυατα για τους απαιτητικούς έχουν οι Samsung και Sony.

Και οι δυο εχουν 50Hz εγγενη στο πανελ και απο εκει και περα βασίζεσαι στο motion interpolation που εχει η καθεμια. Φετος τα πανε πολυ καλα ολοι.

Ξερω ακούγομαι γραφικός και ισως φανατισμένος με την Sammy αλλα οι αριθμοί μιλάνε. Τωρα το μονο που μενει ειναι να μιλήσει ειναι και το ματι σου βλεποντας τις καπου.

Δημοσ.

Λοιπον πηγα και τις ειδα ξανα απο κοντα και διπλα διπλα και με 4k demo και με 1080p ταινια και νομιζω πως η lg ειναι καλυτερη με τις σωστες ρυθμισεις..

Αρχικα δηλαδη ηταν λιγο πιο θολη αλλα οταν την εβαλε σε hdr effect ηταν σαφως καλυτερη.

Ο υπαλληλος στο πλαισιο μου ειπε οτι ειναι ips με true black technology και οντως δεν εχει κανενα προβλημα με τα μαυρα απο οποιαδηποτε γωνια και αν την κοιταξεις σε αντιθεση με αλλες lg που ηταν χαλια μετα απο ενα σημειο. Ακομα και διπλα διπλα με τη samsung το μαυρο μου φαινοταν ακριβως ιδιο απο καθε γωνια.

Επισης, η samsung σα να ειχε ενα μικρο motion blur που δεν φαινοταν τοσο αισθητα στην lg.

Οποτε μαλλον για την lg με κοβω..

Δημοσ.

Απλα να ξερεις οτι οποια και να παρεις οτι οταν την βαλεις σπιτι σου που δεν θα εχει τοσο δυνατο φωτισμο( ο οποιος δε σ αφηνει να δεις πραγματικα τα μαυρα και την αντιθεση) οπως το καταστημα δεν θα ειναι το ιδιο η εικονα.

Δημοσ.

Αν ειναι όντως IPS ξεχνα την. Μολις κλείσεις τα φωτα θα γελάσεις (μάλλον θα κλαψεις). Θεωρώ οτι η KU6000 αν ρυθμιστεί σωστα θα ειναι οχι ενα αλλα 3 level πανω. Κυριως λογο ανώτερης επεξεργασίας. Τις ειχω τοποθετήσει και τις 2 σε ξενώνες για Digea. Η 6000 εδωσε εντυπωσιακότερο scaling. Τωρα λεπτομέρειες δεν έψαξα γιατι ηταν να μπουν 45 τεμάχια και καιγόμουν!

Ψαξτο λιγο....

Δημοσ.

Στο πλαισιο στο the mall δεν εχει ιδιατερο φως εκει που εχουν τις τηλεορασεις και στο κατω ραφι απο την 635 ειχε μια αλλη lg η οποια πραγματικα εδειχνε χαλια με το που εκανες ενα βημα στα πλαγια, η 635 απο οποια γωνια και αν την κοιτουσα δεν εχανε το μαυρο της.

Στο public που τις ειχε διπλα διπλα αναλογα τις ρυθμισεις αλλοτε εδειχνε η samsung καλυτερα αλλοτε η lg.

Παντως σε ολα τα καταστηματα που πηγα με αποθαριναν για τη samsung και μου λεγανε διαφορα για την κακη ποιοτητα κατασκευης του συγκεκριμενου μοντελου. Και για να πω την αληθεια δεν μου αρεσε που εκανε τραμπαλα λογω της βασης, ενω η αλλη ειναι πιο σταθερη.

Δεν ηξερα οτι ειναι τοσο δυσκολο να διαλεγεις τηλεοραση..

Δημοσ.

Πηγαινε τοτε στην lg. Αλλα αν οντως ειναι ips θα εκλαγεις ασχημα με τα μαυρα οταν την βαλεις σπιτι σου.

Οσο περισσοτερα μαθαινεις για χαρακτηριστηκα, δυνατοτοτητες αλλα και αδυναμιες τοσο πιο περιπλοκη γινεται η επιλογη.

Δημοσ.

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!! 

Πήρα τελικά την samsung και είναι τηλεορασάρα!!

Βέβαια είμαι πολύ γκαντέμης γιατί έχει ένα καμένο pixel και μέσα στην εβδομάδα θα πρέπει να την αποχωριστώ για λίγο για να γίνει αντικατάσταση με doa.

Έχει κάνει κανείς αντικατάσταση μέσω doa στο πλαίσιο? Ξέρουμε πόσο χρόνο παίρνει?

Και πάλι ευχαριστώ!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...