Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειχα εναν 500αρη western blue που πεθανε.

Ειχα και εναν 500αρη black που ειναι οκ.

Λεω να παρω εναν 500αρη και να τον κανω μεσω bios raid 1 για τα αρχεια.

Να παρω εναν ιδιο η παιζει κατι πιο αξιοπιστο?

Δε βρισκω ομως τον ιδιο κωδικο,οι καινουργιοι black ποιοτικα ειναι καλυτερο απο τον δικο μου?

Ειναι ενας WD5001ALS

Δημοσ.

Για backup που θέλεις να πρότεινα να πάρεις παλι blue οχι black λογω του θορύβου ( εστω και μικρό ) που κάνει αλλα δεν χρειάζεσαι τις στροφές κτλπ που προσφέρει ο black , ακόμα και green μπορείς να πάρεις αλλα δεν ειναι τοσο αξιόπιστοι οποτε εγώ θα έλεγα blue

Δημοσ.

Για backup που θέλεις να πρότεινα να πάρεις παλι blue οχι black λογω του θορύβου ( εστω και μικρό ) που κάνει αλλα δεν χρειάζεσαι τις στροφές κτλπ που προσφέρει ο black , ακόμα και green μπορείς να πάρεις αλλα δεν ειναι τοσο αξιόπιστοι οποτε εγώ θα έλεγα blue

Θορυβος δε με ενοχλει,καλυπτεται απο τα υπολοιπα ανεμιστηρια.

Απλα καπου ειχε παρει το ματι μου οτι οι black οντας performance εχουν λιγο πιο ποιοτικα parts σε σχεση με blue-green.

Δημοσ.

Καλα σε σχέση με green ολοι εχουν ποιοτικότερα parts και ο black ειναι περισσότερο αξιόπιστος , παρόλαυτα επειδή σου χάλασε ο blue δεν σημαίνει κατι οτι δεν ειναι ποιοτικός ισα ισα μάλιστα , και αλλοι λένε για τους green οτι ειναι απο τους χειρότερους δίσκους αλλα οι δικοί μου μετα απο 6 χρόνια και οι 2 ειναι ακομα στο 100 % health και performance

Δημοσ.

Καλα και αυτος που πεθανε ακομα 100% δινει health και performance  :P

Επειδη εχουν μικρη διαφορα μαλλον εναν black θα τσιμπησω να χω και το μυαλο μου ησυχο.

Απλα ελεγα μπας και υπηρχε κατι αξιοπιστο αλλου.

Δημοσ.

Το μυαλό σου ήσυχο δεν θα το έχεις με κανέναν δίσκο. Το πιο αξιόπιστο είναι να έχεις τα αρχεία σου σε και 3 σκληρούς. Υπάρχουν δίσκοι που οι πιθανότητες να σκάσουν είναι λιγότερους από τους άλλους και είναι οι Hitachi αλλά είναι ακριβοί. Επαναλαμβάνω όμως ότι έχουν λιγότερες πιθανότητες και όχι ότι δεν μπορούν να σκάσουν.. 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Επαναφερω το θεμα.

Τσιμπησα εναν WD5003AZEX.

Το θεμα οτι τα windows δε ψηνονται να κανουν raid και βγαζει σφαλμα οτι δεν ειναι ιδιοι οι δισκοι.

Με ψαξιμο ειδα οτι προκειται για bug και οφειλεται στο οτι ο παλιος εχει τα cells χωρισμενα σε 512ΚΒ ενω οι πιο καινουργιοι σε 4096ΚΒ.

Επειδη βαρεθηκα,κανα απλο προγραμματακι που απλα οτι πεταω στον εναν να το πεταει και στον αλλον και να φροντιζει να εχουν ακριβως τα ιδια δεδομενα μεσα υπαρχει?

Μονο αυτες τις δουλειες με ενδιαφερει να κανει.

Βεβαια μιας και δε γραφω-αλλαζω συχνα δεδομενα απο αυτα,μπορω να το κανω και χειροκινητα,αλλα εαν υπαρχει κατι why not...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...